Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 20, 2025 10:04 am

nikson je napisao/la:
uto maj 20, 2025 8:44 am
Mesa Bazdarevic novi sef strucnog staba i vaze karte od Hajduka citavu sezonu
Nije jos vrijeme,ali kada bude onda ce mesa da zasjedne na uzarenu klupu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 20, 2025 11:22 am

Kakav je status Rahimica da li on ostaje ?

Ako Rahimic ostane mozda nam dovede jos boljeg i kvalitetnijeg trenera ?
Alea iacta est!

nikson
Kontakt:

uto maj 20, 2025 11:44 am

Dzezvar je napisao/la:
nikson je napisao/la:
Povedi nas Mehmede putevima slave
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 20, 2025 11:57 am

cipiripi je napisao/la:
uto maj 20, 2025 11:22 am
Kakav je status Rahimica da li on ostaje ?

Ako Rahimic ostane mozda nam dovede jos boljeg i kvalitetnijeg trenera ?
Rahimic ima jos 10 dana ugovora.A i koji ce nam qrac kada UO dovodi i odvodi....dzaba dajes platu od 7-8 000 za nesto sto drugi radi.
A da se vala nesto pokazao,nije...

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 20, 2025 11:59 am

nikson je napisao/la:
uto maj 20, 2025 11:44 am
Dzezvar je napisao/la:
nikson je napisao/la:
Povedi nas Mehmede putevima slave
Mehmeda majka.budila....

kb80
Kontakt:

uto maj 20, 2025 12:16 pm

Kada se priča o trenerima, a na žalost se priča češće nego što bi trebalo. Denis mi je bio dobar u prvom dijelu sezone i zaista mi je bilo drago što smo uboli sa dobrim trenerom toliko da sam govorio, neka ga tri, četiri godine. Ali ovaj drugi dio polusezone mi nije bio na visini zadatka, zašto je to tako nemam pojma, ali sam morao povući ono što sam govorio. Sada je već bivši i idemo dalje, jbg takvo je uređenje države pa i lige da je to "normalna" stvar. Kada razmišljam o trenerima koji bi mogli preuzeti nikako mi se ne sviđa ideja o strancima, jer smo unaprijed potrošili vrijeme, novčane resurse, ali Boga mi naše navijačke ćelije koje su nama. Imamo primjera oko nas i ne treba izmišljati toplu vodu, Dinamo, Hajduk u zadnje vrijeme, sve fula do fule, a imaju više novčane mase od nas i malo im je uređenija liga od igrača, do terena. Mislim da samo domaći proizvod može u ovome trenutku nešto da uradi, a da imamo neku stabilnost (barem do kraja sezone). Spominje se Adžem, ok, lično mi nije legao sa arogancijom za koju nije imao pokriće, ali kako napisa u gore navedenom postu poštovani forumski čovjek, Adžem se tukao sa svima i donio nam Kup koji smo bacili niz Miljacku, ali to je za drugu priču. Koga boli neka stvar je li arogantan, je li meni legao na presicama, je li se izražava kako meni to odgovara, ako će imati rezultat. Kada smo kod rezultata, mislim da moramo biti jasni sami sebi tu i reći sebi neke stvari. Mi nemamo novac da platimo igrače da valjaju toliko da nam donesu titulu, a imamo dug iznad glave. Tako da je naša realnost slijedećih nekoliko godina da napravimo balans između sportskog dijela, gdje moramo promovisati mlade igrače i prodavati ih, jer je to najbolji način zarade i vraćanja dugova, a to možemo ukoliko igramo europu, a da se ne zadužujemo previše zbog duga kojeg već imamo i administracije, odnosno trenera. Dakle treba nam neko ko će gurati neke mlade, eventualno napadati Kup kao ove godine, ali se ne brukati po lištici i biti prizeman i raditi. Iskreno mislim da je Adžem nekako čovjek koji bi mogao da se uklopi u sve to, a jbmu naš je, plav je !!!
Oprostite na malo većem izražavanju mišljenja.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

jug21
Kontakt:

uto maj 20, 2025 12:34 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
uto maj 20, 2025 9:29 am
Kao što sam i ranije govorio, jeb.o poslodavca koji dozvoli da kasni 2-3 mjeseca sa platama. Znači da menadžment ne radi dobro svoj posao i da ga treba mijenjati. Pored navedenog i sama činjenica da su se od zime fokusirali samo na prodaju Al Jabera i na njegove pare dovoljno govori da mi nemamo strateški plan niti viziju. Vrtimo se u krug već 7 godina, Machhiato tim nikad nije prestao da rovari i huška, Uprava bi da se pita za dovođenje-odvođenje igrača, nameću ritam i način rada stručnoj osobi (Denis Ćorić), povlače katastrofalne poteze i takmiče se čiji je veći i ne gledaju dobit-profit za Klub.

Ovo sa Denisom i meni se čini da je dogovoreno da bi mu se isplatio ostatak ugovora i to je to. On je po meni bio spreman za odlazak onaj trenutak kada je u 5 utakmica uzastopno pravio šablonske izmjene, a to radiš ili ako si idiotski tvrdoglav ili ako imaš pritisak da nešto mora biti od strane onih iznad tebe (Uprave). Ne želim da ulazim polemiku i naglabanje šta je razlog od ovo dvoje, ali gurati Šabića svo ovo vrijeme koji realno govoreći nije fizički uopšte za seniorskog fudbala umjesto Foče ili recimo Šemdina po meni je idiotski i bezobrazno. Imali smo evo barem četiri utakmice da nešto probamo sa tom djecom i to nešto znači njima za samopouzdanje. Gledao sam finale kupa juniora i broj 8 kod nas, a nisam upratio kako se preziva je odigrao kao Iniesta i ne mogu da vjerujem da mu ne možeš dati šansu barem na jednoj utakmici sa Al Jaberom u veznom redu, evo iskreno ne znam šta bi dečko mogao više sjebati od glupog Šukilovića ili Cavnića...

Kakvi Tunovići, Osimi, Ćubele, pčke materine, ako nema čvrste JEDNE ruke nema ni sistema ni napretka, a vjerujte da smo preblizu došli do stanja N.K. Čelik i samo je pitanje vremena kada će se sve samo srušiti kao kula od karata.
A čvrsta ruka je?
Najljepša drogo ovoga svijeta
Tvoj sam ovisnik

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 20, 2025 12:41 pm

Ako uzmemo u obzir da je Vico dobio jos jedan mandat i da ce se naredne cetiri godine rotirati Zrinjski i Borac kao prvaci po meni je upustanje u borbu za titulu cista utopija. Jednostavno mozemo se zaduziti uloziti nenormalne sume novca, kao sto rade pitari a da nam titula ostane pusta zelja radi marifetluka iza terena.

Bolje je naredne dvije tri godine biti medju prve tri-cetri ekipe pokusati osvajati kup i graditi ekipu koja ce u evropi igrati sto duze i uvijek biti iza pomenutog dvojca Borca i Zrinjskog.

Neko ce reci pa mi smo Zeljo uvijek moramo ici na titulu, znam, ali ipak u nasoj ligi kvalitet i novac nekad nisu dovoljni za titulu, moras imati i "ono" drugo sto imaju Borac i Zrinjski.

Zbog svega nabrojanog misljenja sam da Adzem nije los izbor, jer poznaje klub, ligu, navijace i uvjeren sam da moze napraviti odlican kostur za nasu ligu i evropu.
Alea iacta est!

milanribar
Kontakt:

uto maj 20, 2025 1:14 pm

Borba za 3-4 mjesto je realnost u narednom periodu i to je maksimum. Zato treba naći trenera koji zna sa mladim igračima, koji smije promovisat mladog igrača a da ne trpi rezultat puno.
Težak zadatak al tako moramo, jer bez proizvodnje naših igrača nema nas nigdje. Dovoditi skupe strance da bi na kraju završili 3-4 ili 5 nema smisla.

505 VITEŠKA
Kontakt:

uto maj 20, 2025 1:56 pm

Popišam se više na treće i četvrto mjesto i dva pretkola u Evropi

Sere mi se više i od Galića, Radinović, Cavnića, Mahmića, Sukilovica i ostalih taraba

Muka mi je vise i od provincije, gubitnickog mentaliteta, jadnog mentaliteta

Povraca mi se od press konferencija zvanih dat cemo sve od sebe, napredujemo, nema se para itd

Eto.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 20, 2025 2:05 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:

Sere mi se više i od Galića, Radinović, Cavnića, Mahmića, Sukilovica i ostalih taraba

Povraca mi se od press konferencija zvanih dat cemo sve od sebe, napredujemo, nema se para itd

Eto.

Druze sve dok u savezu sjede Vico i Beus dok nam sude Jelici, Kazlagici, Halkici i Bandici mi smo PRIMORANI da se osjecamo kao sto si naveo.

Sutra da dovedemo 10 vhunskih igraca i da na njih potrosimo par miliona ko nam pored nabrojanih garantuje da cemo doci do titule. Sve dok ne budemo imali "svoje" ljude u savezu koji ce stiti ime Zeljeznicar mi cemo gledati situacije koje gledamo prethodnih nekoliko godina. Jednostavno borba protiv saveza je borba protiv vjetrenjaca.
Alea iacta est!

kb80
Kontakt:

uto maj 20, 2025 2:19 pm

cipiripi je napisao/la:
uto maj 20, 2025 2:05 pm
505 VITEŠKA je napisao/la:

Eto.

Druze sve dok u savezu sjede Vico i Beus dok nam sude Jelici, Kazlagici, Halkici i Bandici mi smo PRIMORANI da se osjecamo kao sto si naveo.

Sutra da dovedemo 10 vhunskih igraca i da na njih potrosimo par miliona ko nam pored nabrojanih garantuje da cemo doci do titule. Sve dok ne budemo imali "svoje" ljude u savezu koji ce stiti ime Zeljeznicar mi cemo gledati situacije koje gledamo prethodnih nekoliko godina. Jednostavno borba protiv saveza je borba protiv vjetrenjaca.
Na žalost to je naša realnost. Kako ko gdje ima koga, taj se može i "nadati" nečemu, a mi trebamo biti pametni i raditi da iskoristimo to vrijeme da bi mogli vodu na svoj mlin navući u slijedećem periodu. Moramo prodavati igrače !!!

nekonvencionalan
Kontakt:

uto maj 20, 2025 2:43 pm

Dabogda da dođe više od 2 i po milje ljudi protiv Veleža u ovako turobnoj i mračnoj atmosferi, sa ovom cijenom karata.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 20, 2025 3:18 pm

Sutra bi mogla biti objava za novog sefa.

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto maj 20, 2025 3:44 pm

Adzem ?

flux
Kontakt:

uto maj 20, 2025 4:02 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto maj 20, 2025 3:18 pm
Sutra bi mogla biti objava za novog sefa.
Znaci ima li su spremnog ili je prelazno rijesenje?

cikoradovic
Kontakt:

uto maj 20, 2025 4:11 pm

slika

505 VITEŠKA
Kontakt:

uto maj 20, 2025 4:23 pm

Koja prodaja više i priče o nekim mladim igračima

De se pomirite već jednom da Sabic, Foco, Lausevic i slicno jednostavno NEMAJU KVALITET

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto maj 20, 2025 4:25 pm

Znaci vraca se Adzem. Zadnji trofej s njim uzeli, trenerske kvalitete ok, van terena katastrofa bozija. TikTok gluposti, izjave neke za hvatat se za glavu.
Nisam neki fan ovog poteza, ali hajd na hajr.

Uprava je dosta toga dobrog uradila, ne znam dal je vrijeme da izgube podrsku s ovim potezom. Otjeras Denisa da dovedes Adzema. Jebaji ga.

505 VITEŠKA
Kontakt:

uto maj 20, 2025 4:28 pm

Imam lijepo misljenje o Adzemu
Covjek stvarno ima dobre trenerke kvalitete, zna i sa mladima, ali opet ko god da bude ista je racun ica d a am treba 6 igrača za prvih 11

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 139 gostiju.

Prijava