Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 17, 2025 12:50 pm

ISB87 je napisao/la:
čet apr 17, 2025 11:54 am
Pa kazes kako se u yebenom hajduku nije sastavio, kao da je to sloboda iz tuzle pred ispadanje, a ne ekipa koja se bori za titulu u hrvatskoj.
A onda kazes kako imaju katastrofalnu igru kao i mi, ali to su dva razlicita nivoa katastrofe. Od 10 utakmica protiv vrha HNLa mozda bi mogli iz jedne izvuci X na neki naboj i to je to.

Sosic je po meni jedini dobar, koji grize i stvara sebi sanse, ove sezone. A drugi ako zbog njega nece da igraju veca su oni go.vna.
Sve zube polomio koliko grize....ima danas zakazan termin kod.zubara....
Hajduk je qarina ekipa u hrvatskom fudbalu i u igri je za titulu ne sto je dobar i sto igra lijepo ,nego sto su drugi losiji od njega.Igra im je za goli qrac kao i nasa obdje ali im prolazi....
Sve im se zasniva na trenutnoj inspiraciji pojedinaca...
E sad mozes zamisliti kakvi su bili ranike kada je ovaj super star trenirao u njemu....i nije se uspio nametnuti....
Jer da je kakav igrac nebi on nas zapao...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 17, 2025 12:53 pm

milanribar je napisao/la:
čet apr 17, 2025 12:33 pm
Jedini Ćorićev kiks je utakmica u Širokom, ostalo rezultatski ok sve. Realno je da nismo ekipa bolja od ove tri ispred nas ni igrački ni finansijski i to je to. Moglo se možda do finala u kupu al ako ćemo tjerat nekog radi jednog kiksa onda smo još uvijek u zabludi.
Treba dovest pojačanja gdje škripi zahvalit se onim koji nisu opravdali (Mirčevski) i krenut u pripreme za sljedeću sezonu koja će bit preteška.
Sve ostalo je ulazak u bespotrebne avanture.
Slazem se...
Jedino je ta utakmica u Sirokom njegov poraz ovo sve ostalo je meni top,sa kakvim igrackim kadrom raspolazemo.

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet apr 17, 2025 12:54 pm

Ide se iz krajnosti u krajnost.. Ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi sto prizivaju odlazak trenera.
Pa dan te **** ocemol mi ikad zadrzati trenera duze od godinu dana? Jel moguce to da se desi? Od Osima ne vjerujem da ima iko da je toliko dugo izdrzo na uzarenoj klupi kluba 100te lige svijeta.
Necemo ocito nikad nauciti otjera li se covjek. Dokazan trener u svakom drugom klubu, od opstanka do Evrope dovedeni ove godine. Sta hocete koji *****? 0 bodova na gostovanju jel to hocete? Ne ide preko noci.

Najbolje brate mili nakon svakog kiksa tjerat trenera i po 5 igraca. Svaki koji zajebe prijem lopte, odma otjerat.

Evropa je najavljena ove sezone i to je cilj kluba za ovu sezonu. Taj cilj ce biti ostvaren. Al cuj nemoj nam davat evropu ako zavrsimo četvrti, da nam kao drugi to omogucuju. Niko nikada u historiji fudbala takvu zelju nije imao. Ponos iznad igranja evropskih takmicenja, i jesmo vala tu gdje pripadamo. Jebali vas pitari usta.

Ne dobijemo li svaku 3 0 i imamo po 10 sansi, to nisu pobjede jebaji ga. Takav nacin razmisljanja.

Ocekivala je raja previse ocito, da osvojimo kup ili nesto tako? Rekoh davno ne mozemo ga osvojit pored Sarajeva i Borca jer se igra dvomec u finalu, da je jedna tekma pa hajde..
Nadao sam se da prolazimo Siroki, ali eto nismo mogli proci ni njih, tako da malo spustite ocekivanja **** ga zivot vise.

Napisa neko iznad da nije ispostovan trener s pojacanjima. Onda sam prezadovoljan s trenutno prikazanim..

Valter
Kontakt:

čet apr 17, 2025 12:55 pm

Jacksparrow je napisao/la:
čet apr 17, 2025 12:44 pm
Samo ne treba slusat ova misljenja navijaca i sve ce biti dobro, malo je sad i 50 bodova a prosle sezone ni sami ne znamo kako smo se izvukli. A treba u sezoni jedno pet sest trenera izmjenjat da svima bude tamam
Prije sam mislio da se na ovom forumu ne smije pisati o kopu (jugu), a sada vidim da se to isto odnosi i na Denisa.
E sada trebalo bi razlikovati kritiku od tjeranja ko to zna iščitati.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

salle86
Kontakt:

čet apr 17, 2025 12:59 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet apr 17, 2025 6:33 am
svabo je napisao/la:
sri apr 16, 2025 9:13 pm
Dzezvar je napisao/la:
sri apr 16, 2025 7:38 pm
Sve bi lakse bilo da pitari nisu prosli.I ovaj neprolaz bi lakse pao.
Morate shvatiti da ova ekipa ne moze bolje od 4. Mjesta...tako je kako je.Moliti Boga da pitari ne prodaju kup Sirokom samo da nas zayebu da ne izadjemo u europu. A kao sa gledam da je siroki osvajac kupa.
Zato odeš za vikend i dobiješ Zrinjskog koji igra katastrofalno i nećeš zadugo imati bolju šansu da ga dobiješ. Pa onda odeš na lavor i uzmeš bodove ekipi koja kući ne može nijednu jaču utakmicu dobiti jer kući mora napasti, a kad mora napasti nema veze s vezom, zato Borca i Zrinjskog uzima u gostima na kontre, a kući im šanse ne može stvoriti. I kad uradiš ove dvije stvari, onda te boli đon ko osvaja kup jer si treći na tabeli.
Sve bi to bilo ok da ti igraci okolo ne pricaju kako im kasni plata....znaci njima je to prioritet a ne igra i bodovi....
To na je sto nam je....ispasti ne mozemo,bit cemo 4.
A vidi, znači opet nije do njih. Ili u nekom lancu odgovornosti, ima i onih koji su prvi syebali nešto.
Ne smijemo sebi dopustiti da u situaciji kad se lomi sezona, mi nemamo za plate i očekivati da sve bude ok
Tačno nikad ove dječije bolesti nećemo preboljeti, vazda isto svake sezone
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Sky1
Kontakt:

čet apr 17, 2025 1:41 pm

Bićemo treći i igrat ćemo Evropu. Šošić, Mirčevski na kraju sezone raskid to bih ja uradio i ima tu još kandidata.

milanribar
Kontakt:

čet apr 17, 2025 1:58 pm

Sky1 je napisao/la:
Bićemo treći i igrat ćemo Evropu. Šošić, Mirčevski na kraju sezone raskid to bih ja uradio i ima tu još kandidata.
Ma Šošića je šteta raskidat zbog godina i potencijala, ako može glavu da smiri i podredi se ekipi može bit pravi igrač.
Mirčevski nije ništa dao za ono što je plaćen, isto tako od Cavnića se mora naći bolji štoper koji će bit u rangu Karamarka za prvih 11.
Napadač još jedan fali koji će bit za prvih 11.
Bekovi su nam svi tu negdje, niko ne odskače previše ako se ne može naći neko značajno bolji ne treba ni dovoditis samo radi broja.
Jedini brz igrač nam je Cvetanovski, valjalo bi još jedno takvo krilo dovesti.

cikoradovic
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:01 pm

Valter je napisao/la:
čet apr 17, 2025 12:55 pm
E sada trebalo bi razlikovati kritiku od tjeranja ko to zna iščitati.

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:03 pm

Ide sad depresija i sve najgore do sljedeće pobjede

I tako iz krajnosti u krajnost

Treba biti realan i u pobjedi i u porazu

Ima ljudi i u pobjedama napišu da Sukilovic, Galic i jos neki nisu za Zelje

I to je objektivnost

Al sad je period crnjačenja pa bujrum

Muka vas je čitat

ponosannavas
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:07 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet apr 17, 2025 8:51 am
Coricu nisu dovedeni igraci koje je trazio.Problem je ispao zbog toga sto su to bili igraci jednog menadjera.
Dovedeni su ti koji su dovedeni i sada imamo to sto imamo.
Tako da ja ne bih bas po Coricu.
Zasto mislis da je ok da se samo trener pita za igrace? Mozdq trener trazi igrace da kojima je u talu i onda ti nakamara igraca koji ti kasnije ostaju kao smetnje. Po meni trener moze imati zelje ali vrlo cesto one nisu realne. Da dovedu meni moje zelje i ja mogu biti trener. Dovedena su dva igraca na pousezoni. Lagumdzija nije imao menadzera koliko znam Znaci prica ri nema osnova

cikoradovic
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:08 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
Necemo ocito nikad nauciti otjera li se covjek.
Ode on sam na kraju sezone.

Refa1921
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:12 pm

I koga onda poslije Denisa? Meni se čini da će ovo biti sve opet jovo na novo i tako narednih 10000 godina.

SamoIstina
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:14 pm

Bio trener Coric ili Klopp, mi ne mozemo vise od cetvrtog mjesta. Zrinjski, Borac i Sarajevo su nam toliko pobjegli i organizacijski i finansijski i na svaki drugi nacin da je jednostavno nerealno ocekivati vise, a o trofejima mozemo samo sanjati.

Coric je prvu polusezonu odradio odlicno, ovu trenutnu odradjuje poprilicno lose. O razlozima zasto je tako se moze pricati i treba, ali najbitnije je shvatiti ovo iznad. Nista preko cetvrtog mjesta nije realno, osim u nekim specificnim okolnostima tipa da se otvori nesto u kupu ili da neko od ovog trojca iznad bas zglajza, ali generalno ne.

Sa ovim budzetom, ekipom i bodovnim saldom mi bi bili prvaci prije 4-5 godina, da je danas ta liga, ali nije, svi napreduju. Tri kluba su nas davno prestigla. Velez, Siroki i slicni su nam za petama vec sad. Puno su dublji nasi problemi od trenera i igrackog kadra.

Jedino pravo i dugorocno rjesenje je investitor, ali posto mi to ne zelimo, onda prihvatiti da ne moze puno bolje od ovoga.

505 VITEŠKA
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:18 pm

Pa dobro vi insajderi De se dogovorite sta zelote i sta hocete

Na polusezoni nema niko bolji od Denisa, on i Rahimic dugotrajan projekt

A sad odjednom svi na oba foruma pisete da vec ide na kraju sezone

I kakva je sad motivacija i njemu i igracima do kraja sezone?

Sky1
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:20 pm

milanribar je napisao/la:
čet apr 17, 2025 1:58 pm
Sky1 je napisao/la:
Ma Šošića je šteta raskidat zbog godina i potencijala, ako može glavu da smiri i podredi se ekipi može bit pravi igrač.
Mirčevski nije ništa dao za ono što je plaćen, isto tako od Cavnića se mora naći bolji štoper koji će bit u rangu Karamarka za prvih 11.
Napadač još jedan fali koji će bit za prvih 11.
Bekovi su nam svi tu negdje, niko ne odskače previše ako se ne može naći neko značajno bolji ne treba ni dovoditis samo radi broja.
Jedini brz igrač nam je Cvetanovski, valjalo bi još jedno takvo krilo dovesti.
Pa dobro, mlad je, potencijal, treba sa njim raditi i dozirati mu minutažu.

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:26 pm

cikoradovic je napisao/la:
Nadam se da ovo nije istina..
Jer ako jest, stvarno se vrtimo u krugu iz kojeg nema izlaza i tako ce ocito ostati..

Robi
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:30 pm

Radovac zadnjih 4-5 utakmica nikakav, za Krpica isto bi rekao da je poceo pravit glupe gruške i da je ispao iz forme te neke koje je imao, Boljevic truba, nama nosioci igre su upali u krizu a mi na klupi nemamo nekog ili nismo probali s klupom da ih moze adekvatno zamjeniti, ali u kako je dobro je, ono sto mi najvise trebamo gledati za iducu godinu je to ko ce nam biti taj u-21 igrac, hocemo li sve karte staviti na Šabica ili cemo potrazit nekog drugog ko ce nam biti taj u-21 igrac. Ja bih volio da ipak potrazimo nekog novog mladog igraca koji igra na poziciji štopera/beka i na taj nacin riješit dva problema jednim igracem. Sad za vikend nadam se da mozemo X izvuci, bice tesko oni ganjaju titulu treba im pobjeda, a mi igramo toplo/hladno. I da jos nesto sto bi volio da se poradi jeste kondicija/spremnost nasih igraca koji mi potpuno izgledaju istrošeni u ovom dijelu sezonu.

Z_1921
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:34 pm

SamoIstina je napisao/la:
čet apr 17, 2025 2:14 pm
Bio trener Coric ili Klopp, mi ne mozemo vise od cetvrtog mjesta. Zrinjski, Borac i Sarajevo su nam toliko pobjegli i organizacijski i finansijski i na svaki drugi nacin da je jednostavno nerealno ocekivati vise, a o trofejima mozemo samo sanjati.

Coric je prvu polusezonu odradio odlicno, ovu trenutnu odradjuje poprilicno lose. O razlozima zasto je tako se moze pricati i treba, ali najbitnije je shvatiti ovo iznad. Nista preko cetvrtog mjesta nije realno, osim u nekim specificnim okolnostima tipa da se otvori nesto u kupu ili da neko od ovog trojca iznad bas zglajza, ali generalno ne.

Sa ovim budzetom, ekipom i bodovnim saldom mi bi bili prvaci prije 4-5 godina, da je danas ta liga, ali nije, svi napreduju. Tri kluba su nas davno prestigla. Velez, Siroki i slicni su nam za petama vec sad. Puno su dublji nasi problemi od trenera i igrackog kadra.

Jedino pravo i dugorocno rjesenje je investitor, ali posto mi to ne zelimo, onda prihvatiti da ne moze puno bolje od ovoga.
Pa dobro eto iznad nas su ta 3 kluba, i nije realno da titulu osvojimo pored tih klubova. Ali mozemo li bar ravnopravno odigrati protiv njih nekad, uzeti im 3 boda ne daj boze ili cemo i dalje slaviti osvojen bod i pricati da je dobro?

ISB87
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:41 pm

U ostvarivanju nekih vecih ciljeva, kao sto su titula lige ili kupa, jednu od najmanjih uloga igra trener. Eto zizovica, kar.inas. A sta napravi sa Borcem u evropi i ligi.

Ali moras znat promijeniti formaciju, ne prenositi nervozu na igrace jer si sam takav, moras bit 100% u utakmici, praviti izmjene na vrijeme.
Ovaj nas sve kontra. Mi iz utakmice u utakmicu sve gori, ima tu i igraca dobrim dijelom.

Po meni, nece buti neka velika zal ako ode Denis. Jednostavno se ne zna nositi sa pritiskom. A uprava se treba zapitati da li je za Zelju ili nije ako kasne po dvije, tri plate igracima.

Ako se boris za 4to mjesto, onda napravi ekipu koja ima realan domet za to (to je ova), ali sa platama koje ces moci isplacivati. Ne moze neko imat 15-20k a neko 3+2-3k. Nije fer, ova ekipa je podjednaka u svim linijama. Niko ne odskace toliko, sto i statistika pokazuje. To sto si ti igrao sa Depayom, u Hajduku, Realu ne moze i ne smije bit glavna odrednica za tolike plate. Jednostavno placati po ucinku, pa ko hoce bujrum.
Forum je tu da se pise i diskutuje.
MIRZA RASCIC

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:43 pm

cikoradovic je napisao/la:
Tako je,mozda vec i krajem mjeseca....

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 44 gosta.

Prijava