Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

svraka
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 16, 2025 11:27 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
sri apr 16, 2025 11:23 pm
svraka je napisao/la:
sri apr 16, 2025 11:18 pm
sri apr 16, 2025 11:03 pm
Puna podrska Denisu Coricu. Niko ozbiljan nije za njegovu smjenu, pogotovo ne sad.
Ne bi mi bilo krivo da smo ispali od Sarajeva, Borca ili Zrinjskog, ali od ovih ispadanje je neuspjeh. Niti su bolji, niti skuplji, niti igracki kvalitetniji. Jednostavno, cijela sezona ce stati u onaj prvi mec na Pecari. To je to od ove ekipe. I nek se prozivaju i ismijavaju, ko ih hebe. Kao pizde odigraju utakmicu sezone. Siroki nas je natrcao, bio borbeniji i vise zelio pobjedu. Tu se sva prica zavrsava
Dalje, idemo u Evropu 95 %. Nema sanse da ovaj Siroki pobijedi Sarajeva u dvije utakmice. Nije to priblizan kvalitet, a i Pitari vise mrze njih nego nas.
Sto se tice treceg mjesta ono nije nedodirljivo ali s ovim pristupom je naucna fantastika ipak. Ako hocemo nesto moramo uzeti 6/7 bodova u naredne tri tekme. A naredne tri tekme su Zri, Bor i derbi. Dakle, nemoguce. Shodno tome, gurnuti Focu, Sabica i Lausevica. Klupirati Dangubu, Markovica, Galica, Cavnica, Mircevskog i jos par igraca jer ne trebamo nekome nabijati minutazu a nece biti tu i naredne godine.
Veliki minus za Radovca i Boljevica. Ne znam jesu li povrijedjeni al meda ne mogu. Posebno Radovac, tezak ko crna zemlja kao kad je tek dosao kod Akrapovica. Klupa podhitno. Huso ima vecu zelju tri puta i spremniji je.
PORUKA ZA UPRAVU. Znam da citate, kasne 2 i pol plate. Dakle i vi ste zasluzni za ovu letargiju na terenu jer boli qrac Dangubu i Boljevica za Zelju. Tu su zbog finih platica. Idemo u evropu 95 % tako da podijelite ljudima plate i dajte novi ugovor Coricu. Ako mozes staviti Vares i Gosk kartu 15 KM onda "rodi" pare za plate jer ce biti od Evrope, pa i Muftica i Jabera, te euforije zbog Juga. Ima potencijala. Ako ste sposobni i ako su navijaci stali uz vas, onda placajte redovno.
Volim te Zeljo !!!
Za poruku upravi se slazem.
Al zasto i puna podrska Coricu? Ne kazem da ga treba smijeniti sad, al mi zadnjih 10ak utakmica, od derbija igramo lose. Nemamo igru nikakvu. On mi djeluje pogubljen. Al opet pisem kao i prije utakmice, treba znati i motivisati igrace kad plate kasne.
Zato sto su igraci kvarljiva roba i u stanju su sabotirati sve ako nije po njihovom. Ne moze ih Gvardiola motivisati kad nece. Mi od smjene trenera nemamo nista. Nikad nije bilo do trenera, a kod nas seratori odmah krenu po trenerima. Sta su krivi Mulalic, Basic i Coric? Akrapovic u redu, ne konta ligu. Ako ne odes u evropu, ide raspad sistema svakako. Otici cws gotovo sigurno jer ce Pitari samljeti ove skutore. Ali nesto nije u redu generalno. Jer smo od februara pa dosad s manje energije nego prvu polusezonu. Pobijedila nas je ekipa koja je to vise zeljela, a ne kvalitetnija. Minus i za Corica, al bez radikalnih poteza.
Po meni i Coric gubi kredit pune podrske. UO na prvom mjestu sto se tice krivice. Pa onda Denis i igraci. Vidjet cemo, valjda na bolje krene, al nisam optimistican nikako.
Forza 1921!

Oda majstore!

Mulalic Edis
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:32 pm

Ma kralju stvari su jasne. Ne mozes biti ni peti, ni treci. Cekas kup da vidimo tu evropu. Ona nam je sve. Nadam se da cemo je aBd izboriti. Onda ne vidim razlog za promjene u UO i strucnom stabu. Nema nista od promjene trenera. Pa valjda smo to naucili dosad. Ne bih ja puno trpio ni zvijezdice. Jos par utakmica i tribina i raskidi. Ne treba nam mlataranje rukama i visak kila. Onaj Markovic isti i sad i u julu, a u julu pisali kako je tezak i neapreman. Ma idi se u pm. Potpisi za Kiseljak i upisi fakultet.
Grande Miske 💪

svraka
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:39 pm

Ma kralju stvari su jasne. Ne mozes biti ni peti, ni treci. Cekas kup da vidimo tu evropu. Ona nam je sve. Nadam se da cemo je aBd izboriti. Onda ne vidim razlog za promjene u UO i strucnom stabu. Nema nista od promjene trenera. Pa valjda smo to naucili dosad. Ne bih ja puno trpio ni zvijezdice. Jos par utakmica i tribina i raskidi. Ne treba nam mlataranje rukama i visak kila. Onaj Markovic isti i sad i u julu, a u julu pisali kako je tezak i neapreman. Ma idi se u pm. Potpisi za Kiseljak i upisi fakultet.
Neka odigraju par smisljenih akcija u naredne tri utakmice to ce biti pozitivno. Samo da ne bude nabij naprijed, pa sta bude. Bio bih najsretniji kad ne bi morali nikoga tjerati.
Forza 1921!

Oda majstore!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:41 pm

Evo ode u prvo pretkolo i sta s tim? Ok dobit ces par stotina hiljada € i sta? Izbacit ce nas svaka poluozbiljna ekipa.

Mi bez investitora nemamo sta traziti.
Sa ovakvim rasporedom u kupu ovo je bruka ne doci do finala.

U sljedece 3 tekme i bod je odlican haha sa ovom skupinom mentalni patuljaka.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Mulalic Edis
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:44 pm

svraka je napisao/la:
Neka odigraju par smisljenih akcija u naredne tri utakmice to ce biti pozitivno. Samo da ne bude nabij naprijed, pa sta bude. Bio bih najsretniji kad ne bi morali nikoga tjerati.
Pustiti jos 2, 3 tekme maksimalno i ako bude letargicno i bezidejno kao dosad daj da vidimo 3, 4 mladja igraca. Pa necemo razigravat Dangubica i Markovica za iducu sezonu.
Ako ne bude evrope svi ce sami otici. To je tako. Ali eto ooet kazem, Sarajevo je kvalietnije od Sirokog i mrze ih vise nego nas. Samo da oni bordo placenici ne pregore i da ne bude vanterenskih aktivnosti. Nemamo se sta sekirati za evropu ako sve bude kako treba biti.
Grande Miske 💪

Mulalic Edis
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:48 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
sri apr 16, 2025 11:41 pm
Evo ode u prvo pretkolo i sta s tim? Ok dobit ces par stotina hiljada € i sta? Izbacit ce nas svaka poluozbiljna ekipa.

Mi bez investitora nemamo sta traziti.
Sa ovakvim rasporedom u kupu ovo je bruka ne doci do finala.

U sljedece 3 tekme i bod je odlican haha sa ovom skupinom mentalni patuljaka.
Nemamo mi investitora i sistema od 1921. Mora se zivjeti i bez toga. Necemo se ugasiti. To su prezvakane teme. Nije to par stotina hiljada nego sigurno milion eura da odmah ispadnes. A to je za nas ozbiljna cifra. Fanshop, dresovi, majice, godisnje, dijaspora, karte...pa u onom cirkusu protiv Dinamo Minska kad je Cajo docekao tekmu bez plavih majica u fanshopu i kad su oni mrtvaci iz uprave bili na godisnjem i zakasnili sa svim uzeli smo milion. To je za nas cifra prava.
Grande Miske 💪

svraka
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:51 pm

sri apr 16, 2025 11:44 pm
svraka je napisao/la:
Pustiti jos 2, 3 tekme maksimalno i ako bude letargicno i bezidejno kao dosad daj da vidimo 3, 4 mladja igraca. Pa necemo razigravat Dangubica i Markovica za iducu sezonu.
Ako ne bude evrope svi ce sami otici. To je tako. Ali eto ooet kazem, Sarajevo je kvalietnije od Sirokog i mrze ih vise nego nas. Samo da oni bordo placenici ne pregore i da ne bude vanterenskih aktivnosti. Nemamo se sta sekirati za evropu ako sve bude kako treba biti.
Dangubic po meni danas zadnji koji je trebao izaci. Elem, vidjecemo u narednim kolima kako ce igrati.
Forza 1921!

Oda majstore!

ANamelessGhoul
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:52 pm

ALi kako smo spori to nije normalno. Nikakve kretnje nista, tromi do bola oci bole gledajuci

Mulalic Edis
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:54 pm

Dangubic je dobar za jedno 4, 5 max hiljada KM. Kao najplaceniji igrac je los.
Ne vidim potrebu da ostanu iduce godine Cavnic, Galic, Mahmic, Odinaka, Markovic, Mircevski, Dangubic...ne znam sta oni vise mogu ponuditi. Danas Radinovic sa svim problemima bolje odigrao od Markovica.
Grande Miske 💪

svraka
Kontakt:

sri apr 16, 2025 11:57 pm

sri apr 16, 2025 11:54 pm
Dangubic je dobar za jedno 4, 5 max hiljada KM. Kao najplaceniji igrac je los.
Ne vidim potrebu da ostanu iduce godine Cavnic, Galic, Mahmic, Odinaka, Markovic, Mircevski, Dangubic...ne znam sta oni vise mogu ponuditi. Danas Radinovic sa svim problemima bolje odigrao od Markovica.
Slazem se da nije na nivou plate. Trenutno najplaceniji je Boljevic, on se nije sastavio od kada je potpisao novi ugovor. Nemamo mi srece s tim produzenjima.
Forza 1921!

Oda majstore!

Ludvig Leple
Kontakt:

čet apr 17, 2025 12:00 am

Joj opleli ste po svima, a niko po Al Jaberu. Ubjedljivo najgori igrač u posljednjih 5 utakmica i konstantno zavaljuje Radovca koji i onako spor ne stiže nikoga. Danas je Al Jaber je svakom izgubljenom loptom pravio njima kontranapad. Da ne govorim da šeta po terenu.
Denisu podrška do kraja, ali ostaje veliko ali...
Krpić ti glumi K1 borca i Musa ga strpao pod majicu i ti ga ne vadiš. Sve mi je jasno, ali imaš Lauševića zaštićeno godište i ne koristiš ga dok ovaj K1 grana rukama.
Huso je neko ko mora igrati, ali valjda dođemo i do tog čina nekad.

Bilo kako bilo plate kasne što može biti jedan od glavnih razloga lošije igre. Napadnite 3. mjesto, svakako će Torpedo baciti sve na kup.

Mulalic Edis
Kontakt:

čet apr 17, 2025 12:03 am

Ludvig Leple je napisao/la:
čet apr 17, 2025 12:00 am
Joj opleli ste po svima, a niko po Al Jaberu. Ubjedljivo najgori igrač u posljednjih 5 utakmica i konstantno zavaljuje Radovca koji i onako spor ne stiže nikoga. Danas je Al Jaber je svakom izgubljenom loptom pravio njima kontranapad. Da ne govorim da šeta po terenu.
Denisu podrška do kraja, ali ostaje veliko ali...
Krpić ti glumi K1 borca i Musa ga strpao pod majicu i ti ga ne vadiš. Sve mi je jasno, ali imaš Lauševića zaštićeno godište i ne koristiš ga dok ovaj K1 grana rukama.
Huso je neko ko mora igrati, ali valjda dođemo i do tog čina nekad.

Bilo kako bilo plate kasne što može biti jedan od glavnih razloga lošije igre. Napadnite 3. mjesto, svakako će Torpedo baciti sve na kup.
Ma svi su tanki. Jednostavno nema energije i zelje kao u prvoj polusezoni. Za razloge mozemo samo naglabati i pametovati.
Mi radimo sto je do nas. Atmosfera i posjeta danas, odlicna. Zeljo je zivot.
Grande Miske 💪

Sky1
Kontakt:

čet apr 17, 2025 1:41 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sri apr 16, 2025 11:05 pm
Bez crtanja neke mete na celo, ali nama je problem sta uraditi sa Madzidom. Prvo njegovo igranje za sebe koje ocito cijeloj ekipi ide na zivce, drugo on nije krilo vec vise ovo sto Dangubic igra lazna 9. Cvetanoski puno bolje saraduje s Boljevicem, rotiraju se u toku igre otvaraju vise prostora i Cvetanoski donosi bolje odluke od Madzida jer nije sebican. Denis treba naci drugo rjesenje nemamo sirine u igri jer svi se nabiju u sredinu. Izuzev Boljevica niko ne odvlaci igraca. Madzid je uvijek blize Dangubicu i suzava prostor i njemu i Jaberu i postajemo staticni pogotovo ovako kad nam neko visoko izadje kao Siroki danas logicno da smo bezopasni i bez prilike. Isto je bilo i u prvom dijelu sezone kad god bi Hiros bio na krilu s Dangubicem. Denis ili nek stavi Dangubica ili Madzida na 10ku obojicu ocito da ne.
+1, potouno beskoristan, danas je trebalo njega vaditi, a ne Dangubića.

ubaceni element
Kontakt:

čet apr 17, 2025 2:42 am

Ljudi konstantno zapinju za Dangubica, a bukvalno ekipa sa njim i bez njega golim okom vidljiva razlika. Pa eto i danas, od kada je izasao nismo vise nista odigrali preko centra, a pola minute prije izlaska je gurnuo Bolju u zicer i najbolju sansu na utakmici.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet apr 17, 2025 5:10 am

@ Gavro moj dragi, sve cekam tvoj odgovor na ove silne komentare, tebe neJma, pa moram na sebe preuzeti rafalnu paljbu koja ce uslijediti. Jbg....

Jos jedna rutinska pobjeda, samo treba nastaviti niz u naredne tri utakmice i tjt... :kafa:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:31 am

Igra i ekipa se raspala dolaskom Sosica.
Mali jeste dao nekoliko golova ali ekipa je bolje igrala kada su krila bila Boljevic i Cvetanovski.

Ako uzmemo u obzir da smo u odnosu na prvi dio sezone gdje smo igrali idealno samo zamjenili Sosica i Cvetanovskog , kljuc pada je mali Sosic koji igra za sebe a ne za ekipu.
Cvetanovski je u prvom dijelu dijelio asistencije i davao golove, puno bolje saradjivao sa Krpicem i Dangubicem i zaista mi nije jasno sto se Sosic forsira kako je doso.

Vec nekoliko utakmica kada Dangubic izadje mi padnemo u igri jer Sosic ne moze igrat ono sto igra Dangubic.
Alea iacta est!

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:33 am

svabo je napisao/la:
sri apr 16, 2025 9:13 pm
Dzezvar je napisao/la:
sri apr 16, 2025 7:38 pm
Sve bi lakse bilo da pitari nisu prosli.I ovaj neprolaz bi lakse pao.
Morate shvatiti da ova ekipa ne moze bolje od 4. Mjesta...tako je kako je.Moliti Boga da pitari ne prodaju kup Sirokom samo da nas zayebu da ne izadjemo u europu. A kao sa gledam da je siroki osvajac kupa.
Zato odeš za vikend i dobiješ Zrinjskog koji igra katastrofalno i nećeš zadugo imati bolju šansu da ga dobiješ. Pa onda odeš na lavor i uzmeš bodove ekipi koja kući ne može nijednu jaču utakmicu dobiti jer kući mora napasti, a kad mora napasti nema veze s vezom, zato Borca i Zrinjskog uzima u gostima na kontre, a kući im šanse ne može stvoriti. I kad uradiš ove dvije stvari, onda te boli đon ko osvaja kup jer si treći na tabeli.
Sve bi to bilo ok da ti igraci okolo ne pricaju kako im kasni plata....znaci njima je to prioritet a ne igra i bodovi....
To na je sto nam je....ispasti ne mozemo,bit cemo 4.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 17, 2025 6:51 am

Ujko je napisao/la:
čet apr 17, 2025 5:10 am
@ Gavro moj dragi, sve cekam tvoj odgovor na ove silne komentare, tebe neJma, pa moram na sebe preuzeti rafalnu paljbu koja ce uslijediti. Jbg....

Jos jedna rutinska pobjeda, samo treba nastaviti niz u naredne tri utakmice i tjt... :kafa:
Da si ti ziv i zdrav,drug Gavran je sinoc preselio......
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ISB87
Kontakt:

čet apr 17, 2025 7:01 am

Pa ako kasni plata dobro su i odigrali. Nije ovo period 2000-2012 pa da kasni plata. Svaka cast onda i na pobjedi, a upravo ti se stidi sto ne znas namaknut pare ili sto si platila vise nego sto mozes namaknut.

Nema sposobnog covjeka da vodi ovaj klub, sve je ovo javasluk.
MIRZA RASCIC

nekonvencionalan
Kontakt:

čet apr 17, 2025 8:32 am

Ne znam tačno cifre koje bismo dobili izlaskom u Evropu jedno kolo, ali nisam za pitarsku milostinju. Ne zbog nekih ideala, niti što mi je ispod časti navijati za gurbete, već se jednostavno trebamo pogledati u ogledalo i reći da ekipa koja igra ovako kako mi igramo, te koja strepi od naredne 3 utakmice, i ne zaslužuje otići u pretkolo konferencijske lige u kojoj će nas natamburati Haverfordwest County, Škendija ili Neman Grodno. Kup je bila prilika, neću reći sezone, već možda i decenije zbog svega što proživljavamo u zadnjih nekoliko godina, obzirom da osvajač kupa ove godine, ukoliko Rusima ne ponište suspenziju, ide u pretkolo evropske lige, te ima zagarantovana minimalno 2 evropska protivnika i 2 domaće utakmice, hajp i sve ostalo što takvi mečevi nose. Da ne spominjemo da je tako lakše gurati makar do PO runde KL.
Ovako, ne znam, ne mogu biti pametan. Najbolja varijanta je ona u kojoj Široki osvaja kup, a mi sa trećeg idemo u KL, sve ostalo je samo mazanje očiju i prividan uspjeh, koji ćemo vrlo brzo iskihati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.

Prijava