Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 15, 2025 12:07 pm

cipiripi je napisao/la:
uto apr 15, 2025 9:55 am
Danas u 12 sati je zvanicno otvaranje ponuda i izbor izvodjaca radova.

Ne znam na osnovu cega prejudicirate stvari da ce "faliti" para za tribinu.

Ko god se prijavio na tender dao je svoju ponudu, Ministarstvo je obezbjedilo sredstva tako da se izvodjac "mora" uklopiti u taj iznos sredstava.

Tribina ce biti izgradjena bez krova, ali navodno se klub vec angazovao da se iznadju sredstva i za natkrivanje tribine.

Malo optimizma i sabura nije na odmet, danas je zaista veliki dan za klub, jer gradnja tribine u ovakvim uslovima nije mala stvar. Budimo podrska nasem klubu i da zajednicki izguramo ovaj projekat.

P.S. sutra napunimo Dolinu cupova i da zajedno prodjemo u finale
Koliko znam rečeno je da će opština finansirati dio tribine u iznosu 4,7 mil KM (sa PDVom), a da će razliku finansirati klub cca 1,3mil KM, jer je procjena na nekih 6 mil KM bez krova.
E sad, ne znam kakva je situacija ako bi se eventualnom e-aukcijom spustila cijena, da se razlika para preusmjeri na ostatak tribine.

Mulalic Edis
Kontakt:

uto apr 15, 2025 6:40 pm

Sutra moramo svi doci i napraviti ambijent da zakuhamo malo tekmu. Mozemo !
Grande Miske 💪

kvalitet
Kontakt:

uto apr 15, 2025 7:34 pm

Derbi u finalu Kupa… ne treba veća motivacija.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto apr 15, 2025 7:36 pm

Znaci sa Sarajevom u finalu igramo
Željezničar ante portas !

fcz
Kontakt:

uto apr 15, 2025 8:04 pm

Eto ako nista finale ce biti posteno i bez trgovine.

To naravno ne mijenja cinjenicu da nam je sutra jedna od utakmica sezone i da igraci moraju pojesti travu pa makar poslali juniore u Mostar u subotu jer cetvrti cemo svakako biti.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Valter
Kontakt:

uto apr 15, 2025 8:13 pm

fcz je napisao/la:
uto apr 15, 2025 8:04 pm
Eto ako nista finale ce biti posteno i bez trgovine.

To naravno ne mijenja cinjenicu da nam je sutra jedna od utakmica sezone i da igraci moraju pojesti travu pa makar poslali juniore u Mostar u subotu jer cetvrti cemo svakako biti.
Nadam se da u klubu gledaju na stvari drugačije, dobro bi bilo uci u finale ali realno šanse nisu baš neke. Zato ne treba pregoriti. Protiv Zrinjskog i u nastavku prvenstva dobrim rezultatima moramo stvarati pritisak pitarima za treće mjesto.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 15, 2025 8:38 pm

Prolaskom pitara u finale i mi smo jednom nogom u evropi.

Znam da ruzno zvuci ali, ako osvojimo kup bit ce najsladji jer smo pobjedili gradskog rivala, a sa druge strane ako sutra ispadnemo pitari sigurno nece prodat Sirokom trofej kupa sto znaci da nas cetvrto mjesto vodi u evropu jer je za ocekivat da budu bolji od Sirokog.

Da je kojim slucajem Borac prosao u finale i da od njih zavisimo, vjerujem da bismo ispusili evropu kao cetvrti.
Alea iacta est!

Norsborg
Kontakt:

uto apr 15, 2025 10:07 pm

Sta mislite o Husi sutra na desnom stoperu? Znao je ponekad to igrati, nije mu nepoznata ta pozicija. Mislim da nam treba stoper koji zna i proigrati.

svabo
Kontakt:

uto apr 15, 2025 10:28 pm

ublehas je napisao/la:
uto apr 15, 2025 12:07 pm
cipiripi je napisao/la:
uto apr 15, 2025 9:55 am
Danas u 12 sati je zvanicno otvaranje ponuda i izbor izvodjaca radova.

Ne znam na osnovu cega prejudicirate stvari da ce "faliti" para za tribinu.

Ko god se prijavio na tender dao je svoju ponudu, Ministarstvo je obezbjedilo sredstva tako da se izvodjac "mora" uklopiti u taj iznos sredstava.

Tribina ce biti izgradjena bez krova, ali navodno se klub vec angazovao da se iznadju sredstva i za natkrivanje tribine.

Malo optimizma i sabura nije na odmet, danas je zaista veliki dan za klub, jer gradnja tribine u ovakvim uslovima nije mala stvar. Budimo podrska nasem klubu i da zajednicki izguramo ovaj projekat.

P.S. sutra napunimo Dolinu cupova i da zajedno prodjemo u finale
Koliko znam rečeno je da će opština finansirati dio tribine u iznosu 4,7 mil KM (sa PDVom), a da će razliku finansirati klub cca 1,3mil KM, jer je procjena na nekih 6 mil KM bez krova.
E sad, ne znam kakva je situacija ako bi se eventualnom e-aukcijom spustila cijena, da se razlika para preusmjeri na ostatak tribine.
Da ne spamamo previše o tribini pred utakmicu sezone, ali moje informacije su iz opštine od ljudi koji su najbliže uključeni u priču oko tendera i tribine. Ti ljudi kažu da će trebati bar dvostruko više novca od predviđenih 4,7 miliona KM ako se želi završiti kompletna tribina. Nadam se da im je procjena pogrešna.

salle86
Kontakt:

uto apr 15, 2025 11:03 pm

teatrale36 je napisao/la:
pon apr 14, 2025 4:45 pm
Occasionally je napisao/la:
pon apr 14, 2025 4:15 pm
@valter

Ono u subotu je bio klasičan primjer utakmice " a la, već pobijeđeno, 90 minuta na terenu formalnost"
Termin jest bio nezgodan jer je masa raja iskoristila sunčan dan i piknik.
Dio raje ja računao na 3 boda i smatrao da njegova podrška s tribine nije toliko bitna.
Ima malo i do cijene karte.
Ovo nas na tribinama što je bilo izuzev Juga (naklon) smo fakat bili mirni. Pozorište maltene.
Igrači odavali utisak "Neko od nas će dati go. Samo što nije...Moje je samo da ne napravim neku kardiinalnu grešku"

Svi smo zakazali. Opustili smo se svi redom.
Prvo je bilo to uvjeravanje da je Evropa preko Kupa gotova stvar.
Sad opet se čak možemo nadati i 3.mjestu.

Ne bih volio da sam sada na Čorićevom mjestu. Kako ono kažu? " Nema pritiska na Željinoj klupi !"
E čuj dvojbe piknik ili Željo? Pa stvarno....
Mada nekako djeluje smiješno, mora se i to razumjeti. Mora nekad biti preča i porodica, djeca i njihov užitak, lupam stari roditelji koje ćeš počastiti roštiljom...nego neću reći Željo, već Gošk. Nekad eto neko mora i neku utakmicu "prekrižiti" a kad ako ne sad ovu 😂
Sreća nisam bio od tih, što ne znači da neće nekad biti i toga. Jer pritisaka sa raznih strana već ima 😂
I po meni ova posjeta za meč protiv budućeg drugoligaša, i u situaciji kad se raja malo zasitila "nogometa"...je i fenomenalna. Jer nema mnogo klubova na ex-Yu prostorima da ima i ovo ...

Edit: što se tiče kupa, nepopularno jeste ali dobro je što su kone u finalu, kako god da mi sutra završimo. Naravno bilo bi idealno derbi u finalu kupa, ali sa ovim njihovim finalom opet se realno vraćamo u igru za europu koja je bila poljuljana mogućim finalom bor-šir plus sloga za vratom. Ovako se lakše diše, za sad...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u uto apr 15, 2025 11:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Occasionally
Kontakt:

uto apr 15, 2025 11:05 pm

Zamolio bih cjenjene kolege, da ako neko ima uvid u projekat, ali ne skice i fotografije, da pošalje u PP.

Hvala

Dzezvar
Kontakt:

sri apr 16, 2025 6:12 am

cipiripi je napisao/la:

Znam da ruzno zvuci ali, ako osvojimo kup bit ce najsladji jer smo pobjedili gradskog rivala, a sa druge strane ako sutra ispadnemo pitari sigurno nece prodat Sirokom trofej kupa sto znaci da nas cetvrto mjesto vodi u evropu jer je za ocekivat da budu bolji od Sirokog.

Da je kojim slucajem Borac prosao u finale i da od njih zavisimo, vjerujem da bismo ispusili evropu kao cetvrti.
Naivno je to razmisljanje.Kroz protekli peeiod dokazano da su oni u stanju zrtvovati pehar samo da mi nebi izasli u europu.Ako im se ukaze ta prilika oni ce to i uraditi.
Dozovite se vise pameti.
Inace zbog njihivog prolaska i desavanja u gradu od sinoc,veceras ocekujem yebavanje majki isfrustrianih likova ,na prvi pogresan pas.....
Takodje zbog istog razloga ocekujem znatno umanjenu posjetu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

sri apr 16, 2025 8:42 am

Dzezvar je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:

Naivno je to razmisljanje.Kroz protekli peeiod dokazano da su oni u stanju zrtvovati pehar samo da mi nebi izasli u europu.Ako im se ukaze ta prilika oni ce to i uraditi.
Dozovite se vise pameti.
Inace zbog njihivog prolaska i desavanja u gradu od sinoc,veceras ocekujem yebavanje majki isfrustrianih likova ,na prvi pogresan pas.....
Ovo mi je odmah juče naompalo.
salle86 je napisao/la:
Mada nekako djeluje smiješno, mora se i to razumjeti. Mora nekad biti preča i porodica, djeca i njihov užitak, lupam stari roditelji koje ćeš počastiti roštiljom...nego neću reći Željo, već Gošk. Nekad eto neko mora i neku utakmicu "prekrižiti" a kad ako ne sad ovu 😂
Sreća nisam bio od tih, što ne znači da neće nekad biti i toga. Jer pritisaka sa raznih strana već ima 😂
I po meni ova posjeta za meč protiv budućeg drugoligaša, i u situaciji kad se raja malo zasitila "nogometa"...je i fenomenalna. Jer nema mnogo klubova na ex-Yu prostorima da ima i ovo ...
Slažem se, ali onda ne ide priča da je posjeta manja zbog cijene karte.
Kao što sam i ranije napisao ljudi imaju dosta stvari koje su im u datom trenutku preče od Želje, i to razumijem, ali nemojmo da se lažemo da nekog odbije cijena karte.

SamoNapad
Kontakt:

sri apr 16, 2025 8:54 am

Ako cete iskreno kud ces ljepse od prolaska u finale i tekme sa komsijama.
Komsijama ispred vrata slaviti titulu prvaka!
Motiv vise , zgazite ih.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:09 am

Poznat termin 155. sarajevskog derbija, Manijacima značajno manje karata za Koševo nego inače?

https://sc.sport.ba/poznat-termin-155-s ... ego-inace/

Ako neko iz Uprave u buducnosti pomisli da im da vise od 5% kapaciteta Grbavice neka sam podnese ostavku.

Evo kako se oni pisaju po nama. Od sada 5% za 5%, mi cemo nasu Grbavicu napuniti uvijek dok oni puno Kosevo mogu samo sanjat

Obavezno ih smjestiti u pravi gostujuci sektor na S-Z i odrediti tacno 670 stolica.

DOSTA JE VISE
Alea iacta est!

blueheart
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:50 am

dosta je trebalo biti mislim 2016 2017 kad su nakon onih nasih akcija i kupovine stolica oni masovno unistavali stolice....
ovo je hinjsko plasiranje informacija pa ce ko lafo izaci u susret i dati cijeli jug ali bez zapada i to ce biti kao ok....
jedini ko je na gubitku je nas klub na nasem stadionu jer se mora obezbjediti razmak na nasu stetu , a na Kosevu odavno rade sve moguce opstrukcije da nas dodje sto manje....
DRZAVA ZELJO

gavran
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:51 am

cipiripi je napisao/la:
sri apr 16, 2025 9:09 am
Poznat termin 155. sarajevskog derbija, Manijacima značajno manje karata za Koševo nego inače?

https://sc.sport.ba/poznat-termin-155-s ... ego-inace/

Ako neko iz Uprave u buducnosti pomisli da im da vise od 5% kapaciteta Grbavice neka sam podnese ostavku.

Evo kako se oni pisaju po nama. Od sada 5% za 5%, mi cemo nasu Grbavicu napuniti uvijek dok oni puno Kosevo mogu samo sanjat

Obavezno ih smjestiti u pravi gostujuci sektor na S-Z i odrediti tacno 670 stolica.

DOSTA JE VISE
i to skinuti stolice,pa im na betonu nacrtati iste
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:52 am

Dzezvar je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:

Dozovite se vise pameti.
ja bas ne razumijem da neko psuje na utakmici.....

gavran
Kontakt:

sri apr 16, 2025 9:53 am

hodi vamo klafuricu oca ti yebem

ili

hodi vamo klafuricu vodim ti ljubav sa tatom

sta je ispravno,daj anketu...

1921.ba
Kontakt:

sri apr 16, 2025 10:13 am

Naš Željezničar, naša Grbavica i naša podrška kao nikada do sada!

https://1921.ba/nas-zeljeznicar-nasa-gr ... -sada-9808
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

Prijava