Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Valter
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 06, 2025 6:14 pm

salle86 je napisao/la:
ned apr 06, 2025 4:27 pm
Ne znam, meni nekako ne ide u glavu jedino to kako niko godinama, sem eto toga period kad je Adžem i(li) pokojni Oda bio tu, da ne vidi da mi MALI klub nikad ali nikad ne možemo postati VELIKI. A pare bar ove velike zarađuju upravo samo ti veliki, koji se dokopaju završnica eurokupova. Sve ostalo jesu velike pare ali samo za NAS (tj. male klubove/lige). Milion eura u europskim okvirima je sića, bukvalno. Nama bi to bilo ko džek-pot.
Ali zato kad prodaš JEDNOG igrača, ti možeš uzeti para koliko neko ko osvoji titulu u ovoj ligi. Ne kažem, gluho bio, da titula ne treba biti imperativ, ali bar u ovoj situaciji u kojoj smo mi, a od 95-e do danas u ovih 30 godina bar jedno 20 ako ne i više smo bili u ovoj situaciji i izuzev tih izuzetaka nikako da skontamo da je prodaja jednog igrača ravna tituli. Tituli koju u ovoj trenutnoj situaciji i konkurenciji nema teorije, ma ni 1% da možemo osvojiti. IGRAČA prodati možemo.

Dženan Šabić. Momku je 19 godina.
27 mogućih utakmica, u prvih 8 kola odigrao je 4 od 5 utakmica gdje je bio svih 90 minuta. 25.9 2024.-e ta "zadnja", derbi. Uopšte nije bio loš, naprotiv jedan od boljih naših na tom meču. I još poslije toga u narednih 19 utakmica JEDNU čitavu protiv Kruševa.
Rekoh 27 utakmica gdje je mogao igrati, on nastupio na 20. Od tih 20 slobodno odbiti još 6 gdje je igrao par minutica. ZNAČI 14 od 27. Na još 4 od 14 manje od pola sata. Nekih 10 utakmica da je "ODIGRAO" može se reći realno.
Nikakav problem, da nije na svakoj pokazao da NIJE LOŠ toliko da ne može dobijati "neku" minutažu. Još kad se uzme konkurencija koja nije nešto aman-zaman...

TO JE NAŠ PROBLEM. Ja bih rekao fakat da se nema vizija. Ljudi moji u ovoj ligi MORA igrati jedan U21 i mi opet nećemo da iskoristimo to, da igrača koji sa svojih 19 godina nije nikako za odbaciti, da ga pokušamo sezonu/dvije izgurati, napraviti od njega "NEŠTO". I nije samo fazon ubaciti da igra. Jel ima iko u klubu koji zna šta treba dijete njegovih godina da radi u svom životu, od jutra kad se probudi pa dok ne legne. Ako nema, vjerujem da ima neko ko će pomoći oko toga, ako treba platiti nekome da se brine oko njega. Šabi reći dok se god toga budeš pridržavao, IGRAĆEŠ. PROJEKAT SI KLUBA. TAČKA.
Nemoguće ljudi moji da niko ne shvata da se tako MORA.
Nemoguće da su u klubu svi stručnjaci a čim se vidi prilika da se neko dijete gurne u vatru, da se što prije ono skloni sa očiju i guraju neki drugi, nebitni.
Opametimo se, nemojmo sami sebi nogu poturati. Hiljadu puta nam se pružila prilika da se iz govana izvučemo, nemojmo svaku upropastiti...
Jednog igrača sa titulom možeš prodati za milion-dva eura, bez titule za 100-200 hiljada eura (ako i toliko), tako da je to uzajamno vezano. Dobro odigranih 45 minuta naših juniora ne znači da su ovi trenutni neka opcija koju možeš baš forsirati u situaciji kada pokušavaš osigurati Europu. Nažalost uglavnom ne budemo zadovoljni njihovim igrama. Ali da se treba raditi na reorganizaciji cjelokupnog omladinskog pogona, to da.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Sky1
Kontakt:

ned apr 06, 2025 6:17 pm

Meha87 je napisao/la:
ned apr 06, 2025 5:35 pm
Polako sa Sabicem tek mu je 19 godina isto se pisalo i o Gasalu, Beci, Subasicu, Drini itd itd. Bolje je da mu se doziraju minute, zasticeno je godiste jos 2 sezone bit ce vremena i prilike samo postepeno nema zurbe.
Tako je brate. Ljudi ovdje lupaju nevjerovatne količne gluposti. Prvo zanemere činjenicu da smo se nedavno kao klub jedva spasili gašenja sa ogromnim dugovima koji su nam još uvijek ogroman teret. Drugo, lešinari nikada ne odustaju, samo im daju povoda da još jače udare. Treće, ovdje 10% raje ne konta fudbal ali zato su svi stručnjaci veći od komplet naših stručnih štabova u posljednje tri godine. Ne možeš ti voziti novu mečku sa platom od 1500KM, a uz to si u kreditima do guše. Bitno je mlatarati gluposti. **** ti ovaj narod i ne zaslužuje bolje.

SamoNapad
Kontakt:

ned apr 06, 2025 6:32 pm

Rezultat mora biti prioritet a ostalo da to prati, pod prioritet mislim da moras imati neki kvalitet koji ce te dovesti do evrope u nasoj ligi i eventualno nekog pehara. Pehar i titula bez nekog daljeg prolaska u kvalifikacijama nemaju neki efekat jer to nisu pare od kojih ces se obogatiti a bgm ni prezivjeti. Prodaja igraca je isto prioritet jer ti moze donijeti vise para nego par kola evrope ali ne smijes se dovoesti u situaciju da samo prodajes a nemas pehara a bgm ni uspjeha u evropi. NISU svi juniori wunderkindi koje cemo prodati koliko god mi mislili ali od Dzeke je proslo 20 godina i nikad ni blizu nije prisao neko.
Mi da gurnemo Focu i Sabica u prvih 11 j*** im sve nako prve tekme , navijace ne smijes slusati sto se tice igraca.
Jednu utakmicu su najbolji drugu tjeraju i tako. Krpica smo tjerali sad se kunemo, Dangubic nam ne valja a kad ne igra onda ne valjaju jos dva druga itd. Navijac vidi golove i pobjede sve drugo ne vidi.

salle86
Kontakt:
Status: Online

ned apr 06, 2025 7:21 pm

Meha87 je napisao/la:
Polako sa Sabicem tek mu je 19 godina isto se pisalo i o Gasalu, Beci, Subasicu, Drini itd itd. Bolje je da mu se doziraju minute, zasticeno je godiste jos 2 sezone bit ce vremena i prilike samo postepeno nema zurbe.
Nije doziranje minuta svaka peta ulazak u sudijskom vremenu.
Meni je neshvatljivo da neko ko dobije priliku za igru, i odigra solidno, eto treba ga za nagradu ostaviti narednih 5 na klupi. Minute se doziraju kad vidiš da mu ne ide, da nema snage, protiv jačih od sebe gdje znaš da će ga pojesti, itd itd.
Nije doziranje minuta 3 minute protiv Radnika, JEDNA u Posušju, protiv Goška isto minut. Za mene lično je kontraproduktivno mladog igrača ubacivati minut, dva...pet. Pokazuješ mu time da je "nizašta"

@Valter ... Kako rekoh, u trenutnoj situaciji, mi do titule ne možemo ni pomoću trikova.
Tako da ako ikad, sad možemo gurati mlađeg koji košta 5 puta manje a nije ništa lošiji...od starijeg
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned apr 06, 2025 7:31 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:
Status: Online

ned apr 06, 2025 7:28 pm

Sky1 je napisao/la:
ned apr 06, 2025 6:17 pm
Meha87 je napisao/la:
Tako je brate. Ljudi ovdje lupaju nevjerovatne količne gluposti. Prvo zanemere činjenicu da smo se nedavno kao klub jedva spasili gašenja sa ogromnim dugovima koji su nam još uvijek ogroman teret. Drugo, lešinari nikada ne odustaju, samo im daju povoda da još jače udare. Treće, ovdje 10% raje ne konta fudbal ali zato su svi stručnjaci veći od komplet naših stručnih štabova u posljednje tri godine. Ne možeš ti voziti novu mečku sa platom od 1500KM, a uz to si u kreditima do guše. Bitno je mlatarati gluposti. **** ti ovaj narod i ne zaslužuje bolje.
Valjda je onda logičnije ako si do juče bio pred gašenjem, da baš zbog toga danas forsiraš Šabića umjesto lupam Mircevskog. Razlika u doprinosu na terenu u najblažoj varijanti nikakva, razlika trenutna u izdvajanju ne znam ali sumnjam da nije ovaj drugi 5 puta skuplji, i na kraju za budućnost opet klub ima veću šansu da bude na dobitku sa Šabićem.
Ne kažem ja da po svaku cijenu treba forsirati nekoga, ako vidiš da ne ide.
Ali evo konkretno za njega, ko ima išta da kaže za njegovu igru do sad i da ne treba da igra više...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

gavran
Kontakt:

ned apr 06, 2025 8:32 pm

treba klubu javiti da oĆeraju Harisa,pun forum trenera sa profi licencama pa mogu uletit kad zatreba
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Mulalic Edis
Kontakt:

ned apr 06, 2025 10:28 pm

Meni je najbolji parametar za juniore cinjenica da se bore za opstanak u zadnjih par godina. Foco i Sabic kako su odigrali u Konjicu trebaju svaku do kraja poceti ili barem dobiti pola sata. Sukilovic je sam sebe izbacio, a Mahmic se popravio.
Grande Miske 💪

Occasionally
Kontakt:

ned apr 06, 2025 11:09 pm

Opet kažem, bolje da lažni Mađari ne uzmu titulu ove godine.
A što se tiče ovog "Vicinog projekta" džaba im pare kad će to Laktašenko sve pokupiti.
Kobiljari kmeče ali titule nema.

Nama odgovara ovako (da neko ne odmakne predaleko u zaradi i gradnji kluba) dok se konačno ne konsolidujemo.

SamoNapad
Kontakt:

pon apr 07, 2025 3:10 pm

Occasionally je napisao/la:
A što se tiče ovog "Vicinog projekta" džaba im pare kad će to Laktašenko sve pokupiti.

Nama odgovara ovako (da neko ne odmakne predaleko u zaradi i gradnji kluba) dok se konačno ne konsolidujemo.
Mi ako nastavimo da gledamo da nam drugi obezbijede nastupe u Evropi tek ćemo nastradati.
Vrijeme ds počnemo uticati na svoju sudbinu npr.Izbaciti Siroki i riješiti 70 %briga .
Naši juniori su juče izgubili 5:0 od Zvijezde 09 mi vise nismo ni prosječni nego katastrofa po pitanju fudbala. Molimo boga da Borac ili Sarajevo osvoje kup, da drugi igraju za nas ko da smo invalidi .
Da Borac osvoji ligu da ne bi Zrinjski imao para , nadam se da ćemo.mi početi razmišljati da nesto osvojimo .
Jos i za juniore da počne neko igrati pa da postanu fudbaleri...

nookey
Kontakt:

pon apr 07, 2025 6:57 pm

gavran je napisao/la:
ned apr 06, 2025 8:32 pm
treba klubu javiti da oĆeraju Harisa,pun forum trenera sa profi licencama pa mogu uletit kad zatreba
Haj na sjever protiv Goska da danemo podrsku

SkenderijaTM87
Kontakt:

pon apr 07, 2025 8:43 pm

Evo registrovani brazilci

SanMan
Kontakt:

pon apr 07, 2025 9:56 pm

SamoNapad je napisao/la:

Mi ako nastavimo da gledamo da nam drugi obezbijede nastupe u Evropi tek ćemo nastradati.
Vrijeme ds počnemo uticati na svoju sudbinu npr.Izbaciti Siroki i riješiti 70 %briga .
Naši juniori su juče izgubili 5:0 od Zvijezde 09 mi vise nismo ni prosječni nego katastrofa po pitanju fudbala. Molimo boga da Borac ili Sarajevo osvoje kup, da drugi igraju za nas ko da smo invalidi .
Da Borac osvoji ligu da ne bi Zrinjski imao para , nadam se da ćemo.mi početi razmišljati da nesto osvojimo .
Ovo za juniore je prava bruka komletnog kluba - od uprave, predsjednika, skupštinara, stručnih štabova, svih trenera (počev od onih što treniraju pjetliće) pa i nas navijača. Koje je to muljanje kod nas i koji babini sinovi igraju.
Hej GUBITI od Zvjezde09, pa do juče ljudi nisu imali klub a ne juniore - pa hajmo dovesti komletan juniorski tim Zvjezde 09 - doći će džaba, a pola će i platiti da igra u Želji

fcz
Kontakt:

pon apr 07, 2025 11:20 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
pon apr 07, 2025 8:43 pm
Evo registrovani brazilci
Ekstra, sad jos samo da dobiju upotrebnu dozvolu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Sky1
Kontakt:

pon apr 07, 2025 11:41 pm

SanMan je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:

Ovo za juniore je prava bruka komletnog kluba - od uprave, predsjednika, skupštinara, stručnih štabova, svih trenera (počev od onih što treniraju pjetliće) pa i nas navijača. Koje je to muljanje kod nas i koji babini sinovi igraju.
Hej GUBITI od Zvjezde09, pa do juče ljudi nisu imali klub a ne juniore - pa hajmo dovesti komletan juniorski tim Zvjezde 09 - doći će džaba, a pola će i platiti da igra u Želji
Jarane, Zvijezda 09 ima jednu od najboljih škola fudbala u državi ali kako god, sramota na šta su nam sveli OP.

SanMan
Kontakt:

pon apr 07, 2025 11:49 pm

Sky1 je napisao/la:
pon apr 07, 2025 11:41 pm
SanMan je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:

Jarane, Zvijezda 09 ima jednu od najboljih škola fudbala u državi ali kako god, sramota na šta su nam sveli OP.
Garantujem da mi 3 (tri) puta više trošimo na našu školu nego oni - pa hajmo ih onda kupiti - em nam ostane para em puno bolji rezultati.
Ovo kod nas u OP je prepretruhlo sa muljanjem i guranjem babinih sinova

cikoradovic
Kontakt:

uto apr 08, 2025 2:41 am

Ljudi imaju hotel, terene, teretane, smještaje, igrači imaju plaćena putovanja, stipendije, hranu, šta mi imamo od toga? Naplaćujemo članarine, roditelji sakupljaju pare za gostovanja, djeca sakupljaju pare za opremu i šta se sve još dešavalo tu u zadnjih nekoliko godina.

Da ne spominjem da igraju babini sinovi, tipa ovog malog Kolića, te priče da je mega talenat je priča za malu djecu, da nije babe Kadrije, ne bi on primirisao prvom timu, a gdje su ostali, u kadetima igra sin od onog kloca Raščića, frajer nije imao mjesta u Goraždu, pa ga utrpali u Želju, pa Kelemendi, valjda je po prezimenu jasno čiji je, Duškaj, manji od Muftića, babo Medin u košarkaškom savezu. Ima i neki Sijerčić, da nije predsjedniku skupštine šta u rodu?

Srećom pa bi uskoro trebalo čišćenje te ekipe koja vedri i oblači omladinskim pogonom a očigledno nemaju namjere da podnesu ostavke. Željovci veliki sve.

milanribar
Kontakt:

uto apr 08, 2025 9:45 am

cikoradovic je napisao/la:
uto apr 08, 2025 2:41 am
Ljudi imaju hotel, terene, teretane, smještaje, igrači imaju plaćena putovanja, stipendije, hranu, šta mi imamo od toga? Naplaćujemo članarine, roditelji sakupljaju pare za gostovanja, djeca sakupljaju pare za opremu i šta se sve još dešavalo tu u zadnjih nekoliko godina.

Da ne spominjem da igraju babini sinovi, tipa ovog malog Kolića, te priče da je mega talenat je priča za malu djecu, da nije babe Kadrije, ne bi on primirisao prvom timu, a gdje su ostali, u kadetima igra sin od onog kloca Raščića, frajer nije imao mjesta u Goraždu, pa ga utrpali u Želju, pa Kelemendi, valjda je po prezimenu jasno čiji je, Duškaj, manji od Muftića, babo Medin u košarkaškom savezu. Ima i neki Sijerčić, da nije predsjedniku skupštine šta u rodu?

Srećom pa bi uskoro trebalo čišćenje te ekipe koja vedri i oblači omladinskim pogonom a očigledno nemaju namjere da podnesu ostavke. Željovci veliki sve.
Sve to stoji, trenirali smo u Želji i u gorim uslovima, nije bilo ni opreme, različite lopte imali pa su se osvajali najjači turniri po regionu. Poraz od etno sela je za ispisnicu svoj ovoj djeci, ja ne znam šta čekaju jel da im neko kaže da nisu za fudbal il treba da im nacrta neko.

Igrali su i prije babini sinovi, Brković se forsiro do iznemoglosti, svaki jači sponzor kluba je guro svog sina u omladinskim kategorijama al opet se nije gubilo od sela 5-0.

Meni je ovaj poraz gori od borbe za opstanak u premijer ligi. Užas...

ublehas
Kontakt:

uto apr 08, 2025 9:57 am

Prije se treniralo iz ljubavi, a sada se samo gleda interes, i to je ok. Međutim u toj situaciji, teško pariramo ekipama koje imaju više para od nas, odnosno ekipama koje više ulažu u OP. Ti vjerovatno ne bi ni u ludilu prešao uneki drugi klub, a posobno kod malenih, a sada djeca idu tamo gdje i neko ponudi 10% bolje uslove. Naravno, ovo nas ne amnestira za očajne rezultate OPa, ali samo moramo biti svjesni zašto je situacija takva kakva je.
Iskreno mene ne zabrinjavaju loši rezultati koje postižu mlađe kategorije. Mene zabrinjava što rijetko izbacujemo igrače koji će dati značajan doprinos prvom timu. najviše me je razočarala tekma protiv Kruševa. Sramota je da je jedan Krpić kada je ušao trčao i pozao više želje nego svi omladinci na terenu.

cikoradovic
Kontakt:

uto apr 08, 2025 12:07 pm

milanribar je napisao/la:
uto apr 08, 2025 9:45 am
Sve to stoji, trenirali smo u Želji i u gorim uslovima, nije bilo ni opreme, različite lopte imali pa su se osvajali najjači turniri po regionu. Poraz od etno sela je za ispisnicu svoj ovoj djeci, ja ne znam šta čekaju jel da im neko kaže da nisu za fudbal il treba da im nacrta neko.

Igrali su i prije babini sinovi, Brković se forsiro do iznemoglosti, svaki jači sponzor kluba je guro svog sina u omladinskim kategorijama al opet se nije gubilo od sela 5-0.

Meni je ovaj poraz gori od borbe za opstanak u premijer ligi. Užas...
Ma ok, nema šta, porazno je i bolno, naravno. Turniri ništa ne vrijede ako mi nećemo izbaciti igrača, isto tako ni titule u tim omladinskim kategorijama ne znače ništa ako ćemo ih osvajati samo da bi rekli eto juniori nam prvaci. Nemamo uslova, nemamo šta ponuditi djeci sa strane, nemaš kamp, nemaš stipendije, nemaš mogućnosti da guraš tu djecu financijski, zbog toga imaš tanku ponudu igrača. Pitari kupe sve živo jer imaju šta ponuditi, mi nemamo i tu priča staje.

Pa Čelik skoro pronađe strateškog partnera za omladinski pogon, koji će instalirati trenere, ulagati, plaćati, praviti kamp, a mi zijevamo i gledamo odakle je vedro.

Ma nije Brković samo, bilo je i tad još njih, dok mi naumpadne. Pazi, nije problem gurati 1-2, to se može i pregrmiti, ima toga svugdje ali gurati sad pola ekipe, to je malo degutantno a znaš da nemaju kvalitet, dok se npr. neki drugi polomiše da dobiju priliku, rade svaki dan od 8-16 i ne mogu dobiti priliku, pa koja je to onda poruka njima?

Što se tiče poraza, bolno je vidjeti da smo izgubili 5:0, ali kad pogledaš sve te uslove, za mene je to prije dobar šamar i realnost, nego nešto drugo. Koliko smo zaglibili, pokazuje činjenica da niko nije htio uzeti juniore.

cikoradovic
Kontakt:

uto apr 08, 2025 12:16 pm

ublehas je napisao/la:
uto apr 08, 2025 9:57 am
Prije se treniralo iz ljubavi, a sada se samo gleda interes, i to je ok. Međutim u toj situaciji, teško pariramo ekipama koje imaju više para od nas, odnosno ekipama koje više ulažu u OP. Ti vjerovatno ne bi ni u ludilu prešao uneki drugi klub, a posobno kod malenih, a sada djeca idu tamo gdje i neko ponudi 10% bolje uslove.
Ja sam znao djecu koja tamo treniraju kod pitara a kad dođu kući skinu opremu, uzmu šal, dres Želje i na utakmicu. Zašto idu tamo a naša su djeca? Zato što imaju sve što nemaju kod nas. Svako ide gdje mu je bolje. I da je obrnuta situacija, da mi imamo kamp, teretane, isto bi bilo, oni bi dolazili u Želju. Nema svaki babo mogućnosti da svaki mjesec bubne 30, 50, 80 ili koliko je već članarina u omladinskom pogonu, ovako tamo ode, sve mu džaba, pa mu nije teško.

Žalosno je na šta je spao omladinski pogon koji je dao desetine i desetine reprezentativaca, omladinski pogon koji je bio najbolji u državi.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], salle86 i 40 gostiju.

Prijava