Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

nekonvencionalan
Kontakt:
Status: Offline

Re: Gradjevine, gradjevinci i ostale rabote

uto mar 04, 2025 12:25 pm

ublehas je napisao/la:
uto mar 04, 2025 11:31 am
A pitamo li se može li tu? Koliko sam skontao tu će biti zdenke. Nisam siguran može li se tu uglaviti. Takođe koliko je to izvodivo/sigurno sa stanovišta stuke. Koliko bi to koštalo....osim toga nisam siguran da bi većina navijača više volila tu lokomotivu, nego na trgu....
Tu je klub mogao napraviti mangupski potez i pokazati na takvom primjeru da mu je stalo do navijača i da ih gleda kao dio kluba a ne kao kravu muzaru: mogli su omogućiti svim aktivnim članovima Kluba da učestvuju anketi koja se tiče pitanja lokomotive, em bi se navijači osjetili bitnima, em bi se čuo njihov glas i bilo bi po njihovoj želji.

ublehas
Kontakt:

uto mar 04, 2025 12:53 pm

I opet ne znači da je tehnički i/ili finansijski to izvodivo sa lokomotivom, šta god da navijači "izglasaju".
Možda nisi upratio, ali kanton će finansirati samo dio tribine (istina veći dio radova), ali razliku moramo mi doplatiti. Poslije toga ostaje i da se krov uradi, ako ikako mogne....
Mislim, jasno mije da raja ima milion želja i ideja, ali treba nekad znati da sve košta, a ja koliko znam, mi nismo u baš najboljoj finansijskoj situaciji.

kemo
Kontakt:

uto mar 04, 2025 2:06 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
uto mar 04, 2025 11:08 am
ublehas je napisao/la:
uto mar 04, 2025 9:52 am

A gdje bi je ti stavio?

I ja sam čuo da bi trebala na trg ispred istoka.
Projektom bih joj našao mjestu u nekom ćošku, zdenci, ispod zapadne tribine, između juga i zapada, bilo koje mjesto u sklopu stadiona na kojem bi bila vidljiva svim prisutnim na stadionu i ljudima koji gledaju utakmicu na tv-u. Na trgu ispred istoka je neće vidjeti niko osim ljudi koji tamo prolaze prema istoku/jugu. Mislim jedno su želje a drugo mogućnosti, očito, samo sam mislio da će ljudi imati više sluha za vlastiti identitet i korijenje.
Kako ce biti vidljiva ljudima na tvu ako je smjestena izmedju juga i zapada? Lokomotivi treba naci mjesto ispred stadiona.

nekonvencionalan
Kontakt:

uto mar 04, 2025 3:03 pm

kemo je napisao/la:

Kako ce biti vidljiva ljudima na tvu ako je smjestena izmedju juga i zapada? Lokomotivi treba naci mjesto ispred stadiona.
Na isti način na koji je godinama bila vidljiva kada je stajala na jugoistoku.

Occasionally
Kontakt:

uto mar 04, 2025 3:07 pm

kemo je napisao/la:

slika

kemo
Kontakt:

uto mar 04, 2025 3:33 pm

Occasionally je napisao/la:
uto mar 04, 2025 3:07 pm
kemo je napisao/la:

slika
Moje pitanje je glasilo kako bi se lokomotiva smjestena na jugozapadu mogla vidjeti na TVu ako kamere snimaju sa zapada?

Occasionally
Kontakt:

uto mar 04, 2025 3:52 pm

Praksa je da se utakmica prenosi sa više kamera
:ganja:
Ali je ovdje uz Istok. Nasuprot Zapadu i većini kamera koje prate tekmu.

kemo
Kontakt:

uto mar 04, 2025 4:15 pm

uto mar 04, 2025 3:52 pm
Praksa je da se utakmica prenosi sa više kamera
:ganja:
Ali je ovdje uz Istok. Nasuprot Zapadu i većini kamera koje prate tekmu.
Ja sam se nadovezao na post o lokomotivi na jugozapadu. Ta lokomotiva bi stajala otprilike negdje gdje trenutacno stoje sankovi za pica na jugu. Dakle nema teoretske sanse da se na TVu vidi ta lokomotiva.

Kospicar
Kontakt:

čet mar 06, 2025 2:36 pm

“Naravno, naši infrastrukturni ciljevi ne završavaju se ovdje. Sljedeći prioriteti su:

Uređenje fasade sjeverne tribine – kako bismo stadionu dali završni estetski i funkcionalni oblik.
Poslovni prostori Istok – aktiviranje poslovnih prostora ispod istočne tribine
Parking – Na platou iza istočne tribine će se formirati parking u vlasništvu kluba.
Zamjena gornjeg sloja travnjaka – iako na prvi pogled izgleda očuvano, prošlo je dosta godina i zamjena je neophodna kako bismo igračima osigurali optimalne uslove za igru.
Izgradnja krova na južnoj tribini – jer znamo koliko je to važno za komfor i zaštitu navijača.
Nova zapadna tribina – završni infrastrukturni projekat koji će Grbavicu učiniti modernim i funkcionalnim stadionom.
Naš dugoročni cilj je da stadion Grbavica postane jedan od najmodernijih sportskih objekata u regiji, u skladu s UEFA standardima.”

+ Fan shop kroz 10ak dana.

https://reprezentacija.ba/458716-clan-z ... m-projektu
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

kvalitet
Kontakt:

čet mar 06, 2025 3:05 pm

Kospicar je napisao/la:
“Naravno, naši infrastrukturni ciljevi ne završavaju se ovdje. Sljedeći prioriteti su:

Uređenje fasade sjeverne tribine – kako bismo stadionu dali završni estetski i funkcionalni oblik.
Parking – Na platou iza istočne tribine će se formirati parking u vlasništvu kluba.
Zamjena gornjeg sloja travnjaka – iako na prvi pogled izgleda očuvano, prošlo je dosta godina i zamjena je neophodna kako bismo igračima osigurali optimalne uslove za igru.
Izgradnja krova na južnoj tribini – jer znamo koliko je to važno za komfor i zaštitu navijača.
Nova zapadna tribina – završni infrastrukturni projekat koji će Grbavicu učiniti modernim i funkcionalnim stadionom.
Naš dugoročni cilj je da stadion Grbavica postane jedan od najmodernijih sportskih objekata u regiji, u skladu s UEFA standardima.”

Nadao sam se nekom normalnom trgu iza istočne tribine, neka fan zona prije utakmica, ali očito ništa od toga. Vjerovatno je i parking prijelazno rješenje do izgradnje zgrade kako je predviđeno.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

čet mar 06, 2025 8:55 pm

kvalitet je napisao/la:
Kospicar je napisao/la:

Nadao sam se nekom normalnom trgu iza istočne tribine, neka fan zona prije utakmica, ali očito ništa od toga. Vjerovatno je i parking prijelazno rješenje do izgradnje zgrade kako je predviđeno.
Ako bi parking bio dodatni izvor prihoda za klub, to bi bilo fenomenalno. Na Grbavici svakako nedostaje parking prostora.

kvalitet
Kontakt:

čet mar 06, 2025 10:23 pm

ublehas je napisao/la:
čet mar 06, 2025 8:55 pm
kvalitet je napisao/la:
Kospicar je napisao/la:

Ako bi parking bio dodatni izvor prihoda za klub, to bi bilo fenomenalno. Na Grbavici svakako nedostaje parking prostora.
Koliko bi klub mogao zaraditi mjesečno? To sigurno nisu ozbiljne cifre, ako ciljamo na to da nam u budućem periodu budžet bude preko 12 miliona maraka, koliko je sad neki minimum da bismo se borili za nešto. Trebat će i više. S druge strane, navijači, koje klub često zaboravlja, dobili bi puno kad bi se taj prostor uredio da bude trg i fan zona. Vjerujem da bi i Općina NS željela finansirati takav jedan projekat. Osim toga, ponavljam, klub se opredijelio da budućem strateškom partneru to zemljište ponudi za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, ako se dobro sjećam.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

čet mar 06, 2025 11:08 pm

A dok se ne nadje strateški partner, onda najbolje da sta proucimo da nam pare padnu sa neba. Sve vrijeme ide prica kako ne znamo napraviti pare, a cim se nesto pokusa, onda ne valja. Ne valja sto se prodaju grickalice i sokovi na stadionu, ne valja sto su se digle karte, ne valja sto se planira parking, ne valja sto se umjesto Zdenke i nekih 300-400-500 mjesta tu ne stavi lokomotiva ...nista ne valja...
Kad čovjek cita forum, rekao bi ovdje pisu sve uspješni biznismeni koji obrcu milione i koji bi rado konkretno pomogli Zelji, ali im neko ne da 🙄

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet mar 07, 2025 10:29 am

čet mar 06, 2025 7:26 pm
https://www.index.hr/sport/clanak/boysi ... 48739.aspx

slika

slika

https://www.youtube.com/watch?v=NS3PI84XgP0

Dajem dvije Zdenke za jedan Zid.
Pisao sam i ja nedavno o ovome. Južna tribina bi se trebala graditi prema planu iz 2018. godine, kada je plan napravljen na sličnim gore opisanim principima. Nova južna tribina će automatski generisati 30% bolju podršku, ali bi sa prvobitnim izgledom to bilo još više, bar 50%.
Jako sam sretan da se priča sa Jugom ozbiljno zakortljala, ali pošto je ovo once in life projekat, morao bi se napraviti kako treba, za maksimalne benefite Kluba i navijača. Ali sami smo se doveli u ovu situaciju i sad trebamo iskoristiti koliko god možemo u našu korist.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Occasionally
Kontakt:

pet mar 07, 2025 1:20 pm

Nikad nije kasno
Ima nešto zajedničko za novi Jug i aBd novi Zapad. Nešto zbog čega i stavljam primjedbu na trenutni dizajn Juga. Ako su tačne ove do sada prezentovane slike ?
Nešto zbog čega bi projektovanje Zapada bilo izazov za cijeli kompleks stadiona.
Ali da sačekamo prikaz zvaničnog projekta i izgleda Juga.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet apr 04, 2025 9:27 pm

Kospicar je napisao/la:
pet jun 02, 2023 8:58 am
slika

Vrijeme je i bilo..
Klub vec neko vrijeme radi na ovom projektu tako da nije ovo iznenadjenje.

Kapacitet novog juga ce biti cca. 5400 mjesta, tako da ce stadion nakon izgradnje imati cca. 16000 natkrivenih mjesta.
Sredina tribina ce biti bez ulaza, da vizuelno izgledaju kao kop, sto je i zelja Manijaka.

Volio bih da se @Occasionally ukljuci malo.
Evo sa ove slike koju je Klub objavio može se vidjeti da će se tribina raditi kao na ovoj gore slici
slika
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Occasionally
Kontakt:

uto apr 15, 2025 8:53 pm

slika

slika

slika

slika

salle86
Kontakt:

uto apr 15, 2025 10:47 pm

A kako bih ja volio Jug na 2 etaže/sprata. Ne znam ni što, možda zbog toga što se recimo na ovim "manjim" utakmicama može otvoriti lupam samo prvi sprat i napuniti ga da nije raja razbacana, ili recimo da prvi sprat važi samo za Manijake koji će navijati 90+ a drugi za ostale... nešto tipa Bernabeu što ima iza gola gdje su vatreni navijači reala svi u bijelim dresovima.

Ovako nešto

slika
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Occasionally
Kontakt:

uto apr 15, 2025 10:58 pm

Po ovome mi dobijamo "gomilu betona" ! Doslovno
Betonsku konstrukciju ( sa iil bez Zdenki) i definitivno bez krova.

U II fazi Željezničar ulaže vlastitih 1.400.000,00 KM da bi tribina bila u funkciji !

slika

Mogli bi Manijaci biti na Istoku malo duže nego što su očekivali.

Trenutno korisnika/ca: Diverzant, Google [Bot] i 136 gostiju.

Prijava