SamoNapad je napisao/la: ↑sub feb 22, 2025 7:01 pm
fcz je napisao/la: ↑sub feb 22, 2025 6:51 pm
Sky1 je napisao/la: ↑sub feb 22, 2025 6:41 pm
Ovo Sarajevo je agresivna i brza ekipa, nešto slično se mooglo i pretpostaviti. Jednostavno razlika u kvalitetu, znači njima fali igrač da unaprijedi igru i oni ga odmah dovedu, na svakoj poziciji po nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača, pa mi nije jasno zašto su nekih od nas razočarani. Ja nisam nezadovoljan, nisam ništa drugačije ni očekivao. Samo uz kontinuiran rad i dodatna ulaganja, mi se možemo približiti ovim timovima iznad nas, a trenutno smo na dobrom putu. Raja zaboravila gdje nas je Morž bio doveo, zaboravili da smo pare skupljali kako bismo se spasili od gašenja i oduzimanja imovine. Napredak je vidljiv u svim segmentima i ne trebamo biti nezadovoljni.
Ma naravno, ne kontam da je ovoliko raje nesvjesno razlike u kvalitetu. Prve tri ekipe su svemir za nas i svaki bod koji protiv njih uspijemo iscupati je jako veliki uspjeh.
Najbolji smo u ovom "obicnom" dijelu lige sto tabela i pokazuje. Za nesto vise treba neko s ozbiljnim parama. To da se htjelo i trebalo desiti dosad bi se desilo zato se pomirimo s nasim maksimumom i uzivajmo u slicnoj ulozi kakvu smo igrali u Ex-Yu ligi.
"Prve tri ekipe su svemir za nas i svaki bod koji protiv njih uspijemo iscupati je jako veliki uspjeh.#
Ako nam je ovo prica bolje da smo ispali prosle godine taman sa Slobodom i Celikom da se loptamo, bez svrhe postojanja u ligi.
Lopta je okrugla ne igras protiv Reala da nas u 8 poluvremena protiv Sarajeva, Borca i Zrinjskog ubiju u 6 poluvremena.
Znaci u 4 derbi utakmice imas 2 poluvremena da valja.
Samo mi jos treba neko da mi objasnjava kako su ekipe sa Malte vrhunski opremljene (Amar poslije ispadanja sa Velezom ).
Igramo ko kukavice i cao zato ne mozemo dobiti nikog jaceg. Jaber udje i pocne se igrati lopte jer se ne boji i to je to od nase fudbala .
Nije nam to prica vec stvarno stanje. Neprihvatanje istine samo vodi u razocarenje.
Ni u bivsoj drzavi nismo mogli prici velikoj cetvorci pa jesmo li tad imali svrhu postojanja? Svrha i trenutni realni cilj nam je da se borimo da igramo evropske utakmice.
Nisu Real ali su nam prilicno nedostizni. Zar je zaista tako tesko prihvatiti cinjenicu da su te tri ekipe daleko kvalitetnije od nas? Ulazu ogroman novac, dovode za nase uslove vrhunske igrace i nama je sada kao odjednom nejasno sto protiv njih izgledamo smijesno. To sto igramo istu ligu ne znaci da smo ista klasa.
Lopta jeste okrugla ali titule ipak osvajaju Real, Barcelona, PSG, Inter, Bayern, City, Liverpool a nikako Tottenham, Sociedad, Atalanta ili Stuttgart. Kad se vec sluzimo frazama evo jos jedne, surovo tacne - koliko para toliko muzike.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.