Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

svraka
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 15, 2024 9:57 am

ponosannavas je napisao/la:
sub dec 14, 2024 11:49 am
Iz svih info dostupnih ja sam ovako shvatio. Klub je pokusao napraviti dogovor gdje bi neko neutralan usao u IO medjutim pitari izradili. Nakon toga se klub povukao i nije zauzimao stranu. To sto pitari i neki ovdje tumace da ako nisi sa Mirvicem da si za Colpu to je spin, glupost. Mi nismo ni za jedne ni za druge. Nikakav hinjaluk nego smo se drzali po strani jer se ne slazemo ni sa jednima ni sa drugima. Dosli smo na onu skupstinu koju smatramo legalnom i vjerovatno glasali za predstavnika koji je manje zlo tj za ovogAdisa. Jer jeste manje zlo. Pitarskei spinovi gdje su htjeli Trbonju optuziti su dovoljni da shvatite da su oni vece zlo. Poklopio je Mirvic sve te klubice ili paraam il isu pitari na celu od Hasanvegovica do drugih. Nikakve borbe za spas fudbala tu nema jer su svi ostali clanovi IO iz drugih kantona ostali sloro isti ili iz istih struja. Sustinski se nista ne mijenja samo je trebao pitarski utocaj biti veci. I prije ovoga su oni bili. Dzemidzici, Colpe i sl su njihovi igraci bili samo je puklo i sa njima i na relaciji Vico Mirvic. Zato su se sad digli. Mi smo samo napravili gresku sto nismo neko ime kandidovvali tj. neko jako fubalsko ime. Ostalo je sve spin, bezobrazluk i sl. Nikakav mi nismo hinjak niti bilo sta. Samo smo izasli iz zabokrecine. Trbonja se borio. Klub je rekao da ih nije konsultovao sto je tacno. Sta bi vi rekli da vas neko pita jel vas neko konsultocao a nije. Naravno rekli bi nije. Iako se mozda slazete sa tin sto je pisao nije vas pitao i posteno jenreci nije. Zato Cernicu nema razloga da neko krivi. Ko ovo sve ne moze skontati ili nije dovronamjeran ili je glup
Tako nekako. I fino si rekao jedina greska sto nismo nekog jakog gurnuli. Opet su izabrani ljudi koji te nece zakinuti sigurno. Ko god da je bio izabran ne bi se promijenilo nista u sustini.

Mirviceva i Magodina prica je s toliko spina. Vole oni to. Al ko gubi ima pravo da kuka i place.
Forza 1921!

Oda majstore!

salle86
Kontakt:

ned dec 15, 2024 11:48 am

Mi se prvo u klubu moramo početi dogovarati i imati jedinstvene stavove, ciljeve, planove...pa onda dalje. Jer svako malo neki pojedinac iskače sa nekom svojoj idejom, pa se onda klub ograđuje. Neću ulaziti u to čija je krivica, ali isto da imamo 5 ljudi koji vode klub, i svi oni žive na različitim kontinentima pa se ne mogu ni sastati ni čuti jednom sedmično da se vidi u koji da pušu.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

ned dec 15, 2024 8:21 pm

Da je dovesti Mehanovica umjesto Hirosa.

Valter
Kontakt:

pon dec 16, 2024 10:16 am

Banjalučki tim je prema fair-play tabeli, odnosno prema broju žutih i crvenih kartona, ubjedljivo najkorektniji u ligi i niko mu nije ni blizu.

Na 17 utakmica su suci u Wwin ligi Borčevim igračima pokazali 12 žutih kartona, a nijednom jedan igrač ekipe Mladena Žižovića nije isključen s utakmice. S druge strane, Borac je gotovo na polovini svojih utakmica u Wwin ligi BiH igrao s igračem više, pošto su na 8 od 17 utakmica njegovi protivnici dobijali crveni karton.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

alombardo
Kontakt:

pon dec 16, 2024 5:15 pm

Iz svega ovoga promakla je kljucna vijest, vico ide na promjenu statuta FSBiH, da nema rotacije, odnosno da moze i nakon 8 godina obnoviti mandat.

Uspio je posvadati najvece klubove u BiH, a ostali predstavnici kantona su kupljene balijice.

Ako neko nije shvatio da je vico dogovirio sa hdzom dominaciju u klupskom fudbalu, i da su vec sve interne pravilnike u savezu prilagodili za preglasavanje, da su uveli zupanije ...

Potpuno je nebitna prica o pitarima i rivalitetu, ovdje se radi o dugorocnom planu gdje nema sarajevskoh klubova ni na mapi.

Da je bilo pameti izaslo bi se sa neutralnim kandidatom ispred FSKS.

kvalitet
Kontakt:

pon dec 16, 2024 5:36 pm

alombardo je napisao/la:
pon dec 16, 2024 5:15 pm
Iz svega ovoga promakla je kljucna vijest, vico ide na promjenu statuta FSBiH, da nema rotacije, odnosno da moze i nakon 8 godina obnoviti mandat.

Uspio je posvadati najvece klubove u BiH, a ostali predstavnici kantona su kupljene balijice.

Ako neko nije shvatio da je vico dogovirio sa hdzom dominaciju u klupskom fudbalu, i da su vec sve interne pravilnike u savezu prilagodili za preglasavanje, da su uveli zupanije ...

Potpuno je nebitna prica o pitarima i rivalitetu, ovdje se radi o dugorocnom planu gdje nema sarajevskoh klubova ni na mapi.

Da je bilo pameti izaslo bi se sa neutralnim kandidatom ispred FSKS.
Pisali smo o tome ovdje, ali eto kažu veći belaj su nam pitari koji bi nas sutra ugasili. Ponavljam, od drveta ne vidimo šumu…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

nikson
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:02 pm

Nemoj tako alombardo, mi smo glupi i pitarska nam prica zamazuje oci. Dobro je to sve
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:06 pm

Joj Magodine price one mahalske....bjezi ba...

Kao sto rekoh neki dan...
Evo ide promjena statuuta....

https://www.klix.ba/sport/nogomet/celni ... /241216138

Radnu grupu činit će predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH), FS KS te predstavnik FK Željezničar.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

kvalitet
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:18 pm

Dzezvar je napisao/la:
pon dec 16, 2024 6:06 pm
Joj Magodine price one mahalske....bjezi ba...

Kao sto rekoh neki dan...
Evo ide promjena statuuta....

https://www.klix.ba/sport/nogomet/celni ... /241216138

Radnu grupu činit će predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH), FS KS te predstavnik FK Željezničar.
Polako, imat ćemo se kad pokajati… ugostitelji/prevaranti nam u IO NFSBiH… nikakav utjecaj nećemo imati, zapamti moje riječi… zapamtit će nam drugi ovo ku*vanje, dugoročno smo je*ani, a nemamo para da “kupujemo” uticaj, ni u kantonu…

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:24 pm

:rofl: Eno sad ni ovo ne.valja....

kvalitet
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:36 pm

Dzezvar je napisao/la:
Nisam ja rekao da ne valja mijenjanje Statuta, nego da ćemo iskihati ovo ku*vanje

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:48 pm

kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Nisam ja rekao da ne valja mijenjanje Statuta, nego da ćemo iskihati ovo ku*vanje
Sto bi iskihali zivota ti...statut se mora uskladiti sa nalazom inspekcije...ovo je prilika klubovima da se prikljuce i daju svoje prijedloge i sugestije.Na to imaju pravo kao clanovi saveza...
I ovo jedini regularan i legitiman put ....
Sada cemo da vidimo koliko je ko bio iskren u svojim namjerama...

kvalitet
Kontakt:

pon dec 16, 2024 6:53 pm

Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Sto bi iskihali zivota ti...statut se mora uskladiti sa nalazom inspekcije...ovo je prilika klubovima da se prikljuce i daju svoje prijedloge i sugestije.Na to imaju pravo kao clanovi saveza...
Pa eto vidjet ćeš hoće li neko za naše delegate glasati za naredne izbore, možda El Tarik… u zabludi si ako misliš da će se ovo zaboraviti, pogotovo da će zaboraviti pitari koji sad kolo vode

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 16, 2024 7:07 pm

kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Pa eto vidjet ćeš hoće li neko za naše delegate glasati za naredne izbore, možda El Tarik… u zabludi si ako misliš da će se ovo zaboraviti, pogotovo da će zaboraviti pitari koji sad kolo vode
Do sljedecih izbora trebamo ojacati tu poziiciju ....imamo 4 godine...
Ovo nam je odlicna polazna tacka...

pile87
Kontakt:

pon dec 16, 2024 9:28 pm

Jedini ispravan put je kroz institucije odnosno u NS svi neki pokusaji pravljenja duplih skupstina u usporedbi kao neki paradzemati i podrivanje je drzave i njenih institucija i organa. Mi kao lagalisti i najveci klub u dzavi moramo nas interes traziti upravo na nacin koji ga i trezimo. Nas ne zanimaju ni pitari ni vico jer su nam isti *****. Ko ne vidi da smo ispravni neka se ubije odmah.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 16, 2024 10:35 pm

Deset najboljih igraca lige, prema ocjenama Sofascore-a :

1. Aleksandar Boljević (FK Željezničar) - prosječna ocjena 7.81
2. Giorgi Guliashvili (FK Sarajevo) - prosječna ocjena 7.63
3. Mario Tičinović (HŠK Zrinjski) - prosječna ocjena 7.59
4. Stefano Surdanović (HŠK Zrinjski) - prosječna ocjena 7.38
5. Enver Kulašin (FK Borac) - prosječna ocjena 7.36
6. Hrvoje Barišić (HŠK Zrinjski) - prosječna ocjena 7.34
7. Mirzad Mehanović (FK Radnik) - prosječna ocjena 7.33
8. Fran Topić (HŠK Zrinjski) - prosječna ocjena 7.29
9. Nardin Mulahusejnović (HŠK Zrinjski) - prosječna ocjena 7.26
10. Damjan Krajišnik (FK Radnik) - prosječna ocjena 7.26

:zeljeznicar1:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

ublehas
Kontakt:

uto dec 17, 2024 7:30 am

kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Inače su do sada redovno glasali. Sve naši ljudi u strukturama saveza....

A što se tiče neutralnog kandidata, kako ćeš ga imati kada pitari to nisu htjeli?

Dzezvar
Kontakt:

uto dec 17, 2024 7:45 am

kvalitet je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Jos samo ovo....halali...
Pitari vise ne vode kolo,pokusali su ali im nije proslo.
Vidjet ces njihov otpor ovoj promjeni statuta samo zato sto smo mi jedni od tih koji su pokrenuli iste promjene koje su i oni trazili.
Ako ces posteno sada je sve do nas ako budemo ozbiljni u svemu ovome.

SWRA_1921
Kontakt:

uto dec 17, 2024 12:21 pm

Odlicni protivnici u kupu, prolazimo glat u polufinale...

fanaticZeljin
Kontakt:

uto dec 17, 2024 12:21 pm

Idealaaaaaan zrijeb, polu finale sigurno
Srcu draga, boja PLAVA !

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, gavran, Google [Bot] i 81 gost.

Prijava