KOSPICARI
"Vidimo digla se neka velika halabuka u gradu Sarajevu, bilesi se neke otrovne strijele ispaljuju prema našem F.K.ŽELJEZNIČAR, čak se neki drznuli i odvažili da dijele moralne lekcije F.K.ŽELJEZNIČAR, jednom od najčasnijih i najpoštenijih nogometnih ili ti fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i šire, jer mi nikad sa đavolima nismo tikve sadili od UDBE pa na dalje do današnjih dana.
Samo se pitamo gdje su ti lažni moralisti bili kad su F.K.ŽELJEZNIČAR pljačkali i krali godinama unazad?
Pa u toj pljački hladno naočigled kompletne bosanskohercegovačke sportske javnosti ukradoše najmanje dvije titule F.K.ŽELJEZNIČAR. Počev od one titule iz 2017. godine kad se N.K.Zrinjskom pokloni titula onim smiješnim i ofirnim penalom u zadnjoj minuti na utakmici u Bijeljini, pa i ona na poklon dodjeljena "Korona titula". Ali gle čuda obadvije te titule koje su ukradene F.K.ŽELJEZNIČAR su se u jednom dijelu grada Sarajeva proslavile uz pjesmu "Plavo oko plakalo je" i nosanjem plavih tabuta po gradu Sarajevu. Sudijske pljačke na štetu F.K.ŽELJEZNIČAR zadnjih deset i kusur godina nećemo ni spominjati, a mi smo non stop upozoravali na te anomalije, ali niko ni mukajet, uz poruku ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nejse.
Pa se pitamo šta se dešavalo svih tih godina, tada nije bilo obraza, a ni trunke časti pa da se digne glas, zajedno sa nama protiv lopovluka u bosanskohercegovačkom nogometu ili ti fudbalu, ne to se nije desilo, nego naprotiv hvalio se rad N/FS BiH i sudijske organizacije unutar N/FS BiH. Šta se promjenilo u međuvremenu, oni tj. N/FS BiH ako nisu valjali tada, onda po difoltu ne valjaju ni sada, jer sve su tamo ostali isti ljudi, tj ista ideologija. Podsjećamo da je i tada u vremenu o kojem pričamo tj u vaktu "Korona titule" Dodikov sestrić Vico bio predsjednik N/FS BiH, ali tada Vico nije smetao, čak šta više, a sad odjedamput smo se sjetili da Vico ruši bosanskohercegovački nogomet ili ti fudbal.
Zašto ne spomenuti i nepriznavanje od strane N/FS BiH titule fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine iz 1946. godine koju je F.K.ŽELJEZNIČAR pošteno osvojio na zelenom terenu. Tu šampionsku titulu su timovima koji su bili prvaci u svojim republikama bivše države, u svim današnjim državama a koje imaju naslijeđe iz bivše države njihovi nacionalni fudbalski savezi priznali, samo F.K.ŽELJEZNIČAR tu titulu N/FS BiH nije priznao. Pa i mi smo od svega toga što se nagomilalo godinama, počev od sudijskih pljački, krađe titula, nepravde prema F.K.ŽELJEZNIČAR isfrustrirani, ali nama su se smijali zbog naše frustracije, još nas i provocirali i dosipali sol na rane.
Još jedno iznenađenje pročitasmo danas u masi mnogih, a to je da ničim izazvano u nekim saopštenjima, istina neformalnim, F.K.ŽELJEZNIČAR svrstavaju među Bošnjačke klubove. Pa evo prilike da svima jasno i glasno kažemo, F.K.ŽELJEZNIČAR nije Bošnjački klub, jer mi ne pristajemo na podjelu naše države Bosne i Hercegovine, mi smo bili i ostali bosanskohercegovački klub, te kao takav smo smo personifikacija Bosne i Hercegovine i baš iz tog razloga trpimo nepravdu, krađe i pljačke svih ovih godina nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, pa smo svima zbog toga, našeg bosanskohercegovačkog identiteta kost u grlu, zato jer se nikad nismo svrstali ni u jedan od tri tora, niti se identifikovali ni sa jefnim od tri ponuđena atara.
Na kraju jedino što možemo reći je da smo svi zajedno zakasnili u svemu i prespavali neke sudbonosne trenutke za bosanskohercegovački nogomet ili ti fudbal, te da sad zbog tog našeg zajedničkog dubokog spavanja svih ovih godina unazad dok su nam se te anomalije dešavale pred našim očima kriviti nekog dugog je krajnje drsko i bezobrazno
Volim te ŽELJO i sretni vam svima nadolazeći praznici

"
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....
Ex : Faca sa ulica