Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 12, 2024 4:58 pm

igla je napisao/la:
čet dec 12, 2024 4:32 pm
"Vjerujemo da promjene u bh. fudbalu počinju na dnu organizacione piramide izborom kadrova sa konkretnim fudbalskim iskustvom. Također, vjerujemo da objektivna organizaciona shema FS KS, poštujući sve članove saveza, treba predviđati broj glasova u odnosu na rang takmičenja, jer takav model osigurava pravedniju zastupljenost svih klubova. Na taj način klubovi iz viših rangova, koji svojim uspjesima, infrastrukturom i ulaganjima doprinose većem razvoju i popularizaciji fudbala u Bosni i Hercegovini, mogu imati značajniji uticaj na donošenje ključnih odluka. Istovremeno, ovakva shema ne bi zapostavila glasove nižerangiranih klubova, čime bi se osigurala ravnoteža između potreba lokalne baze i interesa profesionalnog fudbala."

Ovo je klub jučer objavio.
- glasanjem za Junuzovića smo sami sebe demantirali isti dan kad je objavljen tekst.
- traži se veći utjecaj klubova IZ VIŠIH RANGOVA. Dakle da mi i Sarajevo imamo veći utjecaj. Ako možete objasniti ovima u klubu da su to "anamo oni", da bi nas ugasili, da ne treba nikad s njima ili se boriti za iste interese, a kamoli da tražimo da im se poveća utjecaj. Super je da Hrid, Željo, El Tarik i Sarajevo imaju isti utjecaj.
Saopstenje se odnosilo na kantonalni savez jer je sinoc bila skupstina kantonalnog saveza.
Delegirali dvojicu za izvrsni odbor znaci samo delegirali,jedan odustao znaci ostao ovaj drugi....
Na redu je skupstina saveza koja bira novi izvrsni odbor saveza.....to se jos nije desilo.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 12, 2024 5:03 pm

KOSPICARI

"Vidimo digla se neka velika halabuka u gradu Sarajevu, bilesi se neke otrovne strijele ispaljuju prema našem F.K.ŽELJEZNIČAR, čak se neki drznuli i odvažili da dijele moralne lekcije F.K.ŽELJEZNIČAR, jednom od najčasnijih i najpoštenijih nogometnih ili ti fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i šire, jer mi nikad sa đavolima nismo tikve sadili od UDBE pa na dalje do današnjih dana.

Samo se pitamo gdje su ti lažni moralisti bili kad su F.K.ŽELJEZNIČAR pljačkali i krali godinama unazad?

Pa u toj pljački hladno naočigled kompletne bosanskohercegovačke sportske javnosti ukradoše najmanje dvije titule F.K.ŽELJEZNIČAR. Počev od one titule iz 2017. godine kad se N.K.Zrinjskom pokloni titula onim smiješnim i ofirnim penalom u zadnjoj minuti na utakmici u Bijeljini, pa i ona na poklon dodjeljena "Korona titula". Ali gle čuda obadvije te titule koje su ukradene F.K.ŽELJEZNIČAR su se u jednom dijelu grada Sarajeva proslavile uz pjesmu "Plavo oko plakalo je" i nosanjem plavih tabuta po gradu Sarajevu. Sudijske pljačke na štetu F.K.ŽELJEZNIČAR zadnjih deset i kusur godina nećemo ni spominjati, a mi smo non stop upozoravali na te anomalije, ali niko ni mukajet, uz poruku ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nejse.

Pa se pitamo šta se dešavalo svih tih godina, tada nije bilo obraza, a ni trunke časti pa da se digne glas, zajedno sa nama protiv lopovluka u bosanskohercegovačkom nogometu ili ti fudbalu, ne to se nije desilo, nego naprotiv hvalio se rad N/FS BiH i sudijske organizacije unutar N/FS BiH. Šta se promjenilo u međuvremenu, oni tj. N/FS BiH ako nisu valjali tada, onda po difoltu ne valjaju ni sada, jer sve su tamo ostali isti ljudi, tj ista ideologija. Podsjećamo da je i tada u vremenu o kojem pričamo tj u vaktu "Korona titule" Dodikov sestrić Vico bio predsjednik N/FS BiH, ali tada Vico nije smetao, čak šta više, a sad odjedamput smo se sjetili da Vico ruši bosanskohercegovački nogomet ili ti fudbal.

Zašto ne spomenuti i nepriznavanje od strane N/FS BiH titule fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine iz 1946. godine koju je F.K.ŽELJEZNIČAR pošteno osvojio na zelenom terenu. Tu šampionsku titulu su timovima koji su bili prvaci u svojim republikama bivše države, u svim današnjim državama a koje imaju naslijeđe iz bivše države njihovi nacionalni fudbalski savezi priznali, samo F.K.ŽELJEZNIČAR tu titulu N/FS BiH nije priznao. Pa i mi smo od svega toga što se nagomilalo godinama, počev od sudijskih pljački, krađe titula, nepravde prema F.K.ŽELJEZNIČAR isfrustrirani, ali nama su se smijali zbog naše frustracije, još nas i provocirali i dosipali sol na rane.

Još jedno iznenađenje pročitasmo danas u masi mnogih, a to je da ničim izazvano u nekim saopštenjima, istina neformalnim, F.K.ŽELJEZNIČAR svrstavaju među Bošnjačke klubove. Pa evo prilike da svima jasno i glasno kažemo, F.K.ŽELJEZNIČAR nije Bošnjački klub, jer mi ne pristajemo na podjelu naše države Bosne i Hercegovine, mi smo bili i ostali bosanskohercegovački klub, te kao takav smo smo personifikacija Bosne i Hercegovine i baš iz tog razloga trpimo nepravdu, krađe i pljačke svih ovih godina nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, pa smo svima zbog toga, našeg bosanskohercegovačkog identiteta kost u grlu, zato jer se nikad nismo svrstali ni u jedan od tri tora, niti se identifikovali ni sa jefnim od tri ponuđena atara.

Na kraju jedino što možemo reći je da smo svi zajedno zakasnili u svemu i prespavali neke sudbonosne trenutke za bosanskohercegovački nogomet ili ti fudbal, te da sad zbog tog našeg zajedničkog dubokog spavanja svih ovih godina unazad dok su nam se te anomalije dešavale pred našim očima kriviti nekog dugog je krajnje drsko i bezobrazno😉

Volim te ŽELJO i sretni vam svima nadolazeći praznici💙"
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

salle86
Kontakt:

čet dec 12, 2024 5:16 pm

Ma ok je to, i nas su krali. I nije uz nas stao niko.
Ali ta priča ničemu ne vodi, da se svako smije tuđoj muci. A kad njega zadesi isto, onda on kuka a drugi se smiju. I u krug.
Razlika između malih i velikih upravo bi i trebalo biti to da se ne svetimo već da se stavi sve u stranu i krene naprijed jer vraćanjem u prošlost ništa ne donosi.
Ili se trebamo sa konama takmičiti ko je veći debil i ko će koga prije ugasiti
???
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Ferroviere_1921
Kontakt:

čet dec 12, 2024 5:33 pm

kvalitet
Kontakt:

čet dec 12, 2024 5:45 pm

salle86 je napisao/la:
Ali ta priča ničemu ne vodi, da se svako smije tuđoj muci. A kad njega zadesi isto, onda on kuka a drugi se smiju. I u krug.
Razlika između malih i velikih upravo bi i trebalo biti to da se ne svetimo već da se stavi sve u stranu i krene naprijed jer vraćanjem u prošlost ništa ne donosi.
???
E to je to…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet dec 12, 2024 6:45 pm

Dzezvar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 5:03 pm
KOSPICARI

"Vidimo digla se neka velika halabuka u gradu Sarajevu, bilesi se neke otrovne strijele ispaljuju prema našem F.K.ŽELJEZNIČAR, čak se neki drznuli i odvažili da dijele moralne lekcije F.K.ŽELJEZNIČAR, jednom od najčasnijih i najpoštenijih nogometnih ili ti fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i šire, jer mi nikad sa đavolima nismo tikve sadili od UDBE pa na dalje do današnjih dana.

Samo se pitamo gdje su ti lažni moralisti bili kad su F.K.ŽELJEZNIČAR pljačkali i krali godinama unazad?

Pa u toj pljački hladno naočigled kompletne bosanskohercegovačke sportske javnosti ukradoše najmanje dvije titule F.K.ŽELJEZNIČAR. Počev od one titule iz 2017. godine kad se N.K.Zrinjskom pokloni titula onim smiješnim i ofirnim penalom u zadnjoj minuti na utakmici u Bijeljini, pa i ona na poklon dodjeljena "Korona titula". Ali gle čuda obadvije te titule koje su ukradene F.K.ŽELJEZNIČAR su se u jednom dijelu grada Sarajeva proslavile uz pjesmu "Plavo oko plakalo je" i nosanjem plavih tabuta po gradu Sarajevu. Sudijske pljačke na štetu F.K.ŽELJEZNIČAR zadnjih deset i kusur godina nećemo ni spominjati, a mi smo non stop upozoravali na te anomalije, ali niko ni mukajet, uz poruku ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nejse.

Pa se pitamo šta se dešavalo svih tih godina, tada nije bilo obraza, a ni trunke časti pa da se digne glas, zajedno sa nama protiv lopovluka u bosanskohercegovačkom nogometu ili ti fudbalu, ne to se nije desilo, nego naprotiv hvalio se rad N/FS BiH i sudijske organizacije unutar N/FS BiH. Šta se promjenilo u međuvremenu, oni tj. N/FS BiH ako nisu valjali tada, onda po difoltu ne valjaju ni sada, jer sve su tamo ostali isti ljudi, tj ista ideologija. Podsjećamo da je i tada u vremenu o kojem pričamo tj u vaktu "Korona titule" Dodikov sestrić Vico bio predsjednik N/FS BiH, ali tada Vico nije smetao, čak šta više, a sad odjedamput smo se sjetili da Vico ruši bosanskohercegovački nogomet ili ti fudbal.

Zašto ne spomenuti i nepriznavanje od strane N/FS BiH titule fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine iz 1946. godine koju je F.K.ŽELJEZNIČAR pošteno osvojio na zelenom terenu. Tu šampionsku titulu su timovima koji su bili prvaci u svojim republikama bivše države, u svim današnjim državama a koje imaju naslijeđe iz bivše države njihovi nacionalni fudbalski savezi priznali, samo F.K.ŽELJEZNIČAR tu titulu N/FS BiH nije priznao. Pa i mi smo od svega toga što se nagomilalo godinama, počev od sudijskih pljački, krađe titula, nepravde prema F.K.ŽELJEZNIČAR isfrustrirani, ali nama su se smijali zbog naše frustracije, još nas i provocirali i dosipali sol na rane.

Još jedno iznenađenje pročitasmo danas u masi mnogih, a to je da ničim izazvano u nekim saopštenjima, istina neformalnim, F.K.ŽELJEZNIČAR svrstavaju među Bošnjačke klubove. Pa evo prilike da svima jasno i glasno kažemo, F.K.ŽELJEZNIČAR nije Bošnjački klub, jer mi ne pristajemo na podjelu naše države Bosne i Hercegovine, mi smo bili i ostali bosanskohercegovački klub, te kao takav smo smo personifikacija Bosne i Hercegovine i baš iz tog razloga trpimo nepravdu, krađe i pljačke svih ovih godina nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, pa smo svima zbog toga, našeg bosanskohercegovačkog identiteta kost u grlu, zato jer se nikad nismo svrstali ni u jedan od tri tora, niti se identifikovali ni sa jefnim od tri ponuđena atara.

Na kraju jedino što možemo reći je da smo svi zajedno zakasnili u svemu i prespavali neke sudbonosne trenutke za bosanskohercegovački nogomet ili ti fudbal, te da sad zbog tog našeg zajedničkog dubokog spavanja svih ovih godina unazad dok su nam se te anomalije dešavale pred našim očima kriviti nekog dugog je krajnje drsko i bezobrazno😉

Volim te ŽELJO i sretni vam svima nadolazeći praznici💙"
Nije ni ovo najispravnije. Mi nismo nista s ovim postigli. Doslovno ti ostaje ista situacija kao do sad

Diverzant
Kontakt:

čet dec 12, 2024 7:13 pm

Hrabro srce Grbavice
Mehmed Ramić Meša!
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

avlami97
Kontakt:

čet dec 12, 2024 7:33 pm

slika
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ublehas
Kontakt:

čet dec 12, 2024 8:08 pm

salle86 je napisao/la:
???
Jel fakat toliko vjerujete u Pitarsku pricu da mislite da se mi nekom svetimo?
Mislim da smo trenutno uradili najviše sto smo mogli da zaštitimo nas klub, a vi ako vjerujete da bi nam bolje bilo pod pitsrskom sapom nego pod Colpom ili Vicom zovite u zabludi. I ne, ovo ne govorim zbog ponašanja njihovih navijača nego zbog ponašanja njihovih uprava i svih lazi i podmetanja od osnivanja, pa do mirvica i ovog trbica

Refa1921
Kontakt:

čet dec 12, 2024 8:36 pm

Ja im od srca želim da se ugase, mržeg mi kluba od bordo k.uje nema. Vještačka tvorevina od tribine do kluba i jedni i drugi bez časti i mu.da!

salle86
Kontakt:

čet dec 12, 2024 8:44 pm

ublehas je napisao/la:
čet dec 12, 2024 8:08 pm
salle86 je napisao/la:
???
Jel fakat toliko vjerujete u Pitarsku pricu da mislite da se mi nekom svetimo?
Mislim da smo trenutno uradili najviše sto smo mogli da zaštitimo nas klub, a vi ako vjerujete da bi nam bolje bilo pod pitsrskom sapom nego pod Colpom ili Vicom zovite u zabludi. I ne, ovo ne govorim zbog ponašanja njihovih navijača nego zbog ponašanja njihovih uprava i svih lazi i podmetanja od osnivanja, pa do mirvica i ovog trbica
Ne vjerujem ja nikome. I ne kontaš, niko ne govori da se treba biti pod ovom ili onom šapom. Nismo mi mali da se priklanjamo drugima. Mi smo velikan, jedan od najvećih klubova u državi i moramo zbog toga biti i "igrač" a ne samo klimač glavom.
Ja sam pobornik toga, da ako ti trojica kažu da si pijan onda lezi valjaj se. Pitari znaju igricu i igraju je kvalitetno, znamo je i mi ali se samo pravimo budale. A na kraju šta god da bude, nama je puša. Jer ovo sad su govna, opozicija isto s tim da još imaju i argumente da ti sutra kažu "šta hoćeš sad"...

Kako ja vidim njihovu mržnju ? - vazda su mali težili da budu veliki. Vazda su u sjenci bili i logično da smo im trn u oku. Ali ne mora biti da je svako ko navija za njih gnjida, niti je svako naš cvjećka. Još pogotovo što smo tu, u istom gradu, ulici, haustoru...sobi
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

fcz
Kontakt:

čet dec 12, 2024 8:50 pm

Nakon frapantnog raskida ugovora u Grckoj, polako se pocela provlaciti ideja o povratku hookah entuzijaste i pasioniranog ljubitelja odjece boje binde. Hocu da vjerujem kako nikome u klubu nije zelja da poremeti ovu prelijepu atmosferu u svlacionici.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

salle86
Kontakt:

čet dec 12, 2024 9:11 pm

A hoće li Jaber u Tuluz :)
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

zlocestibradonja

čet dec 12, 2024 9:57 pm

Da se hoce vala vise prodati jaber, nista ja ne vjerujem ovim arapima i aranzmanima sa njima. Te pare uloziti nesto da se vrati dug, i mogu se dovesti min dvojica solidnih igraca

Sky1
Kontakt:

pet dec 13, 2024 12:16 am

Dzezvar je napisao/la:
čet dec 12, 2024 8:19 am
storm_raider je napisao/la:
čet dec 12, 2024 12:11 am
Sky1 je napisao/la:
sri dec 11, 2024 8:41 pm
Džindo izabran Federalni savez, a Mirvić gore i ovaj Junuzović nakav, evo svježa info sa Skupštine. Šta to znači za nas?
Apsolutno nista.
Nije bas tako Storme....u narednim danima ce biti sve puno jasnije...
@sky samo jedan ide u Izvrsni odbor ne mogu dvojica.
👍

Sky1
Kontakt:

pet dec 13, 2024 12:18 am

Refa1921 je napisao/la:
čet dec 12, 2024 8:36 pm
Ja im od srca želim da se ugase, mržeg mi kluba od bordo k.uje nema. Vještačka tvorevina od tribine do kluba i jedni i drugi bez časti i mu.da!
Njih Mirvić može da ugasi jednom mjenicom, ako mu se ćefne.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet dec 13, 2024 10:32 am

fcz je napisao/la:
čet dec 12, 2024 8:50 pm
Nakon frapantnog raskida ugovora u Grckoj, polako se pocela provlaciti ideja o povratku hookah entuzijaste i pasioniranog ljubitelja odjece boje binde. Hocu da vjerujem kako nikome u klubu nije zelja da poremeti ovu prelijepu atmosferu u svlacionici.
Bolje Vukoju vratiti nego kvazi igraca, Bekircevog decka od zadatka.

gavran
Kontakt:

pet dec 13, 2024 12:18 pm

stigli papiri za Yosidu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

nikson
Kontakt:

pet dec 13, 2024 12:48 pm

gavran je napisao/la:
pet dec 13, 2024 12:18 pm
stigli papiri za Yosidu
Hoce li imati pravo nastupa na bajramskom
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

SamoNapad
Kontakt:

pet dec 13, 2024 2:07 pm

Nemojte naljutiti pitare, hocete da nam kakakav video i kompilaciju naprave. Mozda se budu izgalamili na nas.

Cije Džindo igrac ?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.

Prijava