Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SkenderijaTM87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto okt 29, 2024 4:23 pm

Rutinski je ovo bilo vala. Moglo je i vise biti u nasu korist. Ostaje zal zbog povrede Hirosa.. Nadam se da nije ozbiljna povreda..

Nije neko mjerilo Leotar, ali vidjelo se par igrača koji odskakuju od prosjeka. Dangubic, Cvetanoski, Al Jaber, Karamarko, Karjasevic. Hiros zavisi na koju nogu ustane, ali po meni prebitan igrac za nas.

Ostali pojedinci su bili prosjek, protiv ekipe koja je sredina tabele Prve lige RSa. Najgori danas Karic ubjedljivo koji nastavlja sa katastrofalnim igrama.

SamoIstina
Kontakt:

uto okt 29, 2024 4:40 pm

Odlicno, s obzirom da je teren bio neuslovan i da smo izasli u kombinovanom sastavu. Karic nije fudbaler, nikad nece biti fudbaler, i treba ga se rijesiti na zimu. Hiros? Sta reci. On me ljuti, jer znam da moze puno bolje od partija kakve pruza. Nadam se da nije ozbiljnije povrijedjen.

Odinaka je pokazao da nije bez razloga bio na radaru europskih klubova. Sa njim treba posebno raditi da se otklone nedostaci koje ima. Predispozicije za odlicnu karijeru su tu. Dangubic treba i zasluzuje da bude prvi spic. Al Jaber je usao u formu, sto je jako bitno. Huso je davno demantovao sve koji su sumnjali u njega, a Karamarko igra vrhunski i zasluzuje da ga se upari sa stoperom boljim od Cavnica. Radinovic, Makedonci, Sukilovic - fino. Abdulahovic nije bas imao posla, ali OK, momak je drugi golman i to je to.

Ne znam jesam li nekoga zaboravio. Uglavnom, pohvale za strucni stab i igrace.

Naravno, sve uz ogradu da je Leotar ipak jako slaba ekipa, ali nije da se nismo prije patili sa takvima. Jako bitna tekma sa Sirokim. Bod bi bio dobar, 3 bi bila krupan korak prema Europi.

SamoNapad
Kontakt:

uto okt 29, 2024 4:46 pm

Nasim igracima fali utakmica i kontinuiteta , zato mi je odbojno kad se kaze umorni kad igraju 2 utakmice u sedmici jednom u mjesecu. Nijedan trening ne moze zamijeniti utakmicu, tek kad vidis da igraci imaju kontinuitet igara tu ce neki isplivati. Pogotovo to mislim na Odinaku, Dangubica, Sabica pa i Mircevskog ( covjek je prije 2 godine bio na vrhunskom nivou sigurno nije zaboravio igrati).

igla
Kontakt:

uto okt 29, 2024 5:43 pm

storm_raider je napisao/la:
uto okt 29, 2024 4:17 pm
fcz je napisao/la:
uto okt 29, 2024 3:55 pm
Pretanko prvo i pristojno drugo poluvrijeme. Ne ocekujem da protiv Leotara motivacija bude na 100% ali nezobiljnosti nema mjesta u takmicarskim utakmicama. Kako god, lijepo je da smo na uzasnom terenu bez vecih muka, povreda i umora zapoceli put u Kupu.
Bez povreda nismo zapoceli put u Kupu...
Ko je stradao

Refa1921
Kontakt:

uto okt 29, 2024 6:17 pm

Ma Kariću je glava otkazala. I ono što je znao više ne zna,jednostavno nije skoncentrisan i nije više psihički tu. Treba vidjeti i na zimu ga se riješiti jer se baš vidi da nije u vinklu.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto okt 29, 2024 6:39 pm

igla je napisao/la:
uto okt 29, 2024 5:43 pm
storm_raider je napisao/la:
uto okt 29, 2024 4:17 pm
fcz je napisao/la:
uto okt 29, 2024 3:55 pm
Pretanko prvo i pristojno drugo poluvrijeme. Ne ocekujem da protiv Leotara motivacija bude na 100% ali nezobiljnosti nema mjesta u takmicarskim utakmicama. Kako god, lijepo je da smo na uzasnom terenu bez vecih muka, povreda i umora zapoceli put u Kupu.
Bez povreda nismo zapoceli put u Kupu...
Ko je stradao
Hiros

igla
Kontakt:

uto okt 29, 2024 8:26 pm

Koja povreda?

dobar tri
Kontakt:

uto okt 29, 2024 9:05 pm

Je l' se stvarno povrijedio il' je odglumio povredu jer mu se evidentno nije igralo?

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto okt 29, 2024 9:36 pm

Nema razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo nakon danasnje utakmice, ne smijemo zaboraviti da smo se prosle godine u kupu bas napatili protiv njih na Grbavici ,sa dva igraca vise i da Drljo ne dade svoj prvi, posljednji i jedini gol u zivotu ( eno ga i u Kazahstanu nakon sest utakmica u kojima je ulazio sa istim ucinkom 0/0 ) ko zna kako bi to zavrsilo. U odnosu na tu utakmicu, a nije to bilo bas tako davno, ovo danas je bio pozitivan pomak u savakom smislu. Na vrlo teskom terenu, koji otezava bilo kakvu kombinatoriku, dali smo tri lijepa gola, nisu bili pokloni, nego izradjene akcije, poveli smo na vrijeme, ostvarili ubjedljivu pobjedu bez ikakve panike, nervoze, srkleta, izrotirali malo, prosirili roster, dali neku minutazu i ovim najmladjim i sto je najvaznije plasirali se dalje bez nekog prevelikog trosenja, sto bi se reklo, bas, onako, rutinski...Nije bilo bas sve idealno, ali je bilo daleko vise dobro, nego lose...

Eh, u nedjelju ce biti druga pjesma, sa Sirokobrijezanima se nikada ne zna, istorijski gledano, uvijek moze biti i ovako i onako...Protiv Borca su pokazali da znaju zaigrati dobro, ali isto tako i da ne mogu dugo ostati na nivou, pa idu iz krajnosti u krajnost, cak i tokom jedne utakmice. Iako nam i nerijeseno odgovara, mislim da bi trebalo da idemo na pobjedu, jer kada god pokusamo ziheraski, mi takve utakmice gubimo. I dalje mislim da bi pobijedili Borca da smo isli na pobjedu, a ne onako...Zato, protiv Sirokog hrabro i pametno, cuvati se nekog gola u ranom toku, pokazati odredjenu dozu finog bezobrazluka, zaigrati kao da smo na Grbavici, pa sta bude. I ovo je jedna od onih utakmica gdje mozemo mnogo vise dobiti, nego izgubiti, nema razloga da ne idemo na puni plijen.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Norsborg
Kontakt:

uto okt 29, 2024 9:43 pm

Gledajuci danasnju utakmicu stekao sam utisak da bi mozda trebalo razmisliti o 3-5-2 formaciji. Odinaka i Dangubic moraju igrati. Odinaka igra malo divlje, nije skolski ali kao fulbek bi bas zbog toga bio neuhvatljiv. Stoperi Huso, Karamarko i Suki do povratak Cavnica. Fulbekovi po lijevoj strani mogu Sabic, Markovic Radinovic. U sredini Al Jaber, Radovac i Dangubic malo ispred i naprijed Krpic i Boljevic. I klupa odlicna. Sto bi treneri rekli, slatke brige.

storm_raider
Kontakt:

uto okt 29, 2024 9:48 pm

dobar tri je napisao/la:
uto okt 29, 2024 9:05 pm
Je l' se stvarno povrijedio il' je odglumio povredu jer mu se evidentno nije igralo?
Ma nije oglumio, nema potrebe za time. Vidjecemo koliko je teska povreda, nadajmo se da nije nista strasno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

uto okt 29, 2024 9:54 pm

Ujko je napisao/la:
uto okt 29, 2024 9:36 pm
Nema razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo nakon danasnje utakmice, ne smijemo zaboraviti da smo se prosle godine u kupu bas napatili protiv njih na Grbavici ,sa dva igraca vise i da Drljo ne dade svoj prvi, posljednji i jedini gol u zivotu ( eno ga i u Kazahstanu nakon sest utakmica u kojima je ulazio sa istim ucinkom 0/0 ) ko zna kako bi to zavrsilo. U odnosu na tu utakmicu, a nije to bilo bas tako davno, ovo danas je bio pozitivan pomak u savakom smislu. Na vrlo teskom terenu, koji otezava bilo kakvu kombinatoriku, dali smo tri lijepa gola, nisu bili pokloni, nego izradjene akcije, poveli smo na vrijeme, ostvarili ubjedljivu pobjedu bez ikakve panike, nervoze, srkleta, izrotirali malo, prosirili roster, dali neku minutazu i ovim najmladjim i sto je najvaznije plasirali se dalje bez nekog prevelikog trosenja, sto bi se reklo, bas, onako, rutinski...Nije bilo bas sve idealno, ali je bilo daleko vise dobro, nego lose...

Eh, u nedjelju ce biti druga pjesma, sa Sirokobrijezanima se nikada ne zna, istorijski gledano, uvijek moze biti i ovako i onako...Protiv Borca su pokazali da znaju zaigrati dobro, ali isto tako i da ne mogu dugo ostati na nivou, pa idu iz krajnosti u krajnost, cak i tokom jedne utakmice. Iako nam i nerijeseno odgovara, mislim da bi trebalo da idemo na pobjedu, jer kada god pokusamo ziheraski, mi takve utakmice gubimo. I dalje mislim da bi pobijedili Borca da smo isli na pobjedu, a ne onako...Zato, protiv Sirokog hrabro i pametno, cuvati se nekog gola u ranom toku, pokazati odredjenu dozu finog bezobrazluka, zaigrati kao da smo na Grbavici, pa sta bude. I ovo je jedna od onih utakmica gdje mozemo mnogo vise dobiti, nego izgubiti, nema razloga da ne idemo na puni plijen.
Pa jeste to danas izgledalo malo kilavo, ali nijednom pobjeda nije dosla u pitanje. Na kraju krajeva i kada ne briljiras, a pobjedis, to je takodjer kvalitet i treba pohvaliti ekipu.

A sto se tice naseg protivnika u nedjelju... Siroki vec dugo igra fudbal, nema tu valjanja, ni jeftinih trikova. Tradicionalno na Grbavici igraju dobro, u kakvoj god da su oni ili da smo mi formi. Jako teska utakmica protiv dobrog protivnika. Mi opet bolje protiv njih igramo u Sirokom, nego kuci. Bod protiv Sirokog je uvijek dobar, ali se nadam da idemo na pobjedu. Sretno svima koji idu na gostovanje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

milanribar
Kontakt:

uto okt 29, 2024 10:20 pm

Polako samo i Odinaka će bit pravi, fizički je prejak brz jak na nogama, skočan, sasvim solidno centrira. Treba mu taktički da sazrije da nauči neka kretanja i defanzivu popravi i imat ćemo pravog beka modernog...

dzulijano_pike
Kontakt:

uto okt 29, 2024 10:53 pm

"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

kvalitet
Kontakt:

uto okt 29, 2024 11:48 pm

dzulijano_pike je napisao/la:
https://streamable.com/3ugogc
Znači uskoro raspisivanje tendera, Općina Novo Sarajevo će ga provesti prema svemu sudeći, ne sviđa mi se to.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

SWRA_1921
Kontakt:

sri okt 30, 2024 3:27 am

kvalitet je napisao/la:
Znači uskoro raspisivanje tendera, Općina Novo Sarajevo će ga provesti prema svemu sudeći, ne sviđa mi se to.
:doktor: kupaj ribice

Dzezvar
Kontakt:

sri okt 30, 2024 7:15 am

Kanton je u finansijskoj dubijozi.Para nema na mapi.Ponistavaju javne pozive koje su objavili samo nekoliko dana ranije.To se nije desilo niti jednom odkada kanton postoji.Kao sto sam rekao prvog dana ja im ne vjerujem.

slika
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sri okt 30, 2024 8:51 am

Zna li neko koliko otprilike bi trebao da traje tender i kad bi najranije mogli ocekivati pocetak izgradnje?

Ludvig Leple
Kontakt:

sri okt 30, 2024 9:35 am

Ako je neko našao bilo kakvu zamjerku na jučerašnju utakmicu i onakvom "terenu" onda svaka mu čast. Čestitke svima na rutinskoj pobjedi i samo nastaviti dalje ovako.

Ko zna šta će biti a gradnjom juga, ali ja ne bi bio ovoliko negativan i pesimističan kao Gavrin drug sa džezvom.

Svašta se tu mota i valja, možda bi mogli i da se obradujete kolektivno, ali baš obradujete, ne mislim ono malo, nego pravo :violina: :pivo: :pivo: :pivo:

kvalitet
Kontakt:

sri okt 30, 2024 10:35 am

SWRA_1921 je napisao/la:
sri okt 30, 2024 3:27 am
kvalitet je napisao/la:
:doktor: kupaj ribice
Ako je Velež mogao sam provesti tender, shodno Zakonu o javnim nabavkama, što mi ne bismo to mogli uraditi, nego mora neko drugi?
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, cala i 34 gosta.

Prijava