uto okt 29, 2024 9:36 pm
Nema razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo nakon danasnje utakmice, ne smijemo zaboraviti da smo se prosle godine u kupu bas napatili protiv njih na Grbavici ,sa dva igraca vise i da Drljo ne dade svoj prvi, posljednji i jedini gol u zivotu ( eno ga i u Kazahstanu nakon sest utakmica u kojima je ulazio sa istim ucinkom 0/0 ) ko zna kako bi to zavrsilo. U odnosu na tu utakmicu, a nije to bilo bas tako davno, ovo danas je bio pozitivan pomak u savakom smislu. Na vrlo teskom terenu, koji otezava bilo kakvu kombinatoriku, dali smo tri lijepa gola, nisu bili pokloni, nego izradjene akcije, poveli smo na vrijeme, ostvarili ubjedljivu pobjedu bez ikakve panike, nervoze, srkleta, izrotirali malo, prosirili roster, dali neku minutazu i ovim najmladjim i sto je najvaznije plasirali se dalje bez nekog prevelikog trosenja, sto bi se reklo, bas, onako, rutinski...Nije bilo bas sve idealno, ali je bilo daleko vise dobro, nego lose...
Eh, u nedjelju ce biti druga pjesma, sa Sirokobrijezanima se nikada ne zna, istorijski gledano, uvijek moze biti i ovako i onako...Protiv Borca su pokazali da znaju zaigrati dobro, ali isto tako i da ne mogu dugo ostati na nivou, pa idu iz krajnosti u krajnost, cak i tokom jedne utakmice. Iako nam i nerijeseno odgovara, mislim da bi trebalo da idemo na pobjedu, jer kada god pokusamo ziheraski, mi takve utakmice gubimo. I dalje mislim da bi pobijedili Borca da smo isli na pobjedu, a ne onako...Zato, protiv Sirokog hrabro i pametno, cuvati se nekog gola u ranom toku, pokazati odredjenu dozu finog bezobrazluka, zaigrati kao da smo na Grbavici, pa sta bude. I ovo je jedna od onih utakmica gdje mozemo mnogo vise dobiti, nego izgubiti, nema razloga da ne idemo na puni plijen.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !