Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ono.na
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 27, 2024 4:32 pm

Ima li sta da nam valja? Ne valjaju nam uprave, odbori, dresovi, strucni stab, igraci, navijaci jer pale, tribine.

Jos ocekujete sve odjednom jelde? I tribinu potpunu s krovom i masnu jednu s tranzita prebacenu i da je otpakujemo na dan otvorenja.

Ovo su sve valovi dobrih vijesti nakon birbe za opstanak prije 4-5 mjeseci.

Mozemo li jednom biti saburli, realni i korak po korak.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

fcz
Kontakt:

pet sep 27, 2024 4:46 pm

ono.na je napisao/la:
Ima li sta da nam valja? Ne valjaju nam uprave, odbori, dresovi, strucni stab, igraci, navijaci jer pale, tribine.

Jos ocekujete sve odjednom jelde? I tribinu potpunu s krovom i masnu jednu s tranzita prebacenu i da je otpakujemo na dan otvorenja.

Kad nam obecaju pomoci da izgradimo nesto NASIM parama pa onda kazu da ce ipak pomoci izgraditi samo dio, potpuno je normalno da budemo skepticni po pitanju kompletiranja projekta.

Ipak su u pitanju politicari, nizi oblici zivota.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

damirfile
Kontakt:

pet sep 27, 2024 4:53 pm

Ako je istina za cifru od preko 4 mil skoro 5 nema sanse da se za te pare moze samo napraviti ta "centralna" tribina. Neko bi se mogo debelo ugraditi od politicara .

EasyRiise
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:01 pm

ono.na je napisao/la:

Ne, zato smo tu gdje i jesmo. Daj nam sve i odmah

SkenderijaTM87
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:03 pm

EasyRiise je napisao/la:
pet sep 27, 2024 5:01 pm
ono.na je napisao/la:

Ne, zato smo tu gdje i jesmo. Daj nam sve i odmah
Ma nek dodje amar s svojim ljudima ba. Sta moze poci po zlu

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:12 pm

nookey je napisao/la:
pet sep 27, 2024 3:59 pm
ono.na je napisao/la:
pet sep 27, 2024 3:52 pm
Cemu briga? Radi ti se tribina bez tvojih para i budzeta. Centralni dio raman legne 15tak metara blize od sadasnje, na sadasnji jug koji ce biti iskoristen kao dobar temelj. 4000 kapacitet centralnog dijela je strasno puno. U poredjenju sa sjeverom koliko je to? Koliko je sjever sa zdenkama?
mislim da je 5600
5377 vec dugo vremena pise na tablama na sjeveru
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

pintol_TM87
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:26 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
pet sep 27, 2024 3:44 pm
pintol_TM87 je napisao/la:
pet sep 27, 2024 3:14 pm
fanaticZeljin je napisao/la:
pet sep 27, 2024 9:39 am

Ala ga i ovaj Pintol voli sra.ti vise se nego hljeba najesti
Haha okej necu vise. Nema potrebe za tim rijecima. Sve je savrseno.Pozdrav
Znamo mi i bez da nam ti otvaras oci da nije sve sjajno i bajno , al nije ni tako crno kako ti uvijek predstavljas i dramis . Znam da ti je krivo sto taj rumeni papak sa slike nije blizu tima i sto ce ubrzo biti nogiran
Tako je braca sve znas.

Mulalic Edis
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:34 pm

Dace ga Dangubic u nedjelju, s linije glavom u 78. minuti. Teskih 1 : 0.
Grande Miske 💪

nookey
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:41 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
pet sep 27, 2024 5:12 pm
nookey je napisao/la:
pet sep 27, 2024 3:59 pm
ono.na je napisao/la:
pet sep 27, 2024 3:52 pm
Cemu briga? Radi ti se tribina bez tvojih para i budzeta. Centralni dio raman legne 15tak metara blize od sadasnje, na sadasnji jug koji ce biti iskoristen kao dobar temelj. 4000 kapacitet centralnog dijela je strasno puno. U poredjenju sa sjeverom koliko je to? Koliko je sjever sa zdenkama?
mislim da je 5600
5377 vec dugo vremena pise na tablama na sjeveru
Ma znam da je tako nesto

fcz
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:43 pm

A ko zna, mozda bi zdenka na Jugu predstavljala problem zgradi koju klosari grade na jugoistocnom cosku stadiona.

Ne bih se iznenadio kad bismo dobili neko naprasno objasnjenje kako zbog "specificnosti terena" ili tako necega nije moguce izgraditi jugoistocnu zdenku...
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

kvalitet
Kontakt:

pet sep 27, 2024 5:55 pm

ono.na je napisao/la:

Za stadion nije kritika nama, kritika je šljamu političkom koji nas vodi. A tu su i SDA, Trojka, DF, SBiH, svi…

U ovom gradu nema sluha za sport. Ovdje je sport umro. Ubjedljivo najmoćnija regija u državi u sportskom smislu je odron. Politika je odgovorna što nam je sportska infrastruktura na gorem nivou nego 1984. Rat je stao prije haman 30 godina. Od tad se priča o tome da treba ići korak po korak. Da smo i tako išli, danas bi i Grbavica i Olimpijski stadion blistali u punom sjaju, Zetra bi bila u potpunosti rekonstruisana i moderna dvorana, a ne ovaj jad kao sad, Skenderija bi bila također moderna dvorana, imali bismo dvoranu za sportove na ledu, normalan atletski stadion, bar tri olimpijska bazena, rekonstruisanu bob stazu i skakonice, vrhunsko skijalište…

Mi ništa od toga nemamo, a zadovoljavamo se polovičnom tribinom i cirkusom koji se sprema na Olimpijskom stadionu, na tamošnjoj istočnoj tribini.

Imam sreću što nekad negdje i otputujem. Vidio sam kakva čuda se naprave za samo 10 godina, neke gradove ne možeš ni prepoznati. A mi, ponavljam, ništa ne uradismo za 30 godina. A i kad radimo, dobijemo nekakve polovične skalamerije.

A klubovi, i naš i onaj za koji navijaju kobiljari, sve vrijeme se ponašaju kao ku*ve. “Svaka pomoć je dobrodošla”. Jednom, što ja pamtim, samo jednom su uputili kritiku tim vlastima. Zajedno s RK i KK Bosna.

Da naprave desetogodišnji plan, da se svake godine uloži 10 miliona u sportsku infrastrukturu (budžet KS je davno prešao milijardu), za deset godina bismo bili jedni od lidera ne samo u BiH, nego i u regiji. A sad gledamo u leđa jednoj Zenici ili Širokom Brijegu.

Zato me boli što se zadovoljavamo ovakvim stvarima…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Dzezvar
Kontakt:

pet sep 27, 2024 6:16 pm

Ljudi dragi jeli vi stvarno mislite da ce ovi napraviti Jug?
Kada kazem ovi mislim na ove politicke qarine....
Ministarstvo privrede kantona raspise javni poziv za podrsku malim biznisima u iznosu od 20 miliona.....ljudi se prijave i ovi sada nemaju dovljno da ih isplate....
Ljudi uzeli advokata i ide tuzba...gdje ce im guzove oderati....
A svako je ministarstvo takvo...i vi od talvih ocekujete da prave tribinu....
Budimo samo realni....ovako su nas habali za istok 20 i nesto godinA dok nije doaao covjek i pokazao da se moze i bez politike...
Na zalost,takvo nam je stanje u drustvu koje je zasnovano na lazima.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

avlami97
Kontakt:

pet sep 27, 2024 6:21 pm

Dzezvar je napisao/la:
Ministarstvo privrede kantona raspise javni poziv za podrsku malim biznisima u iznosu od 20 miliona.....ljudi se prijave i ovi sada nemaju dovljno da ih isplate....
Budimo samo realni....ovako su nas habali za istok 20 i nesto godinA dok nije doaao covjek i pokazao da se moze i bez politike...
Da sam jednom i sa tobom saglasan :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Dzezvar
Kontakt:

pet sep 27, 2024 6:25 pm

avlami97 je napisao/la:
pet sep 27, 2024 6:21 pm
Dzezvar je napisao/la:
Da sam jednom i sa tobom saglasan :D
Za sve postoji prvi put... :rofl:

svraka
Kontakt:

pet sep 27, 2024 6:31 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
pet sep 27, 2024 5:34 pm
Dace ga Dangubic u nedjelju, s linije glavom u 78. minuti. Teskih 1 : 0.
Za erupciju odusevljenja.
Forza 1921!

Oda majstore!

Valter
Kontakt:

pet sep 27, 2024 7:47 pm

Košarkaški klub Partizan je odlično startovao novu sezonu, pošto su slavili protiv Borca iz Čačka u okviru prvog kola ABA lige. Samo 24 sata nakon ovog meča, oglasio se i predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je otkrio i budžet ekipe.
On je rekao da je budžet tima čak 23 miliona evra. Do sada nisam govorio, mi smo budžet pre nekoliko dana usvojili, a on je 23 miliona evra. Što se tiče stručnog štaba, budžet iznosi 15 miliona evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23 miliona evra, država je dala 5 miliona evra, što očekujemo i ove godine.

Dakle za košarkaški klub 10 miliona KM, a koliko još Zvezda, Partizan ... u fubdalu. A mi na gu.zicu skačemo ako nam daju koji dinar
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

kvalitet
Kontakt:

pet sep 27, 2024 9:34 pm

Valter je napisao/la:
Košarkaški klub Partizan je odlično startovao novu sezonu, pošto su slavili protiv Borca iz Čačka u okviru prvog kola ABA lige. Samo 24 sata nakon ovog meča, oglasio se i predsednik kluba Ostoja Mijailović koji je otkrio i budžet ekipe.
On je rekao da je budžet tima čak 23 miliona evra. Do sada nisam govorio, mi smo budžet pre nekoliko dana usvojili, a on je 23 miliona evra. Što se tiče stručnog štaba, budžet iznosi 15 miliona evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23 miliona evra, država je dala 5 miliona evra, što očekujemo i ove godine.

Dakle za košarkaški klub 10 miliona KM, a koliko još Zvezda, Partizan ... u fubdalu. A mi na gu.zicu skačemo ako nam daju koji dinar
Ja nisam za ove vrste pomoći, za bildanje budžeta. Ali ono što je od javnog interesa - od infrastrukture do omladinskog pogona - taj dio bi morala preuzeti vlast. Pa jednoj Barceloni, koja ne može biti privatniji klub, vlast pomaže kada je riječ o infrastrukturi. A kad to preuzme vlast, onda klubu ostaje više novca kojeg može uložiti za sportske rezultate. Ovo su vrlo važne teme kojima, iz meni nepoznatih razloga, ne dajemo nikakvu važnost. Ni navijači, ni simpatizeri, a koliko vidim ni ovi iz kluba.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

SanMan
Kontakt:

pet sep 27, 2024 9:50 pm

Što se tiče JUG-a samo nek se više počne bilo kako i po bilo kojem projektu a završićemo ga onda sigurno (za 2-3 godina) i sa krovom i sa zdenkama jer je to jedino normalno rješenje.
Ako nešto ne počneš nećeš ga nikad ni završiti.
Od političara se najviše nadam da nam poguraju milion ovih nakih papira i dozvola (tu ih treba iskoristiti) i prvi bager pošalju a ostalo smo navikli sami pogurati.

Minotaur
Kontakt:

pet sep 27, 2024 11:05 pm

kvalitet je napisao/la:
pet sep 27, 2024 9:34 pm
Valter je napisao/la:

Ja nisam za ove vrste pomoći, za bildanje budžeta. Ali ono što je od javnog interesa - od infrastrukture do omladinskog pogona - taj dio bi morala preuzeti vlast. Pa jednoj Barceloni, koja ne može biti privatniji klub, vlast pomaže kada je riječ o infrastrukturi. A kad to preuzme vlast, onda klubu ostaje više novca kojeg može uložiti za sportske rezultate. Ovo su vrlo važne teme kojima, iz meni nepoznatih razloga, ne dajemo nikakvu važnost. Ni navijači, ni simpatizeri, a koliko vidim ni ovi iz kluba.
Tačno tako za infrastrukturu, ista stvar je i u zemlji koja ti je na avataru. Tamo gradovi privlače franšize klubova u raznim sportovima tako što im sami naprave stadion i daju na korištenje. Kod nas je jednom bilo pitanje da se od Skenderije nešto napravi, odmah se digao Kunto i Panto da to ne da, ko biva bolje je da propada, pa da lažemo sebe da ćemo to nekada sami renovirati, nego da neko to potpuno rekonstruiše u realnom vremenu i izvuče između ostalog za sebe neku finansijsku korist.

Dzezvar
Kontakt:

sub sep 28, 2024 7:53 am

SanMan je napisao/la:
pet sep 27, 2024 9:50 pm
Što se tiče JUG-a samo nek se više počne bilo kako i po bilo kojem projektu a završićemo ga onda sigurno (za 2-3 godina) i sa krovom i sa zdenkama jer je to jedino normalno rješenje.
Ako nešto ne počneš nećeš ga nikad ni završiti.
Od političara se najviše nadam da nam poguraju milion ovih nakih papira i dozvola (tu ih treba iskoristiti) i prvi bager pošalju a ostalo smo navikli sami pogurati.
Zavisi ko pocinje...

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 35 gostiju.

Prijava