ono.na je napisao/la: ↑pet sep 27, 2024 4:32 pm
Ima li sta da nam valja? Ne valjaju nam uprave, odbori, dresovi, strucni stab, igraci, navijaci jer pale, tribine.
Jos ocekujete sve odjednom jelde? I tribinu potpunu s krovom i masnu jednu s tranzita prebacenu i da je otpakujemo na dan otvorenja.
Ovo su sve valovi dobrih vijesti nakon birbe za opstanak prije 4-5 mjeseci.
Mozemo li jednom biti saburli, realni i korak po korak.
Za stadion nije kritika nama, kritika je šljamu političkom koji nas vodi. A tu su i SDA, Trojka, DF, SBiH, svi…
U ovom gradu nema sluha za sport. Ovdje je sport umro. Ubjedljivo najmoćnija regija u državi u sportskom smislu je odron. Politika je odgovorna što nam je sportska infrastruktura na gorem nivou nego 1984. Rat je stao prije haman 30 godina. Od tad se priča o tome da treba ići korak po korak. Da smo i tako išli, danas bi i Grbavica i Olimpijski stadion blistali u punom sjaju, Zetra bi bila u potpunosti rekonstruisana i moderna dvorana, a ne ovaj jad kao sad, Skenderija bi bila također moderna dvorana, imali bismo dvoranu za sportove na ledu, normalan atletski stadion, bar tri olimpijska bazena, rekonstruisanu bob stazu i skakonice, vrhunsko skijalište…
Mi ništa od toga nemamo, a zadovoljavamo se polovičnom tribinom i cirkusom koji se sprema na Olimpijskom stadionu, na tamošnjoj istočnoj tribini.
Imam sreću što nekad negdje i otputujem. Vidio sam kakva čuda se naprave za samo 10 godina, neke gradove ne možeš ni prepoznati. A mi, ponavljam, ništa ne uradismo za 30 godina. A i kad radimo, dobijemo nekakve polovične skalamerije.
A klubovi, i naš i onaj za koji navijaju kobiljari, sve vrijeme se ponašaju kao ku*ve. “Svaka pomoć je dobrodošla”. Jednom, što ja pamtim, samo jednom su uputili kritiku tim vlastima. Zajedno s RK i KK Bosna.
Da naprave desetogodišnji plan, da se svake godine uloži 10 miliona u sportsku infrastrukturu (budžet KS je davno prešao milijardu), za deset godina bismo bili jedni od lidera ne samo u BiH, nego i u regiji. A sad gledamo u leđa jednoj Zenici ili Širokom Brijegu.
Zato me boli što se zadovoljavamo ovakvim stvarima…