pintol_TM87 je napisao/la:fcz je napisao/la: ↑sub sep 14, 2024 1:18 am
pintol_TM87 je napisao/la: ↑pet sep 13, 2024 10:38 pm
Rahimic treba naci pojacanje po isaretu Corica. Zasto ce nama onda Rahimic ?
I tu smo negdje zavrsili. (Ne)sretno s krecenjem.
Pa evo napisi mi zasto ce nam bilo kakav SD kad UO odobrava pojacanja ? Jer se sve ovo desava jer neko ne odobrava pojacanja ili odobrava zavisi. Normalni ce shvatiti da branim Rahimica i da kazem da covjek niti je luk jeo niti luk mirisao. I tebi lijep pozdrav.
Pa nije to FM, posaljes poruku igracu i kliknes "sign contract".
U normalnim klubovima ide otprilike ovako:
Trener kaze treba mi lijevi bek koji se snalazi u 3-5-2 sistemu, jak na lopti, ljevak, izrazenih atletskih sposobnosti jer cu forsirati igru po bokovima. Ta lijeva strana mi je opterecenija jer imam veznog na toj strani kojem treba podrska beka (lupam gluposti). SD onda preko svojih konekcija pretrazi dostupne opcije, odradi preliminarne pregovore, baci udicu i vidi ko se uklapa i ko je zainteresovan, kakve uslove trazi. Kaze treneru imam igraca A, igraca B, igraca C. Kaze trener ja bih najradije igraca C ili igraca B, igrac A mi se ne uklapa jer znam da vodi nesportski zivot. Igrac C trazi na ruke 180.000 KM i platu 34.000 KM a igrac B trazi platu 19.000 KM i odmah na ruke 20.000 KM. UO kaze igrac C ne dolazi u obzir jer izlazi iz okvira dostupnog budzeta, imas saglasnost da dogovoris sa igracem B. Trener kaze ok, SD finalizira dogovor i ide potpis.
Ruzno je na ovakav nacin, hinjski omalovazavati ulogu Rahimica.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk