Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 30, 2024 2:54 pm

Filip Dangubic takodje ispostovan sto se finansijskih uslova tice ali eto nije se moglo dogovoriti oko duzine ugovora.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cikoradovic
Kontakt:

uto jul 30, 2024 2:58 pm

Adem Ljajić je izigrao Badžaka i tu priča staje. Badžak je bio pronašao četiri osobe koje će ga plaćati. Bio bi i najplaćeniji igrač lige, klub bi ga plaćao 0KM. Odobren mu je i auto, što je htio, dobio je. I bio je dao riječ. Na kraju zbog pritisaka od strane Rasima Ljajića alfe i omege NP i žene, odlučio je promijeniti mišljenje i odbiti Badžaka da ostane u NP.

Znači pristao je, pa slagao.

Dangubić je isto, ne znam da li će doći, klub je odobrio platu, njemu ne paše dužina, hoće samo na godinu, a klub bi na 1+1.

cikoradovic
Kontakt:

uto jul 30, 2024 2:59 pm

Pjanić i Prcić nikada i nisu bili opcije.

Shooter1
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:00 pm

E ovo je već forum i pisanje. Hvala obojici na informacijama. Ciko nastavi gdje si stao

kemo
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:02 pm

Nije samo on problem, vec svakakvi "insajderi" koji pompeznim najavljivanjem stvaraju euforiju medju rajom, i onda kad ti transferi propadnu ta euforija se pretvara u bijes i negativnu energiju. Danas forume cita svako, nije kao prije 10-15 godina. Vidjeli ste juce za vrijeme press konferencije kada je bilo 200 gostiju. Shvatite da tim booomovima samo stvarate kontraefekat!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:02 pm

Evo otvoren nam je "bazen" sa igracima sa EU papirima, ako imamo novac koji je bio namjenjen za Ljajica i Dangubica onda sigurno u ovom "bazenu" mozemo upecati par finih igraca.

Do pocetka septembra nije kasno da se dovedu jos 2-3 kvalitetna igraca, sada bi trebao da se iskaze SD i nasi bivsi igraci po EU da nam preporuce nekog kvalitetnog igraca.
Alea iacta est!

neroazzuro
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:06 pm

nikson je napisao/la:
uto jul 30, 2024 1:26 pm
Ja jucer upitah al niko da mi odgovori. Navedeno je da se moze sve zavrsiti do 31.12 ukoliko ne bude zalbi.
Koja je procedura ukoliko bude zalbi?
Koliko to zakonski traje onda?
Tender je, ako sam ih juče dobro razumio, već raspisan. Što znači da je sva projektna dokumentacija (koja je zahtijevala i vrijeme i novac, ali eto bitno je negodovat) dostupna zainteresovanim firmama. Ne znam tačno do kad je otvoren i kad je otvaranje ponuda. Nije duže od mjesec dana od dana objave tendera.
Nakon otvaranja ponuda iste se evaluiraju u smislu ispravnosti jer moraju biti obrazložene (tipa, ne može se staviti cijena 1m3 betona 2KM da bi bio najjeftiniji jer je to nerealno). Nakon toga se pravi rang lista najpovoljnih ponuđača na koju postoji pravo žalbe u roku od, mislim, 15 dana (možda je i 7, nisam siguran) uredu za razmatranje žalbi. Ako ne bude žalbi (obično ih bude) onda ured razmatraosnovanost istih i daje dalje upute. Nekad traže u ponavljanje tendera. Elem, traje.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:10 pm

Cisto sumnjam da je tender raspisan jer se do 15.08.treba dostaviti korigovani izgled tribine.

Juce sam pitao da li neko ima sliku kako po sadasnjem projektu izgleda tribina, sta je to sto trebamo korigovati ?

Kako god bilo po meni se juzna tribina mora "vezati" na istocnu,jer u konacnici kada se gleda da sve zajedno cini jednu cjelinu sjever, istok i jug.
Alea iacta est!

blueheart
Kontakt:

sto se tice nase ekipe i borbe za titulu, europu ili opstanak.... meni je vala svejedno za sta cemo se na kraju boriti, samo neka bude napretka u igri... onu neku izbi-nabi igru je tesko gledati...
DRZAVA ZELJO

Dzezvar
Kontakt:

Jeli sada razumijete sta se nagovjeatavalo sa boomovima....a nije se izlazilo sa imenima jer je prica oko ljajica bila aktuelna do sinoc.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SamoIstina
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:14 pm

Dzezvar je napisao/la:
uto jul 30, 2024 2:50 pm
Bez veze prozivate covjeka....
Ljajicu je udovoljeno sto se tice zahtjeva njegovih.Nasla su se 4 sponzora koji bi finansirali njegovu platu.Ostalo je bilo do njega na kraju nije pristao.
Ciku slabo ko proziva. Vecinom tebe ljudi prozivaju.
cikoradovic je napisao/la:
Adem Ljajić je izigrao Badžaka i tu priča staje. Badžak je bio pronašao četiri osobe koje će ga plaćati. Bio bi i najplaćeniji igrač lige, klub bi ga plaćao 0KM. Odobren mu je i auto, što je htio, dobio je. I bio je dao riječ. Na kraju zbog pritisaka od strane Rasima Ljajića alfe i omege NP i žene, odlučio je promijeniti mišljenje i odbiti Badžaka da ostane u NP.

Dangubić je isto, ne znam da li će doći, klub je odobrio platu, njemu ne paše dužina, hoće samo na godinu, a klub bi na 1+1.
Da li bi te cetiri osobe imale volju podrzati klub na neki drugi nacin? Taj novac koji bi se dao Ljajicu se moze usmjeriti na, lupam, tri bas top igraca. To je i bolja opcija nego Ljajic, koji jeste igracina i ime, ali bi se vjerovatno ovdje zajebavao i moguce pokvario hemiju i balans u ekipi.

I nije mi bas jasno zasto klub insistira na 1+1 sa Dangubicem. Nije bas u cvijetu mladosti, ok bi bilo potpisati ga na godinu dana.

Budi Željo
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:28 pm

Kako god ovo izgledalo i ispalo na kraju, nadam se samo da Badzaku s obzirom da se licitira on kao neko ko je zasluzan za ovaj "cirkus" vise nece pasti na pamet da se kurci i salje navijacima neke pompezne najave bez potpisanog i ovjerenog papira. Ovo sto je urađeno a ciljano je urađeno je amaterski i samo je dodatno narusilo ionako los ugled kluba a bgm i atmosferu pred prvu utakmicu koja nece biti nimalo laka. Dajte sportskom direktoru kojeg ste doveli budžet i odrjesene ruke da radi posao kako treba a ne igrajte se menadzera kad to ne znate!
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Zeljo
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:30 pm

AHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

cikoradovic
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:31 pm

SamoIstina je napisao/la:
Da li bi te cetiri osobe imale volju podrzati klub na neki drugi nacin? Taj novac koji bi se dao Ljajicu se moze usmjeriti na, lupam, tri bas top igraca. To je i bolja opcija nego Ljajic, koji jeste igracina i ime, ali bi se vjerovatno ovdje zajebavao i moguce pokvario hemiju i balans u ekipi.

I nije mi bas jasno zasto klub insistira na 1+1 sa Dangubicem. Nije bas u cvijetu mladosti, ok bi bilo potpisati ga na godinu dana.
Pa mislim da bi. Ako su htjeli uložiti novac u Ljajića, koji nije jeftin, valjda će naći nekog drugo veliko ime jer očigledno ciljaju da imaju jednog igrača ozbiljnog kalibra u ekipi. Da li će to i biti, to ne mogu reći jer ne znam. Dogovor je bio da bude u ponedjeljak tu, pa su odgodili u srijedu, da bi on jučer popodne javio da je odlučio promijeniti odluku.

Dangubić je opasan napadač, ekipe u kojima je igrao i statistike to pokazuju, u klubu niko ne želi rizikovati da kod nas pokida i ode, kad ga već plaćaju pozamašno, žele biti osigurani da ga ili prodaju ili da imaju napadača i drugu godinu. I to je poenta cijele priče. Krpić ako se nešto drastično ne promijeni ide na zimu, Zubanovića i ne računam.

Bolje je i sačekati, nego ishitreno donijeti odluku, ima još dobrih igrača koji čekaju angažmane vani, bolje je sačekati i 2-3 kola, nego potpisati pa se kasnije kajati. Boljević je odličan primjer, čekao je i čekao, da bi na kraju pristao doći u Želju.

tmdoboj
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:33 pm

Ove najave, dolazi nam najbolji igrač lige ikad, i sve to. Sve je to lijepo, evo ja se prvi nafuram i samo razmišljam o tome, i znao sam od prvog posta o kome je riječ.

Ali čim sam čuo, da se treba čekat ponedeljak, pa srijeda. Poznavajući nas, znao sam da od toga nema ništa,

Ovako insajderi bacise bombu, svi se primiše, najavljuje se svašta nešto i onda hladan tuš i pišaj ti nas.

Vidimo se u petak na treningu.

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:36 pm

Nabijem te na tuki sandzokane

nikson
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:46 pm

Vazda nama neko da rijec i vazda se umijesa Putin, Kim Jong, Ljajic picke materine raznorazne i propadne nam eto sve. Budimo realni jednom, propada nam jer smo u zadnjih nekoliko godina zajebali tovar igraca i nismo ispostovali dogovoreno (ne ulazim u to jel zasluzeno za pojedine igrace) i niko vise nece da ima posla sa nama.
Zadnja izmjena: nikson, dana/u uto jul 30, 2024 3:48 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Z_1921
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:47 pm

uto jul 30, 2024 3:31 pm
SamoIstina je napisao/la:

Pa mislim da bi. Ako su htjeli uložiti novac u Ljajića, koji nije jeftin, valjda će naći nekog drugo veliko ime jer očigledno ciljaju da imaju jednog igrača ozbiljnog kalibra u ekipi. Da li će to i biti, to ne mogu reći jer ne znam. Dogovor je bio da bude u ponedjeljak tu, pa su odgodili u srijedu, da bi on jučer popodne javio da je odlučio promijeniti odluku.

Dangubić je opasan napadač, ekipe u kojima je igrao i statistike to pokazuju, u klubu niko ne želi rizikovati da kod nas pokida i ode, kad ga već plaćaju pozamašno, žele biti osigurani da ga ili prodaju ili da imaju napadača i drugu godinu. I to je poenta cijele priče. Krpić ako se nešto drastično ne promijeni ide na zimu, Zubanovića i ne računam.

Bolje je i sačekati, nego ishitreno donijeti odluku, ima još dobrih igrača koji čekaju angažmane vani, bolje je sačekati i 2-3 kola, nego potpisati pa se kasnije kajati. Boljević je odličan primjer, čekao je i čekao, da bi na kraju pristao doći u Želju.
Pravi pokazatelj kakvi ljudi odlucuju o sportskom segmentu kluba je taj da planiraju prodati igraca od 30 godina koji vec sa 29 i slobodnim papirima ne moze naci angazman nigdje.

Sky1
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:50 pm

Evo neka sada pokušaju Hasića zaganjati, Mehanovića, mislim jednog od njih.

tmdoboj
Kontakt:

uto jul 30, 2024 3:52 pm

Sky1 je napisao/la:
uto jul 30, 2024 3:50 pm
Evo neka sada pokušaju Hasića zaganjati, Mehanovića, mislim jednog od njih.
Ko god da dođe, ide osuda. Jer su navijači očekvali Ljajica.

Koliko smo imali završenih igrača ovaj prelazni rok ?

Santos ? Dodje Cvetanovski
Šorga, Balša, Dangubić ? Ostade Krpić
Zadnja izmjena: tmdoboj, dana/u uto jul 30, 2024 4:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.

Prijava