sub jul 20, 2024 12:36 pm
Zvaka72 je napisao/la: ↑sub jul 20, 2024 10:42 am
Valter je napisao/la: ↑sub jul 20, 2024 12:00 am
Zvaka72 je napisao/la: ↑pet jul 19, 2024 9:49 pm
Gdje si to gledao tekmu? Ili si to zaključio iz snimka od 3 minuta.
Stručnjaku kao što sam ja a na osnovu govora tijela igrača, 3 minute i 18 sekundi (ne računam uvodnih 10 sekundi) sasvim su dovoljne da zakljući kako su izgledale i preostale minute.
Veliki problem je što smo svi stručnjaci za sve pa na osnovu 3 minute donosimo životne odluke. Sačekajmo da vidimo gdje smo šta smo pa onda zaključujmo. Na osnovu 3 minute ne možemo donijeti ispravnu odluku.
Prošle sezone poslije 450 minuta svi su nas proglašavali u najmanju ruku vicešampionima a mi drugu rundu prvenstva završili na 11 mjestu.
Sačekajmo bar 5 kola pa ćemo vidjeti gdje smo mi a gdje su ostali.
Kao što možeš pročitati referisao sam se na utakmicu protiv Zrinjskog i da dovoljno mi je par minuta da prepoznam stav igrača u određenoj utakmici. To se u malo više minuta moglo prepoznati i protiv Igmana. Nema pobjedničkog stava, nema mu.da. Nekom je potrebno 90 minuta da to prepozna, nekom nije dovoljna ni cijela sezona. Eto meni je potrebno par minuta da prepoznam da nema karaktera na terenu. Nije sve u taktici, trčanju, moraš imati i stav pobjednika da te protivnik cijeni. Kada ih vidim kako dezorjentisano izgledaju na terenu dobijem utisak da samo mole Boga da se utakmica što prije završi. Kada sam rekreativno igrao fudbal protiv raje svaki poraz me bolio kao da mi od toga život zavisi a noge su nam uvijek bile modre. Lave istrči na teren, budi zaje.ban, bice pobjeda i poraza, ali u oku mora sjevati iskra a ne pogled teleta. Oni su u Mostaru istrčali ubijeđeni više nego igrači Zrinjskog da će izgubiti. Da li se to može popraviti, naravno da može, opet naravno uz stručne ljude kojima je povjeren zadatak. Al da ne daj Bože ne bude nekih nejasnoča u mom pisanju, puna podrška Dini.
Toliko od stručnjaka za ovu igru koja je nastala nekad, pa se u ovom današnjem modernom obliku počela praktikovati 19. stoljeća na Ostrvu.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.