Investitora mi nikad necemo imati i to nam mora biti jasno...fol neke radne grupe itd.
Zeljo se ne smije zadovoljiti 6-7 mjesto i to ova uprava i sve prije i poslije nje moraju znati.
S ovakvom organizacijom kluba to ne može. Ko će ozbiljan sarađivati s nama kad se uprave mijenjaju haman godišnje? Ko će u klubu, u kojem volontira, napraviti podlogu za takve ozbiljne ugovore? U teoriji može, u praksi ne može i to je tako. Meni je žao, ali vrijeme je kapitalizma, vrijeme u kojem ništa nije sveto osim interesa i para, a mi se ponašamo drugačije. Nismo još ništa naučili.cipiripi je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 8:49 amNe treba nama klasicni investitor, ali onda moramo naci 3-4 JAKA sponzora koji ce nas finansijski "gurat".
Tim "JAKIM" sponzorima trebamo vratiti ulaganje ne samo kroz rezultate vec i kroz ustupanje drugih stvari kako bi sponzorstvo bili obostrano.
Zasto nekome ne ponuditi da sredi istok, a da ga onda koristi uz obostranu korist u omjeru 80/20 xy godina.
Zasto nekome ne dati da sredi sjever da uradi fasadu i da se zarada dijeli u omjeru 80/20 xy godina.
Nakon isteka xy godina to onda ostaje NAMA da ubiremo plodove.
Ideja je bezbroj ali se mora malo "guzica podic".kvalitet je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 9:01 amS ovakvom organizacijom kluba to ne može. Ko će ozbiljan sarađivati s nama kad se uprave mijenjaju haman godišnje? Ko će u klubu, u kojem volontira, napraviti podlogu za takve ozbiljne ugovore? U teoriji može, u praksi ne može i to je tako. Meni je žao, ali vrijeme je kapitalizma, vrijeme u kojem ništa nije sveto osim interesa i para, a mi se ponašamo drugačije. Nismo još ništa naučili.cipiripi je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 8:49 amNe treba nama klasicni investitor, ali onda moramo naci 3-4 JAKA sponzora koji ce nas finansijski "gurat".
Tim "JAKIM" sponzorima trebamo vratiti ulaganje ne samo kroz rezultate vec i kroz ustupanje drugih stvari kako bi sponzorstvo bili obostrano.
Zasto nekome ne ponuditi da sredi istok, a da ga onda koristi uz obostranu korist u omjeru 80/20 xy godina.
Zasto nekome ne dati da sredi sjever da uradi fasadu i da se zarada dijeli u omjeru 80/20 xy godina.
Nakon isteka xy godina to onda ostaje NAMA da ubiremo plodove.
Još jedna bitna stvar. Naša ekonomija, mislim na BiH, nije dovoljno niti jaka niti zainteresirana niti će biti dovoljno jaka i zainteresirana da nas sponzorišu, da imamo budžet od 10-12 miliona bez dugova. Taj budžet je dovoljan da se boriš na nešto, iako naravno ništa ne garantuje. U Evropi opet, ako nisi prvak, nećeš ništa napraviti.
Jedino rješenje je privatizacija. Zovi ga investitor, strateški partner, kako god. Meni je žao što mnogi još nisu progledali. Ružno je reći, ali možda je bilo bolje da smo ispali da ni neki napokon shvatili gdje smo i šta smo. Kad vidim da neki ovdje hladno najavljuju borbu za Evropu, jasno mi je da nas je kraj prošle sezone doveo u zabludu…
Kapitalni infrastrukturni projekat nase vrle direktorice
Jedino da nas Kartel kupi.kvalitet je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 10:41 amBudžet Grada Sarajeva je oko 20 miliona. Toliki budžet ima prosječan evropski klub iz istočnog bloka koji igra grupnu fazu nečega. Kanton bi možda mogao dati više, ali isključivo za infrastrukturu i njeno održavanje, te omladinski pogon, jer to je u javnom interesu.
Zaboravio sam dodati, ako i nađemo investitora, zaboravite da će to biti prepošten i predobar ugovor za Želju, jer ulozi nisu isti. Pokušati izvući što više, ali da će to biti savršeno, sigurno neće. Nigdje na svijetu nije bilo tako, neće sigurno biti ni ovdje.
Pa ekipa je sasvim solidna za nase okvire. Sigurno se mozemo boriti za evropu s obzirom na nenormalnu podrsku navijaca i ambijent pogotovo na Grbavici.ono.na je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 1:28 amIz kojeg razloga i na osnovu cega u posljednjih 10 godina, a pogotovo posljednjih 12 mjeseci, mi ocekujemo da se borimo za top5 iduce sezone?
Ako realno gledamo, mi sklapamo ekipu i sastavljamo da bismo bili u gornjem dijelu tabele iduce sezone i izbjegli ispadanje.
Dakle biti u top 6-7.
Za sve vise i bolje, potreban je investitor, ozbiljna pojacanja i strateski partner. Sto se svake sezone uzdizemo u nebesa kad smo prosjek u svemu igrackom?
Amoah ide.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 2:33 pmPa ekipa je sasvim solidna za nase okvire. Sigurno se mozemo boriti za evropu s obzirom na nenormalnu podrsku navijaca i ambijent pogotovo na Grbavici.ono.na je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 1:28 amIz kojeg razloga i na osnovu cega u posljednjih 10 godina, a pogotovo posljednjih 12 mjeseci, mi ocekujemo da se borimo za top5 iduce sezone?
Ako realno gledamo, mi sklapamo ekipu i sastavljamo da bismo bili u gornjem dijelu tabele iduce sezone i izbjegli ispadanje.
Dakle biti u top 6-7.
Za sve vise i bolje, potreban je investitor, ozbiljna pojacanja i strateski partner. Sto se svake sezone uzdizemo u nebesa kad smo prosjek u svemu igrackom?
.........................Muftic.....................
Galic/Odi....Karamarko......Cavnic..........Pojacanje
..............Radovac..........Karjasevic....................
Boljevic..............Hiros.....................Santos.....
........................Pojacanje........................
Ovo nije losa ekipa pogotovo ako ubodes sa napadacem, lijevim bekom i da Santos dodje.
Radinovic, Vukoja, Amoa i Al Jaber ako ostanu, Karic, Đorić, Krpic ako ostane...meni je ovo okej ekipa za nasu ligu. Uz dobar ambijent, redovne plate i atmosferu normalnu u ekipu ne vidim zasto ne bi bili konkurentni Velezu i Sarajevu.
Velez nam je protukandidat za cetvrto mjesto koje vodi u evropu. Ukoliko pitari opet ne podbace kako je bio slucaj zadnjih sezona. Pogledaj malo roster veleza trenutni pa mi reci koji je to po tebi igrac kojeg oni imaju da pravi tu prevagu za 20 25k? Uozbilji se nama je sredina tabele u najgorem slucaju sljedece sezone, ne kazem da je nerealno ali smatrati da cemo se boriti za opstanak kao ove sezone je van svake pameti, ko smatra da ce gosk sloboda radnik sloga posusje siroki sljedece sezone biti kvalitetniji od nas vara se. Ne kazem moguce je da neka od tih ekipa iznenadi kao sto je sloga ove sezone ali ja njima sljedece sezone predvidjam borbu za opstanak i to grcevitu. Nama predvidjam borbu za evropu kroz kup i cetvrto mjesto. Ne mora znaciti da cemo da je izborimo moguce je da zavrsimo peti kako ti kazes ali da nam je to plafon nije. Zivi bili pa vidjeli ali ova sezona sto je prosla se nece ponoviti sljedece godine.kvalitet je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 12:51 amVelež nam je protukandidat za šta tačno? Ako sve bude “normalno”, fudbalski, logično, očekivano, nama je plafon 5. mjesto. S igračima kakve imamo, kakve dovodimo i kakve najavljujemo. Ako hoćeš nešto više, trebaju ti dva ili tri igrača koji prave razliku, prvenstveno tu mislim na vezni red, krilne pozicije i napadača. A kad kažem igrač koji pravi razliku, mislim na igrače koji bi bili, prema kvaliteti, u TOP 3 na svojim pozicijama u ligi. Za to ti treba 20 ili 25k po igraču. Mi nemamo para za to. Zato sredina tabele, podrška, marljiv rad i ako se slučajno ukaže prilika za nešto više, to iskoristiti. Pokušati nekog mladog izbaciti, zaraditi koji dinar, do boljih vremena ili dok u klubu napokon ne shvate da se investitor mora tražiti bukvalno 24/7.Lopta je napisao/la: ↑pet jul 05, 2024 11:54 pmDajte ljudi ne budite nerealni toliko, izvini ali sta ulazimo i gdje, pa jos nisu ni pripreme pocele, sjeti se pretprosle sezone kad je amoah potpisao za trecu utakmicu u prvenstvu tek pa bio jedan od najboljih. Ovo sto smo do sada doveli je po imenima dosta jace nego prosle sezone kada su se iskljucivo anonimusi dovodili. Ovo su poznati igraci u nasoj ligi, mozda nisu rang Bilbije ali treba biti realan i reci da ni mi nismo za takvog ranga igraca trenutno. Nama je velez glavni protukandidat naredne sezone a pogledaj malo koga su oni doveli? Stvarno ne razumijem mozgove nasih navijaca. Izgubis od igmana pripremnu gdje ti pola utakmice igraju igraci koji nece nikad zaigrati u prvenstvenoj utakmici i odmah je kraj svijeta, ispadamo 100%. A da smo uzeli kojim slucajem 3 0 bilo bi evropa je zagarantovana jaki smo ko nato treba jos 2 provjerena igraca i napadamo titulu glat. Dajte malo realnosti stvarno je vise mucno citati ovakve komentare.
Blaž Lauš i Jevtović su im dobra pojačanja (vidjet ćemo šta će biti do početka sezone) puno bolja nego naša, bar prema onom što ja vidim, i mislim da je njihov bolji i iskusniji trener od našeg.Lopta je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 5:57 pmVelez nam je protukandidat za cetvrto mjesto koje vodi u evropu. Ukoliko pitari opet ne podbace kako je bio slucaj zadnjih sezona. Pogledaj malo roster veleza trenutni pa mi reci koji je to po tebi igrac kojeg oni imaju da pravi tu prevagu za 20 25k? Uozbilji se nama je sredina tabele u najgorem slucaju sljedece sezone, ne kazem da je nerealno ali smatrati da cemo se boriti za opstanak kao ove sezone je van svake pameti, ko smatra da ce gosk sloboda radnik sloga posusje siroki sljedece sezone biti kvalitetniji od nas vara se. Ne kazem moguce je da neka od tih ekipa iznenadi kao sto je sloga ove sezone ali ja njima sljedece sezone predvidjam borbu za opstanak i to grcevitu. Nama predvidjam borbu za evropu kroz kup i cetvrto mjesto. Ne mora znaciti da cemo da je izborimo moguce je da zavrsimo peti kako ti kazes ali da nam je to plafon nije. Zivi bili pa vidjeli ali ova sezona sto je prosla se nece ponoviti sljedece godine.kvalitet je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 12:51 amVelež nam je protukandidat za šta tačno? Ako sve bude “normalno”, fudbalski, logično, očekivano, nama je plafon 5. mjesto. S igračima kakve imamo, kakve dovodimo i kakve najavljujemo. Ako hoćeš nešto više, trebaju ti dva ili tri igrača koji prave razliku, prvenstveno tu mislim na vezni red, krilne pozicije i napadača. A kad kažem igrač koji pravi razliku, mislim na igrače koji bi bili, prema kvaliteti, u TOP 3 na svojim pozicijama u ligi. Za to ti treba 20 ili 25k po igraču. Mi nemamo para za to. Zato sredina tabele, podrška, marljiv rad i ako se slučajno ukaže prilika za nešto više, to iskoristiti. Pokušati nekog mladog izbaciti, zaraditi koji dinar, do boljih vremena ili dok u klubu napokon ne shvate da se investitor mora tražiti bukvalno 24/7.Lopta je napisao/la: ↑pet jul 05, 2024 11:54 pm
Dajte ljudi ne budite nerealni toliko, izvini ali sta ulazimo i gdje, pa jos nisu ni pripreme pocele, sjeti se pretprosle sezone kad je amoah potpisao za trecu utakmicu u prvenstvu tek pa bio jedan od najboljih. Ovo sto smo do sada doveli je po imenima dosta jace nego prosle sezone kada su se iskljucivo anonimusi dovodili. Ovo su poznati igraci u nasoj ligi, mozda nisu rang Bilbije ali treba biti realan i reci da ni mi nismo za takvog ranga igraca trenutno. Nama je velez glavni protukandidat naredne sezone a pogledaj malo koga su oni doveli? Stvarno ne razumijem mozgove nasih navijaca. Izgubis od igmana pripremnu gdje ti pola utakmice igraju igraci koji nece nikad zaigrati u prvenstvenoj utakmici i odmah je kraj svijeta, ispadamo 100%. A da smo uzeli kojim slucajem 3 0 bilo bi evropa je zagarantovana jaki smo ko nato treba jos 2 provjerena igraca i napadamo titulu glat. Dajte malo realnosti stvarno je vise mucno citati ovakve komentare.
Ma ne slazem se, pa laus je proveo u sloveniji protekli period bez gola i bez asistencije. Po meni je laus pojacanje u rangu Vukoje. Samo da je Vukoja dosao kod njih bilo bi to je igrac za prevagu a kod nas je sljam iz zvijezde 09. A Santos ako potpise je puno bolje pojacanje od jevtovica. Da je jevtovic kod nas dosao bilo bi da je polovnjak iz srbije i da treba tjerat sportskog direktora i da trebamo dati nasoj djeci mjesto da igraju. Nikad sretni nikad zadovoljnikvalitet je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 6:51 pmBlaž Lauš i Jevtović su im dobra pojačanja (vidjet ćemo šta će biti do početka sezone) puno bolja nego naša, bar prema onom što ja vidim, i mislim da je njihov bolji i iskusniji trener od našeg.Lopta je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 5:57 pmVelez nam je protukandidat za cetvrto mjesto koje vodi u evropu. Ukoliko pitari opet ne podbace kako je bio slucaj zadnjih sezona. Pogledaj malo roster veleza trenutni pa mi reci koji je to po tebi igrac kojeg oni imaju da pravi tu prevagu za 20 25k? Uozbilji se nama je sredina tabele u najgorem slucaju sljedece sezone, ne kazem da je nerealno ali smatrati da cemo se boriti za opstanak kao ove sezone je van svake pameti, ko smatra da ce gosk sloboda radnik sloga posusje siroki sljedece sezone biti kvalitetniji od nas vara se. Ne kazem moguce je da neka od tih ekipa iznenadi kao sto je sloga ove sezone ali ja njima sljedece sezone predvidjam borbu za opstanak i to grcevitu. Nama predvidjam borbu za evropu kroz kup i cetvrto mjesto. Ne mora znaciti da cemo da je izborimo moguce je da zavrsimo peti kako ti kazes ali da nam je to plafon nije. Zivi bili pa vidjeli ali ova sezona sto je prosla se nece ponoviti sljedece godine.kvalitet je napisao/la: ↑sub jul 06, 2024 12:51 am
Velež nam je protukandidat za šta tačno? Ako sve bude “normalno”, fudbalski, logično, očekivano, nama je plafon 5. mjesto. S igračima kakve imamo, kakve dovodimo i kakve najavljujemo. Ako hoćeš nešto više, trebaju ti dva ili tri igrača koji prave razliku, prvenstveno tu mislim na vezni red, krilne pozicije i napadača. A kad kažem igrač koji pravi razliku, mislim na igrače koji bi bili, prema kvaliteti, u TOP 3 na svojim pozicijama u ligi. Za to ti treba 20 ili 25k po igraču. Mi nemamo para za to. Zato sredina tabele, podrška, marljiv rad i ako se slučajno ukaže prilika za nešto više, to iskoristiti. Pokušati nekog mladog izbaciti, zaraditi koji dinar, do boljih vremena ili dok u klubu napokon ne shvate da se investitor mora tražiti bukvalno 24/7.