Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 20, 2023 7:18 pm

adi172
Kontakt:

sri dec 20, 2023 7:53 pm

Sky1 je napisao/la:
Iz prazne ne pucaaa
https://hehe.ba/clanak/iz-prazne-ne-puc ... ont-ekipe/
Jbg ovako jučer danas svi pisu
Mi smo krivi ništa nismo javno objavilili
Kakve ba tajne dušmani šuplje priče
Sad smo u poziciji da molimo Boga da iovi ostanu a pojma nemamo nude li nam ista ikakvu vadionu
A ako ovi odu , e tek smo ga onda ugasili, barem sam ja stekao takav dojam
Kakav jug, cijena karti ovo ono
Pojačanja će nam odmah sve reci, za mjesec znamo na čemu smo

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri dec 20, 2023 8:02 pm

Nasi moraju pod hitno izvrsiti izmjenu statuta i omoguciti ulazak investitora, ovako definitivno ne ide.
Mi bez investitora nemamo sta traziti, iz sezone u sezonu ce biti sve gore.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

kvalitet
Kontakt:

sri dec 20, 2023 8:42 pm

Ma vala i igrači moraju biti dobro udareni u glavu da dođu u ovakvoj situaciji kod nas, pa makar i na posudbu. Atraktivniji je trenutno drugi rang hrvatskog fudbala, nego Željo, koliko god to tužno zvučalo.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

505 VITEŠKA
Kontakt:

sri dec 20, 2023 9:10 pm

Ma Brajlovic najjaci hahaha

I haj sad reci da Bekric nedoovodi igrace....

Qooler
Kontakt:

sri dec 20, 2023 9:16 pm

adi172 je napisao/la:
sri dec 20, 2023 7:53 pm
Sky1 je napisao/la:
Iz prazne ne pucaaa
https://hehe.ba/clanak/iz-prazne-ne-puc ... ont-ekipe/
Jbg ovako jučer danas svi pisu
Mi smo krivi ništa nismo javno objavilili
Kakve ba tajne dušmani šuplje priče
Sad smo u poziciji da molimo Boga da iovi ostanu a pojma nemamo nude li nam ista ikakvu vadionu
A ako ovi odu , e tek smo ga onda ugasili, barem sam ja stekao takav dojam
Kakav jug, cijena karti ovo ono
Pojačanja će nam odmah sve reci, za mjesec znamo na čemu smo
Kod nas je uvjek veo tajne, čim misle ovi u upravi i skupštini da imaju opcije bez navijača. Iskreno skontao sam da smo mi ovce za šišanje. Pregovaralo se sa Diglisićem, godina i nešto, evo sad arapi. Zar nije bilo pošteno da se kaže zašto je to propalo. Ok ugovor o tajnosti, ali vjerovatno se tim ugovorom može štiti Diglisić, a FKŽ je trebao da zna da odgovara izmedju ostalog i navijačima i da neke stvari koje ne narušavaju privatnost Diglisića mora objaviti.
Ovo sa arapima, ubleha žešća, niko ništa ne obznanjuje, a mislim (možda griješim) da bez Edisa ovi ne znaju ni dvije ovce čuvati. Ja lično sam izgubio povjerenje u vodjenje Želje.

Qooler
Kontakt:

sri dec 20, 2023 9:32 pm

Druga vrlo bitna stvar, je da smo mi kolektivno poglupi. Izvinite ali jesmo.
Svi ovde pišu kako je ovaj arap kao trener besplatan, ali nije. Uzmimo samo tu gdje je lako objasniti stvar. Imali smo trenera koji je bio odabir FKŽ. Bio kao dugoročno rješenje. Plaćaš raskid tvog izbora, da bi dobio nešto džabe. Šta je bolje? Kad imaš pare pa odeš kupiti neku stvar koja se tebi svidja ili onu koju ti nego tutne za džabe, pa je gledaj i trpi. Mi smo dvostruko zajeb... plaćamo nešto što je bio naš izbor (raskid), a dobijaš nešto što izgleda niko drugi nije želio. To ti je ko da odeš u supermarket, kupiš čokoladu i platiš je..baš onu koju voliš da jedeš, baciš je u smeće i jedeš onu koju ti je neko dao, onako jer je bila za džabe. Mi jedemo čokoladu koju smo dobili na poklon po nečijem izboru, a bacili smo u smeće onu koja nam se sviđa i koju smo platili.
Koji smo mi levati...

505 VITEŠKA
Kontakt:

sri dec 20, 2023 9:44 pm

Ma svi se pomirili da je Zelji normala da samo ucestvuje u ligi reda radi i to je to

adi172
Kontakt:

sri dec 20, 2023 9:50 pm

Qooler je napisao/la:
Svi ovde pišu kako je ovaj arap kao trener besplatan, ali nije. Uzmimo samo tu gdje je lako objasniti stvar. Imali smo trenera koji je bio odabir FKŽ. Bio kao dugoročno rješenje. Plaćaš raskid tvog izbora, da bi dobio nešto džabe. Šta je bolje? Kad imaš pare pa odeš kupiti neku stvar koja se tebi svidja ili onu koju ti nego tutne za džabe, pa je gledaj i trpi. Mi smo dvostruko zajeb... plaćamo nešto što je bio naš izbor (raskid), a dobijaš nešto što izgleda niko drugi nije želio. To ti je ko da odeš u supermarket, kupiš čokoladu i platiš je onu koju voliš, baciš je u smeće i jedeš onu koju ti je neko dao, onako jer je bila za džabe. Mi jedemo čokoladu koju smo dobili na poklon po nečijem izboru, a bacili smo u smeće onu koja nam se sviđa i koju smo platili.
Koji smo mi levati...
Al eto opet kontam da su javno rekli mi smo ti i ti, idemo juriš, svrsavali bi svi. Ovako nešto mlako ako bude bude , ako ne bude nikom nista. Čini mi se sa će sa nema biti svašta ako ovo ne prodje.
A bivšeg predsjednika nabijem na *****, mogao je makar reci boli me zub ne mogu vise raditi , ako ništa zbog truda i vremena koje je uložio.

adi172
Kontakt:

sri dec 20, 2023 9:58 pm

505 VITEŠKA je napisao/la:

Dobro drug i ja se ne slažem za golmana
Al eto Selim nije los, malo lood, Boljevic također tanka lijeva ali može proći
moglo bi se i okrenut u sekundi
Dovedu još 5,6 igrača
Bod Zrinjskom uzmemo tučemo široki
Ide hampa pitare na foru cvaknemo i gori hala
Sjećate li se sa širokim, ide hor puna Grbavica hajp odmah druga prica
Samo nam recite nešto ba

Qooler
Kontakt:

sri dec 20, 2023 10:03 pm

adi172 je napisao/la:
Qooler je napisao/la:
Svi ovde pišu kako je ovaj arap kao trener besplatan, ali nije. Uzmimo samo tu gdje je lako objasniti stvar. Imali smo trenera koji je bio odabir FKŽ. Bio kao dugoročno rješenje. Plaćaš raskid tvog izbora, da bi dobio nešto džabe. Šta je bolje? Kad imaš pare pa odeš kupiti neku stvar koja se tebi svidja ili onu koju ti nego tutne za džabe, pa je gledaj i trpi. Mi smo dvostruko zajeb... plaćamo nešto što je bio naš izbor (raskid), a dobijaš nešto što izgleda niko drugi nije želio. To ti je ko da odeš u supermarket, kupiš čokoladu i platiš je onu koju voliš, baciš je u smeće i jedeš onu koju ti je neko dao, onako jer je bila za džabe. Mi jedemo čokoladu koju smo dobili na poklon po nečijem izboru, a bacili smo u smeće onu koja nam se sviđa i koju smo platili.
Koji smo mi levati...
Al eto opet kontam da su javno rekli mi smo ti i ti, idemo juriš, svrsavali bi svi. Ovako nešto mlako ako bude bude , ako ne bude nikom nista. Čini mi se sa će sa nema biti svašta ako ovo ne prodje.
A bivšeg predsjednika nabijem na *****, mogao je makar reci boli me zub ne mogu vise raditi , ako ništa zbog truda i vremena koje je uložio.
Slazem se, bivši je stao pred navijače i garantovao mnogo šta. Ako već ide, trebao je reći šta misli i zašto više nije tu. Tako da ga i ja nabijem. Neka se samo ne javlja nakon godine ili dvije i jede nam zdravlje. Imao je povjerenje, otišao bez riječi da kaze, šta je to razlog. Znao je stat pred nas i garantovat. Bio je dužan da kaže žašto nije tu. Nabijem ga.

Sky1
Kontakt:

sri dec 20, 2023 10:21 pm

Qooler je napisao/la:
adi172 je napisao/la:
Qooler je napisao/la:
Koji smo mi levati...
Slazem se, bivši je stao pred navijače i garantovao mnogo šta. Ako već ide, trebao je reći šta misli i zašto više nije tu. Tako da ga i ja nabijem. Neka se samo ne javlja nakon godine ili dvije i jede nam zdravlje. Imao je povjerenje, otišao bez riječi da kaze, šta je to razlog. Znao je stat pred nas i garantovat. Bio je dužan da kaže žašto nije tu. Nabijem ga.
Sigurno da je povjerenje u ovu trenutnu Upravu jako palo nakon odlaska Edisa i Džermina. Eto došli su i podnijeli izvještaj na ovoj zadnjoj sjednici, što se ranije nije dešavalo i tim potezom su pokazali ozbiljnost i odgovornost prema klubu, a ja sumnjam na još jedno. Njih dvojica vjerovatno znaju kome su ostavili klub i kada sutra bude totalni ambis, oni su se pismeno ogradili od svega sa podnesenim izvještajem. Lično im zamjeram, zašto nisu i javnosti objasnili prave razloge ostavki i time upozorili, ako se sprema nešto loše. Ovo je vrlo vrlo kritično vrijeme za klub. Može biti dobro, a može biti ključ u bravu, izmedju nema.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri dec 20, 2023 10:56 pm

Qooler je napisao/la:
Svi ovde pišu kako je ovaj arap kao trener besplatan, ali nije. Uzmimo samo tu gdje je lako objasniti stvar. Imali smo trenera koji je bio odabir FKŽ. Bio kao dugoročno rješenje. Plaćaš raskid tvog izbora, da bi dobio nešto džabe. Šta je bolje? Kad imaš pare pa odeš kupiti neku stvar koja se tebi svidja ili onu koju ti nego tutne za džabe, pa je gledaj i trpi. Mi smo dvostruko zajeb... plaćamo nešto što je bio naš izbor (raskid), a dobijaš nešto što izgleda niko drugi nije želio. To ti je ko da odeš u supermarket, kupiš čokoladu i platiš je..baš onu koju voliš da jedeš, baciš je u smeće i jedeš onu koju ti je neko dao, onako jer je bila za džabe. Mi jedemo čokoladu koju smo dobili na poklon po nečijem izboru, a bacili smo u smeće onu koja nam se sviđa i koju smo platili.
Koji smo mi levati...
Ali evo realno sta je tebi druga opcija!? Evo posteno reci. Nije bas da se drugi otimaju za Zelju, imao si nesto sto je polovicno funkcionisalo. Nermin je bio spreman da radi zelio je da uspije, iskreno kad skontas mi smo se momacki potukli s Nefchijem. Ali smo se bukvalno raspali u Doboju i od tad sve ide naopako. Apsolutno tvrdim da nije bilo do Nermina i smatram da smo po pitanju trenera fulili. Iskreno i sam mislim da je bolji dogovor bi bio da je ovaj samo prikljucen sš kao asistent. Ali nejse tako je kako je. Samo znam da s obzirom na poziciju stanje ako mu se ne popravi pod hitno jer druze mi tri tekme nismo dali gol bice velika panika. Ako tri kola prodju a mi budemo isti druze mi smo primorani praviti rez. Tako da razumi i pritisak. S druge strane koliko znam mislim i vjerujem da je ovo malo ozbiljnija prica i da mislim da ide to u nekom boljem pravcu.

S druge strane mi nastavljamo ovdje svoju istu pricu dugovi se opet vracaju, koliko toliko se radi ali imas ogroman problem mahale u klubu koja je apsolutno toksicna i zbog toga sve djeluje sporo. Opet realno i situacija u kojoj smo je svakako alibi. Izdobrit ce to

Qooler
Kontakt:

čet dec 21, 2023 12:17 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
sri dec 20, 2023 10:56 pm
Qooler je napisao/la:
Koji smo mi levati...
Ali evo realno sta je tebi druga opcija!? Evo posteno reci. Nije bas da se drugi otimaju za Zelju, imao si nesto sto je polovicno funkcionisalo. Nermin je bio spreman da radi zelio je da uspije, iskreno kad skontas mi smo se momacki potukli s Nefchijem. Ali smo se bukvalno raspali u Doboju i od tad sve ide naopako. Apsolutno tvrdim da nije bilo do Nermina i smatram da smo po pitanju trenera fulili. Iskreno i sam mislim da je bolji dogovor bi bio da je ovaj samo prikljucen sš kao asistent. Ali nejse tako je kako je. Samo znam da s obzirom na poziciju stanje ako mu se ne popravi pod hitno jer druze mi tri tekme nismo dali gol bice velika panika. Ako tri kola prodju a mi budemo isti druze mi smo primorani praviti rez. Tako da razumi i pritisak. S druge strane koliko znam mislim i vjerujem da je ovo malo ozbiljnija prica i da mislim da ide to u nekom boljem pravcu.

S druge strane mi nastavljamo ovdje svoju istu pricu dugovi se opet vracaju, koliko toliko se radi ali imas ogroman problem mahale u klubu koja je apsolutno toksicna i zbog toga sve djeluje sporo. Opet realno i situacija u kojoj smo je svakako alibi. Izdobrit ce to
Po meni je trebalo raditi dalje transparentno i smanjenim tempom na konsolidaciji. Moguće da se pogriješilo i prema igračima. Nemoguće je da igrači koji pobjede Minks i raskuju Bojac na početku lige, ne mogu dalje. Ako smo imali dolaskom Kovačevica 100% štednja, 0% igrački kadar, moguće da je trebalo malo to vremenom popuštat, a u korist zadovoljstva i profesionalnosti igrača. Nije nam sad visio mač iznad vrata pa da opet idemo 100% samo jedno i da pukne. Imam osjećaj da su sada igrači u fazonu "ne možes mi ti malo bonusa dati (koje si obećao), koliko ja mogu loše igrati". Ugovor je sa njihove strane tu. Oni to dobijaju svakako. To jeste dugoročno samoubistvo za svakog igrača, ako ne teži ničemu, al realno to su mladi ljudi koji malo toga kontaju. Opet će Željo lakše bez njih, nego oni bez Želje, sa ovakvom stavkom u CV.

Qooler
Kontakt:

čet dec 21, 2023 12:39 am

Da ne bi imao mnogo replika da pojasnim ovo.
Bio jednom jedan Bing. , koji se bavio trgovinom. Bio je sinonim za iskoristavanje radne snage u BiH. Plate 400KM radi od jutra do sutra. Gurao to i obogatio se vlasnik. Ali je vidio da pomalo fali budala za takav posao. Povećavao plate, čak počeo djeliti i bonuse, što na x hiljada radnika iznosi par destaka miliona KM.
Mi smo čini mi se postali ko Bing. , tj sinonim za iskorištavanje fudbalera. Nismo se prilagodili u datom trenutku. Željo zaradio cifre na Europi. Koliko je mrvica dobio radnik? Kako će se odnositi radnik prema poslu u tim okolnostima, kad zna da na njemu zaradjuju milione, a on radi na 400KM, hipotetički proporcionano. I to utiče na psihu, vrlo vjerovatno i nesvjesno potoneš, radiš onako, ko zombi. Zato na Grbavici nešto i dobijemo, jer navijači te probude, a bez toga si prazan, ni za što. Možeš ti dovest hiljadu direktora (trenera), al kad ti radnik nije zadovoljan, propo si.

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 21, 2023 6:56 am

505 VITEŠKA je napisao/la:

A ko kaze da smo ga doveli?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

storm_raider
Kontakt:

čet dec 21, 2023 8:19 am

I mene to zanima. Popljuvase momka, a ne vidjeh da je potpisao.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 21, 2023 8:31 am

storm_raider je napisao/la:
čet dec 21, 2023 8:19 am
I mene to zanima. Popljuvase momka, a ne vidjeh da je potpisao.
Isto ko i za onu dvojicu sto su bili na probi...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

milanribar
Kontakt:

čet dec 21, 2023 8:59 am

Qooler je napisao/la:
adi172 je napisao/la:
Qooler je napisao/la:
Koji smo mi levati...
Ma reko je između redova, nije lijepo ni sad popišat ove sve što ostaju u UO ipak su radili dugo i bilo je dobrih stvari.
Smjena Bašića nije donesena jednoglasno, također mislim da nisu bili ni za saradnju sa arapima bez tačno definisanih prava i obaveza za nas i za njih i tu su se povukli. Tako da ćemo sad vidjeti, ne mora značit ni da su bili upravu ali ja lično više naginjem njihovom stajalištu i po pitanju Bašića i arapa. Vidjećemo, nemamo puno opcija u igri, neki rizik se mora poduzet.

flux
Kontakt:

čet dec 21, 2023 11:17 am

Pocelo je zvanicno tjeranje pick.ica, hajmo do kraja dana bar jos jedan

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Okolele i 42 gosta.

Prijava