Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 03, 2023 11:30 am

Naš glavni problem je dovodjenje igrača po principu. Dodji, pokušaj, vidi, trčkaraj malo, imat ćeš platu kakvu takvu i ako ispadne šta bolje bježi, gledaj sebe, zato se ovako i ponašaju. Amaterizam teški u klubu, nema napretka dok je god ovako.

salle86
Kontakt:

ned dec 03, 2023 11:45 am

Ma naš problem je što bi mi nešto njima kao prijetili, a čim sudija svira kraj mi se okrenemo hajcanju za slijedeći utakmicu.
Logično da levati kontaju da mogu ovako jer im niko nije dokazao drugačije.
Druga stvar, opet kažem nemoguće da u 5 godina dovodimo sve klošare od igrača.
Problem je taj što se jedno obeća, ostaje dužno pa se gleda da se pronađe dogovor da i klub i igrači budu zadovoljni. Igrači nikakvu obavezu nemaju da budu korektni jer i oni su izvarani (što nije nikakvo opravdanje za njihov odnos prema klubu) a nema ništa da ih pritisne da makar odrade krajnje profesionalno to što su dogovorili. I svi onda čekamo pauzu da se jedno drugih riješimo, mi njih a oni situacije u kojoj su i oni, a i mi...
Pa se opet vraćamo na početak ovog posta
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Bozidar Radosevic
Kontakt:

ned dec 03, 2023 1:24 pm

Najgore je sto evo i da si nezadovoljan, ti druze losim svojim odnosom ne stetis nama. Zeljo kao Zeljo je imao uvijek oscilacija i tmurnih perioda ali evo usao je u 103godine postojanja. Bilo je nezadovoljnih vazda ali rijetko ko je bio ovoliko glup da steti sebi. Druze karijera fudbalera traje 13/14godina. S obzirom da od skole pola njih nema ni dovoljno da radi kao glovo dostavljac ti u tom kratkom periodu moras da se obezbjedis za skoro cijeli zivot. Ovdje to ne mozes jer sa platama od 3/4k maraka ne mozes ti ustediti za jedan manji stan u Seheru, dakle mjesto da grizes da sebi nadjes nacin da obezbjedis neku egzistenciju ti nesto kao nezadovoljan neigras i sta onda. Istekne ti ugovor i jedina opcija ce ti biti nesto jos gore od ovog sad i kad dodje 35/36 ces se za glavu fatati i moliti da radis negdje kao trener plafon

salle86
Kontakt:

ned dec 03, 2023 1:58 pm

Ma nije ni to presudno
Danas ako imaš menadžera može te utopiti u Uzbekistan godinu, Kazahstan godinu i sl. i zaradiš ko i ovde, ako ne i bolje
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

reks1
Kontakt:

ned dec 03, 2023 2:02 pm

Nakon poraza na Grbavici tamosnji predsjednik je javno prozvao fudbalere i struku Borca za pichkastu igru
Ovi nasi zadovoljni izgleda
Tapsanje Stile i cuvene presssice od strane tzv sportskog su izgleda izasle iz mode
Valjda sad ne treba nikoga rusiti jer je sve ili sruseno ili ce skoro biti
To kako Velez dovede beka ,koji razvaljuje, tamo od Dubrovnika a ovom i da nacrtas izgleda bi djaba bilo je za bukvara
Jucerasnji prvi go u prvoj min je najbolji pokazatelj koliko ovi "nasi"nece a koliko je je Nukic htjeo.Po meni ono nije ne znanje nego boli me qurac namjera i realizacija
Ima li obraza bilo ko od kapitena pa do onog zadnjeg na klupi i u upravi DA SE MAKAR LAZNO IZVINE
Sta je iza brda ako je ista osim cuvenih kvadrata valjda cemo brzo saznati
Na obraz svakom clanu skupstine,uprave i tima ponaosob ako ih uopste interesuje bilo sta osim licnog profitiranja
Ko li ce nam biti Stjepan Mesic?

staaarinavijac
Kontakt:

ned dec 03, 2023 5:47 pm

Situacija je "trenutno" vrlo deprimirajuća ... nije daleko od pameti pitanje : je li ovo početak kraja ?

Ne prihvatam da su igrači tolike neznalice da ne znaju hodati po terenu , dakle ne žele više da igraju onoliko koliko znaju a zbog ČEGA ili zbog KOGA , jeste glavno pitanje ... ima li iko hrabrosti da da istinit odgovor ?

Samir Bekrić je još uvijek tu ali ne zahvaljujući sebi nego UPRAVI ...

Što se tiče Abdulhakima , bez obzira što je došao da se uči na Želji , počinjem pomalo sumnjati u njegovo znanje , iskustva (kao samostalan ŠSŠ ) svakako i nema .Ovi kondicioni treneri makar imaju nekog radnog staža iza sebe.

Prva , hitna , mjera je na zimskoj pauzi dovesti bar 5-6 dobrih , dokazanih igrača .Ako ne dođe do toga , onda što se tiče premijerligaške budućnosti to bi bilo to , tj. ide rezultatski sunovrat .
A da li samo rezutatski ? ...

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned dec 03, 2023 8:29 pm

Svi se mi slazemo da moramo dovesti najmanje 5-6 kvalitetnih pojacanja, ali...Ako maksimalno pojednostavimo sve ogranicavajuce faktore, te novajlije bi trebalo da zadovolje neke vrlo nezgodne kriterije : da su dobri igraci, da imaju ciste papire i da za njih nije zainteresovan niti jedan drugi klub,jer tesko da mi mozemo parirati nekome sto se tice finansijske ponude. Koliko takvih cemo uspjeti pronaci tokom zimske pauze i sto je najvaznije ko ce prepoznati njihov kvalitet i skrivene potencijale ? Na kraju krajeva, zasto to nismo uradili ljetos ?
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

SanMan
Kontakt:

ned dec 03, 2023 9:03 pm

Ma nama ne trebaju kvalitetna pojačanja za silne pare nego samo zdravi normalni momci (fizički i psihički) koji žele i vole igrati lopte a ne šišu i mahalanje.
Pa nas uzimaju Sloga, Posušje, TC, Igman, GOŠK.....
Valjda smo u stanju finansiskom uzeti im 5-6 igrača pa da im ponekad uzmemo koji bod. Ove naše ufurane igračine očigledno nisu ni za šta.
Ako treba finansiski pogurati da kupimo tih par igrača iz ovih klubova koji nas razvaljuju nek uprava organizuje da mi navijači poguramo (ko i sve ostalo)

alenmesanovic
Kontakt:

ned dec 03, 2023 9:06 pm

Ujko je napisao/la:
ned dec 03, 2023 8:29 pm
Svi se mi slazemo da moramo dovesti najmanje 5-6 kvalitetnih pojacanja, ali...Ako maksimalno pojednostavimo sve ogranicavajuce faktore, te novajlije bi trebalo da zadovolje neke vrlo nezgodne kriterije : da su dobri igraci, da imaju ciste papire i da za njih nije zainteresovan niti jedan drugi klub,jer tesko da mi mozemo parirati nekome sto se tice finansijske ponude. Koliko takvih cemo uspjeti pronaci tokom zimske pauze i sto je najvaznije ko ce prepoznati njihov kvalitet i skrivene potencijale ? Na kraju krajeva, zasto to nismo uradili ljetos ?
Ne sikiraj se, pojačanja će biti, ali ne poluamatera i onih da popune kadar, nego pojačanja. Trener ima neke želje koje će mu Arapi na čelu sa Jozakom 99% ispuniti.

Sky1
Kontakt:

ned dec 03, 2023 9:49 pm

Jedini igrač koji ima kuvveta i brz je mali Šeha, a njega otpisali.

storm_raider
Kontakt:

ned dec 03, 2023 10:20 pm

Znati sta je Zeljo, a gledati ga samo kroz fudbal na terenu je nemoguce.
Vladavina neukih.
Zeljo kao Don, mi svi kao Kozaci.
Neko zivi od ovoga, neko zivi za ovo.
Zivi bili.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Online

ned dec 03, 2023 11:22 pm

Sky1 je napisao/la:
ned dec 03, 2023 9:49 pm
Jedini igrač koji ima kuvveta i brz je mali Šeha, a njega otpisali.
On i brzina na Vi, on i centarsut na Vi
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

salle86
Kontakt:

pon dec 04, 2023 12:37 am

SanMan je napisao/la:
ned dec 03, 2023 9:03 pm
Ma nama ne trebaju kvalitetna pojačanja za silne pare nego samo zdravi normalni momci (fizički i psihički) koji žele i vole igrati lopte a ne šišu i mahalanje.
Pa nas uzimaju Sloga, Posušje, TC, Igman, GOŠK.....
Valjda smo u stanju finansiskom uzeti im 5-6 igrača pa da im ponekad uzmemo koji bod. Ove naše ufurane igračine očigledno nisu ni za šta.
Ako treba finansiski pogurati da kupimo tih par igrača iz ovih klubova koji nas razvaljuju nek uprava organizuje da mi navijači poguramo (ko i sve ostalo)
Naš jedini pravi put je 4-5 onih koji hoće i mogu ostaviti, i njima pridodati djecu poput šabića
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

pon dec 04, 2023 10:08 am

Nadam se da je trener procijenio do sad ko nece vise biti tu. Nemamo mi luksuz da gubimo bodove testirajuci igrace. Poslije pauze imas tezak raspored i sa boljim igracima lako se moze desiti da ne uzmemo bodova. Ove dvije utakmice moraju igrati samo oni koji ce ostati tu na proljeće pa makar ih bilo 11 sa par juniora. Očigledno nisu motivisani da se dokazuju ,slična situacija kao reprezentacija. Nadam se da nije samo plan da se igraci dovedu samo dok je tu trener iz Saudije , nama je potreba da imamo igrace koje cemo prodati i sve sto ide uz to. Opstanak ne smije doci u pitanje a ostalo nek rade sta hoce i onako pola raje vise ne dolazi radi igraca i njihovog fudbala vec zbog navike i plavih dresova.

salle86
Kontakt:

pon dec 04, 2023 10:24 am

Prebacivanje Selimovića u napad ako nije u toku sedmice trenirano već čista improvizacija, onda bgm ovaj Saudijac treba dobro da se zapita oko svog znanja.
I nije ovo ona balijska "šta on zna" već ako nije nešto o čemu se mislilo i ranije, onda je klasično igranje FM-a
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

teatrale36
Kontakt:

pon dec 04, 2023 10:52 am

salle86 je napisao/la:
Prebacivanje Selimovića u napad ako nije u toku sedmice trenirano već čista improvizacija, onda bgm ovaj Saudijac treba dobro da se zapita oko svog znanja.
I nije ovo ona balijska "šta on zna" već ako nije nešto o čemu se mislilo i ranije, onda je klasično igranje FM-a
Kad je Amar to radio sa Haretom Alihodžićem u finalu kupa na Koševu protiv Sarajeva, i bilo je uspješno, ovome nije uspjelo ovaj put.

Ludvig Leple
Kontakt:

pon dec 04, 2023 11:15 am

salle86 je napisao/la:
Stavljanje Selimovića na stopera, a mi vapimo za defanzivnim veznim je prva idiotarija koju je napravio trener. Nama svi problemi počinju sa lošom defanzivnom igrom u vezi, gdje moramo da napravimo drugu liniju odbrane kao beton, pa tek onda da udare na i onako slabašnu odbranu. Ali evo sačekat ćemo da se brat arapski malo ispraksira pa ćemo ga onda u potpunosti komentarisati.

Dalje, prvi gol, kretensko-idiotski potez u 13 sekundi broja 44, koji po ko zna koji put j.ebe utakmicu odmah na startu. Ko ga ikad bude više branio i opravdavao nake se odmah upuca u slabine. On ne može igrati ozbiljan fudbal.

Drugi gol, Ovčina ostaje previsoko i pretpostavlja da će Alyson zatvoriti stranu, ali ovaj lažni brazilac (kao što je i lažni crnac Amoah) ne namjerava da se vrati i pomogne (što mu Ovčina nakon primljenog gola ukazuje, a on grana rukama). U nastavku akcije se pridodaje groznim postavljanjem mrtvi Drina, pa onda Muftić ko mlohavom k.itom odbija presporu loptu i primamo gol. Poslije ovog gola je sve odbranio što je mogao.

Treći gol, neshvatljiva kurcobolja mrtvog Drine, ne izlazak u šut i ostalih mrtvaca i primamo treći gol.

Ljudi su mogli hladno zabiti barem još 3 sigurna gola, ali eto nekim čudom nisu.

Treba i reći da nam nije sviran čist penal, da smo nakon penala imali mrtvu šansu Al Jabera, šut Al Jabera u 16m i dobar šut već davno istrošenog dedice sa brojem 14.

Sve u svemu, čekamo prijelazni rok, neku magiju brata arapa, da nam se poklope zvijezde na nebu, kao i da Uprava uradi nešto pozitivno osim što prose i od toga prave situaciju da su nešto oni uradili.

P.S. Rumeni odlazi pleme ti jbm seljačko!

Diverzant
Kontakt:

pon dec 04, 2023 11:54 am

Alison I ovčina u tandemu je najveći zločin koji je zadesio željezničar još od rata.
A alisona bih svrstao u top 10 najvećih ubleha koje su nosile Željin dres zadnjih 15 godina
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

salle86
Kontakt:

pon dec 04, 2023 12:16 pm

Kad bi nekako mogli ukrstiti Selimovića i Jabera pa da umjesto jednog krkana i jednog mlakonje dobijemo 2 normalna, to bi bio pun pogodak
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 04, 2023 12:27 pm

Bilo proslo ne ponovilo se. Zaista je bilo tesko gledati subotnju utakmicu.

U jednu ruku razumijem trenera, on ne moze kroz treninge znati koliko koji igrac moze pruziti i na kojoj poziciji, zato je svim igracima pruzio sansu i nadam se da se je uvjerio koga ce OTPISATI.

Za par dana nam dolazi Velez, sta ocekivati u ovoj utakmici. Zaista su jedna kompaktna ekipa i bice nam pravo tesko. Nasim p,ickicama nista nije sveto i j.ebe se njima sto se igra na nasoj Grbavici.

U petak bih izveo sastav pod uslovom da svi budu zdrvavi.

Muftic-Jasarevic Kosoric Cocalic Ćosić- Selimovic Al Jaber Stilic- Šabić Krpic Boljevic.

Olako smo mi prekrizili Jasarevica s obzirom da nam je to JEDINI lijevi bek u ekipi. Ovo je najveca zamjerka Bekricu sto smo u sezonu usli sa samo JEDNIM lijevim bekom i smatram da je isti morao igrati do kraja polusezone. Improvizacije sa Sabicem, Cosicem i Galicem na lijevoj strani su bile katastrofalne
Alea iacta est!

Trenutno korisnika/ca: amelaga, cala, Google [Bot], Luster, NEZALAGANJE, SIMA_SIMAU, vinston.cercil, Zaki87 i 93 gosta.

Prijava