Normalno da ne možeš prodati igrača jer je liga odron i jer mi kao klub trenutno nemamo šta ponuditi tim igračima.
Sad imaš dobrog igrača u ekipi (Amoah) i on ima mjesečnu platu cca 3500-4000KM i šta ti da očekuješ od njega? Potpisao kratkoročno, naredno ljeto mu ističe ugovor. Šta mi njemu sad možemo da ponudimo? Sigurno neće ostati i potpisati dugoročno sa istom platom, moraš mu ponuditi bar duplu platu (znači otprilike 7000) pa da on razmisli o tome da li da produži, pa da bi mi nešto i zaradili na njemu. Drugo, nemaš para da plaćaš odštete, treće nemaš para da plaćaš naknade (nudiš procente od buduće prodaje da bi dobio čiste papire tj. da ne moraš platiti naknade). Nemaš ni stabilnost u klubu, nemaš kontinuitet igranja Europe, česte promjene i tako dalje.
Kao što kolega reče, preskačemo temelje, omladinski pogon je naš temelj, i nama nema prodaje do naše djece i naših juniora, lošim radom je došlo do toga da imamo to što imamo sad. Uostalom o čemu pričamo, u Srb, Hr, Slo pa i poneki u CG debituju sa 16 ili 17 godina, gdje je to kod nas? Nema.
Uostalom i do nas je, koliko god fašisti bili naši neprijatelji, ovaj plasman u grupe će valjati i ostatku lige umnogome.