Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

IlProfessore
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 14, 2023 2:17 pm

LARSSON je napisao/la:
pet jul 14, 2023 2:13 pm
IlProfessore je napisao/la:
pet jul 14, 2023 2:12 pm
Bila je situacija početkom drugog poluvremena čini mi se, ili je možda čak i početak utakmice, halalite, svakako mi je od sinoć sve u magli kao da sam doživio mali moždani udar, kada je jedan od dječaka koji dohvaća lopte ubacio istu duboko u teren, a mi smo bili u posjedu lopte i kidisali na go, ono me je baš izbacilo iz takta, ali nisam vidio sve jer sam bio na istoku skoro skroz do juga, i još par puta su djeca trampavo i presporo dodavala lopte, mora se odraditi jedan ozbiljan razgovor sa njima i objasniti im neke stvari.
U drugom poluvremenu, kad je lopta plesala po liniji, ali nije izašla, još njihov igrač namjerno nabi prema golu loptu da sudija prekine, sreca nije. U prvom poluvremenu neko je sa jugozapada nabio loptu teren i prekinuo nam akciju
To sam vidio, bio momak nasuprot mene i kako je odskočila lopta i ode pravo gore na jugozapad i frajer se zatrči preko onih betonskih stepenica i stigao je založiti volej, ostatak si vidio eto

IlProfessore
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:22 pm

Eto zaboravio sam napomenuti da se fakat hvatao za glavu i izvinjavao onim gestikulacijama rukama i pobjegao je negdje gore

Jacksparrow
Kontakt:

A sta je sa novim stoperom sto ga svi prekrizujemo, jel ne valja ako ne valja sto smo ga dovodili
FCŽ

storm_raider
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:30 pm

Eto zaboravio sam napomenuti da se fakat hvatao za glavu i izvinjavao onim gestikulacijama rukama i pobjegao je negdje gore
Ma grijese i u finalu lige sampiona, desava se.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Sulevelicanstveni
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:38 pm

Drina mora igrati u prvom sastavu.

IlProfessore
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:44 pm

Ja sam stvorio utisak da se po svaku cijenu izbjegava kreiranje igre po lijevoj strani, i imma osjećaj da niko ne želi dati loptu Jašareviću da povuče naprijed. Ista stvar je bila i sinoć u prvom poluvremenu. Možda je samo do mene, ali u obje pripremne utakmice koje sam gledao na Grbavici, kao i sinoć u prvom poluvremenu dešavale su se identične situacije.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet jul 14, 2023 2:52 pm

pet jul 14, 2023 2:44 pm
Ja sam stvorio utisak da se po svaku cijenu izbjegava kreiranje igre po lijevoj strani, i imma osjećaj da niko ne želi dati loptu Jašareviću da povuče naprijed. Ista stvar je bila i sinoć u prvom poluvremenu. Možda je samo do mene, ali u obje pripremne utakmice koje sam gledao na Grbavici, kao i sinoć u prvom poluvremenu dešavale su se identične situacije.
Nije to problem. Problem je što su Drljo i Gasal igraju izrazito lijevom nogom i njihova glavna pozicija je desno krilo. Sjeti se Drljinog gola protiv Leotara kad se fino sa desne strane izvukao prema golu i zabio. Kad oni igraju lijevo jedino što mogu je centrirati u 16, a to želi i lijevi bek da uradi, pa izgleda kao da se sudaraju. U toj situaciji lijevo krilo ide previše prema gol liniji na lijevoj strani, a u 16 imaš samo Krpića i apsolutno ništa ne dobiješ.
Amoah je igrao par puta lijevo i tu se fino pokazao. Zavaljivanje Gasala i Drlje lijevo je samo njihovo uništavanje, posebno u ovakvom koncepciji gdje Krpić spušta i distribuiše loptu za krila, kao onomad Lazar Popović :D
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:10 pm

Pokusati Ovcinu gurati na lijevo krilo, a dostojna zamjena Galicu moze biti mali Music.

U revansu bi sredinu terena poceo sa Dubakcicem, Biberom i Mekicem. Na sredini nam treba neko ko je pokretljiv, visok i jak, a upravo jedan takav igrac je stoper iz Stupcanice.

Zasto ne iskoristiti njegovu visinu i snagu jer je velika prednost kada "kupis" nicije lopte na sredini terena. Hodzica je ovo i iskristalisalo, jer je bio domiantan i "krakat" na sredini terena i znao je povuci loptu.
Alea iacta est!

amar92
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:13 pm

Cudno je bas da jucer Basic ni u jednom trenutku nije zamijenio strane Amoahu i Drlji. Narocito zato sto je to u skoro svim utakmicama dosad radio.

Mozda se bojao toga sto je Drljo neodgovorniji nazad a njihov onaj brazilac na beku dosta ofanzivnije igra od desnog beka. To mi nekako jedino ima smisla, jer ni Amoah prema naprijed nije imao najbolju utakmicu pa ga je trebalo malo zamijeniti da proba lijevo.

neroazzuro
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:14 pm

Vala jedino šta bih promijenio u idućoj utakmici je Biber umjesto Rustema, Gasal umjesto Drlje i Acu zamijeniti Dubačkićem ako valja čemu.
Biber mi je sinoć djelovao dosta pokretljivije i sigurnije od Rustema.

ISB87
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:21 pm

ako se ovo prodje, a nadam se da hoce trebalo bi odma razmisljati o desetogodisnjim za jug. dok je te neke euforije, navijaci su fantasticni i mislim da bi akcija imala dobar odziv.
jest da je ljeto i godisnji odmori, ali mislim da bi akcija urodila plodom.
MIRZA RASCIC

HajrA
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:32 pm

JUG naklon do poda!!!
Navijanje, koreografije, organizacija zaista besprjekorno!
Takodjer ogromna pohvala i ostalim tribinama Isto i Sjever svaka cast!
Grbavica je grmila nikad jace!
I ne samo Grbavica i ostatak navijanja je bio na nevjerovatnom nivou.
Huk sa tribina zadnjih 15 min je totalno zaledio igrace Dinama, da je bilo jos vremena dali bi jos jedan oni su bili totalno off!

Moja skromna ocjena i vidjenje utakmice i igraca.
Trener - dobar 👍👍👍
Mulalic - solidan 👍
Kosoric - lose 👎
Cocalic - solidan 👍
Galic - solidan 👍
Jasarevis - lose 👎👎
Drljo - lose 👎👎👎
Amoah - vrlo dobar 👍👍👍👍
Rustemovic - lose 👎
Mekic - dobar 👍👍👍
Stilic - solidan 👍
Krpic - vrlo dobar 👍👍👍👍
Izmjene
Drina - solidan 👍
Gasal - lose 👎
Haracic - odlican 👍👍👍👍👍
Ovcina - solidan 👍
Biber - solidan 👍

Da smo dali prvi gol ne bi stali ispod 3-4 komada!
Revansu mozemo biti samo bolji i uigraniji. Oni smireniji jer nema publike!
Smatram da smo kvalitetnija ekipa i da cemo proci dalje !!!
TM87

505 VITEŠKA
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:57 pm

Ne mogu opisati koliko mi je krivo što bar jedan od one dvojice nije ostao,jer bi mi sa pobjedom otišli na revanš.
Ovako mislim da ćemo ispast sa 1 razlike.
Kosoric ne smije vidjet terena,ono je amater mrtvi....

Ako mislimo proci treba nam idealna utaknica zadnje linije

Hare79
Kontakt:

pet jul 14, 2023 3:58 pm

Od ovih para sto smo zaradili od ulaznica i reklama platiti 200.000 KM naknadu za treniranje za Santosa i dati mu trogodisnji ugovor. Sinoc se vidjelo koliko smo opasniji s njim. Da je igrao sinoc, probio bi najmanje tri puta i kreirao mrtve sanse, ovako smo morali gledati Drlju i Gasala koji inace igraju desno. Ulozeno bi se brzo vratilo.

HajrA
Kontakt:

pet jul 14, 2023 4:07 pm

Hare79 je napisao/la:
Od ovih para sto smo zaradili od ulaznica i reklama platiti 200.000 KM naknadu za treniranje za Santosa i dati mu trogodisnji ugovor. Sinoc se vidjelo koliko smo opasniji s njim. Da je igrao sinoc, probio bi najmanje tri puta i kreirao mrtve sanse, ovako smo morali gledati Drlju i Gasala koji inace igraju desno. Ulozeno bi se brzo vratilo.
A mozda i nebi 😁?
TM87

kvalitet
Kontakt:

pet jul 14, 2023 4:19 pm

Hare79 je napisao/la:
Ja sm to govorio prije mjesec, ali tad je bio odgovor da je prevelik rizik, da imamo dugove koje primarno moramo rješavati... Poštujem, ali ne može čovjeku da ne bude žao kad vidi da se s ovima itekako može igrati i da jedan ili dva igrača mogu napraviti razliku koja u parama tebi eventualno može donijeti pola miliona ili milion više. Doduše, kad sam čuo kako se postavio Santos i njegovi zastupnici, a što je govorio predsjednik, ne znam da li je zalužio da ga uopće više povezujemo sa Željom.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Majkel
Kontakt:

pet jul 14, 2023 4:24 pm

Al' kakva ludnica jučer, vrhunska atmosfera. Da mi je doživjeti da igramo grupnu fazu nekog takmičenja, ja mislim da bi stadion izgorio doslovno.

amar92
Kontakt:

pet jul 14, 2023 4:29 pm

kvalitet je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:
Ja sm to govorio prije mjesec, ali tad je bio odgovor da je prevelik rizik, da imamo dugove koje primarno moramo rješavati... Poštujem, ali ne može čovjeku da ne bude žao kad vidi da se s ovima itekako može igrati i da jedan ili dva igrača mogu napraviti razliku koja u parama tebi eventualno može donijeti pola miliona ili milion više. Doduše, kad sam čuo kako se postavio Santos i njegovi zastupnici, a što je govorio predsjednik, ne znam da li je zalužio da ga uopće više povezujemo sa Željom.
Objasnio je predsjednik sve fino, klub je ispunio njihove uslove. Rijesila bi se i ta kompenzacija i sve ali njegovi agenti smatraju da ce mu naci klub koji ce vise platiti i zato je otisao.

SamoNapad
Kontakt:

pet jul 14, 2023 4:58 pm

Ono sinoć kako god nazvali mislim da je naglasnije nase navijanje. Bukvalno sve se trese. Odigrali smo utakmicu mozda na našem najboljem nivou unazad godinu s tim da i ova ekipa Dinama bukvalno sve iskoristi sto im ponudiš. Za razliku od ekipa iz premijer lige ovi koriste greške i to je to. Koliko god Rustemovic i Drljo bili krivi nekako steknes dojam da nisu oni kiksali neko bi drugi. Realno imas u ekipi igrače koji se boje atmosfere i pritiska. Sve u svemu treba biti ponosan na ono sinoć.

HajrA
Kontakt:

pet jul 14, 2023 5:00 pm

Gledam jucer u 70toj navijaci klubova iz lige 5tice napustaju stadion.

U 92 minuti mi ih pravo bilo zao, kao onog mazluma u roze majci 😂😂😂😭
TM87

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Gagi tm 87, pestabudimpesta i 38 gostiju.

Prijava