Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

kvalitet
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 04, 2023 8:13 pm

Sulevelicanstveni je napisao/la:
uto jul 04, 2023 7:41 pm
rodrigo87 je napisao/la:
uto jul 04, 2023 4:42 pm
To sto mi obicni navijaci ne vidimo ili ne procitamo ne znaci da se na mjesecnoj bazi ne uplacuju razni reprogrami ne znaci da neko te pare nije namakao, pa koliko god to bilo. Klub ide ka ozdravljenu, trebat ce jos vremena, ali snage nam ne fali. Gurat cemo ga koliko god treba i do kada god treba, a drugi nas ne interesuju. To sto neko dovede igraca sa stomacinom i da mu 50 hiljada mjesecno to ne znaci da su odmakli od nekoga vec imaju katastrofalnu politiku. Tako da mi radimo, nikako ne bih zadovoljan bio. Ali kao sto rekoh, drugi nas ne zanimaju i bilo bi lijepo da se brisu postovi kada se spominju drugi klubovi na ovoj temi osim ako ne igramo sa tim klubom u datoj situaciji. Nema nikakve potrebe da polemisemo o tome.
Da nikog nisu doveli od onih takozvanih pojacanja, ne bi ni nasi navijaci crnjacili toliko nego misle ovi doveli jaka imena, a mi nista. Fino bi bilo potpisati jos 1-2 igraca, pa cemo vidjeti.
Konkurenciju uvijek gledam. Sarajevo se ozbiljno pojačalo, Zrinjski da ne govorim, Borac neću spomenuti iz drugih razloga, a bolje od nas su se pojačali čak i Velež i Široki Brijeg. Naravno da me to brine. Ne bi bilo fino potpisati još 1-2 igrača, nego smo se davno trebali pojačati sa još 2 igrača ako smo željeli ozbiljno ući u sezonu.

Jesmo prošle sezone završili 3. na tabeli, ali to je plod nekih drugih stvari, ne samo našeg svakako upitnog kvaliteta. Da su konkurenti igrali cijelu sezonu na svojim stadionima, Evropu ne bi vidjeli očima. Dakle priča da je bitno zadržati kostur ekipe ne pije vodu. Pa čak i da je prihvatimo, opet su ti otišla dva najbolja igrača, gdje si samo jednog donekle zamijenio (Rustem).

Moja jedina nada i dalje je šef, ja ga ne bih tjerao makar bili zadnji na tabeli na polusezoni.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Blueee1921
Kontakt:

uto jul 04, 2023 8:31 pm

Evo Azmir je slobodan 😂😂😂

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto jul 04, 2023 8:47 pm

Pa i on bi nam dobro došao da budemo realni

Blueee1921
Kontakt:

uto jul 04, 2023 8:58 pm

ANamelessGhoul je napisao/la:
uto jul 04, 2023 8:47 pm
Pa i on bi nam dobro došao da budemo realni
Sto da ne 😁, bilo bi pojacanja ko u priči 😁

Jacksparrow
Kontakt:

uto jul 04, 2023 9:01 pm

mi smo dobro i prosli na kraju, sta se u slobodi radi auuu
FCŽ

storm_raider
Kontakt:

uto jul 04, 2023 9:34 pm

Kod nas je trebalo biti mnogo, mnogo gore. Hvala svima koji su ucestvovali da se to ne desi.

Za sve ti hvala amare!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto jul 04, 2023 9:35 pm

Ako cemo realno, nama se isto desilo 2018. Dosla mafija i klosari, i razjebali klub. Samo su oni bili malo ozbiljniji lopovi, pa su poklopili placenicko govno sa gg.ba, Curica i ostale placenicke jadove... pri tome odredjeni ljudi su ispali naivni, i vidimo sada posljedice...

Sve u svemu, nismo ni mi bolje prosli, samo eto imali smo se srece da ispliva par ljudi, preuzme skupustinu da se krpimo ove 2 godine, i jos cemo 2 tako barem...

Dok god se pita "puno ljudi" mrka je kapa, stim da je ovaj sistem sto je Husic zelio "solidan", ako zelis da neko udje sa parama...

Smanjis skupstinu na 10 ljudi. UO od 5 ljudi, i taj famozni "investitor" kontrolise oboje... nisi se prodao, a zapravo jesi :) ima nacin jbg, samo treba skupiti damu pa donijeti tu odluku...
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

uto jul 04, 2023 9:42 pm

kvalitet je napisao/la:
uto jul 04, 2023 8:13 pm
Sulevelicanstveni je napisao/la:
uto jul 04, 2023 7:41 pm
rodrigo87 je napisao/la:
uto jul 04, 2023 4:42 pm
To sto mi obicni navijaci ne vidimo ili ne procitamo ne znaci da se na mjesecnoj bazi ne uplacuju razni reprogrami ne znaci da neko te pare nije namakao, pa koliko god to bilo. Klub ide ka ozdravljenu, trebat ce jos vremena, ali snage nam ne fali. Gurat cemo ga koliko god treba i do kada god treba, a drugi nas ne interesuju. To sto neko dovede igraca sa stomacinom i da mu 50 hiljada mjesecno to ne znaci da su odmakli od nekoga vec imaju katastrofalnu politiku. Tako da mi radimo, nikako ne bih zadovoljan bio. Ali kao sto rekoh, drugi nas ne zanimaju i bilo bi lijepo da se brisu postovi kada se spominju drugi klubovi na ovoj temi osim ako ne igramo sa tim klubom u datoj situaciji. Nema nikakve potrebe da polemisemo o tome.
Da nikog nisu doveli od onih takozvanih pojacanja, ne bi ni nasi navijaci crnjacili toliko nego misle ovi doveli jaka imena, a mi nista. Fino bi bilo potpisati jos 1-2 igraca, pa cemo vidjeti.
Konkurenciju uvijek gledam. Sarajevo se ozbiljno pojačalo, Zrinjski da ne govorim, Borac neću spomenuti iz drugih razloga, a bolje od nas su se pojačali čak i Velež i Široki Brijeg. Naravno da me to brine. Ne bi bilo fino potpisati još 1-2 igrača, nego smo se davno trebali pojačati sa još 2 igrača ako smo željeli ozbiljno ući u sezonu.

Jesmo prošle sezone završili 3. na tabeli, ali to je plod nekih drugih stvari, ne samo našeg svakako upitnog kvaliteta. Da su konkurenti igrali cijelu sezonu na svojim stadionima, Evropu ne bi vidjeli očima. Dakle priča da je bitno zadržati kostur ekipe ne pije vodu. Pa čak i da je prihvatimo, opet su ti otišla dva najbolja igrača, gdje si samo jednog donekle zamijenio (Rustem).

Moja jedina nada i dalje je šef, ja ga ne bih tjerao makar bili zadnji na tabeli na polusezoni.
Niko se nije ozbiljno pojacao dok se ne dokazu ti igraci. Prosao je i kod nas taj period kamion igraca, dvojica nisu zadovoljila. Ne znam sta raja ocekuje ko to treba da dođe da bi ga shvatili kao pojacanje? Ovcina, neko drugi? Vece ce pojacanje Rustemovic biti.

Majkel
Kontakt:

uto jul 04, 2023 10:19 pm

Zadnje što nama sada treba je još jedan klub u konkurenciji koji bi nas financijski pomeo, a znamo dobro kako se tamo "plaća" porez i kako se dijele plate ispod stola, a i ne treba zaboraviti na činjenicu da im predsjednik obnaša funkciju u savezu.

Maestro_1921
Kontakt:

uto jul 04, 2023 10:23 pm

Fino Boga mi, fino, sve nam mlade i perspektivne igrače rastjeraše.. Šta rade više ovi ba, jesu li normalni?! Mislim da sam jučer saznao da su pored Križevca i Pirića pustili, da ne kažem otjerali, i Kobaševića. Haj reko neću ništa pisati i kritikovati, dovoljno sam na te stvari živaca potrošio u zadnje vrijeme. Onda danas puste i Karića i Dugića, ma bravo genijalci. I to ti Dugić, kao jedan od najtalentovanijih kadeta, čijim si se potpisom prije samo nekoliko mjeseci pohvalio, ode kod kona. Karić ne znam gdje će, al nek mu je sretno gdje god da ode. Mlad, perspektivan golman, i jedini od naših golmana koji ima potrebnu visinu pored talenta. Kobaševića prebaciš u prvi tim kao kapitena juniora, držiš ga s prvim timom da trenira godinu dana, i onda bez da mu pružiš i minut takmičarske igre mu pokažeš vrata. Pa iskreno, sa ovakvom politikom, nije mi ni čudno više što nam se omladinci rasipaju i omladinski pogon raspada. Baš me interesuje kojeg li će se mladog igrača sljedećeg riješiti, Pašića, Musića, Efendića, Šabića? Ostaje da se vidi...

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto jul 04, 2023 10:31 pm

Ma smijesno ovo sve. Raspad sistema poptuni. Cemu se nevirati vise

storm_raider
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:12 pm

Kakav raspad sistema prijatelju?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Mulalic Edis
Kontakt:

TheBlue je napisao/la:
uto jul 04, 2023 9:35 pm
Ako cemo realno, nama se isto desilo 2018. Dosla mafija i klosari, i razjebali klub. Samo su oni bili malo ozbiljniji lopovi, pa su poklopili placenicko govno sa gg.ba, Curica i ostale placenicke jadove... pri tome odredjeni ljudi su ispali naivni, i vidimo sada posljedice...

Sve u svemu, nismo ni mi bolje prosli, samo eto imali smo se srece da ispliva par ljudi, preuzme skupustinu da se krpimo ove 2 godine, i jos cemo 2 tako barem...

Dok god se pita "puno ljudi" mrka je kapa, stim da je ovaj sistem sto je Husic zelio "solidan", ako zelis da neko udje sa parama...

Smanjis skupstinu na 10 ljudi. UO od 5 ljudi, i taj famozni "investitor" kontrolise oboje... nisi se prodao, a zapravo jesi :) ima nacin jbg, samo treba skupiti damu pa donijeti tu odluku...
Nisu isplivali pojedinci, nego je grupa prepoznala trenutak i uključila se u spašavanje kluba i rastjerala klošare.
Grande Miske 💪

Mulalic Edis
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:14 pm

storm_raider je napisao/la:
Samo unosi negativu i valjuca gluposti. Cesto spomene pitare i investitora. Nek ide na Hadison s Aylom.
Grande Miske 💪

Dr. Adzem
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:18 pm

Uskoro cemo biti konkurentni i zrinjskom i sarajevu i boracu
Cuva Bog Zelju svog!

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:21 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
Samo unosi negativu i valjuca gluposti. Cesto spomene pitare i investitora. Nek ide na Hadison s Aylom.
kad ukazes na cinjenicu da ti ti isti pitari uzimaju najperspektivniju djecu onda si odmah pitar. I u cemu je problem sto spominjem investitora, valjda tezimo ka tome ?

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:23 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Pročulo se :bih:

volimtezeljo

uto jul 04, 2023 11:26 pm

Maestro_1921 je napisao/la:
uto jul 04, 2023 10:23 pm
Fino Boga mi, fino, sve nam mlade i perspektivne igrače rastjeraše.. Šta rade više ovi ba, jesu li normalni?! Mislim da sam jučer saznao da su pored Križevca i Pirića pustili, da ne kažem otjerali, i Kobaševića. Haj reko neću ništa pisati i kritikovati, dovoljno sam na te stvari živaca potrošio u zadnje vrijeme. Onda danas puste i Karića i Dugića, ma bravo genijalci. I to ti Dugić, kao jedan od najtalentovanijih kadeta, čijim si se potpisom prije samo nekoliko mjeseci pohvalio, ode kod kona. Karić ne znam gdje će, al nek mu je sretno gdje god da ode. Mlad, perspektivan golman, i jedini od naših golmana koji ima potrebnu visinu pored talenta. Kobaševića prebaciš u prvi tim kao kapitena juniora, držiš ga s prvim timom da trenira godinu dana, i onda bez da mu pružiš i minut takmičarske igre mu pokažeš vrata. Pa iskreno, sa ovakvom politikom, nije mi ni čudno više što nam se omladinci rasipaju i omladinski pogon raspada. Baš me interesuje kojeg li će se mladog igrača sljedećeg riješiti, Pašića, Musića, Efendića, Šabića? Ostaje da se vidi...
Ma to je ono sto dosta nas i pise. Ali uvijek neki izgovor, dugovi ovo ono. Galic dobije ugovor na dvije godine, a za Gasala ide jednogodisnji.
Idealna prilika za mladje igrace koji mogu sutra biti i nekome zanimljivi.

Sto pustas juniore onda? Daj njima sansu.
Ili cemo cekati da neki novi Biber, Bajric, Ovcina, Durakovic zaigraju u Surdulici pa da ih molimo da se vrate.

Ocajna nam pozicija lijevog beka, oni pregovaraju sa Colicem i Ovcinom. Obojica desni bekovi, prvi vidni zapusten drugi nema utakmice godinu dana skoro. I mi njih kao nesto cekamo. Pogurat ce nas oni. Iako ni na desbim beku nije situacija idealna, ali imas Galica i Musica.

Evo gore si nabrojao Krizevca, Kobasevica, Karica. Prije tog Jaganjac, Kocevic. Tad se kola slomise na treneru, sad niko ni da pita sto trener ne gura mlade. Sto se pusta Karic, a dovodi Mulalic..

Trener sto se igre i rezultata tice ima najmanju odgovornost, kakve igrace ima. Nista ne ocekujem. Mislim ocekujemo od Kosorica, Cocalica, Stilica. Covjek nema 20 dana do prvenstva kompletiran tim.

Da ne spominjem upravu. Kojoj je najveci dio priliva sredstava u klub naprave navijaci. Sve poskupilo pa i karte. Ljutimo se jer se komentarise taj potez. Eto porast ce prihod od karata..
Ali kad pitas koja je svrha skupstine, onih koji dobijaju besplatne karte po zapadu, niko ne zna. I jel bila, hoce li se odrzati zasjedanje ovog ljeta?
Ne vidim nista specijalno kod nas, vjerovatno bi radili isto kao i drugi. Umjesto Alysona angazovali nekog skupljeg polovnjaka. Hocemo li i njemu pjevati Alyson ostani i gledati kako ide iz kluba?

I da, nema firme u drzavi, a malo ih je u svijetu da nemaju dugovanja. Samo je kod nas dug razlog malog priliva sredstava, kao da dsjemo 100.000 KM svakog mjeseca za dugovanja.
Vodimo se sa ne talasaj, moze i gore vidjeli smo.

volimtezeljo

uto jul 04, 2023 11:29 pm

LARSSON je napisao/la:
uto jul 04, 2023 11:23 pm
Dr. Adzem je napisao/la:
Pročulo se :bih:
Ima li kakvog svjetla?

Mulalic Edis
Kontakt:

uto jul 04, 2023 11:29 pm

uto jul 04, 2023 11:21 pm
Mulalic Edis je napisao/la:

kad ukazes na cinjenicu da ti ti isti pitari uzimaju najperspektivniju djecu onda si odmah pitar. I u cemu je problem sto spominjem investitora, valjda tezimo ka tome ?
Kad vec ukazujes na cinjenicu onda spusti malo kriterije jer je cinjenica sa ce u Sar imati mali cetiri puta bolje uslove i logicno je da ode i nije to nikakav raspad sistema. Ide gdje mu je bolje. Njihov oml pogon i uslovi su bolji od nasih.Tezimo ka investitoru, ali ne moze pasti s neba. Mi smo pokazali prije 6,7 godina da mozemo bez investitora, a i sad idemo uzlaznom putanjom. Malo pozitive. Gore je bilo u novembru sedam puta. I zaboli me q za desavanja u drugim klubovima, a vas par odmah se unervozi kad Sar , Zrinjski ili Velez nekog dovedu. I onda dejavu negative..
Grande Miske 💪

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 28 gostiju.

Prijava