MiroslavKruzik je napisao/la: ↑uto jul 04, 2023 2:13 pm
fanaticZeljin je napisao/la:Lopta je napisao/la: ↑uto jul 04, 2023 1:53 pm
Ja stvarno ne znam sta vi ocekujete.... Pa normalno da nismo sposobni da zadrzimo mlade igrace kad sarajevo u akademiji stipendira te mlade igrace jer imaju kes a mi nemamo. Sve sto ima potencijala ce pokupiti i sa tim se treba pomiriti. Djeca dobiju ugovor dobiju neku solidnu cifru za svojih 15 16 godina i normalno da ce preci.
Dok furamo pricu mi smo radnicki klub ne treba nama nikakav ulagac mozemo mi to sve i bez ulagaca Sarajevo izgradi akademiju i kupi igrace sirom BiH, daju plate po 50 hiljada na jednog igraca placaju transfere po 200 hiljada eura a nama sve iznad 5 hiljada maraka je puno. Ko smatra da imamo sanse i za 3 godine za neki trofej je stvarno skrenuo s uma... To je prica u nivou Bekriceve price da su santos i hodzic zavrsena stvar. Nama bez ulagaca treba jos minimum 5 godina da dugove rijesimo a i kad ih rijesimo ne mozemo finansijski da se borimo sa Zrinjskim a pogotovo ne sa Sarajevom...
O tome i pricam , necemo imati koga ubaciti od mladjih u prvi tim , a kamoli prodati nekog , onaj ko je sabotirao Diglisica je dusman kao i sampanjac ekipa na celu sa brkatom ublehom
O kakvom sabotiranju Diglišića Vi pričate? Dajte dokaze, argumente za to što iznosite ili ako sve znate iz pregovora, daj onda reagujte Vi sposobni da se donese zakon o sportu na nivou Federacije BiH.
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
A moram reagovati iako sam i sebi obećao da neću. S normalnim Zakonom o sportu bi bilo lakše, ali i ovako postoji mogućnost, ustvari više mogućnosti. Dinamo je ja mislim i dalje neprofitno udruženje građana. Jedan prijedlog je dao i Senad. Preko d.o.o. se isto tako može. Ali ovi to ili ne žele ili ne znaju provesti. Isto kao da nas je strah prepustiti upravljanje drugim licima, a nije mi jasno zbog čega ako bismo imali ugovor kojim se štitimo… Ponovio sam 100 puta, mi i da smo čist klub što se tiče dugova, imali bismo probleme, a ne ovako.
A da naopako razmišljamo, dokazuju i djeca iz oml. pogona. Umjesto da imamo budžet za stipendiranje djece, da to bude najprioritetnija stavka u rashodima nakon izmirivanja dugova, nama je to trošak. Isto kao što sam govorio za Santosa i Hodžića, nama je trošak platiti naknadu za Brazilca, umjesto da gledamo kao na investiciju. A investicija znači i da nekad možeš fuliti, a nas je strah fuliti.
Osim redovnog izmirenja dugova i domaćinskog poslovanja, sve drugo nam je u klubu loše ili nedovoljno dobro. Ali problem je kad se to kaže, jer si odmah nečiji, radiš po nečijem nalogu itd.