https://www.facebook.com/10006364546305 ... tid=Nif5oz
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Ja pamtim onaj kad dadosmo Zecu ugovor na 3 godine sa astronomskom platom.fanaticZeljin je napisao/la: ↑čet jun 29, 2023 1:08 pmNe pamtim gori prelazni rok sto se nas tiče majke mi
Bilo je glasanje na skupstini za novi model ulaganja koji su neki ljudi predstavili gdje investitor dobija neka upravljacka prava veca i oboren je na glasanju. Od tada se nije nista mijenjalo. A za pravu privatizaciju legalnu kao sto je slucaj u ligama petice recimo nemamo pravo jer na nivou federacije za razliku od rsa ne postoji zakon o sportu koji pruza mogucnost da se udruzenja gradjana prebace u privredna drustva u legalnom smislu a udruzenje gradjana po zakonu ne moze biti privatizovano. Drugim rijecima daj Boze da nesto bude ali jako tesko.exbabilon je napisao/la: ↑čet jun 29, 2023 3:54 pmPredsjednika sam pitao dokle smo sa potragom za investitorom / strateškim partnerom. Radimo li ista o po tom pitanju ili cekamo da nam investitor pokuca na vrata i ispuni sve zahtjeve? Prije 2 godine smo raspisali prvi javni poziv za strateškog partnera, u februaru na skupštini oborili prijedlog teksta za novi javni poziv, a od februara do sad, znaci 4 mjeseca nismo taj tekst popravili i prilagodili. Pa jesu li finansije i za to krive? I opet ocekujem sablonski odgovor, floskule, necemo pod sumnjivim okolnostima, necemo fantomsku privatizaciju, bla bla. Nece to niko, ali daj da vidimo da se nesto pomjera.
Ovim tempom necemo godinama biti konkurentni za vrh tabele.
Naravno da jeste. Spustite se na zemlju s glupostima. Veze nemas s cim se ljudi bore i igras se ovdje FM...kao da ne bih doveli 5 igraca da mozemo... ne izgleda to neozbiljno nego u skladu s mogucnostima. A mogucnosti su qrac sad trenutno. Ako imas sta ponuditi, otidji i otjeraj ove sa svojom ekipom..
Ne nego iritira svakodnevno pisanje kad ce ulagati u ekipu itd. Shvatite vec jednom da se budzet za ekipu nece probiti ni za marku pa makar 8. zavrsili na tabeli(a necemo). Stav uprave, navijaca, skupstine je da se dugovi vracaju i to uspjesno radimo. A za ekipu cemo se pokriti koliko nam je jorgan dug. Neka malo "bolja" pojacanja ce doci kad im propadnu opcije za vani, kao sto je slucaj i u zadnjih 10 godina.
Niko ovdje ne traži enormna ulaganja u ekipu, ali da se uzdamo u igrače na probi mi je suludo, Biberi, Vintonji i tako neka imena za 2 i po nastupa, aha, važi.rodrigo87 je napisao/la: ↑čet jun 29, 2023 4:53 pmNe nego iritira svakodnevno pisanje kad ce ulagati u ekipu itd. Shvatite vec jednom da se budzet za ekipu nece probiti ni za marku pa makar 8. zavrsili na tabeli(a necemo). Stav uprave, navijaca, skupstine je da se dugovi vracaju i to uspjesno radimo. A za ekipu cemo se pokriti koliko nam je jorgan dug. Neka malo "bolja" pojacanja ce doci kad im propadnu opcije za vani, kao sto je slucaj i u zadnjih 10 godina.
Procitaj posljednju recenicu mog posta. A ako se ne mozete sa tim pomiriti, onda je to vas problem.LARSSON je napisao/la: ↑čet jun 29, 2023 4:56 pmNiko ovdje ne traži enormna ulaganja u ekipu, ali da se uzdamo u igrače na probi mi je suludo, Biberi, Vintonji i tako neka imena za 2 i po nastupa, aha, važi.rodrigo87 je napisao/la: ↑čet jun 29, 2023 4:53 pmNe nego iritira svakodnevno pisanje kad ce ulagati u ekipu itd. Shvatite vec jednom da se budzet za ekipu nece probiti ni za marku pa makar 8. zavrsili na tabeli(a necemo). Stav uprave, navijaca, skupstine je da se dugovi vracaju i to uspjesno radimo. A za ekipu cemo se pokriti koliko nam je jorgan dug. Neka malo "bolja" pojacanja ce doci kad im propadnu opcije za vani, kao sto je slucaj i u zadnjih 10 godina.
Mogucnosti/pare su jedini argument. Kad toga bude onda mozemo dalje pricati. Doce jos koji igrac, ali trenutno smo ovim malo boljim 3/4 opcija. A sto smo 3/4 opcija? Zato sto imamo koliko imamo. Kakav jos trebas argument?
Sustina svega.