Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cvrle_jedanesterac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 22, 2023 8:55 pm

kvalitet je napisao/la:
čet jun 22, 2023 8:38 pm
cvrle_jedanesterac je napisao/la:
čet jun 22, 2023 8:10 pm
Ovćina je u Velezu imao 11.300 platu pa vi sad vidite jel možemo to da platimo
Ne možemo toliko, ali smiješno je da nudimo po 2,3 hiljade. Prije korone i nekako, ali sada su plate u svim sektorima strašno porasle, uključujući sport. Nemamo para, ok, ali neko je valjda kriv za to, neko valjda ne zna namaći pare. Pa mi čak i da nemamo dugova, opet bismo bili 4, 5. ili 6. u ligi po platama, pod pretpostavkom da te pare dajemo na igrače (govorim samo o našim parama, bez javnih sredstava i sredstava prikupljenih akcijama navijača). O čemu dalje da pričamo?

A te priče da je za nekog puno 5 hiljada dati okačite mačku o rep, jer ako mi nećemo, dat će neko drugi, pojačati se, a mi ćemo uzimati teške polovnjake…
A dugove od have vraćamo

Zvaka72
Kontakt:

čet jun 22, 2023 8:57 pm

Grbavica je napisao/la:
čet jun 22, 2023 8:33 pm
Ovcina 11 milja imo slika aj pljacke slikaslikaslika

Sve preko 5 hiljada maraka je puno za bilo kojeg igraca iz nase lige, osim bilbije jer je vec duze u mostaru a i trpa nemilice levat
Hahahaa e zato Ordagić & company neće u Želju kod kona pojačanja koja su zimus došla a i ova nova ni jedan nema manju neto platu ispod 10 hiljada što sa doprinosima dođe oko 17 000 KM za nas nedostižno jer se radi o ozbiljnom novcu i ulaganju.
Naša šansa su mladi igrači i povratnici tipa Hodžić ili Osmanković koji može napredovati, jes da je ispo pakšu, i potrčao u jebenu lokomotivu ali pametnije sad plata plus bonusi npr. za broj oigranih utakmica, pobjeda kartona pa rezultata pa ti vidi hoćeš li tako ili kod sisoja na kazan.
Plava porodica me ubi u pojam.

ŽFC
Kontakt:

čet jun 22, 2023 9:20 pm

kvalitet je napisao/la:
čet jun 22, 2023 7:40 pm
Nesposobna Uprava koja ne zna u najpopularniji klub u državi donijeti ozbiljan novac, sve vrijedno spomena je ili od vlasti ili od navijača, najbolji igrači odlaze za 0 KM, zadovoljili smo se samo domaćinskim poslovanjem, zato i nema pojačanja, zato se i povezujemo s ovakvim igračima… ja sam se pomirio s tim, ali ne pada mi na moju lijepu pamet da im dajem bezrezervnu podršku.
ova uprava je svašta pregurala, klub je nekako opsto, vratilo se nešto dugova, izborila se evropa. ali ovo će im sigurno biti najveći udarac do sada, da ostanu bez svesrdne podrške forumaša zvanog kvalitet, nadam se samo da za sobom ne povuče još kojeg forumaša što bi vjerovatno za posljedicu imalo gašenje kluba.

kvalitet
Kontakt:

čet jun 22, 2023 9:50 pm

cikazubo je napisao/la:
čet jun 22, 2023 8:45 pm
kvalitet je napisao/la:
čet jun 22, 2023 7:40 pm
Nesposobna Uprava koja ne zna u najpopularniji klub u državi donijeti ozbiljan novac, sve vrijedno spomena je ili od vlasti ili od navijača, najbolji igrači odlaze za 0 KM, zadovoljili smo se samo domaćinskim poslovanjem, zato i nema pojačanja, zato se i povezujemo s ovakvim igračima… ja sam se pomirio s tim, ali ne pada mi na moju lijepu pamet da im dajem bezrezervnu podršku.
Kao clan posaljes skupstini zahtjev, predlozis model, udjes u upravljacke strukture i rijesis nam sve probleme kad je tako lako vodit Zelju.
Gdje ste svi vi koji tako pisete kad je trebalo sastavit novu upravu, imenovat direktora, sekretara ?
Nemam mjesečno viška bar 10 milja da uđem u upravljačku strukturu. Bez toga bi mene bilo stid i pomisliti da budem i blizu kluba. Ali nemamo svi obraza, pa su nam kroz npr. Skupštinu prodefilovali i konobari, skladištari… da ne nabrajam.

Poenta je da mi imamo organizacijski problem, a sudeći prema posljednjoj presici ne radimo aktivno da to promijenimo. Nego čekaj da se smiluju i usvoje novi Zakon o sportu, a kad će to biti, boga pitaj…

Bez svježeg kapitala nema uspjeha, već smo došli u situaciju da više od pola lige daje veće plate. Ako se nastavi ovaj trend, a mi ne promijenimo nešto, borit ćemo se za opstanak i sjećati se mečeva protiv Dinamo Minska.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

milanribar
Kontakt:

čet jun 22, 2023 10:15 pm

Ti si izgleda samo neko voli puno da priča sa sigurne distance, iza pseudonima. Nikog nije bilo paša kad se sastavljala skupština poslije Amarove harange u saradnji sa nesposobnom strukturom na čelu sa Nurkom i Nazifom, al bukvalno nikog nije bilo.
Skupili su se navijači al ne navijači ko veliki broj ovih na forumu što pišu, nego smo skupili ljude koji su davali zadnju marku za Želju dotad al ne od svojih silnih para nego su svaku viška marku za Želju davali i da gledaju Želju. Takvi su sad uglavnom i u administraciji i u upravljačkim strukturama bar što ja znam. Jesul sposobni to će vrijeme pokazat, zasad pokazuju da su sposobni bili da nas izvade iz svih problema sa kojim se klub suočio a nisu mali bili problemi.
Sportski segment je nešto što bez para teško može da se unaprijedi, klub trenutno 80% prihoda usmjerava u dugove i finansijsku stabilnost kluba. Ako neko misli da postoje ljudi ili jedan čovjek koji će doći i uložiti tolike pare kojima će pokrivati dugove i ulagati ogromne svote u sportski segment slobodno nek ih pokaže, garantujem da će svi ovi ljudi odstupiti iz kluba ako se takvi pojave.

S ovim bi završio pisanje na ovom forumu jer neosnovane kritike na račun ulaganja u igrački kadar i pored toga što se prezentovala situacija u klubu više puta govori mi da ovdje sigurno nema dovoljno navijača koji su svjesni situacije i kojima je opstanak i funkcionisanje kluba na prvom mjestu.

Jednom su otjerani ljudi koji su klub stavili na noge bez da se imala adekvatna zamjena za iste, vjerujte da se drugi put to neće desiti. To budite sigurni.

Grbavica
Kontakt:

čet jun 22, 2023 10:33 pm

Oko 200 hiljada mjesecno se daje za dugove. To su 2 vrhunska igraca za nasu ligu.
A i te pare mora neko namaci, ne dolaze same sigurno.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

SanMan
Kontakt:

čet jun 22, 2023 10:36 pm

Zvaka72 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Sve preko 5 hiljada maraka je puno za bilo kojeg igraca iz nase lige, osim bilbije jer je vec duze u mostaru a i trpa nemilice levat
Hahahaa e zato Ordagić & company neće u Želju kod kona pojačanja koja su zimus došla a i ova nova ni jedan nema manju neto platu ispod 10 hiljada što sa doprinosima dođe oko 17 000 KM za nas nedostižno jer se radi o ozbiljnom novcu i ulaganju.
Naša šansa su mladi igrači i povratnici tipa Hodžić ili Osmanković koji može napredovati, jes da je ispo pakšu, i potrčao u jebenu lokomotivu ali pametnije sad plata plus bonusi npr. za broj oigranih utakmica, pobjeda kartona pa rezultata pa ti vidi hoćeš li tako ili kod sisoja na kazan.
Što hahaha, jol to Ordagić i ostali vrijede više od 5 HILJADA maraka za 4 utakmice u mjesecu, znaš li ti kolko je to (kolka ti je plata)
U redu neki bonusi za osvojeno nešto, ali ovo lupanje cifri da su im plate tolike u ovoj našoj ligi objesite mačku o rep. Pa kolko im je uplaćeno poreznoj i za pemziju - u cijeloj ligi nema ni jedan igrač da ima uplaćeno 2.000 milje KM mjeserčno za poreze. To rekla kazala zaboravite, vole i igrači i klubovi a pogotovo manageri lagati

kvalitet
Kontakt:

čet jun 22, 2023 10:41 pm

milanribar je napisao/la:
Ti si izgleda samo neko voli puno da priča sa sigurne distance, iza pseudonima. Nikog nije bilo paša kad se sastavljala skupština poslije Amarove harange u saradnji sa nesposobnom strukturom na čelu sa Nurkom i Nazifom, al bukvalno nikog nije bilo.
Skupili su se navijači al ne navijači ko veliki broj ovih na forumu što pišu, nego smo skupili ljude koji su davali zadnju marku za Želju dotad al ne od svojih silnih para nego su svaku viška marku za Želju davali i da gledaju Želju. Takvi su sad uglavnom i u administraciji i u upravljačkim strukturama bar što ja znam. Jesul sposobni to će vrijeme pokazat, zasad pokazuju da su sposobni bili da nas izvade iz svih problema sa kojim se klub suočio a nisu mali bili problemi.
Sportski segment je nešto što bez para teško može da se unaprijedi, klub trenutno 80% prihoda usmjerava u dugove i finansijsku stabilnost kluba. Ako neko misli da postoje ljudi ili jedan čovjek koji će doći i uložiti tolike pare kojima će pokrivati dugove i ulagati ogromne svote u sportski segment slobodno nek ih pokaže, garantujem da će svi ovi ljudi odstupiti iz kluba ako se takvi pojave.

S ovim bi završio pisanje na ovom forumu jer neosnovane kritike na račun ulaganja u igrački kadar i pored toga što se prezentovala situacija u klubu više puta govori mi da ovdje sigurno nema dovoljno navijača koji su svjesni situacije i kojima je opstanak i funkcionisanje kluba na prvom mjestu.

Jednom su otjerani ljudi koji su klub stavili na noge bez da se imala adekvatna zamjena za iste, vjerujte da se drugi put to neće desiti. To budite sigurni.
Šta su bolan sposobni, pa bez akcija navijača i sve većeg ulaska javnog novca u klub bismo opet poslovali u minusu! Pa tako mogu i ja upravljati klubom, evo odmah se stavljam na raspolaganje! Uzmi tabelu prihoda i rashoda i sve će ti biti jasno.

Eto, predsjednik je najavio da će biti odgovori na pitanja navijača. Evo molim da postavimo što više pitanja, a da dobijemo KONKRETAN ODGOVOR, koliko su PONAOSOB članovi UO, NO i Skupštine uložili u klub, što kao fizička lica, što kao vlasnici firmi. Pa ćemo se uporediti s drugim iz lige naše, ne moramo dalje.

Da ne govorim o tome da nas prave budalama u nekim situacijama. Samir nas je SLAGAO za Santosa i Hodžića, samo zbog toga je zaslužio nogu. Svi smo vidjeli da je teren puno oštećen, predsjednik kaže nije. Oslonili smo se previše na vlasti, što općinske, što kantonalne. Najavili da pravimo biletarnicu, pa nekad usput prolongirali, a da navijače nisu ni obavijestili. Mogao bih još, ali zaustavit ću se.

Meni nije dovoljno što neko domaćinski posluje, to bi se trebalo podrazumijevati. Znam šta je bilo prije, šta su nam uradili amar, travnička varalica i kompanija, ali to nije izgovor.

Maestro_1921
Kontakt:

čet jun 22, 2023 10:58 pm

Grbavica je napisao/la:
čet jun 22, 2023 10:33 pm
Oko 200 hiljada mjesecno se daje za dugove. To su 2 vrhunska igraca za nasu ligu.
A i te pare mora neko namaci, ne dolaze same sigurno.
Direktorica na pressu reče da fiksno 100 hiljada mjesečno ide za dugove. Ni to nije malo, da se razumijemo, pogotovo u našoj situaciji.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

čet jun 22, 2023 11:01 pm

Ne lupajte gluposti. Kakvih 11k za Ovcinu, jeste vi pri zdravoj pameti. 6k decko imao i to mu htjeli smanjiti

Eric Cantona
Kontakt:

čet jun 22, 2023 11:10 pm

Vratiće se Amar da posloži sve u klubu. Vidim da nedostaje pojedincima.

Maestro_1921
Kontakt:

čet jun 22, 2023 11:13 pm

SanMan je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Što hahaha, jol to Ordagić i ostali vrijede više od 5 HILJADA maraka za 4 utakmice u mjesecu, znaš li ti kolko je to (kolka ti je plata)
U redu neki bonusi za osvojeno nešto, ali ovo lupanje cifri da su im plate tolike u ovoj našoj ligi objesite mačku o rep. Pa kolko im je uplaćeno poreznoj i za pemziju - u cijeloj ligi nema ni jedan igrač da ima uplaćeno 2.000 milje KM mjeserčno za poreze. To rekla kazala zaboravite, vole i igrači i klubovi a pogotovo manageri lagati
Ma jedino se pitari baš razbacuju parama, donekle i Tuzla, al sumnjam da baš toliko pretjeruju kao gurbeti.
Znam da je Jakirović pričao za Zrinjski, da ne daju neke velike plate uopšte, u granicama normale, ali imaju premije, i za njih igraju. Pa bujrum zaradi sebi, daj gol, asistiraj, osvojite nešto kao ekipa itd.. Mislim da je to najbolji put, dadneš igraču neku normalnu platu i da ima premije. A ovo što uhljupi rade je totalno pogrešno, dadneš igraču astronomsku platu a on ispadne totalni flop, bačene pare u vjetar.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet jun 22, 2023 11:25 pm

Forumaši ne mogu otjerati nikoga i hvala Bogu da je tako. Ne vidim problem da neko napiše da uprava radi loše ako je to nečije mišljenje, ili da neko kaže da radi dobro, ili da neko misli da je Bekrić izgubio komas i da je slagao dosta stvari, namjerno ili nenamjerno.

Forum je da se iznese mišljenje, a ne u fazonu ako ti bolje znaš javi se u klub samo takve čekaju. Onda ne treba ni igru ni igrače komentarisati, jer ako mislite da možete bolje odigrati prijavite se na probu, svakako izgleda sve primamo.

Zvaka72
Kontakt:

SanMan je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Možda i vrijede ali Željo ne bi imao velike koristi od istih, klasični plaćenici.
Radije uložiti u nekog juniora na individualne treninge sa instruktorima profesionalcima a ne našim DiF-ovcima.
To je moje mišljenje. A što se tiče plata nisi u pravu Bagerista u ViK-u ima 1700 maraka. Ti stvarno misliš da Ziljkić igra za manje od 10 hiljada KM neto, a da ne govorim o Brazilcima ili Vrančiću.
Bolan zimus u Konjicu i igmanu u fabrici umalo pobuna jer Džahid dao Musemiću 100 hiljada za 6 mjeseci a radnici rade za milju.
Plava porodica me ubi u pojam.

SanMan
Kontakt:

pet jun 23, 2023 12:05 am

Zvaka72 je napisao/la:
SanMan je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

Možda i vrijede ali Željo ne bi imao velike koristi od istih, klasični plaćenici.
Radije uložiti u nekog juniora na individualne treninge sa instruktorima profesionalcima a ne našim DiF-ovcima.
To je moje mišljenje. A što se tiče plata nisi u pravu Bagerista u ViK-u ima 1700 maraka. Ti stvarno misliš da Ziljkić igra za manje od 10 hiljada KM neto, a da ne govorim o Brazilcima ili Vrančiću.
Bolan zimus u Konjicu i igmanu u fabrici umalo pobuna jer Džahid dao Musemiću 100 hiljada za 6 mjeseci a radnici rade za milju.
Il ja il ti ne živimo u ovoj Bosni i to od svoje plate
Hoš da ti dovedem Musemića za 30.000 za šest mjeseci da ti bude lični trener
pusti laži, krađe i muljanja direktora državnih firmi, vlasnika klubova, političara......

Mulalic Edis
Kontakt:

pet jun 23, 2023 12:11 am

kvalitet je napisao/la:
čet jun 22, 2023 10:41 pm
milanribar je napisao/la:

Šta su bolan sposobni, pa bez akcija navijača i sve većeg ulaska javnog novca u klub bismo opet poslovali u minusu! Pa tako mogu i ja upravljati klubom, evo odmah se stavljam na raspolaganje! Uzmi tabelu prihoda i rashoda i sve će ti biti jasno.

Eto, predsjednik je najavio da će biti odgovori na pitanja navijača. Evo molim da postavimo što više pitanja, a da dobijemo KONKRETAN ODGOVOR, koliko su PONAOSOB članovi UO, NO i Skupštine uložili u klub, što kao fizička lica, što kao vlasnici firmi. Pa ćemo se uporediti s drugim iz lige naše, ne moramo dalje.

Da ne govorim o tome da nas prave budalama u nekim situacijama. Samir nas je SLAGAO za Santosa i Hodžića, samo zbog toga je zaslužio nogu. Svi smo vidjeli da je teren puno oštećen, predsjednik kaže nije. Oslonili smo se previše na vlasti, što općinske, što kantonalne. Najavili da pravimo biletarnicu, pa nekad usput prolongirali, a da navijače nisu ni obavijestili. Mogao bih još, ali zaustavit ću se.

Meni nije dovoljno što neko domaćinski posluje, to bi se trebalo podrazumijevati. Znam šta je bilo prije, šta su nam uradili amar, travnička varalica i kompanija, ali to nije izgovor.
Pa covjek ti je objasnio fino. Sta ti nije jasno? Nadji nekog sto zna namaci pare ili uloziti svoje pare i ljudi ce se skloniti. Dodji ti, javi se.
Veliki posao je odradjen u posljednjem periodu.
Santos je ispricana prica. Hodzicu se ponudilo 4, pa 8 hiljada i na kraju je otisao za 10 milja eura u Tursku.
Nije trebao Bekric talasati, ali s obzirom da je Zeljo u evropi i da je to naucna fantastika s ulaganjima onda dodji da mu spomenik sazidas sa par forumskih strucnjaka i njemu i upravi kluba.
Grande Miske 💪

Mulalic Edis
Kontakt:

pet jun 23, 2023 12:17 am

Svjesno unosis nemir i bolesno si negativan, kao i ovaj @Alnamelesghoul. Taman se dva, tri Misketova balvana umire i uzmu ksanaks i ti se onda pojavis sa nekakvim glupostima, a u decembru nismo trebali docekati januar. Iz suplje u prazno ponavljas neke gluposti. Ribar clan skupstine, pisao realno i covjek upucen u situaciju.
Grande Miske 💪

SamoNapad
Kontakt:

Ne moze se reci da je Bekric lagao, moje mišljenje je da on sad samo na tezi nacin uci kakva su sorta igraci i njihovi zastupnici a nije da nije i on u svojoj karijeri radio sa njima. Pare vrte gdje burgija nece i to je činjenica. Mi mozemo samo se nadati da znaju sta rade i da ovaj trener izvuče nesto iz ekipe na taktickom planu. Dugoročno bez novca necemo dalje od sredine tabele.

kvalitet
Kontakt:

pet jun 23, 2023 12:31 am

LARSSON je napisao/la:
Forumaši ne mogu otjerati nikoga i hvala Bogu da je tako. Ne vidim problem da neko napiše da uprava radi loše ako je to nečije mišljenje, ili da neko kaže da radi dobro, ili da neko misli da je Bekrić izgubio komas i da je slagao dosta stvari, namjerno ili nenamjerno.

Forum je da se iznese mišljenje, a ne u fazonu ako ti bolje znaš javi se u klub samo takve čekaju. Onda ne treba ni igru ni igrače komentarisati, jer ako mislite da možete bolje odigrati prijavite se na probu, svakako izgleda sve primamo.
Ma jok, daj jednoumlje, ignoriši bilo kakve argumente hvali sve i piši “javi se u klub”… iznad mene napisa čovjek da dugoročno bez para nema uspjeha. Eto još jednog pitanja za predsjednika - ima li plan da se značajno povećaju prihodi, da ga detaljno obrazloži, da kaže kojim firmama je, ako je, išao na noge da pita za sponzorstvo, ko je pristao, ko odbio…

Kroz godinu, dvije bez budžeta od bar 7 miliona nećemo biti uopće konkurentni, nadam se da to shvataju ljudi iz kluba. Zanosite se Evropom koja je više splet okolnosti, ponajviše što je pola lige igralo van svog stadiona, nego naše kvalitete. Ja sam se nadao da su svjesni toga i da ćemo se pojačati, za sada mrka kapa…

plavi kanarinac
Kontakt:

pet jun 23, 2023 12:37 am

Mulalic Edis je napisao/la:
Svjesno unosis nemir i bolesno si negativan, kao i ovaj @Alnamelesghoul. Taman se dva, tri Misketova balvana umire i uzmu ksanaks i ti se onda pojavis sa nekakvim glupostima, a u decembru nismo trebali docekati januar. Iz suplje u prazno ponavljas neke gluposti. Ribar clan skupstine, pisao realno i covjek upucen u situaciju.
Haha jedan od najofirnijih ... Misketovi balvani a u potpisu Grande Miske ***** ti svijet !!
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.

Prijava