ned maj 28, 2023 7:19 pm
Vruce glave, redom...
Mi smo u ovu sezonu usli ne znajuci da li cemo je zavrsiti, sa dugovima prema Osimu i drugim povjeriocima koji su mnogo veci nego sto se to uopste misli. Vecina je imala razumjevanja, pojedini, a znate koji su - nisu. Cak je i licenca dosla u pitanje, hvala Misketu sto je "uletio" sa parama kada nije imao ko.
Mulalica nikada nisam pljuvao, niti cu, na njegovu energiju smo na pocetku bili konkurentni. Tvrdoglav je kao covjek, takav je bio kao igrac, takav je i kao trener, ali ima ovdje i njegovih zasluga i lijepo je sto se Basic sjetio da to spomene. Pruzio je ruku prvi i to je gospodski od njega. Uprava, Nadzorni Odbor, Skupstina i svi uposlenici i prijatelji Kluba zasluzuju veliko hvala za sve sto je nesebicno uradjeno ove sezone. Sve to je islo na ogroman pogon svih nas koji volimo i zivimo taj Klub. Navijaci su iznijeli ogroman teret ove sezone. Najveci u posljednjih 30 godina, ako ne brojimo ratne godine.
Basic je prije svega skolovan trener sa inostranim iskustvom i to se vidjelo. Nije uvijek bio ovako smiren, medjutim taj angazman vani mu je donio i to. Moglo bi to sa njim imati lijepu buducnost, ali sada sve treba staviti na papir i otvoriti karte.
Kako god, uzasno teska i neizvjesna sezona gdje sam spustio ocekivanja na krajnji minimum (opstanak). Zavrsiti treci je velika stvar, a to uraditi ispred bacenih miliona, kamiona i "bosanskog dinama" je samo slag na tortu. Dzaba vam novci, moji sinovci...
Hvala Zeljo, hvala Manijaci, hvala svima. Ove sezone pogotovo Manijaci su neka druga dimenzija. Maestralni na svim poljima!
I na kraju hvala Tuzlanskoj publici koja se gospodski ponasala, a cak je tu bilo i nekog skandiranja sa postovanjem. Koliko god mi bili mala drzava, Tuzla je ipak grad i dosta urbane raje tu zivi. Sretno i vama.
Ma VOLIM TE ZELJO!!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/