Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Maestro_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2023 2:06 pm

Kolubara izbačena iz lige, mogli bi Dadu zaganjati. :kafa:
Hajde Bekrija, završavaj ga. :D

blueboy
Kontakt:

uto maj 23, 2023 2:07 pm

Ako je bilo zimus za Santosa ponuda i ako ih ima i sada, onda uložiti tih 200 hiljada KM i prodati ga odmah nakon evropskih utakmica. Barem se može uzeti 200 hiljada eura i opet smo zaradili na njemu. Ovako će otići besplatno.

Ako će Sarajevo za Varešanovića uzeti 400 hiljada eura i 20% od slijedećeg transfera, onda bi i mi valjda mogli uzeti za Santosa pola tog iznosa.

MiroslavKruzik

uto maj 23, 2023 2:19 pm

Protiv Slobode nam sudi Gigović ili Bilbija

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

volimtezeljo

uto maj 23, 2023 2:57 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
uto maj 23, 2023 1:07 am
volimtezeljo je napisao/la:
pon maj 22, 2023 11:50 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
pon maj 22, 2023 11:05 pm
Samo da se zahvalim najvećem poslijeratnom vizionaru kluba koji je omogućio da se napravi ova slika istočne tribine koja kruži mrežama... Hvala ti S.M.!
Jel ima jos neko zasluzan?
Pratim ti postove, neodoljivo me podsjecas na neke forumase koji odavno ne pisu, ali su nasli klapu na ss forumu.

Kako god, izasao na čelo rekao da garantira svojim sredstvima kompletiranje izgradnje, imao muda ko kante jupola poznavajuci kakva smo mi zgadija od ljudi i nacije i ispunio obećanje bez dana kasnjenja.

A ti sad ako imas 2+2=4 sracunaj koliko je od izgradnje te tribine ta tribina uprihodila pa ces skontati da nam je taj vizionar koji je inicijator i garant ideje istoka pomogao, koliko pomaže i koliko ce nam pomoci u budućnosti.

😉
Ako ti sta znaci tamo sam Misketovac. Jer jednostavno ne uklapam se u ta vidjenja pojedinaca. To mogu razumjeti ovi sto probaju da imaju slobodno misljenje. Nikako ovi koji stvaraju kultove licnosti. Taj put nije dobar put.
Sve to stoji, ne osporavam njegov ucinak sekunde. Bio na vrhu ljestvice u svakom segmentu, ali bilo je tu dosta drugih koji su gurali i pomagali (ovdje ne ubrajam desetogodisnje). Hvala im, ti su nam ljudi otvorili neke jove vidike i pokazali da Zeljeznicar moze biti iznad sivila BiH.

Zeljeznicar je brend, on je nosioc projekta istocne tribine, Zeljeznicar je osvajao duple krune. Nije Amar, nije Senad napravio nego Zeljeznicar. Siroki Brijeg, peti, deseti su kupovali karte i kupujemo zbog Zeljeznicara, a ne zbog nekog treceg.

Zeljeznicar je iznad svih njih!

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:03 pm

blueboy je napisao/la:
Ako je bilo zimus za Santosa ponuda i ako ih ima i sada, onda uložiti tih 200 hiljada KM i prodati ga odmah nakon evropskih utakmica. Barem se može uzeti 200 hiljada eura i opet smo zaradili na njemu. Ovako će otići besplatno.

Ako će Sarajevo za Varešanovića uzeti 400 hiljada eura i 20% od slijedećeg transfera, onda bi i mi valjda mogli uzeti za Santosa pola tog iznosa.
Jest da imas.profesiionalni ugovor sa njim.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Grbavica
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:20 pm

Dzezvar je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

E pa yebi ga, mi bi se yebali a da nam ne udje. Milione bi da uzmemo, al da nista ne ulozimo...
Ako trenutno nismo u mogucnosti da platimo tu cifru, onda sretno mu bilo.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

fanaticZeljin
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:22 pm

Sto prije shvatite da od ove nase uprave nema nista bice vam lakse... Nesposobni su da namaknu neke pare i to je to
Srcu draga, boja PLAVA !

kvalitet
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:32 pm

Dzezvar je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Vidi druže, nisi u pravu. Ako tako razmišljaju, kao ti, ovi iz Uprave, griješe. Nakon x godina imaš igrača koji zaista pravi razliku na terenu i koji milijardu posto može otići za nekih 400-500 hiljada maraka, a s boljom sezonom i za milion. Evo ja glavu dajem da je tako, a mogu i elaborirati što tako mislim, nije problem. Tih 200k maraka je smiješan iznos ako ćeš ga dugoročno vezati ugovorom. Znači momak odskače, vidno, od konkurencije, nama valja životom, bez njega ne bismo bili pred vratima Evrope. To su fakti. Za takve igrače treba dati pare, vrlo jednostavno. Čak i ako ga ne prodaš, u šta sumnjam, na terenu će ti on zaraditi te pare, kod nas niko o tome ne razmišlja. Meni je smiješno da se uopće vode ovakve rasprave. I porediti Dialibu tada s ovim sad ne stoji. Sad je vrijednost igrača bukvalno 10x veća. Ne znam, neću da vjerujem da bismo zbog hebenih 200k maraka bili spremni izgubiti Santosa, a samim tim i zaradu iz našeg džepa. Pričamo o 200k kao da je milion, smiješno fakat.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

MiroslavKruzik

uto maj 23, 2023 3:37 pm

phpBB [video]

Čovječe, gledam ove odgovore na pitanja navijača, pa ništa što su obećali nisu uradili, posebno kada je u pitanju infrastruktura stadiona a obećaše radove na istoku itd

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:43 pm

kako mi brzo zaboravljamo u kakvim smo g.ovnima

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:43 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
Sto prije shvatite da od ove nase uprave nema nista bice vam lakse... Nesposobni su da namaknu neke pare i to je to
a sa kojim parama dugove vraćaju?

ublehas
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:53 pm

Ja samo znam da ni jedan igrač u ligi ne vrijedi da daš za njega pare koje nemaš!

To nam se nebrojeno puta odbilo o glavu. To kockanje sa igračima. Kao nemoj ga prodati kad imaš ponudu/ plati obeštećenje/ daj mu veću platu nego što možeš....kao vratiće se kroz transfer ili Evropu. Do sada nam se nikad nije vratilo, a svaki put smo zbog takvih stvari otišli u dubiozu.

Nemojte zaboraviti da pored te naknade treba sigurno dati i finu platu Santosu, a možda i šta menadžeru.

Ja bi ga potpisao u sljedećim slučajevima:

1) imamo dovoljno para da to ne bude udar na naš budžet za plate i pojačanja
2) potpišemo ga za XY para, a možemo ga odmah prodati za XY+Z para
3) uspijemo završiti da se ne plati ta naknada

Ponavljam, sve ostalo je kocka koja nam se do sada nije nikad isplatila.

damirfile
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:53 pm

Ovi su zlatni kakvi su prije njih bili.
Da su idealni nisu i treba prosiriti krug ljudi.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:54 pm

kvalitet je napisao/la:
uto maj 23, 2023 3:32 pm
Dzezvar je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Vidi druže, nisi u pravu. Ako tako razmišljaju, kao ti, ovi iz Uprave, griješe. Nakon x godina imaš igrača koji zaista pravi razliku na terenu i koji milijardu posto može otići za nekih 400-500 hiljada maraka, a s boljom sezonom i za milion. Evo ja glavu dajem da je tako, a mogu i elaborirati što tako mislim, nije problem. Tih 200k maraka je smiješan iznos ako ćeš ga dugoročno vezati ugovorom. Znači momak odskače, vidno, od konkurencije, nama valja životom, bez njega ne bismo bili pred vratima Evrope. To su fakti. Za takve igrače treba dati pare, vrlo jednostavno. Čak i ako ga ne prodaš, u šta sumnjam, na terenu će ti on zaraditi te pare, kod nas niko o tome ne razmišlja. Meni je smiješno da se uopće vode ovakve rasprave. I porediti Dialibu tada s ovim sad ne stoji. Sad je vrijednost igrača bukvalno 10x veća. Ne znam, neću da vjerujem da bismo zbog hebenih 200k maraka bili spremni izgubiti Santosa, a samim tim i zaradu iz našeg džepa. Pričamo o 200k kao da je milion, smiješno fakat.
Vi razmisljate kao da imamo milione,e nemamo.Sastavljamo jedva kraj sa krajem.m
Bolje tih 200 000 dati amaru za dug i skinuti ga sa qrca vise.
Nismo u prilici da placamo za igraca toliko,koliku god on prevagu donosio.
Jednostavno je tako,ljudi u kkubu racionalno razmisljaju.
Eto sto ga njegovi menadjeri ne prodaju imali su pola godine fore da dogovaraju i pregovaraju.
Niko ozbiljan nece da da te pare za igraca koji je samo brz i nista vise.Za nasu ligu je mozda top,ali svjedoci smo da kada ga malo ozbiljnjji igrac zatvori njega na mapi nema.
Na kraju igracima su obecane premije u tom iznosu ako izbore europu,e sad skontaj sta je bolje...dati njima ili dati za santosa ...

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 3:59 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
Ne mozes namaknuti pare kada ti nkn stop visi mac nad vratom.
Nama se cini da ne namicu,ali namicu ih.Sta mislis kakonse opstalo do sada.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:02 pm

Namicu oni pare itekako, samo kad namaknu odma te neko i poklopi kome moras proslijedit.
Željezničar ante portas !

BHDragons
Kontakt:

Je li nam na kraju sezone ističe ugovor sa Macronom? Ko je u planu ako ističe? Meni je Umbro u zadnjih 10ak godina bio najbolji daleko što izgledom što kvalitetom.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:13 pm

AsharaK je napisao/la:
Namicu oni pare itekako, samo kad namaknu odma te neko i poklopi kome moras proslijedit.
To je taj mac nad vratom...

salle86
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:17 pm

Namiču ali slabo, da može i mora bolje u odnosu na veličinu kluba i ambicije, itekako mora. Ima li iko bolji, to je sad druga priča.

Što se Santosa tiče, on itekako vrijedi svih para koje se trebaju dati za njega, ali kad ih nemaš onda tu sva priča završava.

Meni se recimo svidjelo kako Bekrić reče, nemamo neke velike pare da damo za plate, ali OK ako misliš da vrijediš dođi igraj za to što ti možemo ponuditi plus imaš procenat od transfera. Pa bujrum. Legitimno je da neko odabere i lupam Tuzlu, Velež, Široki, Borac...ali kako god opet je Željo ime, opet se u Želji piše ponajviše ako ništa zbog nas navijača kad se tamo negdje navede da je na Grbavici bilo ljudi koliko ma svim ostalim stadioni skupa. I opet nije sigurno isto igrati u TC pred 200 ljudi i u Želji pred 5-6-10 hiljada gdje te adrenalin opali pa letiš kako ne bi letio da te gleda gorepomenuta brojka od 200. A samim tim eto i prilike da te neko vidi prije tu...
Naravno nije lahko nekog i nagovoriti da dođe da igra za 2 milje lupam ili ti ga 25 godišnje a u TC može uzeti 50, uz to da opet svakako ide nakon te sezone negdje...ali opet kažem nije isto igrati na Grbavici gdje te nafuraju pa igraš 80% svaki meč, i nebitno sad gdje, gdje u prosjeku igraš 50% od svojih mogućnosti jer te niko i ne tjera da igraš jače
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto maj 23, 2023 4:27 pm

To sa Santosom ce biti vjerovatno novi amaterski ugovor i prodaja poslije Evrope, ako je izborimo naravno. :D
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: ubaceni element, Ujko, ZeljinManijak i 41 gost.

Prijava