Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 23, 2023 1:07 am

volimtezeljo je napisao/la:
pon maj 22, 2023 11:50 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
pon maj 22, 2023 11:05 pm
Samo da se zahvalim najvećem poslijeratnom vizionaru kluba koji je omogućio da se napravi ova slika istočne tribine koja kruži mrežama... Hvala ti S.M.!
Jel ima jos neko zasluzan?
Pratim ti postove, neodoljivo me podsjecas na neke forumase koji odavno ne pisu, ali su nasli klapu na ss forumu.

Kako god, izasao na čelo rekao da garantira svojim sredstvima kompletiranje izgradnje, imao muda ko kante jupola poznavajuci kakva smo mi zgadija od ljudi i nacije i ispunio obećanje bez dana kasnjenja.

A ti sad ako imas 2+2=4 sracunaj koliko je od izgradnje te tribine ta tribina uprihodila pa ces skontati da nam je taj vizionar koji je inicijator i garant ideje istoka pomogao, koliko pomaže i koliko ce nam pomoci u budućnosti.

😉
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

MiroslavKruzik

uto maj 23, 2023 1:22 am

volimtezeljo je napisao/la:
pon maj 22, 2023 11:50 pm
pon maj 22, 2023 11:05 pm
Samo da se zahvalim najvećem poslijeratnom vizionaru kluba koji je omogućio da se napravi ova slika istočne tribine koja kruži mrežama... Hvala ti S.M.!
Jel ima jos neko zasluzan?
Pratim ti postove, neodoljivo me podsjecas na neke forumase koji odavno ne pisu, ali su nasli klapu na ss forumu.

Kako god, izasao na čelo rekao da garantira svojim sredstvima kompletiranje izgradnje, imao muda ko kante jupola poznavajuci kakva smo mi zgadija od ljudi i nacije i ispunio obećanje bez dana kasnjenja.

A ti sad ako imas 2+2=4 sracunaj koliko je od izgradnje te tribine ta tribina uprihodila pa ces skontati da nam je taj vizionar koji je inicijator i garant ideje istoka pomogao, koliko pomaže i koliko ce nam pomoci u budućnosti.

slika
Hoce jednostavno da kaze da su navijaci izgradili tribinu. Samo zaboravlja da bi po njegovom Jug bi isto izgradili navijači samo eto nema nekog Misimovica da povede taj projekat. Sva je suština u tome.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Zadnja izmjena: MiroslavKruzik, dana/u uto maj 23, 2023 1:22 am, ukupno mijenjano 1 put.

kvalitet
Kontakt:

uto maj 23, 2023 1:24 am

Mulalic Edis je napisao/la:
uto maj 23, 2023 12:18 am
kvalitet je napisao/la:
pon maj 22, 2023 9:52 pm
MiroslavKruzik je napisao/la:
pon maj 22, 2023 9:44 pm
Bekrić izjavi da je glavni problem oko produzenja Santosovog ugovora naknada i produzivanje za nas bi trazilo potpisivanje profesionalnog ugovora a mi nismo spremni platiti prevelik iznos za naknadu, pa se traze druge opcije kako bi se uspjelo doci so zajednickog dogovora i produzenja ugovora.

Ali, generalno je optimista za produzenje Hodzica i Santosa.

Ma ja, daj sve džaba, nismo u stanju hebenu naknadu platiti… bude li gdje snimak gostovanja, postavite
Pa sta predlazes. Da dignemo kredit i platimo je? Ni u punoj boljim situacijama nismo placali te stvari.
Sta se ovi jadnici satrase da objasne da Bekric nije to to jer je ismijavao Truhlu jabuku i Misketa sto se tice razumijavanja loptanja. I kad je otjeran jer nije to to nije trebao slaviti titulu u Mostaru, nego plakati sto ga je Truhla Jabuka otjerala. Stvarno vrijedjanje inteligencije.
Grbavica je rekla svoje.
Svi u Tuzlu !
Predlažem da mrdnu guzovima i nađu sponzore koji će to moći pokriti. Klub s 11.000 navijača protiv Posušja bez generalnog sponzora, cirkus, ne umanjujući značaj one naše akcije, ali znaš na šta mislim.

Santos se sad može prodati bar za 500k maraka. Ako je tačno da je 200k ta cijena, naravno da treba platiti, pod uvjetom da potpiše dugoročan ugovor, barem tri godine.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Maestro_1921
Kontakt:

uto maj 23, 2023 1:31 am

TheBlue je napisao/la:
pon maj 22, 2023 10:45 pm
Ljudi, klub ne cine 2 covjeka, vec skupina od minum 20 ljudi gdje se zna ko sta radi.

Dok god se poslovi u klubu zavrsavaju na volenterskoj bazi, tu ne moze biti napretka.

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati ljudi koji su profesionalni. Ne da imamo 100 problema, mi ih imamo 1000 i dan danas.

Ovo je i dalje cisto prezivljavanje, i ako mislimo biti iole ozbiljan klub, mi moramo otvoriti vrata ljudima sa parama i pustiti im da upravljaju klubom...

Cesto se prica ne moze, zakon, itd. Ali moze... itekako moze...

Ova garnitura ljudi u klubu su izvukli maksimum, ali doslovno makismum, eh sada je na nama da odaberemo, hocemo li da nam svake godine maksimalni cilj bude 4. Mjesto, pa da molimo Boga da neko iz vrha osvoji kup ili da se stvari mijenjaju iz temelja...

Hajp na Grbavci traje. I ove godine je bruku raje dolazilo da poguraju u teskim trenucima, ali ako ovo postane nas maksimalni domet, ljudi ce poceti dizati ruke i za par godina ce nam sredina tabele biti max...

Realno, zrinjski je odavno level iznad, kone ce sa ovim parama i ovim raspletom sezone u narednim godinama biti samo jaci, o Borcu da ne pricam...

Siroki od ove godine ima jako stabilne ljude u upravi, nema sanse da ce biti naredne godine losi kao ove...

Velez je tu i tamo sa nama, stim da imaju vise ljudi koji rade u klubu...

Suma sumarum, mi pod hitno moramo uraditi nesto, ne mozemo dovijeka gledati donacije, pomoci vlade i cekati sve potrazivace da dodju po svoje...

Grbavica ima navijace kakve nema niko... ovi navijaci daju klubu podrsku na sve nacine, pa samo tih 11k preko vikenda sve govori, ali je sada vrijeme da i klub uzvrati na pravi nacin...

Uradimo nesto na vrijeme, molim vas... nemojte da ulazimo u narednu sezonu kao i u ovu bez ikakvih ocekivanja i da samo krpimo rupe...

Obraduj nas Zeljo evropom, da udju neke pare u klub I OBRADUJTE NAS POJACANJIMA U STRUKTURAMA KLUBA...
Slažem se sa svim što si napisao. Samo bih se nadovezao ovo za Velež, tu i nisi baš upravu. Velež u upravi ima čovjeka koji je milijarder, i koji je već investirao u Bosni 500 miliona. Znači samo njega što imaju, oni su u prednosti u odnosu na nas, jer je kod nas uprava volonterska. On kad bi frakciju svog novca odlučio da uloži, Velež bi na konju bio. Koga mi imamo u upravi da je moćan, neki uspješan privrednik ili nešto? Neki privrednik milioner, a kamo li milijarder?
Meni je stvarno nevjerovatno da naš klub ne može privući nekog moćnog investitora. Imaš najveći i najpopularniji klub u zemlji, najljepši i najposjećeniji stadion, najveći potencijal u svim segmentima. I takav klub životari i na ivici je preživljavanja sad već evo godinama možemo reći. Imali smo eto tu šansu sa Eldinom, i očigledno nikad nećemo saznati pravi razlog zašto je to propalo.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 6:53 am

milanribar je napisao/la:
uto maj 23, 2023 12:49 am
Znači garantujete da se isplati uložit u Santosa 200+ hiljada ? Isto košto su garantovali ovdje da je Ara majstor i da će igrat s jednom nogom ovu ligu...
Ima na ovom forumu ozbiljnog materijala kad ste tako samouvjereni. U ovakvim dugovima mi trebamo uložit u jednog igrača te pare a ne dovest možda tri nova. Ok, hrabra odluka al dobro, vjerovatno će se isplatit...
Santos ima samo jednu stvar koja je dobra kod njega,a to je da na prvi korak jako jako brz,smijem se usuditi da nije bilo brzeg sigurno zadnjih 20 godina.
Sve ostalo sto treba da krasi jednog igraca je je prosjek.Nista narocito.
Mislim da se ne isplati platiti za njega tih 200 000 km jer jednostavno ga sve i da popravi neke stvari neces moci vratiti ulozeno a o zaradi da ne govorimo.
Njemu je 21 godina i takvi igraci su samo kod nas mladi,a u danasnjem modernom fudbalu su to vec formirani igraci koji nose igru svojih klubova.
Da mu je mozda 17-18 godina pa bi se mozda isplatilo uloziti u njega.
Danas je europa puna igraca poput njega koji su i perspektivniji a i jeftiniji od Santosa.
Njemu je sve i da ga dogradis koliko toliko krajnji domet Bugarska,Rumunska liga,Kazahstanska,Estonska liga.
Pod uslovom da imamo te pare(a nemamo),mi mozemo dovesti puno bolje i kvalitetnjje igrace koji mogu jako puno doprinjeti samoj ekipi.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

gavran
Kontakt:

uto maj 23, 2023 7:42 am

Dzezvar je napisao/la:
Znači garantujete da se isplati uložit u Santosa 200+ hiljada ? Isto košto su garantovali ovdje da je Ara majstor i da će igrat s jednom nogom ovu ligu...
Ima na ovom forumu ozbiljnog materijala kad ste tako samouvjereni. U ovakvim dugovima mi trebamo uložit u jednog igrača te pare a ne dovest možda tri nova. Ok, hrabra odluka al dobro, vjerovatno će se isplatit...
Santos ima samo jednu stvar koja je dobra kod njega,a to je da na prvi korak jako jako brz,smijem se usuditi da nije bilo brzeg sigurno zadnjih 20 godina.
Mislim da se ne isplati platiti za njega tih 200 000 km jer jednostavno ga sve i da popravi neke stvari neces moci vratiti ulozeno a o zaradi da ne govorimo.
Njemu je 21 godina i takvi igraci su samo kod nas mladi,a u danasnjem modernom fudbalu su to vec formirani igraci koji nose igru svojih klubova.
Danas je europa puna igraca poput njega koji su i perspektivniji a i jeftiniji od Santosa.
Njemu je sve i da ga dogradis koliko toliko krajnji domet Bugarska,Rumunska liga,Kazahstanska,Estonska liga.
Pod uslovom da imamo te pare(a nemamo),mi mozemo dovesti puno bolje i kvalitetnjje igrace koji mogu jako puno doprinjeti samoj ekipi.
Ko kaze da nemamo pare?
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

milanribar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 8:00 am

MiroslavKruzik je napisao/la:
uto maj 23, 2023 12:57 am
milanribar je napisao/la:Znači garantujete da se isplati uložit u Santosa 200+ hiljada ? Isto košto su garantovali ovdje da je Ara majstor i da će igrat s jednom nogom ovu ligu...
Bgm mnogi smo za Armina govorili da ostane na godisnjem odmoru sa zaručnicom, da je bolja odluka i po Klub i njega samog. Neuporedivo je ovoj situaciji staviti u poređenje Santosa koji je provjeren i znamo na čemu smo s njim i Hodzica za kojeg smo i prije i sada znamo da je van forme. Posebno kada su sve druge okolnosti na strani da vrijedi uloziti u Santosa (ako je vjerovati sportskom direktoru Bekricu da su za Santosa postojale finansijski jake ponude koje su odbijene), pa makar to bilo i na ivici rizika da ne bude isplativo, jer uvijek se moze desiti teska povreda i slicno.

Nekako mi to dođe kao da imaš priliku za kupiti nekretninu na Marindvoru po elstra povoljnoj cijeni koju ćeš kasnije višestruko skuplje naplatiti. Ne znam, najbolje je da struka iz svijeta menadzerstva i biznisa(ako je uopšte imamo u Klubu) o tome odluči.

Ne znamo na čemu smo ni sa njim jer odigra jednu maestralno pa ga nema nigdje tri utakmice, nikad dosad toliko za jednog mladog igrača nismo izdvojili, ni blizu a u situaciji smo da nemamo baš za razbacivanje.

A koliko se sjećam samo je Dzezvar upozoravo na Hodžića, većina je bila u ekstazi na samo spominjanje njegovog dolaska...

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 23, 2023 8:04 am

Maestro_1921 je napisao/la:
pon maj 22, 2023 9:51 pm
Evo pričao je Bekrić i o transferima i potpisima malo. Kaže da je za Santosa velika, ogromna naknada koju klub trenutno ne može platiti. Yebo lud zbunjenog više s ovim potpisima. :r
Znalo se to onda i zimus, sto ga nisu prodali. :r

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 23, 2023 8:05 am

Hrabra je odluka bila odbiti ponude za Armina i Santosa.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 8:07 am

gavran je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Ko kaze da nemamo pare?
Ja kazem,jeli to neki problem druze Gavrane.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 8:31 am

Leon_Professional je napisao/la:
Kad je to tako kako kazete da stoje u redu za njih dvojicu,zasto niti jednog od njih niko nije ako nista kaparisao?
Santosa na primjer.

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 23, 2023 8:41 am

Dzezvar je napisao/la:
Kad je to tako kako kazete da stoje u redu za njih dvojicu,zasto niti jednog od njih niko nije ako nista kaparisao?
Santosa na primjer.
Ne kazem ja nego kaze Bekric da smo odbili ponude zimus za njih dva.

Ako ne stoje u redu, onda je jos veca greska odbiti ponudu.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 9:05 am

uto maj 23, 2023 8:41 am
Dzezvar je napisao/la:

Santosa na primjer.
Ne kazem ja nego kaze Bekric da smo odbili ponude zimus za njih dva.

Ako ne stoje u redu, onda je jos veca greska odbiti ponudu.
Mozda je bilo interesovanja,ali cisto sumnjam da je bilo zvanicnih ponuda.Bekric je rekao da su niih dvijica zavrsena prica sto se ugovora tice.
Ne treba bas vjerovati svemu sto se izjavljuje.

dell21
Kontakt:

uto maj 23, 2023 9:44 am

Da li bi sad bili u poziciji koja vodi u evropu bez njih dvojce da su otisli ?
Treba malo i sa te strane gledati. Ako mozemo platiti ako ne Boze moj .

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto maj 23, 2023 9:52 am

LARSSON je napisao/la:
uto maj 23, 2023 12:48 am
Treba Osima pitat da nam posudi za Santosa
Nemamo mi 800k da platimo Santosa onda
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 23, 2023 10:06 am

Maestro_1921 je napisao/la:
uto maj 23, 2023 1:31 am
TheBlue je napisao/la:
pon maj 22, 2023 10:45 pm
Ljudi, klub ne cine 2 covjeka, vec skupina od minum 20 ljudi gdje se zna ko sta radi.

Dok god se poslovi u klubu zavrsavaju na volenterskoj bazi, tu ne moze biti napretka.

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati ljudi koji su profesionalni. Ne da imamo 100 problema, mi ih imamo 1000 i dan danas.

Ovo je i dalje cisto prezivljavanje, i ako mislimo biti iole ozbiljan klub, mi moramo otvoriti vrata ljudima sa parama i pustiti im da upravljaju klubom...

Cesto se prica ne moze, zakon, itd. Ali moze... itekako moze...

Ova garnitura ljudi u klubu su izvukli maksimum, ali doslovno makismum, eh sada je na nama da odaberemo, hocemo li da nam svake godine maksimalni cilj bude 4. Mjesto, pa da molimo Boga da neko iz vrha osvoji kup ili da se stvari mijenjaju iz temelja...

Hajp na Grbavci traje. I ove godine je bruku raje dolazilo da poguraju u teskim trenucima, ali ako ovo postane nas maksimalni domet, ljudi ce poceti dizati ruke i za par godina ce nam sredina tabele biti max...

Realno, zrinjski je odavno level iznad, kone ce sa ovim parama i ovim raspletom sezone u narednim godinama biti samo jaci, o Borcu da ne pricam...

Siroki od ove godine ima jako stabilne ljude u upravi, nema sanse da ce biti naredne godine losi kao ove...

Velez je tu i tamo sa nama, stim da imaju vise ljudi koji rade u klubu...

Suma sumarum, mi pod hitno moramo uraditi nesto, ne mozemo dovijeka gledati donacije, pomoci vlade i cekati sve potrazivace da dodju po svoje...

Grbavica ima navijace kakve nema niko... ovi navijaci daju klubu podrsku na sve nacine, pa samo tih 11k preko vikenda sve govori, ali je sada vrijeme da i klub uzvrati na pravi nacin...

Uradimo nesto na vrijeme, molim vas... nemojte da ulazimo u narednu sezonu kao i u ovu bez ikakvih ocekivanja i da samo krpimo rupe...

Obraduj nas Zeljo evropom, da udju neke pare u klub I OBRADUJTE NAS POJACANJIMA U STRUKTURAMA KLUBA...
Slažem se sa svim što si napisao. Samo bih se nadovezao ovo za Velež, tu i nisi baš upravu. Velež u upravi ima čovjeka koji je milijarder, i koji je već investirao u Bosni 500 miliona. Znači samo njega što imaju, oni su u prednosti u odnosu na nas, jer je kod nas uprava volonterska. On kad bi frakciju svog novca odlučio da uloži, Velež bi na konju bio. Koga mi imamo u upravi da je moćan, neki uspješan privrednik ili nešto? Neki privrednik milioner, a kamo li milijarder?
Meni je stvarno nevjerovatno da naš klub ne može privući nekog moćnog investitora. Imaš najveći i najpopularniji klub u zemlji, najljepši i najposjećeniji stadion, najveći potencijal u svim segmentima. I takav klub životari i na ivici je preživljavanja sad već evo godinama možemo reći. Imali smo eto tu šansu sa Eldinom, i očigledno nikad nećemo saznati pravi razlog zašto je to propalo.
Slazem se, vise se odnosilo na pare kojima raspolazu. Da smo bare bare... jer ako neko ne ubacuje pare onda nije neki hajr od njega...

Moje misljenje je da se treba prestati pozivati na "investitora", to je jednostavno ne postoji... mi moramo covjeku koji je "uloziti" u klub, dati nesto za uzvrat. Ne mozemo ocekivati da neko da 10 miliona i da se ne pita. Pa realnije je kupiti zemlju na ildizi i napraviti zgradu, sigurnija je to inveticija nego ulagati u zelju i cekati da te neko otjera kada se pojave Violine, kamatari i Selimovici....

Od investitora nema nista, jedino realno je "dati klub" na raspolaganje X godina i da ta osoba postavi svoje ljude u upravu.... Jednostavno, ako samo malo zagrebemo ispod povrsine, mozemo vidjeti dosta problema, a ne mogu ni zamisliti sta sve ima da se covjek dublje zarovi....

U neke ljude sam se posebno razocarao... mislio sam da ce biti ta neka nova energija, ali ocito je klub prevelika masina za njihove kapacitete....
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Qooler
Kontakt:

uto maj 23, 2023 10:30 am

Čitam i ne mogu da vjerujem ove pojedine kometare oko Santosa.

Cijeli grad, cijela država, skim god pričaš o Želji, kaže bez Santosa ne bi ništa mogli, a ovde neki osporavaju njegov doprinos. Mi smo ofanzivno bez njega sterilni, bezopasni i nema šta nismo, samo nismo tim koji je iole ozbiljan i za našu ligu. Čak i druga strana ekipe prodiše kad on na sebe navuče, pokida protivničku ekipu. Nije da nije dao i golova plus penala, žutih i crvenih, šta je nad njim napravljeno, šta čovjek unese živosti u ekipu, to je neopisivo. Mislim da bi 200.000 KM za njega, bila poslije istočne tribine najbolja investicija Želje u zadnjih par godina.

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 23, 2023 10:34 am

Dzezvar je napisao/la:
uto maj 23, 2023 9:05 am

Mozda je bilo interesovanja,ali cisto sumnjam da je bilo zvanicnih ponuda.Bekric je rekao da su niih dvijica zavrsena prica sto se ugovora tice.
Ne treba bas vjerovati svemu sto se izjavljuje.
Ocito ne treba, iako bi trebalo da je ta informacija od ljudi iz kluba jedina relevantna. Ali dobro.
dell21 je napisao/la:
uto maj 23, 2023 9:44 am
Da li bi sad bili u poziciji koja vodi u evropu bez njih dvojce da su otisli ?
Treba malo i sa te strane gledati. Ako mozemo platiti ako ne Boze moj .
Armin na proljece igra poprilicno tanko.
Santos standardno njegovo.

To niko ne moze reci, sta bi bilo da smo ih prodali.
Ako su ponude bile oko 200, 250k eura (tako se pricalo, opet kazem) to je kao 2 kola u Evropi.

gavran
Kontakt:

uto maj 23, 2023 11:02 am

Dzezvar je napisao/la:
gavran je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Ko kaze da nemamo pare?
Ako Ti kazes nije problem
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 23, 2023 11:09 am

gavran je napisao/la:
uto maj 23, 2023 11:02 am
Dzezvar je napisao/la:
gavran je napisao/la:

Ko kaze da nemamo pare?
Ako Ti kazes nije problem
Logicno

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 48 gostiju.

Prijava