Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 16, 2023 9:04 pm

De ba ljudi kakav Amar :D
Željezničar ante portas !

BHDragons
Kontakt:

uto maj 16, 2023 9:07 pm

Ako smo toliko glupi da nas drugi(treći) put nasamari onda se i trebamo ugasiti.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

igla
Kontakt:

uto maj 16, 2023 9:09 pm

Dobro neko reče, da sa Abramovičem dođe - rampa.

salle86
Kontakt:

uto maj 16, 2023 9:31 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 16, 2023 9:04 pm
De ba ljudi kakav Amar :D
Kakav Amar bi bilo da se o njemu ništa ne piše. A kad ima bolji status nego generalni sponzor, onda Bgm nije de ba
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Mulalic Edis
Kontakt:

uto maj 16, 2023 9:52 pm

slika
Grupa je svoje rekla, snaga našeg kluba jeste jaka grupa, sve dok je tako ne treba se brinuti.
Dok je ove grupe njemu su sva vrata zatvorena.
Zadnja izmjena: Mulalic Edis, dana/u uto maj 16, 2023 9:56 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Grande Miske 💪

Diverzant
Kontakt:

uto maj 16, 2023 9:55 pm

Moze se on vratit kad mu je kurcu ćejf da se ne lažemo, kad je uspio otjerati onu upravu i one ljude, ovi su za njega buranija. Plus sad i dalje ima njegovih pušikuraca u klubu. Frajer ba dolazi igračima u karantin, o čemu pričamo. Neko mu je morao reći bujrum Amare, dođi.
S nekim je morao sjediti, nije dosao da gleda onako haračića i drinu.
Kad bude htio tad ce se i vratiti, tad kad se on vrati ja vise necu prici grbavici dok ne umre
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 16, 2023 9:59 pm

Uticaj drustvenih mreza je ne samo zapanjujuci, nego i zabrinjavajuci. Neko je pustio snimak Amara nakon Suljinog gola i odmah pocinju teorije zavjere...
Kakav je, takav je, ali, pitar nije niti ce kada biti, pa je to bila sasvim normalna, prirodna reakcija, kao sto su reagovale hiljade drugih...On je samo jedan od
bivsih ( vrlo losih ) igraca Zelje i jedan od bivsih ( odlicnih ) trenera Zelje i nista vise u tom smislu, a sto se tice drugih stvari, neka mu je na cast i obraz, ako
ga ima...Pustite tu pricu vise, jedva cekam dan kada cemo ga isplatiti, pa da vise zavrsimo i sa njim. Kakav povratak, kakvi njegovi investitori, ne budite djeca.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

salle86
Kontakt:

uto maj 16, 2023 10:04 pm

Diverzant je napisao/la:
Moze se on vratit kad mu je kurcu ćejf da se ne lažemo, kad je uspio otjerati onu upravu i one ljude, ovi su za njega buranija. Plus sad i dalje ima njegovih pušikuraca u klubu. Frajer ba dolazi igračima u karantin, o čemu pričamo. Neko mu je morao reći bujrum Amare, dođi.
Kad bude htio tad ce se i vratiti, tad kad se on vrati ja vise necu prici grbavici dok ne umre
+1
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 16, 2023 10:07 pm

Diverzant je napisao/la:
Kada su igraci u hotelu, u karantinu, to ne znaci da je hotel zatvoren i da niko drugi ne moze uci u njega. I nas dvojica smo bez ikakvih problema tu mogli usetati, pa tako
i Amar. On se nikada nece prestati vrtiti oko Kluba, bez Zelje on je niko i nista, a to je kriticno za njegov ego...

blueboy
Kontakt:

uto maj 16, 2023 10:20 pm

ono.na je napisao/la:
uto maj 16, 2023 8:39 am
blueboy je napisao/la:
uto maj 16, 2023 7:22 am
ono.na je napisao/la:
uto maj 16, 2023 4:39 am
Dumam i racunam, nisam ni u srednjoj ovoliko sabirao i oduzimao.

Na kraju jedan zakljucak:

Ako ne mozemo pobjediti ove dvije preostale, onda Evropu i ne zasluzujemo. Ima ekipa koje su nas nadigrale vise puta ove sezone i treba da prodju.
Evo iz glave, ekipe koje su u u prvih šest:

Zrinjskog dobili u Mostaru, baš nadigrali na Grbavici i izgubili, i treću izgubili zasluženo.

Utakmice protiv Borca ne treba pretjerano komentarisati.

Protiv Sarajeva ni u jednoj utakmici nismo bili lošiji, iako smo dva puta uzeli bod u 96. minuti. Drugu u TC u Zenici smo oštećeni za gol za pobjedu iako ta utakmica nije ličila ni na šta.

Širokog ubjedljivo nadigrali u dvije od tri tekme, jednu pukom nesrećom nismo dobili.

Velež dobili u dvije od tri tekme, pritom ona prva 2:0, ne pamtim da je lošija ekipa gostovala na Grbavici zadnjih pet godina, tako smo ih razbili.

E sad ti meni reci koje su to ekipe od ovih koje se bore za Evropu, a da su nas nadigrale više puta ove sezone?
Zrinjski nas nadigrao jednom. Borac oba puta. Na Grbavici s pravom iskljucen Santos, ljudi posteno zabili. Sad prije par sedmica, nismo se sastavili s loptom. S Velezom 5 utakmica, u 4 ljudi bili bolji. Hajmo biti realni. Poklopili nam se rezultati, tu smo gdje jesmo jer skupljamo bod po bod. Ako ne uzmemo zadnje 2, nismo onda ni zaradili da igramo Evropu.
Kažeš hajmo biti realni i kažeš da nas je Velež nadigrao četiri puta. Ne bih raspravljao dalje, očigledno nismo iste utakmice gledali.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 16, 2023 10:28 pm

Ujko je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:
Kada su igraci u hotelu, u karantinu, to ne znaci da je hotel zatvoren i da niko drugi ne moze uci u njega. I nas dvojica smo bez ikakvih problema tu mogli usetati, pa tako
i Amar. On se nikada nece prestati vrtiti oko Kluba, bez Zelje on je niko i nista, a to je kriticno za njegov ego...
Zaboravih ono najvaznije...Njegovo pojavljivanje na tekmama Zelje sada je identicno pojavljivanju Ivane Knoll na tekmama Hrvatske...Drustvene mreze gore :r

salle86
Kontakt:

uto maj 16, 2023 11:09 pm

Ne mogu a da opet, i opet, pa i opet ne pohvalim marketing i uređenje klupskih društvenih mreža. Kako malo treba kad se zna raditi posao, da se sve digne ne na veći već na 5 levela iznad 💪💪💪
Svako malo i svugdje iskaču klipovi, najave, objave...i sve umjereno i "jestivo". Ma vrh Allaha mi dželešanuhu 💙🤍💙
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SanMan
Kontakt:

uto maj 16, 2023 11:28 pm

Ujko je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:
izgleda da je skonto da je NIKO I NIŠTA a da je Željo SVE u njegovom životu (bez Želje ko je AO) - e sad da li će ga taj Željo i dalje vaditi iz go.ana koje pravi sam sebi u životu.............to je samo do nas koji dolazimo na utakice - navijača Želje

igla
Kontakt:

uto maj 16, 2023 11:50 pm

salle86 je napisao/la:
uto maj 16, 2023 10:04 pm
Diverzant je napisao/la:
+1
Ovo boldirano.

Mulalic Edis
Kontakt:

sri maj 17, 2023 12:00 am

Diverzant je napisao/la:
On i dalje uziva veliko postovanje i od igraca i od trenera u premijer ligi. Ma kako to zvucalo cudno, ali to je tako. Gotive ga i mladi i stari igraci, nasi trenutni.
Pogledajte intervju Fedje Dudica, naprimjer.
A ovo kad hoce i kako hoce to je nidje veze prica. Nikad se on ne bi vratio da Jug nije aminov'o. Tad smo bili slabi i rastrkani, pogrijesilo se, ali vecina je to uradila iz dobre namjere. Poslije pet poraza i 800 ljudi na tribinama, trazio se prvenstveno uspjeh na terenu jer smo izgubili kompas u sportskom segmentu i srljali iz greske u gresku. Tad Satajevo, a ni Zrinjski nisu bili ni blizu kao sad, a mi smo i finansijski i igracki stajali sedam puta bolje nego sad. On je tu bio logicno rijesenje jer je osvojio 60 posto Zeljinih trofeja. Ovo je sto puta ispricana prica. Ostao je taj kult licnosti kod nekolicine ljudi isto kao sto je i ostao za Misimovica sto se vidi kod par forumasa ovdje.
Poenta je da Amar u dogledno vrijeme nece biti ni blizu povratka. Ko je iole normalan da se on vrati nakon svega?
Svi na Posusje.
Grande Miske 💪

Maestro_1921
Kontakt:

sri maj 17, 2023 12:17 am

Dobrodošao u pravu raju malac. Zna srce gdje mu je mjesto.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri maj 17, 2023 12:28 am

Mulalic Edis je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:
On i dalje uziva veliko postovanje i od igraca i od trenera u premijer ligi. Ma kako to zvucalo cudno, ali to je tako. Gotive ga i mladi i stari igraci, nasi trenutni.
A ovo kad hoce i kako hoce to je nidje veze prica. Nikad se on ne bi vratio da Jug nije aminov'o. Tad smo bili slabi i rastrkani, pogrijesilo se, ali vecina je to uradila iz dobre namjere. Poslije pet poraza i 800 ljudi na tribinama, trazio se prvenstveno uspjeh na terenu jer smo izgubili kompas u sportskom segmentu i srljali iz greske u gresku. Tad Satajevo, a ni Zrinjski nisu bili ni blizu kao sad, a mi smo i finansijski i igracki stajali sedam puta bolje nego sad. On je tu bio logicno rijesenje jer je osvojio 60 posto Zeljinih trofeja. Ovo je sto puta ispricana prica. Ostao je taj kult licnosti kod nekolicine ljudi isto kao sto je i ostao za Misimovica sto se vidi kod par forumasa ovdje.
Poenta je da Amar u dogledno vrijeme nece biti ni blizu povratka. Ko je iole normalan da se on vrati nakon svega?
Svi na Posusje.
Relativizacija je odvratna stvar.

Nije kult ličnosti nego gdje smo s jednim bili i mogli biti, a gdje smo s drugim bili i izgleda bicemo jos dugo.

Kraj priče.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

MiroslavKruzik

sri maj 17, 2023 12:45 am

plavi kanarinac je napisao/la:
Mulalic Edis je napisao/la:
Diverzant je napisao/la:
Svi na Posusje.
Relativizacija je odvratna stvar.

Nije kult ličnosti nego gdje smo s jednim bili i mogli biti, a gdje smo s drugim bili i izgleda bicemo jos dugo.

Kraj priče.
Ja se samo pitam kako Amarov kriminal i nesavjestan rad u Klubu mogu staviti u istu ravan sa čovjekom koji je i privatni biznis zapostavio zbog Kluba.

Kako mozete ljude staviti u istu moralnu vertikalu, kako mozete relativizirati da postoji kult licnosti bivseg predsjednika u odnosu na bivseg trenera i vječitog kamatara kluba sa Bulevara Ivice Osima.

Postoje navijači koji su bili svjesni cijelo vrijeme, ukazivali na dobre i loše stvari jednog i drugog, postoje navijači koji su ukazivali na Amarov kriminal i najavljivali šta će donijeti njegov povratak u klub a što se na kraju i obistinilo, postojali su navijači koji su svim silama prizivali njegov povratak i da se svi sklone kako bi zaposjeo na poziciju, postoje navijači koji su se otrijeznili od jedinog kulta ličnosti koji je napokon pao kod većine a pogotovo kopa, a to je kult kamatara i sina gospodara familije.Ne postoji kult Senada Misimovica, postoji samo istina i savjestan rad tog čovjeka, iza kojeg je ostao stabilan klub sa ogromnim rastom u svim sferama a kojeg je trebalo i nakon njega nastaviti u stilu štreber ekipe.To što su nakon njega došli i srozali klub, s pravom im se danas može reći da su grobari i kamatari kluba, a s druge strane godinama izgrađeni kult ličnosti pomoću kojeg je i sklonio uspješne, tada je krenuo i padati. Sutra kada Kovačević ode, reći ćete da i za njega postoji kult ličnosti?! Ne, gospodo, postoje ljudi koji svoj posao rade časno u onoj mjeri i kapacitetu kojeg posjeduju.A postoje ljudi koji sav svoj kapacitet, povjerenje, znanje i kredibilitet založe kako bi izvukli korist.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Maestro_1921
Kontakt:

sri maj 17, 2023 1:03 am

salle86 je napisao/la:
uto maj 16, 2023 11:09 pm
Ne mogu a da opet, i opet, pa i opet ne pohvalim marketing i uređenje klupskih društvenih mreža. Kako malo treba kad se zna raditi posao, da se sve digne ne na veći već na 5 levela iznad 💪💪💪
Svako malo i svugdje iskaču klipovi, najave, objave...i sve umjereno i "jestivo". Ma vrh Allaha mi dželešanuhu 💙🤍💙
Naravno, treba pohvaliti, vidljiv je napredak, ali može ovo još bolje. Ovo sad dobro izgleda jer je do skoro bilo katastrofalno vođenje društvenih mreža i marketing, pa je bilo kakav pomak dobar. Ja bih istakao youtube, koji još uvijek ostaje neiskorišten, kao da ga nemamo. Pa pogledaj "Velež TV", jel teško ono? Sve fore pokrali od nas i 1921.tv-a, a gledaj sad nas, gledaj njih. Oko 12k subova imaju na kanalu, sve objavljuju, od treninga, najava, pressova, izjava igrača, trenera, intervjua itd.. Još su iskopirali od nas i ovo "iza mreže", pa sad imaju neki "Red zone". Imaju jednu kameru i mikrofon ja mislim. Pa jel teško kameru i mikrofon nabavit jbmu? Ima i omladine koja bi to radila od sebe, i snimala i editovala. A mogu vala i da zaposle nekog, da imamo opet Željo TV, bilo bi super. Ne znaju ni press konferenciju prije i poslije utakmice snimiti, pa zavisimo od medija i hoće li se smilovati ss ili onaj Hasanagić da snime nešto. Najpraćeniji smo sportski kolektiv, sa najvećom bazom navijača i simpatizera, imamo najveći potencijal, a ostaje neiskorišten. Toliko navijača u dijaspori, koji vape za što više sadržaja o Želji, a vide tu i tamo par slika sa treninga i izvještaj sa arene.
Pa klubovi koji jedva da i imaju prave navijače nam drže lekcije o ovim stvarima, poput Zrinjskog npr. Imaju ljudi dva kanala na yt, oficijelni, i Zrinjski TV, koji ima više pretplatnika od našeg oficijelnog kanala. Naš oficijelni oko 5,5k, ovaj njihov nešto preko 6k, za njih je to puno. Čelik također, trećeligaš (iako veliki klub u našoj zemlji) bolje koristi yt od najvećeg kluba u državi.
Kako bi bilo dobro da smo imali svoju ekipu na Koševu na derbiju, da zabilježi i snimi sve fino. Momci sa 1921.tv-a sad samo domaće snimaju, ovo iza mreže, i to je to. Nema više ko prije, ni intervjua, ni treninga, ni plave svlačionice. Mislim, hvala im i na tome, to rade iz ljubavi i od sebe. Ne možeš ljude tjerati da snimaju, imaju svoje poslove i obaveze. Zato mislim da bi trebali imati nekog za youtube, da to dignemo na veći nivo. Ako treba skupit ćemo pare i za opremu. 😂

MiroslavKruzik

sri maj 17, 2023 1:17 am

Sulejman Krpić za "Avaz": Volio bih da izborimo Evropu zbog navijača

Postigao dva gola Sarajevu i izjednačio Muharemovićev rekord

Krpić: Imao i druge ponude. FK Željezničar

Sulejman Krpić bio je junak Željezničara na posljednjem sarajevskom derbiju odigranom na Koševu (2:2). Ušao je u igru na startu drugog dijela i postigao dva gola – prvi u 78., a drugi u šestoj minuti nadoknade.

S ta dva gola, Krpić se izjednačio s Dželaludinom Muharemovićem na vrhu vječne liste strijelaca "Plavih“ protiv Sarajeva (6).

- Nismo imali puno vremena, ali smo se spremali maksimalno. Išli smo na pobjedu, ali neke stvari nam nisu išle od ruke. Iako nisam bio u prvih 11, čekao sam svoju priliku. Šef je napravio dobre izmjene i unijeli smo energiju koja je trebala naročito mladim igračima, kojih je bilo dosta u našem timu.

Ja sam u igru ušao sa 300 posto i Bog me nagradio. Volio bih da to bude na svakoj utakmici. Svi volimo zabijati golove, ali derbi je derbi – rekao je Krpić za "Dnevni avaz".

Krpić i Cocalić: Slavlje nakon utakmice. FK Željezničar

Krpić kaže da nije razmišljao o Muharemovićevom rekordu, u glavi je imao samo da uđe u igru i pomogne svojoj ekipi. Inače, prije derbija je imao jedan gol na svom kontu od povratka u Željezničar. Iako je dobro igrao, trudio se, pogodaka nije bilo.

- Osjećam se dobro i mislim da igram korektno, ali da nije bilo pravih prilika. Pratio sam Želju i prije mog dolaska. Kada pogledate napadače prije i oni nisu zabijali golove. Neki drugi sistem se igrao, taj sistem ne paše klasičnim napadačima. Mi ako nemamo tih lopti, odmah nema ni golova – naveo je Krpić.

Do kraja sezone su ostale još dvije utakmice, a Željezničar je i dalje u igri za plasman u Evropu.

- Kada sam došao u Želju, cilj je bila Evropa. Imao sam ponude nekih drugih klubova koji se ne bore za Evropu, ali želio sam na Grbavicu. Bit će teško, ali ćemo dati sve od sebe da izborimo Evropu.

Htio bih se zahvaliti navijačima, koji su naš 12. igrač, ne samo Manijaci, nego svi navijači. Volio bih da se zbog njih izbori Evropa i da idemo korak prema naprijed – poručio je Krpić za "Dnevni avaz".

Trenutno korisnika/ca: billybih, svabo i 30 gostiju.

Prijava