čet maj 11, 2023 10:55 am
" Mi smo vrlo realni, znamo gdje nam je mjesto, šta možemo šta ne. Naši su snovi Evropa, kad blizu dođeš, naravno da sanjamo. U Bosni mi sve smatramo neuspjehom, nije smak svijeta ako se ne plasiramo u Evropu. Blizu smo, momci su to zaslužili. Znamo svi i prijašnji trener kako su se sabirali igrači, kako su se dovodili iskusniji igrači, koliko je klub imao problema. Mi ne moramo ništa, mora se samo umrijeti. Ja nisam čovjek koji stvara pritisak, uvijek sam spreman na kraju da uzmem odgovornost za sve što se desilo. "
Ako ne moramo, ako nije smak svijeta, ako znamo kako su se sabirali i dovodili igrači, ako to znas i ti Nermine i bivsi trener Mulalic kao sto ti reče, postavlja se logicno pitanje koja je onda poenta smjene Mulalica i dovođenje tebe kao zamjene?!
Shvatam ja tebe Bašiću, želiš skinuti teret ekipi pred derbi, ali daješ besmislene izjave, ti si došao da unaprijediš igru i da pokušaš popraviti stvari, a to si itekako za kratko vrijeme i uspio što se tiče formacijskog dijela, zamisli, igre ali idalje ti imaš obavezu znati da smo mi Željo kojem ce izlazak u Europu biti neuspjeh. I taj neuspjeh ne smije biti upisan kao tvoj grijeh, nego ti dati priliku da pokazes svoje znanje u punom kapacitetu, jer ti to i zasluzujes.