Tvrdim da da se tada gledao vise interes Zelje, a ne pojedinaca, odnosno interes pojedinaca koji rade za interes Zelje, a ne obrnuto, da bismo danas bili ono sto ce Zrinjski biti tek za 2 godine ako nastave ovim putem i prodju u grupno takmicenje u Europi. I to samo po sportskim uspjesima. Infrastrukturu, poslovnu stranu generalno i sve ono sto odlikuje jedan uspjesan kolektiv da ne spominjem.fcz je napisao/la: ↑sub apr 29, 2023 11:01 pmStimanje nestimanje, oni su od nas dosta jaci i u tome je glavni problem. Da smo na nivou na kakvom bi po renomeu i sveukupnom "profilu" kluba morali da budemo, mogli bi samo da ciste kartone kad igraju protiv nas. Sto je tako - zato sto smo jednom bili glupi.
Liga je dosta napredovala, a jedino sudjenje nazadovalo. Na mjesecnom nivou plate igraca i trenera Igmana su vece od nasih. Oni su doveli ove zime pet igraca u rangu Krpica, mislim na primanja i ostalo. A mi smo za Krpica vagali i skupljali ko za vitre. Pet hiljada KM je osrednja cifra u nasoj ligi za nekog ozbiljnog igraca. Mi smo jedva pristali na nju. Malo vise.Jacksparrow je napisao/la: ↑ned apr 30, 2023 1:13 amCovjece al dosli smo u situaciju da protiv fenjerasa strepimo za bodove na Grbavici... stoji da je igman na proljece druga ekipa, al onako razmisljam da nas Zeljeznicar na Grbavici ima manje od 50% sanse za pobjedu u glavama navijaca. Podrska pa kako bude !!!
Liga osim u finansijskom smislu stagnira vec par godina. Čak sta više druge zemlje prave veliku razliku sto se vidi kroz Evropu, ove godine u Evropi bi mogli da dotaknemo dno svi osim Zrinjskog. I oni ce igrati malo vise isključivo radi koeficijenta i sto kad ispadnu idu u nize takmičenje. Vjerovatno ce liga napredovati zbog terena ali treba vremena i mlađih igrača . Sudije kriminalne pogotovo utakmice gdje se šilji, sjecka se igra. Efektivna igra 20 minuta o trenerima i taktici vec sve znamo realno samo taj zrinjski drzi igru neku do kad i to je pitanje. Sarajevo ima sve osim trenera, borac sudije i cao. Nasa liga je kao bajka, neshvatljiva i nestvarno upitna.Mulalic Edis je napisao/la: ↑ned apr 30, 2023 12:42 pmLiga je dosta napredovala, a jedino sudjenje nazadovalo. Na mjesecnom nivou plate igraca i trenera Igmana su vece od nasih. Oni su doveli ove zime pet igraca u rangu Krpica, mislim na primanja i ostalo. A mi smo za Krpica vagali i skupljali ko za vitre. Pet hiljada KM je osrednja cifra u nasoj ligi za nekog ozbiljnog igraca. Mi smo jedva pristali na nju. Malo vise.Jacksparrow je napisao/la: ↑ned apr 30, 2023 1:13 amCovjece al dosli smo u situaciju da protiv fenjerasa strepimo za bodove na Grbavici... stoji da je igman na proljece druga ekipa, al onako razmisljam da nas Zeljeznicar na Grbavici ima manje od 50% sanse za pobjedu u glavama navijaca. Podrska pa kako bude !!!
Pripreme smo obavili na pomocnom terenu Igmanovog stadiona, a gdje su oni?
Misljenje sam da ljudi/nasi navijaci nas precjenjuju, a ostale podjecjenjuju. Pogotovo iz neznanja. Imas puno problema van terena i previse. Kod nas je ostalo ime i nevjerovatni navijaci. Imamo tu imovinu i to je to, pa sta skupimo, skupimo. Dvije godine se vadimo iz govana u koja nas je uveo najvecim dijelom Amar Osim. Uprava je postena i radi casno i borbeno, i to su nasi navijaci. Dosta je bolje nego u novembru 2022., meni se tad cinilo uzasno tesko. Dobit cemo te pare od Amira, od opstine, dobili smo licence, cekamo tu evropu, jos smo u igri. Ali Boga mi ovo mi se cini kao sasvim pristojna sezona. Uplacen je visemilionski iznos za porez, vraceni su neki dugovi. Mislim, samo treba biti realan.. fali nam 4,5 bodova vise iz ovog drugog dijela, mada bice jos svega. Ako hocemo da se ganjamo za evropu moramo dobiti u utorak.
Ako majorizirani uđu u grupnu fazu ja vise slova ovdje necu napisati. Mrtvo sam uvjeren da nema sanse da prođu do grupne fazeMulalic Edis je napisao/la: ↑ned apr 30, 2023 4:41 pmNe znam bas da li stagnira. Zrinjski ce igrati uskoro grupnu fazu, Sarajevo ima imenicno ekstra ekipu i placaju obestecenja. Borac ima ok ekipu, ali i stimaju sudije. Velez je u usponu. Tu je uvijek Siroki. Posusje i Igman veoma organizovani klubovi, a i Tuzla ima bogatog vlasnika. Prije ce biti da smo mi prije 6,7 godina bili jaci u svakom smislu i ispred Zrinjskog i Sarajeva, a sad smo katastrofalnim greskama poprilicno iza. Ovo mislim na cjelokupan klub. Mi imamo potencijal puno veci od svakoga zbog stadiona i navijaca, ali to nije dovoljno kad se lose upravlja klubom.
Zato je nama cudno kad Igman i Tuzla mogu vise ponuditi igracu finansijski, ali to je tako sad trenutno.
Prosle godine su sami sebe izbacili, igraju dobro.Diverzant je napisao/la: ↑ned apr 30, 2023 5:54 pmAko majorizirani uđu u grupnu fazu ja vise slova ovdje necu napisati. Mrtvo sam uvjeren da nema sanse da prođu do grupne fazeMulalic Edis je napisao/la: ↑ned apr 30, 2023 4:41 pmNe znam bas da li stagnira. Zrinjski ce igrati uskoro grupnu fazu, Sarajevo ima imenicno ekstra ekipu i placaju obestecenja. Borac ima ok ekipu, ali i stimaju sudije. Velez je u usponu. Tu je uvijek Siroki. Posusje i Igman veoma organizovani klubovi, a i Tuzla ima bogatog vlasnika. Prije ce biti da smo mi prije 6,7 godina bili jaci u svakom smislu i ispred Zrinjskog i Sarajeva, a sad smo katastrofalnim greskama poprilicno iza. Ovo mislim na cjelokupan klub. Mi imamo potencijal puno veci od svakoga zbog stadiona i navijaca, ali to nije dovoljno kad se lose upravlja klubom.
Zato je nama cudno kad Igman i Tuzla mogu vise ponuditi igracu finansijski, ali to je tako sad trenutno.