Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

NEZALAGANJE
Kontakt:
Status: Online

Re: FK Željezničar

pet apr 07, 2023 11:13 am

Zvaka72 je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:35 am
Mehmed Baždarević je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:07 am
Evo pišu o Simi Kruniću i Elviru Baljiću.
Ne znam zašto tražite Simu Krunića. Kao igrača ga se sjećam u Želji i nije bio loš naprotiv ali kao trenere Želje teški flop i ono što mi je ostalo u sjećanju uvijek ide izjava " Ne zamjeram ništa igračima" a igra ko kod sablje, ništa ni s čim.
O Baljiću neću ništa reći, rekao je on u Siminom Hanu.
Simo Krunic je od tih vremena mnogo napredovao.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

pet apr 07, 2023 11:40 am

Fićo je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:40 am
Sa Baljom bi ako ništa atmosfera bila dobra.
Mogli bi i harmoniku zasvirati..
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Z_1921
Kontakt:

pet apr 07, 2023 11:42 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:
Mehmed Baždarević je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:07 am
Evo pišu o Simi Kruniću i Elviru Baljiću.
Ne znam zašto tražite Simu Krunića. Kao igrača ga se sjećam u Želji i nije bio loš naprotiv ali kao trenere Želje teški flop i ono što mi je ostalo u sjećanju uvijek ide izjava " Ne zamjeram ništa igračima" a igra ko kod sablje, ništa ni s čim.
I dogurao do OFK Beograda i 3. lige Srbije... Dajte ljudi, ne pricajte svasta.

fanaticZeljin
Kontakt:

pet apr 07, 2023 11:47 am

Moderator , bacaj anketu koga bi volili vidjeti , stavi 6,7 imena koja se spominju
Srcu draga, boja PLAVA !

svraka
Kontakt:

pet apr 07, 2023 11:50 am

Valjda ce sada od pozitivnog soka Krpic znati primiti loptu, a bekovi ubaciti fino u 16.
Forza 1921!

Oda majstore!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet apr 07, 2023 12:01 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
pet apr 07, 2023 11:47 am
Moderator , bacaj anketu koga bi volili vidjeti , stavi 6,7 imena koja se spominju
Ne znamo vise ni ko se sve spominje :D
Željezničar ante portas !

Grbavica
Kontakt:

pet apr 07, 2023 12:03 pm

Dzezvar je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:40 am
Sa Baljom bi ako ništa atmosfera bila dobra.
Mogli bi i harmoniku zasvirati..
Dobar kad se janje okrece
Ko nas je kleo, nije dangubio.

fcz
Kontakt:

pet apr 07, 2023 12:14 pm

Fićo je napisao/la:
pet apr 07, 2023 3:54 am
Sjeća li se neko Sanina Pintula?
Strasan igrac. Kratko odigrao kod nas, ali upamtio sam ga bas po dobrom. Nikad necu zaboraviti njegovu golcinu za pobjedu protiv Zmaja, ima u mojoj arhivi snimak.

https://youtu.be/POwfaefaRkA

U to doba je bio i reprezentativac. Kao igrac Zelje je odigrao onu cuvenu prijateljsku protiv Brazila u Manausu, cuvao i sacuvao "pravog" Ronalda koji je tad bio na svom vrhuncu u Barci.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

blueboy
Kontakt:

pet apr 07, 2023 12:15 pm

Fićo je napisao/la:
pet apr 07, 2023 9:52 am
Diverzant je napisao/la:
pet apr 07, 2023 12:17 am
Daj nam one tvoje trenere iz kartoteke sto si ih nedavno postavljao
E recimo neki moji izbori bi bili sljedeći :
- Marko Maksimović (Leotar - ugovor do 2024. godine, radi dobar posao, ima fine riječi za klub).
- Denis Ćorić (Gošk - ugovor do 2025. godine, dobar stručnjak).
- Nermin Bašić (slobodan, mlad, ambiciozan, gladan uspjeha).
- Marko Topić (slobodan, do sada nije imao trenerski angažman ali mi se dojmio zbog razmišljanja).

Dalje, malo iskusniji treneri :
Meho Kodro (Slobodan, mada je to preteško, da smo baš stabilni, pitanje je da li bi nas i tada preuzeo, kod kona je odbio milionski ugovor).
Bruno Akrapović (Slobodan, isto nije realno, ali eto čisto da bude tu).
Jasminko Velić (Slobodan, dugo godina je u Grčkoj, ne znam da li ima ambicije da radi u BiH).
Slaven Musa (Slobodan, dok je trenirao Široki Brijeg bio je uspješan, i on je jedan od onih koji kruže ali ima određeno znanje).
Zlatan Nalić (skeptična opcija, puno priče, malo djela, upitnik je, može biti flop a može biti pun pogodak).

Treneri iz Srbije :
- Dušan Đorđević (nekadašnji trener Čukaričkog, odličan stručnjak, vjerujem da bi pristao raditi u BiH, trenutno slobodan).
- Zoran Rendulić (rođeni Sarajlija, naš navijač, trenutno u juniorima Zvezde, imao sam priliku pričati sa njim).
- Ivan Stojković (kolega Bogi je pisao za njega, čini se kao dobar lik, gledao sam neki podcast, ima fino razmišljanje).

Treneri iz Hrvatske:
- Petar Šegrt (Trenutno selektor Tadžikistana, vrhunski stručnjak, ekspert za rad sa mladim igračima, stažirao kod pokojnog Ivice u Sturmu, moja dugogodišnja želja, nadam se da ću valjda dočekati da bude trener Želje nekada).
- Stjepan Tomas (Slobodan, dobar trener, porijeklom je iz Bugojna, ok stručnjak).
- Samir Toplak (Slobodan, nisam pretjerano zagrijan, ima trenersko znanje ali on je po meni trener za par utakmica, kada treba ekipu podići i probuditi, za nešto ozbiljnije bar po meni nije, možda čak i griješim).

Treneri iz Slovenije :
Radovan Karanović (Slobodan, on je rodom iz Drvara, ali je dugo godina u Sloveniji, također imam super mišljenje o njemu, dobar trener, dobar čovjek, prošle sezone je uzeo titulu sa Mariborom).
Goran Stanković (Slobodan trenutno, imao je finu epizodu u Olimpiji, falilo mu je malo sporCke sreće, imam i o njemu fino mišljenje zbog načina rada).

Iz Crne Gore i Sj. Makedonije bi istakao Željko Petrović (nema teorije da dođe raditi) i Ardijan Nuhiji (dobar stručnjak). Mada bih ja bježao od trenera iz tih zemalja, nekako taj fudbal i ovaj naš, ne idu nikako, u istu rečenicu, preteško je uštimati kod nas ono što oni igraju.
Stjepan Tomas preuzima funkciju sportskog direktora Dinama.

NEZALAGANJE
Kontakt:
Status: Online

pet apr 07, 2023 12:17 pm

Z_1921 je napisao/la:
pet apr 07, 2023 11:42 am
NEZALAGANJE je napisao/la:
Zvaka72 je napisao/la:

I dogurao do OFK Beograda i 3. lige Srbije... Dajte ljudi, ne pricajte svasta.
Svojom odlukom.Nije idealan (mi u situaciji gdje je klub jos uvijek ni tamo ni vamo ne mozemo ni dovesti idealnog), ali u svakom slucaju bolji od 90% ovih imena koja se vrte.Znam, jer sam pratio njegov rad zadnjih par godina.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Stuart2
Kontakt:

pet apr 07, 2023 1:03 pm

Vedad Ibišević neko ga je spominjao. Da li ima šanse da se kontaktira.
Hocemo juznu tribinu !

gavran
Kontakt:

pet apr 07, 2023 1:13 pm

dohakase nama viber grupe i lobotomija
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dr. Adzem
Kontakt:

pet apr 07, 2023 1:28 pm

Plisek?
Cuva Bog Zelju svog!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet apr 07, 2023 1:31 pm

Ma samo Dino Đurbuzović.
Fear of the Maniacs!

Diverzant
Kontakt:

pet apr 07, 2023 1:48 pm

fcz je napisao/la:
Fićo je napisao/la:
Strasan igrac. Kratko odigrao kod nas, ali upamtio sam ga bas po dobrom. Nikad necu zaboraviti njegovu golcinu za pobjedu protiv Zmaja, ima u mojoj arhivi snimak.

U to doba je bio i reprezentativac. Kao igrac Zelje je odigrao onu cuvenu prijateljsku protiv Brazila u Manausu, cuvao i sacuvao "pravog" Ronalda koji je tad bio na svom vrhuncu u Barci.
Kakve akcije kod prva dva gola, nerealno
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

blueboy
Kontakt:

pet apr 07, 2023 2:18 pm

Permanentni Slavko je slobodan :kafa: #samokazem

Dr. Adzem
Kontakt:

pet apr 07, 2023 2:20 pm

Valter je napisao/la:
čet apr 06, 2023 7:13 pm
Plavo srce i duša koja "živi Željezničar"

Njegov Željezničar, sveukupno i na kraju svega, u svakom meču igrao je srcem. Pristup "svetom dresu" Mulalić i njegovi igrači niti u jednom trenutku nisu doveli u pitanje i to je njegova najveća pobjeda.

Od ekipe koja je bila "zrela za opstanak" napravio je respektabilan tim s čak i najvećim mogućim ambicijama, a koliko je njegova smjena u ovako važnom i opasnom trenutku sezone dobra i šta će na kraju svega ispasti od ove sezone za Željezničar, pokazat će vrijeme.

A što se tiče lično Mulalića, bio je i ostao unikat, vojnik i to Željin, zaluđeni - u pravom smislu te riječi. Vjerovatno i jedini trener na svijetu koji drži apsolutno sve pod kontrolom, izlazi s igračima na zagrijavanje u kopačkama i kao da je pomoćnik, sve vrijeme ih priprema za utakmicu aktivno učestvujući u svakom trenutku. I tako je na svakoj utakmici.

Ni na treninzima situacija nije ništa drugačija, Mulalić sve vodi i sve drži u svojim rukama i na tome mu se svakako treba skinuti kapa.

Srčan i posvećen, s plavim srcem i dušom koja "živi Željezničar", drugi put pognute glave, ali još jednom svijetla obraza napušta svoju Grbavicu. I nemojte sumnjati, prvi naredni put kada dobije poziv i bez obzira na to koliko će situacija biti loša, bez razmišljanja će ga prihvatiti, baš kao što je to uradio i ovaj put.

Dio članka sa klixa

Ovaj je zaljubljen u Edisa. Čitajuči ovaj članak saznao sam da je radio besplatno jer "živi Željezničar". Lako je nama navijačlima mi svoju ljubav naplačujemo.
E cuj od ekipe koja je zrela za opstanak 😂😂
Ara ko Benzema, Santos ko Vini, Amoah ko Rodrigo, Stila ko Modric, Hodzic ko Kros. Jos samo da smo imali Ancelotija na klupi umjesto Simeonea
Cuva Bog Zelju svog!

fcz
Kontakt:

pet apr 07, 2023 2:20 pm

Diverzant je napisao/la:
pet apr 07, 2023 1:48 pm
fcz je napisao/la:
Fićo je napisao/la:

Kakve akcije kod prva dva gola, nerealno
U ta doba kad krenu Buki, Dzelo, Faco, Zuban, Glista, Adzem (malo kasnije su se prikljucili jos Vazda i Greda) da pletu mrezu oko gola, protivnik haman po pola sata ne moze da izadje sa svoje polovine. Bilo je dobrih igraca, mangupa ali steta sto je liga tad bila bas neregularna i domacinska. Cim je dosao play-off i strane sudije mi smo uzeli titulu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

fanaticZeljin
Kontakt:

pet apr 07, 2023 2:23 pm

Dudic najvjerovatnije ...
Srcu draga, boja PLAVA !

ANamelessGhoul
Kontakt:

pet apr 07, 2023 2:42 pm

Nista jbg sretno Feđa

Trenutno korisnika/ca: amelaga, NEZALAGANJE, Zaki87 i 45 gostiju.

Prijava