Fićo je napisao/la: ↑pet apr 07, 2023 9:52 am
Diverzant je napisao/la: ↑pet apr 07, 2023 12:17 am
Daj nam one tvoje trenere iz kartoteke sto si ih nedavno postavljao
E recimo neki moji izbori bi bili sljedeći :
- Marko Maksimović (Leotar - ugovor do 2024. godine, radi dobar posao, ima fine riječi za klub).
- Denis Ćorić (Gošk - ugovor do 2025. godine, dobar stručnjak).
- Nermin Bašić (slobodan, mlad, ambiciozan, gladan uspjeha).
- Marko Topić (slobodan, do sada nije imao trenerski angažman ali mi se dojmio zbog razmišljanja).
Dalje, malo iskusniji treneri :
Meho Kodro (Slobodan, mada je to preteško, da smo baš stabilni, pitanje je da li bi nas i tada preuzeo, kod kona je odbio milionski ugovor).
Bruno Akrapović (Slobodan, isto nije realno, ali eto čisto da bude tu).
Jasminko Velić (Slobodan, dugo godina je u Grčkoj, ne znam da li ima ambicije da radi u BiH).
Slaven Musa (Slobodan, dok je trenirao Široki Brijeg bio je uspješan, i on je jedan od onih koji kruže ali ima određeno znanje).
Zlatan Nalić (skeptična opcija, puno priče, malo djela, upitnik je, može biti flop a može biti pun pogodak).
Treneri iz Srbije :
- Dušan Đorđević (nekadašnji trener Čukaričkog, odličan stručnjak, vjerujem da bi pristao raditi u BiH, trenutno slobodan).
- Zoran Rendulić (rođeni Sarajlija, naš navijač, trenutno u juniorima Zvezde, imao sam priliku pričati sa njim).
- Ivan Stojković (kolega Bogi je pisao za njega, čini se kao dobar lik, gledao sam neki podcast, ima fino razmišljanje).
Treneri iz Hrvatske:
- Petar Šegrt (Trenutno selektor Tadžikistana, vrhunski stručnjak, ekspert za rad sa mladim igračima, stažirao kod pokojnog Ivice u Sturmu, moja dugogodišnja želja, nadam se da ću valjda dočekati da bude trener Želje nekada).
- Stjepan Tomas (Slobodan, dobar trener, porijeklom je iz Bugojna, ok stručnjak).
- Samir Toplak (Slobodan, nisam pretjerano zagrijan, ima trenersko znanje ali on je po meni trener za par utakmica, kada treba ekipu podići i probuditi, za nešto ozbiljnije bar po meni nije, možda čak i griješim).
Treneri iz Slovenije :
Radovan Karanović (Slobodan, on je rodom iz Drvara, ali je dugo godina u Sloveniji, također imam super mišljenje o njemu, dobar trener, dobar čovjek, prošle sezone je uzeo titulu sa Mariborom).
Goran Stanković (Slobodan trenutno, imao je finu epizodu u Olimpiji, falilo mu je malo sporCke sreće, imam i o njemu fino mišljenje zbog načina rada).
Iz Crne Gore i Sj. Makedonije bi istakao Željko Petrović (nema teorije da dođe raditi) i Ardijan Nuhiji (dobar stručnjak). Mada bih ja bježao od trenera iz tih zemalja, nekako taj fudbal i ovaj naš, ne idu nikako, u istu rečenicu, preteško je uštimati kod nas ono što oni igraju.