Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sulevelicanstveni
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 07, 2023 1:11 am

Ma kakav Dudic, treba predloziti da Bogi ostane do kraja sezone. Sta ljudi pisu jel moguce?

kokoška
Kontakt:

pet apr 07, 2023 1:12 am

Stuart2 je napisao/la:
čet apr 06, 2023 10:32 pm
kokoška je napisao/la:
čet apr 06, 2023 10:02 pm
Stuart2 je napisao/la:
čet apr 06, 2023 6:08 pm

Feđa je do sada vodio manje klubove od Želje i gubio se čitajući forume.
Željo je preveliki zalogaj za njega.
E cuj citao forume, ja ne znam da moze neko ko je profesionalni fudbaler, trener ili neko bez obzira na funkciju u klubu citati forum, pa devedeset posto foruma su najvece fudbalske neznalice i ljudi koji su mozda jednom do dvaput prisustvovali nekom sportskom dogadjaju.
To su rekli na podcastu kao jedan od razloga loših rezultata u FK Sarajevu da ne reklamiram podcast sad. Jel čitao ili nije ne mogu garantovati. Mada moje mišljenje je da je i Dudić korak naprijed u odnosu na Edisa u sadašnjoj situaciji. Ali mislim da možemo i bolje.
Slazem se.

Mulalic Edis
Kontakt:

pet apr 07, 2023 2:23 am

Stuart2 je napisao/la:
čet apr 06, 2023 11:59 pm
Željo je treći klub u regionu po posjeti. Toga Bekrić i društvo koje bira trenera moraju biti svjesni i pokušati napraviti treći klub u regionu po kvaliteti nogometa
Ne smijemo dovoditi levate. Dobro platiti dobrog trenera i dati bonuse jer će vratiti uloženu platu. Ograditi se klauzulama u ugovoru da ako nema rezultata nema ni bonusa.
Za svaku pobjedu extra novca jer ona dovodi više navijača i više sponzora.
Ih majstore, lagano je to reci. Nigdje vise u iole ozbiljnim ekipama treneri ne rade ispod deset milja, a u regionu i puta dva plus pomocnici. A mi sad dobro moramo izvagati svaku marku jer smo u banani (nekom dati 10,15 milja za tri godine je pola vise od pola miliona s porezima). Svi su negdje, nekako otisli naprijed samo smo mi nazadovali i egzistenciju doveli u pitanje kardinalnim greskama u proslosti. Nigdje ni igraci ne igraju za milju, dvije , a kod nas su to nosioci igre. Tako da ako izborimo evropu to ce biti istinski poduhvat.
Zeljo je izuzetno nestabilan klub, a vec drugu godinu grcevito se borimo za licence i radujemo njima. Trajemo samo zahvaljujuci nevjerovatnoj podrsci navijaca i ljubavi igraca i trenera. Ovo za ove reprograme isto za duboki naklon. Otvorilo se za evropu i trebamo to probati iskoristiti. Mislim da ce trener biti Fedja Dudic.
Grande Miske 💪

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet apr 07, 2023 3:54 am

Sjeća li se neko Sanina Pintula?
Fear of the Maniacs!

MiroslavKruzik

pet apr 07, 2023 4:02 am

Mulalic Edis je napisao/la:
pet apr 07, 2023 2:23 am
Stuart2 je napisao/la:
čet apr 06, 2023 11:59 pm
Željo je treći klub u regionu po posjeti. Toga Bekrić i društvo koje bira trenera moraju biti svjesni i pokušati napraviti treći klub u regionu po kvaliteti nogometa
Ne smijemo dovoditi levate. Dobro platiti dobrog trenera i dati bonuse jer će vratiti uloženu platu. Ograditi se klauzulama u ugovoru da ako nema rezultata nema ni bonusa.
Za svaku pobjedu extra novca jer ona dovodi više navijača i više sponzora.
Ih majstore, lagano je to reci. Nigdje vise u iole ozbiljnim ekipama treneri ne rade ispod deset milja, a u regionu i puta dva plus pomocnici. A mi sad dobro moramo izvagati svaku marku jer smo u banani (nekom dati 10,15 milja za tri godine je pola vise od pola miliona s porezima). Svi su negdje, nekako otisli naprijed samo smo mi nazadovali i egzistenciju doveli u pitanje kardinalnim greskama u proslosti. Nigdje ni igraci ne igraju za milju, dvije , a kod nas su to nosioci igre. Tako da ako izborimo evropu to ce biti istinski poduhvat.
Zeljo je izuzetno nestabilan klub, a vec drugu godinu grcevito se borimo za licence i radujemo njima. Trajemo samo zahvaljujuci nevjerovatnoj podrsci navijaca i ljubavi igraca i trenera. Ovo za ove reprograme isto za duboki naklon. Otvorilo se za evropu i trebamo to probati iskoristiti. Mislim da ce trener biti Fedja Dudic.
Ako je to sve kako ti to navodis, ne znam onda kako ćemo ga angažovati i isplatiti, ako znamo da je Slobodi za 2.5 mjeseca tražio 65.000 KM?!

Osim ako nije i on promijenio taktiku kad dođu kod nas, kao i Edis, da rade za minimalac i "pitu od tri marke".

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 07, 2023 4:07 am

Po meni je termin utakmice los.

Mislim da ce ovo biti prvi put u X godina, da cu biti u gradu, a da necu biti na utakmici. Organizovani porodicni iftar je prije utakmice. Definitvno to je neka moja granica, a mislim da nisam jedini. Cudi me da u klubu nisu razmisljali o tome...

Pobjeda nam je jako bitna... sretno Zeljo!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 07, 2023 4:15 am

Ivica Puljic novinar

slika

slika
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ubaceni element
Kontakt:

pet apr 07, 2023 8:08 am

Joj kad se zavrti ova prica o vojnicima kluba i spasiteljima kad nece niko drugi osipam se. Sve spasitelji kojima je Zeljo plafon i jedini izbor koji trebaju napraviti je ili Zeljo ili biro za nezaposlene, ili eventualno TOSK nekad kasnije.

Slicno je i sa Dudicem, kao on trazi cifru, ma hajte molim vas. Tamo gdje je mogao dobiti kakvu takvu cifru napenalili su ga nakon pola godine, jos je moze dobiti u Zrinji ali tu sansu moze samo sanjati. Eventualno taj Pazar jer je tamo igrao, ali eto i to mu je propalo. Gdje to jos moze dobiti neku vele cifru vecu nego u Zelji a da ima kvalitet da vodi tu ekipu i da je ta opcija barem 20% realna? Nigdje.
Zadnja izmjena: ubaceni element, dana/u pet apr 07, 2023 8:14 am, ukupno mijenjano 1 put.

Valter
Kontakt:

pet apr 07, 2023 8:13 am

volimtezeljo je napisao/la:
čet apr 06, 2023 10:18 pm
Dzezvar je napisao/la:
čet apr 06, 2023 9:30 pm
Da jos jednom ponovimo gradivo
Edis nije dosao kada niko nije htio,odbio je klub puno prije pa nas je preuzeo Ivkovic.
Edis nije radio dzaba,imao je platu koju je trazio za potpis.
Edis je Zeljovac od glave do pete,ali je kao trener ocigledno limitiran,sto se na kraju i vidi na terenu.
Da jos jednom ponovimo, hiljadu puta ponovljena laz nece postati istina.
Klub mu se jeste nudio ali je covjek vodio Decic u evropi, za taj klub historijski a i za njega najveci uspjeh. Za razliku od mnogih dolazi na utakmice i kad nema dodira sa klubom, Manijak od glave do pete. Nije dosao da zavali klub kao npr Ivkovic, Krcmarevic posteno odradi kakav god rezultat bio.
Bez obzira na sve i dosao je u klub kojem se rasuo sastav. U tom periodu prosle godine bilo je upitno hocemo li igrati ligu, ostao je sa 10ak igraca, od ovih sto ssd spominjemo niko ne bi dosao. Sigurno radio za najmanji ugovor u karijeri i bio je najslabije placen trener u ligi. Tomo Ivkovic je imao duplo veca primanja, taj isti Ivkovic je ismijavao nas klub ali nikad ga nisu ismijavali po forumima. Ali to smo mi.
Radio sigurno u najtezim uslovima ikada u klubu. Pripreme Konjic/Ilidza niko od ovih trenera koji se spominju nece trpiti, ovaj to nikad spomenuo nije. Uvijek bilo "hvala i na ovome".
Slazem se limitiran jeste, ali je za Kostica, Petrovica, Krcmarevica, Ivkovica, Musu, Vugdalica, licno Pep Gvardiola. U ostalom uzeo je za godinu koliko je Kostic odnosno Krcmarevic za tri mjeseca.
Njemu se ovdje najvise zamjera "ne daju mi cistacica da budem" intervju, u istom tekstu je rekao jednu veliku istinu tadasnjoj upravi da veze nisu imali o sportu, fudbalu i vodjenju fudbalskog kluba. To su i njihovi potezi tad potvrdili nije Edis tad nista slagao. Trebao je reci "to je put kojim trebamo ici".
Dok nas je vodio i u ovom mandatu imali smo slabih partija, ali klub nikada nije bio razbijen i nije izgledao kao autsajder. I cak sa tim Zrinskim smo jedini odigrali ravnopravne utakmice.
Da sumiramo, zasluzuje puno vise postovanja zbog svega navedenog. A vrijeme ce pokazati kao i prosli put ( Kostic, Petrovic) da li ce njegovi naslijednici preporoditi ekipu.
Znači ti si pisao onaj članak na Klixu.
Dakle to je razlog tvoje registracije 31.10.2022.g.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Valter
Kontakt:

pet apr 07, 2023 8:18 am

TheBlue je napisao/la:
pet apr 07, 2023 4:07 am
Po meni je termin utakmice los.

Mislim da ce ovo biti prvi put u X godina, da cu biti u gradu, a da necu biti na utakmici. Organizovani porodicni iftar je prije utakmice. Definitvno to je neka moja granica, a mislim da nisam jedini. Cudi me da u klubu nisu razmisljali o tome...

Pobjeda nam je jako bitna... sretno Zeljo!
Znam veliki broj onih koji nažalost u subotu neče biti na Grbavici.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

pet apr 07, 2023 8:23 am

Edis je obavio pripreme na Ilidži/Konjicu, a Tomo obavio pripreme na pomoćnom stadionu. Edisu ekipa u rasulu, a kod Tome 7 igrača počelo pripreme

MiroslavKruzik

pet apr 07, 2023 8:30 am

https://www.transfermarkt.com/zoran-ren ... iner/81458

Zanimljivo trenersko ime nam se nudi

https://reprezentacija.ba/379608-poceo- ... bio-giroud

Koliko može, prati i fudbal u našoj zemlji koji, po njegovom mišljenju, napreduje iz godine u godinu.

"Sviđa mi se što je liga zadnjih godina, da tako kažem, poštenija. Svako može svakoga pobijediti. Klubovi su u ekspanziji, liga je tvrda i nezgodna za sve trenere, ali bit ću iskren – volio bih se jednog dana tu okušati. Naravno, gdje drugo nego na klupi Željezničara, taj klub ima dušu, sjajne navijače…"

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet apr 07, 2023 9:52 am

Diverzant je napisao/la:
pet apr 07, 2023 12:17 am
Daj nam one tvoje trenere iz kartoteke sto si ih nedavno postavljao
E recimo neki moji izbori bi bili sljedeći :
- Marko Maksimović (Leotar - ugovor do 2024. godine, radi dobar posao, ima fine riječi za klub).
- Denis Ćorić (Gošk - ugovor do 2025. godine, dobar stručnjak).
- Nermin Bašić (slobodan, mlad, ambiciozan, gladan uspjeha).
- Marko Topić (slobodan, do sada nije imao trenerski angažman ali mi se dojmio zbog razmišljanja).

Dalje, malo iskusniji treneri :
Meho Kodro (Slobodan, mada je to preteško, da smo baš stabilni, pitanje je da li bi nas i tada preuzeo, kod kona je odbio milionski ugovor).
Bruno Akrapović (Slobodan, isto nije realno, ali eto čisto da bude tu).
Jasminko Velić (Slobodan, dugo godina je u Grčkoj, ne znam da li ima ambicije da radi u BiH).
Slaven Musa (Slobodan, dok je trenirao Široki Brijeg bio je uspješan, i on je jedan od onih koji kruže ali ima određeno znanje).
Zlatan Nalić (skeptična opcija, puno priče, malo djela, upitnik je, može biti flop a može biti pun pogodak).

Treneri iz Srbije :
- Dušan Đorđević (nekadašnji trener Čukaričkog, odličan stručnjak, vjerujem da bi pristao raditi u BiH, trenutno slobodan).
- Zoran Rendulić (rođeni Sarajlija, naš navijač, trenutno u juniorima Zvezde, imao sam priliku pričati sa njim).
- Ivan Stojković (kolega Bogi je pisao za njega, čini se kao dobar lik, gledao sam neki podcast, ima fino razmišljanje).

Treneri iz Hrvatske:
- Petar Šegrt (Trenutno selektor Tadžikistana, vrhunski stručnjak, ekspert za rad sa mladim igračima, stažirao kod pokojnog Ivice u Sturmu, moja dugogodišnja želja, nadam se da ću valjda dočekati da bude trener Želje nekada).
- Stjepan Tomas (Slobodan, dobar trener, porijeklom je iz Bugojna, ok stručnjak).
- Samir Toplak (Slobodan, nisam pretjerano zagrijan, ima trenersko znanje ali on je po meni trener za par utakmica, kada treba ekipu podići i probuditi, za nešto ozbiljnije bar po meni nije, možda čak i griješim).

Treneri iz Slovenije :
Radovan Karanović (Slobodan, on je rodom iz Drvara, ali je dugo godina u Sloveniji, također imam super mišljenje o njemu, dobar trener, dobar čovjek, prošle sezone je uzeo titulu sa Mariborom).
Goran Stanković (Slobodan trenutno, imao je finu epizodu u Olimpiji, falilo mu je malo sporCke sreće, imam i o njemu fino mišljenje zbog načina rada).

Iz Crne Gore i Sj. Makedonije bi istakao Željko Petrović (nema teorije da dođe raditi) i Ardijan Nuhiji (dobar stručnjak). Mada bih ja bježao od trenera iz tih zemalja, nekako taj fudbal i ovaj naš, ne idu nikako, u istu rečenicu, preteško je uštimati kod nas ono što oni igraju.
Fear of the Maniacs!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet apr 07, 2023 9:55 am

Ne znam zašto naši ne pokušaju srediti neki tandem da bude na klupi, recimo Bašić - Topić.
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

pet apr 07, 2023 9:56 am

Joj Petar Segrt.... Inace nadimak mu je "Arhitekta" zbog svog rada sa mladim igracima sto je rezultiralo da dosta tih mladih igraca zaigra za drzavne timove svojih zemalja.

Veeeeelika zelja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Petar_%C5%A0egrt
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

alenmesanovic
Kontakt:

pet apr 07, 2023 10:06 am

storm_raider je napisao/la:
Joj Petar Segrt.... Inace nadimak mu je "Arhitekta" zbog svog rada sa mladim igracima sto je rezultiralo da dosta tih mladih igraca zaigra za drzavne timove svojih zemalja.

Veeeeelika zelja.
Imao sam priliku upoznati, pa na neki način i raditi sa njim dok je bio trener u Zvijezdi iz Gradačca. Meni i dan danas nije jasno kako je on uspio ‘zalutati’ u našu ligu.

Veliki gospodin i još veći stručnjak, nadam se da ćemo dočekati da nekad u budućnosti bude na klupi našeg Želje.

alenmesanovic
Kontakt:

pet apr 07, 2023 10:07 am

Evo pišu o Simi Kruniću i Elviru Baljiću.

storm_raider
Kontakt:

pet apr 07, 2023 10:08 am

Mehmed Baždarević je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:06 am
storm_raider je napisao/la:

Veeeeelika zelja.
Imao sam priliku upoznati, pa na neki način i raditi sa njim dok je bio trener u Zvijezdi iz Gradačca. Meni i dan danas nije jasno kako je on uspio ‘zalutati’ u našu ligu.

Veliki gospodin i još veći stručnjak, nadam se da ćemo dočekati da nekad u budućnosti bude na klupi našeg Želje.
Zovnuo ga dobar prijatelj iz Gradacca koji je tada sjedio u Upravi Zvijezde i to je jedini razlog. Tada je doveo Zvijezdu na sredinu tabele i cim se promjenio UO otjerali su ga, da bi naredne sezone ekspresno ispali.

2015 godine sam ga upoznao sasvim slucajno i naravno dohvatili smo se Zelje. Uvijek je govorio da je Grbavica hram fudbala i siguran sam da kada bi ga neko zovnuo da bi razmislio o angazmanu. Veci gospodin nije trenirao u nasoj ligi.

Mastam samo, ali Curic, Segrt, zvuci dosta dobro za neku novu epohu naseg Zelje...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Zvaka72
Kontakt:

pet apr 07, 2023 10:35 am

Mehmed Baždarević je napisao/la:
pet apr 07, 2023 10:07 am
Evo pišu o Simi Kruniću i Elviru Baljiću.
Ne znam zašto tražite Simu Krunića. Kao igrača ga se sjećam u Želji i nije bio loš naprotiv ali kao trenere Želje teški flop i ono što mi je ostalo u sjećanju uvijek ide izjava " Ne zamjeram ništa igračima" a igra ko kod sablje, ništa ni s čim.
O Baljiću neću ništa reći, rekao je on u Siminom Hanu.
Plava porodica me ubi u pojam.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

pet apr 07, 2023 10:40 am

Sa Baljom bi ako ništa atmosfera bila dobra.
Fear of the Maniacs!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.

Prijava