Imali bi da je uzeo barem bod jučer, ovako smo i dalje iza njih, i teško da ćemo imati šansu da ih pređemo do međusobnog duela s njima. Nakon toga imamo sličan raspored do kraja. Znači, definitivno imamo realnu šansu da uhvatimo to treće mjesto, pitanje je imamo li znanja na klupi za takvo nešto. A nadam se da barem Velež neće dobiti danas Slogu, da držimo distancu od njih.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 1:19 pmSad možeš ići na pozitivan šok.blueboy je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 12:53 pmSamo je fol što ti i taj drugi ko dođe u ovom momentu ne garantuje izlazak u Evropu. Premalo je ostalo vremena za promjenu sistema igre, formacije, unošenje novih ideja u igri itd. To se trebalo uraditi barem na polusezoni, sad je kasno.cipiripi je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 12:48 pmAko je Edisova plata parafraziram 5000 isplatiti ga jos ova 3 mjeseca i posteno se razici.
Bolje je dati 15 000 KM, nego izgubiti 400 000 KM.
Uprava ako zeli bolje finansije isplatit ce jos danas Edisa, jer sve dok je on na klupi direktno utice na posjetu, a time gubimo novac.
Ne izlazak u evropu bi za nas bio bas veliki finansijski gubitak
Nije pravilo, ali obično bude tako. Bar kod nas poslije svake smjene smo imali komentare u prvim tekmama, da je ovo fudbal, da je ovo bolje od prethodnika. Onda poslije isti hrkljuš.
Ne znam imamo li neko fino rješenje.
Edis svakako nije neko na kome možeš graditi neku finu igru i budućnost. Ako imamo nekog mladog, perspektivnog, onda to treba i uraditi.
Ako nemamo, onda ne vidim smisao da dovodimo Nalića i slične. Možda bude to dobro 3 kola, ali poslije će biti isto kao ovo. E sad da li probati sa bilo kim samo radi pozitivnog šoka ili probati naći nekog za budućnost, ne znam.
Ja ne bih Edisa mijenjao za Nalića i slično. Nije rezonski jer koliko god bio tanak, ima polufinale i diobu 3.mjesta.
Da se razumijemo, ja bih ga otjerao iste sekunde, ali ne vidim nekog ko će nas odvesti u Evropu u ovih nekoliko utakmica do kraja. Imali smo Blaža Sliškovića tako usred sezone, čovjek osvajao titule, zna ligu, zna igrače, pa znamo kako je završilo. Bekrić mi je eksperiment koji se ne radi u trenutku kad se boriš za nešto. Jeste s ekipom, ali jedno je igrati, a sasvim drugo voditi ekipu s klupe.Fićo je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 1:18 pmNije garancija normalno, ali nije ni garancija da ćemo osigurati izlazak ako Edis ostane, zar ne? Nema tu puno filozofije, niti promjene, najbolje na teren, smanjiti greške koje je radio onaj prije tebe i to je u biti to. Za neku drastičnu promjenu (formacije i igre) je potrebno puno vremena.
Ne mora to biti neko sa strane, zašto recimo Bekrić ne bi mogao izgurati do kraja sezone. Ekipa ga poštuje, ima dobar odnos sa igračima, sigurno da bi ga slušali, a ima i znanja sigurno. Samo može biti bolje, gore sigurno ne bi bilo.
Ne smijemo prokockati priliku, sad ako ne uspijemo, bojim se da zadugo nećemo imati šansu kao sada. Neće biti puno prilike kao sada, konkurencija očajna, tereni, smjene trenera, a mi baš guramo zajedno, milion faktora imamo na našoj strani, a opet to ne znamo iskoristiti. Ne znam, ali ako propustimo sadašnju priliku, meni je to egal gubitku titule.
Ima Bekric iskustva, zaboravljate kako je poslozio ekipu u Mostarublueboy je napisao/la:Da se razumijemo, ja bih ga otjerao iste sekunde, ali ne vidim nekog ko će nas odvesti u Evropu u ovih nekoliko utakmica do kraja. Imali smo Blaža Sliškovića tako usred sezone, čovjek osvajao titule, zna ligu, zna igrače, pa znamo kako je završilo. Bekrić mi je eksperiment koji se ne radi u trenutku kad se boriš za nešto. Jeste s ekipom, ali jedno je igrati, a sasvim drugo voditi ekipu s klupe.Fićo je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 1:18 pmNije garancija normalno, ali nije ni garancija da ćemo osigurati izlazak ako Edis ostane, zar ne? Nema tu puno filozofije, niti promjene, najbolje na teren, smanjiti greške koje je radio onaj prije tebe i to je u biti to. Za neku drastičnu promjenu (formacije i igre) je potrebno puno vremena.
Ne mora to biti neko sa strane, zašto recimo Bekrić ne bi mogao izgurati do kraja sezone. Ekipa ga poštuje, ima dobar odnos sa igračima, sigurno da bi ga slušali, a ima i znanja sigurno. Samo može biti bolje, gore sigurno ne bi bilo.
Ne smijemo prokockati priliku, sad ako ne uspijemo, bojim se da zadugo nećemo imati šansu kao sada. Neće biti puno prilike kao sada, konkurencija očajna, tereni, smjene trenera, a mi baš guramo zajedno, milion faktora imamo na našoj strani, a opet to ne znamo iskoristiti. Ne znam, ali ako propustimo sadašnju priliku, meni je to egal gubitku titule.
Doduše, to sam zaboravioGrbavica je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 2:08 pmIma Bekric iskustva, zaboravljate kako je poslozio ekipu u Mostarublueboy je napisao/la:Da se razumijemo, ja bih ga otjerao iste sekunde, ali ne vidim nekog ko će nas odvesti u Evropu u ovih nekoliko utakmica do kraja. Imali smo Blaža Sliškovića tako usred sezone, čovjek osvajao titule, zna ligu, zna igrače, pa znamo kako je završilo. Bekrić mi je eksperiment koji se ne radi u trenutku kad se boriš za nešto. Jeste s ekipom, ali jedno je igrati, a sasvim drugo voditi ekipu s klupe.Fićo je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 1:18 pm
Nije garancija normalno, ali nije ni garancija da ćemo osigurati izlazak ako Edis ostane, zar ne? Nema tu puno filozofije, niti promjene, najbolje na teren, smanjiti greške koje je radio onaj prije tebe i to je u biti to. Za neku drastičnu promjenu (formacije i igre) je potrebno puno vremena.
Ne smijemo prokockati priliku, sad ako ne uspijemo, bojim se da zadugo nećemo imati šansu kao sada. Neće biti puno prilike kao sada, konkurencija očajna, tereni, smjene trenera, a mi baš guramo zajedno, milion faktora imamo na našoj strani, a opet to ne znamo iskoristiti. Ne znam, ali ako propustimo sadašnju priliku, meni je to egal gubitku titule.![]()
Jeste, ali se od početka sezone i ekipa umnogome promijenila pa se i cilj može promijeniti.
Ma kakva ba uprava, oni se oglase samo kad treba iz govana vaditi.
Ako je meni "provokacija", pomiješao si me, slažem se s poentomSIMA_SIMAU je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 3:27 pmMa kakva ba uprava, oni se oglase samo kad treba iz govana vaditi.
Znaci odjednom nam je stalo za kup?
To sam sinoc htio napisati kako Maksimović kroz svoje izjave se na neki način nudi klubu.Po meni nije losa opcija.Edis stagnira ,mi i kad pobjedimo lose igramo , ustvari mi neigramo . Ponekad kad kao dobro igramo imamo presing i daj brazilcu nek istrci .Fićo je napisao/la: ↑ned apr 02, 2023 3:26 pmNormalno, ako izgubimo u Mostaru, otkaz je pod moranje, ako do sada nije bio. Tuce bi bio logično rješenje, poznaje ekipu i to bi bilo najbezbolnije. Onda na kraju sezone, kada vidimo gdje smo i šta smo, možemo razglabati da li je potrebno tražiti drugog trenera ili Tuce može biti dugoročna opcija.
Danas sam baš htio pisati o njemu, kako ga treba pratiti. Duško Vranešević, 42 godine, trenutno posjeduje A licencu, u procesu je dobijanja UEFA Pro licence. Čuo sam da ga puno iskusnije kolege smatraju za ozbiljnog trenera i da smatraju da zaslužuje raditi u premijer ligi.
A i budala može primijetiti da je Maksimović prijateljski nastrojen prema nama i da se nudi da bude naš trener. Nije loša opcija ni Nermin Bašić.