Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 09, 2023 11:16 am

Neko je negdje pisao da je Edisova plata oko 4000 KM. Zar nije bolje isplatiti ga preostala 3 mjeseca nego rizikovati izlazak u Evropu i tako izgubiti 300-400 000 Eura
Alea iacta est!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet mar 09, 2023 11:17 am

cipiripi je napisao/la:
Neko je negdje pisao da je Edisova plata oko 4000 KM. Zar nije bolje isplatiti ga preostala 3 mjeseca nego rizikovati izlazak u Evropu i tako izgubiti 300-400 000 Eura
a sta ako ne izboris evropu bez edisa? just saying, onda si se duplo zayebo...
100/94/37/34 - i to je to!

kokoška
Kontakt:

čet mar 09, 2023 11:48 am

milanribar je napisao/la:
čet mar 09, 2023 8:35 am
Dati otkaz liku na 3 boda od evrope i u igri za kup je jako nepopularan potez i treba razmislit kako bi igači to prihvatili, pa onda i dobar dio publike koji ga podržava. Bez obzira na ova pisanja po forumu većina navijača ga još podržava...
Pod broj 1. ocito ne gledas utakmice jer da gledas, shvatio bi da u 5 utakmica nismo napravili polusansu a o nekoj uigranoj akciji da ne pricam, sa ovom igrom mi smo se vec oprostili od evrope (samo nekakva sreca moze da se desi da mi kao 4. ako ostanemo na toj poziciji da odemo u evropu). Pod broj 2. koja ga vecina podrzava, gdje si to vidio ili procitao da ga vecina podrzava?

milanribar
Kontakt:

čet mar 09, 2023 12:06 pm

kokoška je napisao/la:
čet mar 09, 2023 11:48 am
Dati otkaz liku na 3 boda od evrope i u igri za kup je jako nepopularan potez i treba razmislit kako bi igači to prihvatili, pa onda i dobar dio publike koji ga podržava. Bez obzira na ova pisanja po forumu većina navijača ga još podržava...
Pod broj 1. ocito ne gledas utakmice jer da gledas, shvatio bi da u 5 utakmica nismo napravili polusansu a o nekoj uigranoj akciji da ne pricam, sa ovom igrom mi smo se vec oprostili od evrope (samo nekakva sreca moze da se desi da mi kao 4. ako ostanemo na toj poziciji da odemo u evropu). Pod broj 2. koja ga vecina podrzava, gdje si to vidio ili procitao da ga vecina podrzava?
Ne pričam o igri samo pričam o poziciji u kojoj se nalazimo. Kakva je igra to i laik vidi. Ovako nije bilo prošle polusezone i puno smo bolje izgledali.
Velika većina nije za to da se sad otjera a svi kritikuju način na koji radi, takva je situacija. Ne uzimam ja za relevantno pisakranja po forumu, pričam sa ljudima koji idu na utakmice a i na gostovanja i koji malo opreznije gledaju na ovo sve, ne lome preko koljena. Ljudi ga kritikuju s pravom ali nisu za njegovo tjeranje sad u ovoj situaciji.

Sky1
Kontakt:

čet mar 09, 2023 12:11 pm

Postavlja se pitanje da li mi kao klub imamo ambiciju da izađemo u Europu, taj odgovor još nismo dobili. Edisa ja sad ne bih dirao, njemu je trebalo otkaz dati na kraju prošle sezone nakon urakmice sa Radnikom. Vidjelo se da nije trenerr za nas.

blueboy
Kontakt:

čet mar 09, 2023 12:35 pm

čet mar 09, 2023 9:03 am
kvalitet je napisao/la:
čet mar 09, 2023 8:39 am
Pa i u njegovom prošlom mandatu je ista priča bila, pa ispušimo Evropu…
Jedino bi gore bilo smijenit ga pa taj koji dođe da ne uspije ništa. Onda tek ne bi imali mira od navijača i od njega. Dajte nek završi ciklus jedan pa da ne može niko pričat okolo kako je otjeran i nije mu se dalo da završi posao. Svi vidimo da ima čovjek problem kad se stavi ambicija određena pred njega i neki cilj. Sve je lijepo dok nema pritiska i ne ganja se ni evropa ni titula, i ja bi bio trener tad. Opcije na tržištu nam isto ništa ne garantuju...
I onda je šteta nepopravljiva, ako ga pustiš do kraja, a on flopne. Tako je bilo i prvi put. Onda će biti toliko omražen da ga neće ljudi moći gledati očima kad dođe da pogleda neku utakmicu. Ovo je još uvijek itekako sve popravljivo i dostižno, sa 2-3 vezane pobjede si u odličnoj situaciji, ali mi to s njim nismo povezali ni dosad.

Sulevelicanstveni
Kontakt:

čet mar 09, 2023 1:11 pm

struja je napisao/la:
čet mar 09, 2023 9:04 am
Sulevelicanstveni je napisao/la:
čet mar 09, 2023 12:00 am
bagonja1234 je napisao/la:
sri mar 08, 2023 11:12 pm
I sad uporedite ovog Jasarevica koji ne zna krenut naprijed niti dodati,a kamoli ubacit sa malim Malicem koji je dosta prodorniji, i mlad mozda se mogao i prodat.
Stvarno je bio prodoran, jesi li realan.. Bojao se duela, dođe do centra i odmah Santosu dodaje loptu.
Jeste u vakat bio prodoran dok je igrao u krupi.Pratio sam ga .Na youtube ima klip dok je u travniku igrao.Sigurno je iznisio loptu iz zadnje linije bilo da uđe u sredinu ili pored linije.Da li stvarno toliko grohnuo ili je do trenera ali se ne usuđuje iznijeti loptu.Juce je makar u defanzivi dobar bio.
Ovdje sam mislio na Malica, ali Jasarevic nije los zadnje dvije utakmice.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet mar 09, 2023 1:20 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Ovih 12 000 KM si mu svakakao obavezan isplatiti bio on ili ne na klupi, a da li je on kapacitet da nam donese 300-400 000 Eura e to je ono u sta ja sumnjam.

On ako ovako nastavi i sa ovakvim igrama otjerat ce raju sa stadiona, napravit ce veliki gubitak za Klub. U prosloj polusezoni smo imali prosjek preko 6000 gledalaca, u posljednje dvije (Zvijezda i Leotar) prosjek je jedva 3000. Da je ostvario pobjedu protiv Igmana, da se je pokazao neki pomak vjerujem da bi bilo vise raje na utakmicama.

Sa ovakvim pristupom on nama samo stetu nanosi, jer ako nema gledalaca nema ni para.
Alea iacta est!

Sulevelicanstveni
Kontakt:

čet mar 09, 2023 1:33 pm

cipiripi je napisao/la:
čet mar 09, 2023 1:20 pm
jovanmaksimovic je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
Ovih 12 000 KM si mu svakakao obavezan isplatiti bio on ili ne na klupi, a da li je on kapacitet da nam donese 300-400 000 Eura e to je ono u sta ja sumnjam.

On ako ovako nastavi i sa ovakvim igrama otjerat ce raju sa stadiona, napravit ce veliki gubitak za Klub. U prosloj polusezoni smo imali prosjek preko 6000 gledalaca, u posljednje dvije (Zvijezda i Leotar) prosjek je jedva 3000. Da je ostvario pobjedu protiv Igmana, da se je pokazao neki pomak vjerujem da bi bilo vise raje na utakmicama.

Sa ovakvim pristupom on nama samo stetu nanosi, jer ako nema gledalaca nema ni para.
Trenutno ovo par utkamica nam je posjeta, kao onda kad smo imali 5 uzastopnih poraza.

gavran
Kontakt:

čet mar 09, 2023 1:44 pm

struja je napisao/la:
čet mar 09, 2023 9:04 am
Sulevelicanstveni je napisao/la:
čet mar 09, 2023 12:00 am
bagonja1234 je napisao/la:
sri mar 08, 2023 11:12 pm
I sad uporedite ovog Jasarevica koji ne zna krenut naprijed niti dodati,a kamoli ubacit sa malim Malicem koji je dosta prodorniji, i mlad mozda se mogao i prodat.
Stvarno je bio prodoran, jesi li realan.. Bojao se duela, dođe do centra i odmah Santosu dodaje loptu.
Jeste u vakat bio prodoran dok je igrao u krupi.Pratio sam ga .Na youtube ima klip dok je u travniku igrao.Sigurno je iznisio loptu iz zadnje linije bilo da uđe u sredinu ili pored linije.Da li stvarno toliko grohnuo ili je do trenera ali se ne usuđuje iznijeti loptu.Juce je makar u defanzivi dobar bio.
realno grohno je trener
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

milanribar
Kontakt:

čet mar 09, 2023 1:57 pm

Da mu damo do reprezentativne pauze pa da se da neka ocjena ovog drugog dijela sezone.
Realno od početka je na zub uzet radi izjava i odnosa sa medijima, meni je smetao jer je lagao da nema plata i da rade za marku. Mislim da je dobio dobra pojačanja s obzirom na mogućnosti i situaciju u klubu, jel realno sad da se od njega traži da mora izborit evropu ne znam ali da smo tu negdje sa Širokim i Borcem po ekipi jesmo a evropa nam je slamka spasa...

Mislim da mu je ova utakmica sa Slogom prekretnica sezone, nadam se da neće igrati kukavički na x.

santakuruz
Kontakt:

čet mar 09, 2023 2:00 pm

Organizacijski - lose
Finansijski - izuzetno lose
Igracki kadar - srednja zalost

I vi mislite da cemo promjenom trenera nesto napraviti? Na osnovu cega???

U ovom periodu prezivljavanja (s pokisajima stabilizacije) ne mijenja se trener osim ako je bas pogubio konce. Mi rezultatski stojimo sasvim dobro s obzirom na cjelokupnu situaciju. Klub nema nikakvog plana, strategije, nema jasnu viziju. Promjena trenera bi bila cisto kozmeticke prirode, koga god da doveli. Nista mi nismo naucili i zasluzujemo klub u ovoj situaciji

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Sulevelicanstveni
Kontakt:

čet mar 09, 2023 2:13 pm

santakuruz je napisao/la:
čet mar 09, 2023 2:00 pm
Organizacijski - lose
Finansijski - izuzetno lose
Igracki kadar - srednja zalost

I vi mislite da cemo promjenom trenera nesto napraviti? Na osnovu cega???

U ovom periodu prezivljavanja (s pokisajima stabilizacije) ne mijenja se trener osim ako je bas pogubio konce. Mi rezultatski stojimo sasvim dobro s obzirom na cjelokupnu situaciju. Klub nema nikakvog plana, strategije, nema jasnu viziju. Promjena trenera bi bila cisto kozmeticke prirode, koga god da doveli. Nista mi nismo naucili i zasluzujemo klub u ovoj situaciji

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
Mozes li mi nabrojati koliko ekipa ima bolje igrace od nas?

Simply Blue
Kontakt:

čet mar 09, 2023 2:15 pm

Ja bih samo volio da vidim da se gine i da se ostavljaju kosti na terenu, ako nije zbog Zeljeznicara, de bar zbog licne promocije
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

SkenderijaTM87
Kontakt:

čet mar 09, 2023 2:38 pm

Buregdzija odlazi i povedi svoj "strucni" stab.

proha
Kontakt:

čet mar 09, 2023 3:18 pm

Kakav nam je raspored za zadnji dio sezone? Hocemo li imati koju jacu utakmicu kuci?

Hare79
Kontakt:

čet mar 09, 2023 3:21 pm

A ko je po vašem mišljenju trener za Želju? Ja se ne sjećam da smo u zadnjih 15 godina imali trenera (osim AO kad smo titule uzeli) koji je u kontinuitetu isporučivao rezultat i kod kojeg je igra bila prepoznatljiva. Koga bi sad mogli dovesti a da se može garantovati da će izvući maksimum iz ove ekipe, odstraniti škart i promijeniti filozofiju. Takvi treneri koštaju, a mi tih para nemamo. Jakirović je odmah zbrisao čim je dobio ponudu iz Hrvatske iako je u Zrinjskom imao odriješene ruke, a i sigurno je bio dobro plaćen. Kako mi da dovedemo trenera poput njega kad čovjek ode iz Zrinjskog prvom prilikom iako dole skoro da i nemaš pritisak kao u Želji ili Sarajevu. Treneri su ogledalo stanja kluba, kao što su političari ogledalo naroda. Dok je god Sablja na klupi znajte da klub nije dobro jer je u stanju platiti trenera ograničenog shvatanja i gledanja na fudbal. Kad se klub malo digne i mi ćemo moći imati nekoga poput Jakirovića. Nažalost, do daljnjeg nam je gledati Sablju na klupi koji očigledno nije u stanju iskoristiti puni potencijal igrača nego se pate svi, i on, i igrači, i mi svi s njima.

Sky1
Kontakt:

čet mar 09, 2023 3:30 pm

Bespotrebno vodimo raspravu o Edisu, Uprava nek' se oglasi šta su nam ciljevi kada su u pitanju sportski rezultati i šta su planovi za dalje ka stabilizaciji kluba. Ako nisu u stanju da unaprijede rad kluba neka odstupe i neka nam ne lažu da neće niko, čini mi se da su oni mnoge odbili i otjerali koji bi znali i mogli više. Nikakva šteta ne bi bila, ako otjeramo par stranačkih uhljeba, svakako ništa ne pridonose. Zapostavili su totalno komunikaciju s navijačima.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet mar 09, 2023 3:41 pm

Sky1 je napisao/la:
Bespotrebno vodimo raspravu o Edisu, Uprava nek' se oglasi šta su nam ciljevi kada su u pitanju sportski rezultati i šta su planovi za dalje ka stabilizaciji kluba. Ako nisu u stanju da unaprijede rad kluba neka odstupe i neka nam ne lažu da neće niko, čini mi se da su oni mnoge odbili i otjerali koji bi znali i mogli više. Nikakva šteta ne bi bila, ako otjeramo par stranačkih uhljeba, svakako ništa ne pridonose. Zapostavili su totalno komunikaciju s navijačima.
Uprave nemas jer da ima neko bi se vec do sada oglasio.
Sta bi sa onim da ce se predsjednik oglasiti vezano za decka iz Amerike?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

milanribar
Kontakt:

čet mar 09, 2023 3:52 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
čet mar 09, 2023 3:41 pm
Sky1 je napisao/la:
Uprave nemas jer da ima neko bi se vec do sada oglasio.
Sta bi sa onim da ce se predsjednik oglasiti vezano za decka iz Amerike?
Bila pitanja i odgovori predsjednika prije mjesec.

Sky opasno forsira priču da je neko odbijen, ne znam što ti to treba. A odstupit će ne boj se to je najlakše...
Ja bi volio da mi kažeš te koji znaju više i koji hoće, prvi bi ih predložio.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.

Prijava