Ne da je nakaradan nego ga nema uopste.Ono sto je svojevremeno krasilo tu tekmu je sto je grad zivio za njiega.Svi smo strahovali od ponedeljka nakon derbija.Znao si da ti je ribanje ako zijanis.Beskrajne rasprave,opklade ,mahalska najvisprenija prepucavanja.Onda dodje demokratija i umjesto zajednicke radosti dodjose sacekuse,podgrupe,ultra maniri i tako moja generacija a i mnoge poslije vise ne prate taj derbi.blueboy je napisao/la: ↑pon mar 06, 2023 2:10 pmNaš jedini automatizam je bek loptu dodaje stoperu, ovaj mu je vrati i onda ide bek za krilo, šta krilo napravi i to je to.milanribar je napisao/la: ↑pon mar 06, 2023 10:30 amNaša ekipa ima više derbija u nogama ali ovaj je nakaradan na neutralnom terenu bez publike. Nama tri boda donose puno toga, njih poraz udaljava totalno od evrope kojoj se još nadaju. Pitari nemaju bržu ekipu od nas opet, mislim da je najveća prijetnja Ziljkić sa kojim smo uvijek problema imali ali i ovaj makedonac ako bude igrao. Ako iskontrolišemo njih dvojicu mislim da imamo dobre šanse. Kako god izgledali mi smo puno uigraniji i imamo neke automatizme u igri. Normalno bez Štilića i Hodžića šanse su nam puno manje...
Derbi ko derbi, ovaj put neutralan teren, nema pritiska publike, treba biti pametan i ne primit prvi gol iz neke frljoke, pogotovo u prvih 15-20 minuta.
Iskreno se nadam da ce porodicna slika ostati na Grbavici.Ta djeca su bogatstvo.Ti dolasci familijarni je jedna svjetla tacka vec dugo.Gdje smo ograisali pa raznoraznim mesetarima ,raznoraznim Amarima(personifikacija)dadosmo ono sto se nije smjelo dati i dan danas trazim odgovor.Od 92 i paljevine cuvene zapadne tribine malo je proslo a mi dozivjesmo i velike stvari ali i ova "oranja"najnovije jako tuzne i uprave i skupstine
Ide ta utakmica(cak je ne mogu nazvati ni tekmom)u trening centru.Pitarima ne vrijedi ni objasnjavati kolika je to bruka i jad i stid sto su odabrali da to tako bude.Oni i dalje misle da je to zato sto trava ne raste u februaru u Sarajevu
Nase sanse.Slabo da ne kazem sta teze.Nema tu bar dosad stofa.sistema.Pa otprilike osjecaj je kao pred Igman
Naravno tu se nikad rezultat ne moze predvidjeti ali da Bog da.Napadacki tandem dosao tik pred prvenstvo.Nespreman i vec pokazuju znake( i to bas ,bas)nestprljenja,bezobrazluka i samodopadnosti Oni koji su prosli pripreme nisu u rosteru.Lutanja struke ali i nasih "zvijezda".
Elem daleko je Amerika