Ujko je napisao/la: ↑sub mar 04, 2023 10:29 pm
Najvaznije je da smo pobijedili i osvojili tri dragocjena boda, ali, ruku na srce, niti smo
napravili ijednu osmisljenu akciju, niti smo stvorili ijednu izglednu priliku, da nije bilo onog
nepotrebnog penala, mrka kapa...Za nadati se da ce biti bolje sa Hodzicem i Stilom...
Znam da je sada prekasno palamuditi i kukati oko terena, ali me srce boli kada vidim ono
sadisticko izivljavanje nad necim sto nam je bilo ponos, sto je bio najbolji teren u ligi, nesto
o cemu su drugi mogli samo sanjati. Unistavao se podugo nebrigom i kokuzlukom, a sada
je, definitivno sahranjem nevjerovatnom gluposcu. Ne znam ko je odradio ono ciscenje, ali
ko je, da je, zreo je za psihijatrijsko posmatranje, a i za mnogo sta drugo. Fudbalski teren, bez
obzira da li je u pitanju prirodna trava , hibrid ili plasticna trava, moze se bez ikakvih problema
cistiti traktorom i grtalicom, bitno je da se prije nego sto se upali traktor, upali i mozak i da se
obrati paznja na nekoliko logicnih i jednostavnih stvari. Kod nas se tacno vidi sta je izmasakrirano
grtalicom, a sta gumama, najtuznije je da se sve to moglo izbjeci...
Sto se tice grtalice, osnovno pravilo je da ne dodje do kontakta ostrog metala sa travom, a to se
izbjegne stavljanjem nastavka od tvrde gume na donji dio grtalice . Vazno je i podesiti visinu grtalice,
da ne ore po travi, nego je malo podici, a ako nakon toga ostane malo snijega na pojedinim mjestima,
lako ga je izgurati sa terena upotrebom drvenih ili gumenih zogera.
Sto se tice guma na traktoru, one ne smiju biti maksimalno naduvane, prije ulaska na travu, mora se
ispustiti otprilike jedna cetvrtina zraka, pa ce one biti malo izduvane, mekse i nece doci do " slajdranja "
i kopanja po travi.
Eto, to je otprilike sva filozofija, na danasnjem vaktu nije se tesko informisati oko stvari koje covjek ne zna,
a, nije ni sramota. Sramota je ovo sto su nam uradili od terena. Ne bi se oni u Canadi hljeba najeli od ciscenja
snijega, a ko ni zato nije sposoban, neka se ubije.
Evo sta treba da bude na donjem dijelu grtalice, zar je tako tesko to skontati i instalirati...
[
https://ikapek.com/images/article/oprem ... LUBU_1.jpg][/img]