blueboy je napisao/la: ↑sri feb 22, 2023 5:46 pm
Veteran1965 je napisao/la: ↑sri feb 22, 2023 5:16 pm
Ma nas su naguzili odgađanjem utakmice sa torpedom jesenas. Sve ostalo je sporedno. Pa znalo se da nema šansi da se teren na Koševu završi do početka marta, baš će trava u Sarajevu rasti u januaru i februaru. Mislim neće niti u martu, znači dok dođe na red prošivanje, pa dok se oporavi, trava krene, nema tu tekmi minimalno prije aprila. Kokošari su napravili sve da odgode tekmu u momentu kada su se raspadali, pojeli bi ih u Zenici.
Na žalost sva dešavanja pokazuju našu nemoć trenutno. Očekujem bar na terenu vrhunsku borbu i povoljan rezultat, iskreno očekujem pobjedu.
Ne zaboravi da je to ipak derbi i da ti ama baš niko ne može garantovati da bi ih dobili, bez obzira ko je u kakvoj situaciju u tom trenutku. Pred prvi derbi na Grbavici stvorila se atmosfera da je samo pitanje koliko komada ćemo im dati, a na kraju smo u zadnjim minutama spašavali živu glavu.
Ja ne znam ko je bio tako optimističan za tu utakmicu na Grbavici, ja sigurno nisam. A za utakmicu koja se trebala igrati u Zenici jesam. I za ovu koja je pred nama jesam. Bez obzira na sva njihova pojačanja, cifre, obeštećenja. Zrinjski i mi u 7 dana, 9 novih igrača imaju, atmosfera u i oko kluba katastrofa. Oni su otkazali jesenas, jer su znali da će opet natovariti igrača, promjeniti trenera, i imati jači tim. Njihove igre na pripremama ne obećavaju, ali vidjećemo. Ja sam fakat rijetko kada optimističan protiv njih, ali ovog puta jesam. I dobićemo ih.