Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sheldon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 19, 2023 8:21 pm

blueboy je napisao/la:
ned feb 19, 2023 7:59 pm
Sheldon je napisao/la:
ned feb 19, 2023 7:13 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
ned feb 19, 2023 6:00 pm

Nekad je i Amar bio avangarda u ligi, tvoj drugi omiljeni lik.. međutim

Nekad su druga vremena bila, da imamo dva stepena boljeg trenera igrali bi 30% efektivnije i bolje.
Jesi vidio igdje u svijetu da glavni trener, samo jos doktor nije, sve je ostalo, i kondicioni i sss i sve redom... Lik uz duzno postovanje treba voditi omladince, to mu ide okej, klubic u rangu Decica ili biti pomoćnik negdje tamo.
Otkud nam lova? Takav bi kostao minimum 20 hiljada km. Za onoliko koliko kosta Edis, rezultati su dobri. I nadam se da je tekma juce pokazala pojedincima da nama u prosloj polusezoni nije falilo 2-3 igraca, nego da smo ih toliko imali. Ovdje fali jos jedan rok slican ovom zimskom, da ostanu svi, a da se dobro pojacamo. Nazalost na ljeto vjerovatno gubimo par igraca i hajmo jovo na novo. Ali napredujemo, vjerovatno cemo na odlascima zaraditi a ne biti tuzeni kao sto je praksa posljednjih godina.
Živo me zanima da mi nabrojiš ta 2-3 igrača koja smo imali u prošloj polusezoni? Čisto da vidimo koliko treba izdići Edisa kao ekstra trenera koji je pravio pitu od tri marke, odnosno tri igrača.

Štilić, Hodžić, Cocalić, Santos, Amoah...evo ja ih petoricu glat nabroja, ako nisu najbolji u ligi na svojoj poziciji onda su barem u top 2. Samo da vidim slažeš li se.
Evo kad te zanima ide ekspresan odgovor. Imali smo Hodzica, Cocalica, Santosa i Amoaha. Volio bih vidjeti koliko su utakmica odigrali njih cetvorica skupa. Amoah je bio bez priprema, dosao je naknadno. Tek je kasnije poceo pruzati bolje partije. Prve meceve nije ni igrao. Coca se povrijedio na derbiju, par tekmi je i bez njega bilo. Hodzic je pauzirao isto zbog zutih npr Siroki gdje se vidjelo sta smo i gdje smo bez njega. Santosa smo sprzili koliko smo ga forsirali i normalno i on je pao u formi. Dakle trojicu dobrih si imao prosle polusezone. Stila ima neku statistiku ali je u polju to meni izgledalo lose.
Ja nit ga izdizem nit cu ga izdizati. Vrlo dobro znam njegove mane, ali treba biti iskren i objektivan. A pljuje se bez prestanka po njemu otkako je tu. Pa ja evo po 100. put pitam ne bi li neko od tih pljuvaca odgovorio koga dovesti. Pisao sam gdje su zavrsili bajni, ovdje prizeljkivani Krunic i Karacic. Evo pitari imaju love pa opet im Mirza trener. Oni su nudili 15x Edisovu platu pa ne dodje Robert. Para za znacajno boljeg nema, a ne vidim da ce u dogledno vrijeme biti. Dobronamjerni Zeljovci pruzite podrsku treneru i ekipi. A vi drugi ste vrlo providni, ni pocela druga polusezona nije a pokazujete se (ne mislim ovdje na tebe).
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 19, 2023 8:50 pm

Uh, da je kako Zrinjski izbjeci u utorak.
Nek udare na Velez 🤣

Moze nama Rudar ili Radnik, eto i Zvijezda moze 🤣🤣🤣🤣
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

blueboy
Kontakt:

ned feb 19, 2023 8:56 pm

Sheldon je napisao/la:
blueboy je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:
ned feb 19, 2023 7:13 pm

Otkud nam lova? Takav bi kostao minimum 20 hiljada km. Za onoliko koliko kosta Edis, rezultati su dobri. I nadam se da je tekma juce pokazala pojedincima da nama u prosloj polusezoni nije falilo 2-3 igraca, nego da smo ih toliko imali. Ovdje fali jos jedan rok slican ovom zimskom, da ostanu svi, a da se dobro pojacamo. Nazalost na ljeto vjerovatno gubimo par igraca i hajmo jovo na novo. Ali napredujemo, vjerovatno cemo na odlascima zaraditi a ne biti tuzeni kao sto je praksa posljednjih godina.
Živo me zanima da mi nabrojiš ta 2-3 igrača koja smo imali u prošloj polusezoni? Čisto da vidimo koliko treba izdići Edisa kao ekstra trenera koji je pravio pitu od tri marke, odnosno tri igrača.

Štilić, Hodžić, Cocalić, Santos, Amoah...evo ja ih petoricu glat nabroja, ako nisu najbolji u ligi na svojoj poziciji onda su barem u top 2. Samo da vidim slažeš li se.
Evo kad te zanima ide ekspresan odgovor. Imali smo Hodzica, Cocalica, Santosa i Amoaha. Volio bih vidjeti koliko su utakmica odigrali njih cetvorica skupa. Amoah je bio bez priprema, dosao je naknadno. Tek je kasnije poceo pruzati bolje partije. Prve meceve nije ni igrao. Coca se povrijedio na derbiju, par tekmi je i bez njega bilo. Hodzic je pauzirao isto zbog zutih npr Siroki gdje se vidjelo sta smo i gdje smo bez njega. Santosa smo sprzili koliko smo ga forsirali i normalno i on je pao u formi. Dakle trojicu dobrih si imao prosle polusezone. Stila ima neku statistiku ali je u polju to meni izgledalo lose.
Ja nit ga izdizem nit cu ga izdizati. Vrlo dobro znam njegove mane, ali treba biti iskren i objektivan. A pljuje se bez prestanka po njemu otkako je tu. Pa ja evo po 100. put pitam ne bi li neko od tih pljuvaca odgovorio koga dovesti. Pisao sam gdje su zavrsili bajni, ovdje prizeljkivani Krunic i Karacic. Evo pitari imaju love pa opet im Mirza trener. Oni su nudili 15x Edisovu platu pa ne dodje Robert. Para za znacajno boljeg nema, a ne vidim da ce u dogledno vrijeme biti. Dobronamjerni Zeljovci pruzite podrsku treneru i ekipi. A vi drugi ste vrlo providni, ni pocela druga polusezona nije a pokazujete se (ne mislim ovdje na tebe).
Nije mi bilo mrsko da potražim, i znači sve od utakmice protiv Igmana na Grbavici pa do danas četiri od ovih pet igrača koje sam gore nabrojao su počinjali svaku našu utakmicu, a u 4-5 utakmica i svih pet igrača. A to je ozbiljan uzorak utakmica. Ti ako Štilu ne smatraš bitnim igračem uz ovakvu statistiku, i uz sve njegove nedostatke, onda ne trebamo dalje polemisati. Bez tih njegovih golova i asistencija imali bi barem 10-12 bodova manje i garantujem ti da Edis sa tim bodovnom saldom sad ne bi bio naš trener.

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 19, 2023 9:01 pm

Pa kup se igra 01.marta.
Brzo ovo nešto. Ima da zaginemo. :D

Tekme svako 3, 4 dana. Gorit će forum.

Izdrži Edise. :baklja:

exbabilon
Kontakt:

ned feb 19, 2023 9:19 pm

Daj nekog od drugoligaša, prvu na Grbavici da odmah probamo završit stvari. Tamo kad bi od tri ekipe (Zrinjski, Tuzla, Velež) ispao jedan par da se izbace međusobno, bilo bi top.

Sheldon
Kontakt:

ned feb 19, 2023 9:20 pm

blueboy je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:
blueboy je napisao/la:

Nije mi bilo mrsko da potražim, i znači sve od utakmice protiv Igmana na Grbavici pa do danas četiri od ovih pet igrača koje sam gore nabrojao su počinjali svaku našu utakmicu, a u 4-5 utakmica i svih pet igrača. A to je ozbiljan uzorak utakmica. Ti ako Štilu ne smatraš bitnim igračem uz ovakvu statistiku, i uz sve njegove nedostatke, onda ne trebamo dalje polemisati. Bez tih njegovih golova i asistencija imali bi barem 10-12 bodova manje i garantujem ti da Edis sa tim bodovnom saldom sad ne bi bio naš trener.
Kad tebi nije bilo mrsko, red je da se i ja bacim na posao kao korektan sagovornik 😃
Tekme poslije Igmana kuci:
Sloboda - bez Coce
Sloga - bez Coce
Leotar - svi tu
Zrinjski - svi tu
Siroki - bez Hodzica, bez desnog beka takodjer pa je Aco uletio sa svojih 76 godina
Velez - svi tu
Tuzla - svi tu
Borac - svi tu dok Santos ne zatalpa onog lika i dobi crveni
Posusje - bez Santosa, Malic iskljucen
Ono sto takodjer treba napomenuti, zamjene za navedene igrace ili su nepostojece pa moramo izmisljati pozicije, ili su Hajdar i Aco. Zar stvarno mislis da je 4 ili 5 dobrih igraca moglo vise? Mozda 3-4 boda maksimum svih maksimuma. A i to ne kao posljedica boljeg trenera ili nesto slicno vec realno da se Posusje moralo dobiti, kao i Zrinjski bar bod. Ostalo se uglavnom izbalansiralo, negdje si vise zasluzio, negdje manje i to je to. Dakle 4-5 dobrih, ostali prosjecni ili ispod prosjecni i grozna klupa sa koje najvise ocekujemo od sportskog direktora isto tako u cvijetu mladosti. Evo realno govoreci nama trebaju Tomic, Ovcina i bolji golman da kazes da je prvih 11 dobro popunjeno. Ja opet vjerujem da mozemo do Europe i da cemo mi navijaci igrati mozda i kljucnu ulogu. Sinoc smo bili prilicno anemicni, moramo bolje sa svih tribina. Pogotovo istok.
Za kraj, ako ne bude napretka vidljivog Edis neka ide. Europa jeste cilj, ali imamo oci svi, vidjet cemo sta se desava i na terenu i van njega. Na osnovu toga mu suditi.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

svraka
Kontakt:

ned feb 19, 2023 9:38 pm

Gradacac bi bio idealan.
Forza 1921!

Oda majstore!

blueboy
Kontakt:

ned feb 19, 2023 9:38 pm

Sheldon je napisao/la:
ned feb 19, 2023 9:20 pm
blueboy je napisao/la:
Sheldon je napisao/la:

Kad tebi nije bilo mrsko, red je da se i ja bacim na posao kao korektan sagovornik 😃
Tekme poslije Igmana kuci:
Sloboda - bez Coce
Sloga - bez Coce
Leotar - svi tu
Zrinjski - svi tu
Siroki - bez Hodzica, bez desnog beka takodjer pa je Aco uletio sa svojih 76 godina
Velez - svi tu
Tuzla - svi tu
Borac - svi tu dok Santos ne zatalpa onog lika i dobi crveni
Posusje - bez Santosa, Malic iskljucen
Ono sto takodjer treba napomenuti, zamjene za navedene igrace ili su nepostojece pa moramo izmisljati pozicije, ili su Hajdar i Aco. Zar stvarno mislis da je 4 ili 5 dobrih igraca moglo vise? Mozda 3-4 boda maksimum svih maksimuma. A i to ne kao posljedica boljeg trenera ili nesto slicno vec realno da se Posusje moralo dobiti, kao i Zrinjski bar bod. Ostalo se uglavnom izbalansiralo, negdje si vise zasluzio, negdje manje i to je to. Dakle 4-5 dobrih, ostali prosjecni ili ispod prosjecni i grozna klupa sa koje najvise ocekujemo od sportskog direktora isto tako u cvijetu mladosti. Evo realno govoreci nama trebaju Tomic, Ovcina i bolji golman da kazes da je prvih 11 dobro popunjeno. Ja opet vjerujem da mozemo do Europe i da cemo mi navijaci igrati mozda i kljucnu ulogu. Sinoc smo bili prilicno anemicni, moramo bolje sa svih tribina. Pogotovo istok.
Za kraj, ako ne bude napretka vidljivog Edis neka ide. Europa jeste cilj, ali imamo oci svi, vidjet cemo sta se desava i na terenu i van njega. Na osnovu toga mu suditi.
Posušje smo morali dobiti (nismo dobili zbog Benderove gluposti), od Zrinjskog ne izgubiti, Slobodu morali dobiti (nismo dobili ISKLJUČIVO zbog Edisovog nakaradnog vođenja utakmice) i to je već 5 bodova sa kojim bi se borili za sam vrh.

volimtezeljo

ned feb 19, 2023 9:49 pm

ned feb 19, 2023 6:00 pm
volimtezeljo je napisao/la:
ned feb 19, 2023 2:53 pm
ned feb 19, 2023 11:30 am

Ako njega pitas, ni Klopp ne bi bolje sinoc poslozio nas tim... Al ako njega pitas.
Da te citiram Kanarinac "Pa eto, ***** ga ja, čovjek vas demantuje iz tekme u tekmu a vi ako imate vise obraza pričajte loše o čovjeku koji dobija utakmice, znači dobija ih, nije bitno kako, pobjeđuje."
Ili bi i sad izbabrao Kostica prije Mulalica i Petrovica??

Bezveze me optuzujes blueboy. Ali hajd kad pogledas utakmicu, prosli smo tri formacije tokom utakmice.

Inace sam u vecini slucajeva stajao iza trenera, osim slicajeca Krcmarevic, Kostic i Amar. Ostali su svi manje vise maksimalno radili koliko su znali.
Nekad je i Amar bio avangarda u ligi, tvoj drugi omiljeni lik.. međutim

Nekad su druga vremena bila, da imamo dva stepena boljeg trenera igrali bi 30% efektivnije i bolje.
Jesi vidio igdje u svijetu da glavni trener, samo jos doktor nije, sve je ostalo, i kondicioni i sss i sve redom... Lik uz duzno postovanje treba voditi omladince, to mu ide okej, klubic u rangu Decica ili biti pomoćnik negdje tamo.
Vjeruj da si ti vise podrzavao Amara nego ja. Ali hajde, neko cim nemas isto misljenje sa par vas ovdje neprijatelj je kluba, amarovac, mrzitelj misketove uprave i slicno. A ne pripadam tim torovima, niti sam a necu ni biti dio njih. Sto je najtuznije, najglasniji u prozivanju su ljudi kojima je bas idol bio Amar, pa Senad, trenutno su bez idola pa im sve smeta.
Nije to tako.. bezveze mene etiketiras.
On sta ce biti to cemo vidjeti, trenutno je sef strucnog staba FK Zeljeznicar.
Uprava, igraci, SD i navijaci su zadovoljni sa njim osim par ljudi koji mu zamjeraju odnos sa Misketom.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 19, 2023 9:55 pm

Ako mislimo uzeti Kup, duel sa Zrinjskim nam ne gine, jal' prije podne, jal' poslije podne, svejedno :D
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

volimtezeljo

ned feb 19, 2023 9:57 pm

Ujko je napisao/la:
Ako mislimo uzeti Kup, duel sa Zrinjskim nam ne gine, jal' prije podne, jal' poslije podne, svejedno :D
Nek ih izbaci Radnik, ne moramo mi :D

volimtezeljo

ned feb 19, 2023 10:00 pm

Raspored nam je do Ramazana stvarno nenormalan. Svaki igrac ce nam biti potreban, zato se nadati Zvijezdi i ostalim nizeligasima. Valjda ovo prezivimo.

Veteran1965
Kontakt:

ned feb 19, 2023 10:15 pm

exbabilon je napisao/la:
ned feb 19, 2023 9:19 pm
Daj nekog od drugoligaša, prvu na Grbavici da odmah probamo završit stvari. Tamo kad bi od tri ekipe (Zrinjski, Tuzla, Velež) ispao jedan par da se izbace međusobno, bilo bi top.
Žrijeb u utorak će nam mnogo toga reći, bez obzira na igre na terenu.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Mulalic Edis
Kontakt:

ned feb 19, 2023 10:29 pm

Imamo mi i dobrih igraca van jedanaest prvih. Moze se rotirati. Tako da ne treba kukati. Muftic (u21 opcija), Sehic pristojan na oba beka, Kosoric, Hajdarevic, Beca (u21 opcija), Krizevac (u21 opcija), Santosa rotirati s jucerasnja dva krila, Beganovic , Haracic i Ara Hodzic. Ne izgleda to nimalo lose. Jedino je problem da se dva beka, stopera ili krila povrijede, ali nismo naograjisali. Tako da, samo jako i pametno. Tek sad krecu igre bez granica.
Ova ispadanja iz kupa Sirokog i Borca osim sto su nama olaksali u kupu zakomplikovali su puno toga Sarajevu ( a i nama kroz prvenstvo) jer kao cetvrti u prvenstvu mogu jedino ako Zrinjski uzme kup. Tako da odmah pritisak, a raspored brutalan pogotovo njima plus bodovni minus koji je ozbiljan.
Da znam da cemo dobiti Slobodu meni iks u Konjicu nije tragedija ni sekunde.
Grande Miske 💪

plavi kanarinac
Kontakt:

ned feb 19, 2023 10:40 pm

Pa znači ipak Edis radi za klikere, plata je sitna jel? Nisam upoznat ne znam pa pitam?

I ne znam sto po ko zna koji put upustam se u vrzino kolo poruka dvije sa ovim "čitam forum vec dugo"...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 19, 2023 10:41 pm

Ujko je napisao/la:
I jos da Antonio Bandic bude sudija u odlucujucoj utakmici, dosudi sumnjivi penal za Radnik u zadnjoj minuti, pa da izginemo kolektivno :rofl:
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Mulalic Edis
Kontakt:

ned feb 19, 2023 10:44 pm

Pa znači ipak Edis radi za klikere, plata je sitna jel? Nisam upoznat ne znam pa pitam?

I ne znam sto po ko zna koji put upustam se u vrzino kolo poruka dvije sa ovim "čitam forum vec dugo"...
Pa jeste sitna kad uporedis ostale klubove, ali nije za klikere. Duplo vecu ima trener fenjarasa kojem sad gostujemo. Amar je imao duplu vecu naprimjer.
Ali evropa je imperativ i ako se ne ostvari Mulalic ne vjerujem da ce nas voditi iduce godine. Ceka nas puno uzbudjenja, samo podrska.
Licenca je prioritet sad zasad za prvenstvo i evropu. Bice svega.
Grande Miske 💪

Blueee1921
Kontakt:

ned feb 19, 2023 11:29 pm

Pitice su prosle godine imali raspored u Kupu, ne bi im Mirvic bolji izganj'o, najteži protivnik do finala, Sloboda iz Tuzle, u polufinalu su sa nekim levatima igrali iz federalke, ako se ne varam, nama ce sad odmah Velež ili Zrinjski

blueboy
Kontakt:

ned feb 19, 2023 11:42 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
ned feb 19, 2023 10:44 pm

Pa jeste sitna kad uporedis ostale klubove, ali nije za klikere. Duplo vecu ima trener fenjarasa kojem sad gostujemo. Amar je imao duplu vecu naprimjer.
Ali evropa je imperativ i ako se ne ostvari Mulalic ne vjerujem da ce nas voditi iduce godine. Ceka nas puno uzbudjenja, samo podrska.
Licenca je prioritet sad zasad za prvenstvo i evropu. Bice svega.
A onda pogledaš imenom i prezimenom ko je na klupi tog fenjeraša i vidiš da je to čovjek koji ima više trofeja nego ostatak trenera u ligi zajedno. Što znači da ljudi plaćaju čovjeka koji je kroz karijeru nešto napravio, barem u ovoj ligi. Naš trener nema osvojen trofej u trenerskoj karijeri, na osnovu čega da traži veliku platu?

volimtezeljo

pon feb 20, 2023 12:03 am

Ujko je napisao/la:
ned feb 19, 2023 10:41 pm
Ujko je napisao/la:
I jos da Antonio Bandic bude sudija u odlucujucoj utakmici, dosudi sumnjivi penal za Radnik u zadnjoj minuti, pa da izginemo kolektivno :rofl:
Kakvi smo fulio bi Radnik penal

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.

Prijava