E moj gavrane moj dva su gola na terenu....

E moj gavrane moj dva su gola na terenu....
Kao što sam i rekao, očekivao sam ovako rezultatski tijesnu utakmicu jer u glavi postaviš sliku da će se završiti 11 na 11. U situaciji kad mi imamo 55 minuta igrača više, pa onda i više od 30 minuta dva igrača više, očekujem malo taktičkog znanja da stvari na terenu izgledaju smislenije, a ne samo pokušaji da se silom ugura neki gol. Sve ovo što si ti gore naveo nema nikakve veze s tim da mi igramo s četiri defanzivca 90% vremena sa dva igrača više kad ti treba neko malo mirniji na lopti u sredini da se pokuša pas igrom doći do gola kad je već u napadu i Armin Hodžić. Ako ovo taj Edis nije trebao prepoznati, onda ja stvarno ne znam ko je trebao.Maestro_1921 je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 8:09 pmŠta ste ba više navalili na Edisa, ne valja ni kad pobjeđuje, ni kad gubi. Pa eto veliki mag i trenerčina, grande Vinko Marinović, danas ispade od niželigaša sa dva igrača više. Mi smo bar igrali protiv Leotara, koji je ipak premijerligaš, otresli su pitare sa 2:0, dobili bojac, Široki, Velež, 4:0 Tuzlu, zamalo uzeli Zrinjski. To što su pojedini očigledno očekivali da ćemo ih zgaziti sa tri-četiri gola razlike je drugi par cipela. Ovo nam je prva utakmica na normalnoj podlozi od novembra, treba i to uzeti u obzir. Također, odigrali smo dvije utakmice manje nego što je planirano na pripremama, gdje bi se ekipa dodatno uigrala. Generalku haman da nismo ni imali, ova nam je utakmica bukvalno bila generalka. Plus smo imali četiri nova igrača, od čega su trojica bila u prvih jedanaest. Kad se sve uzme u obzir, nije bilo toliko loše. Pored dva gola, pogodili dvije stative i prečku, nekad nemaš ni sreće jbga. Sve ekipe imaju problema kad igraju na postavljenu odbranu, nije to samo kod nas. Imali smo 87% posjed lopte i kad je bilo 11 na 11, dominirali, ljudi se branili i tad. Po meni je krivac za gol Bender, lijep gol, ali spora je lopta bila, moglo se ono odbraniti da je bio bolje postavljen. Zbog njegovog lošeg postavljanja i izlaska s gola smo primili gol i protiv Zrinjskog, i to je bila sporija lopta, da je bio bliže golu odbranio bi je bez problema, kao i ovo danas.
Da vratimo Dženka na špica.Veteran1965 je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 8:37 pmMa ljudi realno, Ara ne može da hoda. Krpa tanak, vidio se nije, čak je i ono njegovo prepoznatljivo ganjanje izostalo, doduše imali smo veliki posjed, pa nije imao šta niti ganjat. Trebaće vremena da se uigramo ofanzivno, i da se Krpa i Ara dohavizaju, a vremena baš i nema. Sada ide ritam, tekma za tekmom, kup, zaostala sa torpedom...teško nas proljeće čeka.
Nemoj svega ti, odličan je večeras bio na novoj pozicijiLeon_Professional je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 8:52 pmDa vratimo Dženka na špica.Veteran1965 je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 8:37 pmMa ljudi realno, Ara ne može da hoda. Krpa tanak, vidio se nije, čak je i ono njegovo prepoznatljivo ganjanje izostalo, doduše imali smo veliki posjed, pa nije imao šta niti ganjat. Trebaće vremena da se uigramo ofanzivno, i da se Krpa i Ara dohavizaju, a vremena baš i nema. Sada ide ritam, tekma za tekmom, kup, zaostala sa torpedom...teško nas proljeće čeka.![]()
Krpic se bas borio i hrvao, cak onih zadnjih par min kad smo vodili vrsio presing. Problem je sto nije imao upotrebljivih lopti danas, jedna mu je zavrsila na precki, a za drugu se izborio u guzvi i donio nam prvi gol i crveni karton. Par puta fino spustio loptu na povratnu, odigravao na krila i bekove, utrcavao ali nijedan centarsut ni blizu nije dosao.Veteran1965 je napisao/la:Ma ljudi realno, Ara ne može da hoda. Krpa tanak, vidio se nije, čak je i ono njegovo prepoznatljivo ganjanje izostalo, doduše imali smo veliki posjed, pa nije imao šta niti ganjat. Trebaće vremena da se uigramo ofanzivno, i da se Krpa i Ara dohavizaju, a vremena baš i nema. Sada ide ritam, tekma za tekmom, kup, zaostala sa torpedom...teško nas proljeće čeka.
Tako je, posebno sto se tice Drlje. Danas je odigrao vise nego odlicnu utakmicu, ali to je mladblueboy je napisao/la: ↑sub feb 18, 2023 9:30 pmBilo bi pošteno da nove igrače komentarišemo na malo većem uzorku utakmica. Jašarević, Drljo, Krpić, Hodžić. Neka prođu još barem dvije utakmice pa onda kritike ili pohvale. Jedna utakmica može zavarati, ja se sjećam prve utakmice Gasala za nas u Bijeljini. Da sam gledao samo tu njegovu utakmicu i nijednu više, rekao bih da je završio u nekoj od liga petice.