Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

amar92
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet feb 17, 2023 8:42 am

Veteran1965 je napisao/la:Stvari nisu komplikovane kako se žele prezentovati, bar po mom mišljenju. Kao prvo definišu se strateške stvari koje se ne mogu mijenjati bez jednoglasnog glasanja skupštine (ma koliko ona članova brojala) :
- Prodaja imovine kluba
- Stavljanje imovine kluba pod hipoteku
- Promjena imena kluba
- Promjena grba i boja kluba
- Kreditno zaduživanje u iznosu xxxxxx koji skupština već sada može definisati
Nakon ovakvih odluka skupštine slijedeća najbitnija stvar je jak nadzorni odbor koji treba da čine ljudi iz finansijskog sektora, pravnog sektora, sportskog segmenta, i eventualno još nekih sfera poslovanja, koji će angažovano i fokusirano pratiti rad investitora, i eventualne devijacije po gore navedenim stavkama ( primjer neplaćanje rate poreskoj-pitanje kako to nadzorni odbor nije primjetio i reagovao?)
Operativno poslovanje kluba, investicije od strane strateškog partnera(investitora), sportski segment, marketing, logistika, operativno upravljanje imovinom, je na investitoru koji 100% samostalno upravlja ovim procesima, svojim novcem, bez zaduživanja od strane kluba.
Investitor bi odlučio na koji način rješavati dugove kluba, da li jednokratno, ili sporazumima o plaćanju na rate.
Ostvarene profite kroz operativno poslovanje bi dijelom investirao, a dijelom radio povrat svoje investicije. I nemam sumnju kada bi vratio dugove, i kada bi krenuli u pozitivno poslovanje, da bi projekat izgradnje kampa, bio kvalitetan razlog da skupština jednoglasno prihvati projekat investicije na mjestu pomoćnog terena i šume uz obostrano zadovoljstvo. Evo malo sam nabacao, ali nadam se da se može skontati u kom pravcu razmišljam.
Najveći izazov ovakvog koncepta su rezultati. Šta ako ne budu adekvatni željama i očekivanjima navijača i simpatizera? Ako transfer politika ne bude zadovoljavajuća? Ako budemo(a nije nam strano) tražili odlazak investitora? Tu udaramo na zid, i to je ono što najviše odvraća potencijalne investitore, uz našu nerealnost koja se već pokazala da od nekoga tražimo novac, ali da se malo ili ništa ne pita....
Sve ok, a sta da onda skupstina nekad odluci smijeniti upravni odbor, sto po statutu imaju pravo?

Tesko je naci investitora kojem ces obecati da ce voditi klub ali po statutu skupstina ima prava da mijenja ljude u vrhu i ostalo. Dok ne bude zakona o sportu, nema ni normalnog investitora.

svraka
Kontakt:

pet feb 17, 2023 8:47 am

gavran je napisao/la:
pet feb 17, 2023 8:41 am
svraka je napisao/la:
pet feb 17, 2023 8:15 am
Senad1921 je napisao/la:
pet feb 17, 2023 7:40 am

Mudro zboris, pisi cesce. Ma da se to malo izmijenilo u zadnjih nekoliko, ali itekako se zna i treba upirati prstom gdje treba.

Ps spremite se za Konjic 🚂
Nije malo, nego dosta se stvari promijeilo.

Moci ce gostujuci u Konjic?
a sto ne bi mogli?
Jer nemaju gostujucu tribinu. Mislim na organizovani dolazak.
Forza 1921!

Oda majstore!

gavran
Kontakt:

pet feb 17, 2023 9:01 am

svraka je napisao/la:
gavran je napisao/la:
svraka je napisao/la:
pet feb 17, 2023 8:15 am

Nije malo, nego dosta se stvari promijeilo.

Moci ce gostujuci u Konjic?
a sto ne bi mogli?
nemoj misliti,skodi,otidji.............
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dzezvar
Kontakt:

pet feb 17, 2023 9:07 am

gavran je napisao/la:
svraka je napisao/la:
gavran je napisao/la:

a sto ne bi mogli?
Logicno i nadasve realno druze Gavrane.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Lopta
Kontakt:

pet feb 17, 2023 9:47 am

neroazzuro je napisao/la:
pet feb 17, 2023 3:05 am
Nisi jedini...
Kad je ova akcija oko generalnog u pitanju, nisam to htio pisati ranije, razlog zašto sam samo nazvao za 2KM da eto ne ostane da nisam učestvovao je SAMO zato što rukovodstvo grupe nije preuzelo odgovornost za dešavanja koja su nas dovela ovdje. Naravno, mislim na njihovu sramnu epizodu iz decembra 2018.
Naprosto nisam mogao prelomiti da na njihov račun uplatim 50-100KM jer ih lično smatram najodgovornijima za ovu sadašnju agoniju.
Da li sam ja jedini koji tako misli? Nisam siguran.
To je po meni i najveća tragedija tog skandiranja i tjeranja, izgubljeno povjerenje.
Apsolutno se slazem sto se grupe tice da nose veliki dio krivice jer su oni prvi krenuli sa prozivanjem uprave. Nismo kup slavili nama na proslavi kupa dodje 3 hiljade ljudi jer nije titula. Naravno da ih krivim za to ali sada pokusavaju da isprave jer znaju da su usrali. Postujem njihov rad sada i trude se momci stvarno da izvade klub iz problema i bez te grupe ovaj klub bi sada bio u kantonalnoj. Ali opet da tada nisu uradili sta su uradili Bog zna sta bi bilo. Bilo kako bilo u ovom momentu treba podrzati njihove akcije.

gavran
Kontakt:

pet feb 17, 2023 9:53 am

Dzezvar je napisao/la:
pet feb 17, 2023 9:07 am
gavran je napisao/la:
svraka je napisao/la:

Logicno i nadasve realno druze Gavrane.
tako je kolega Labudovicu

gavran
Kontakt:

pet feb 17, 2023 9:54 am

pitam za jarana,

zna li neko dobar riblji restoran u Konjicu??

HVALA

Veteran1965
Kontakt:

pet feb 17, 2023 9:56 am

amar92 je napisao/la:
Veteran1965 je napisao/la:Stvari nisu komplikovane kako se žele prezentovati, bar po mom mišljenju. Kao prvo definišu se strateške stvari koje se ne mogu mijenjati bez jednoglasnog glasanja skupštine (ma koliko ona članova brojala) :
- Prodaja imovine kluba
- Promjena imena kluba
Nakon ovakvih odluka skupštine slijedeća najbitnija stvar je jak nadzorni odbor koji treba da čine ljudi iz finansijskog sektora, pravnog sektora, sportskog segmenta, i eventualno još nekih sfera poslovanja, koji će angažovano i fokusirano pratiti rad investitora, i eventualne devijacije po gore navedenim stavkama ( primjer neplaćanje rate poreskoj-pitanje kako to nadzorni odbor nije primjetio i reagovao?)
Operativno poslovanje kluba, investicije od strane strateškog partnera(investitora), sportski segment, marketing, logistika, operativno upravljanje imovinom, je na investitoru koji 100% samostalno upravlja ovim procesima, svojim novcem, bez zaduživanja od strane kluba.
Investitor bi odlučio na koji način rješavati dugove kluba, da li jednokratno, ili sporazumima o plaćanju na rate.
Ostvarene profite kroz operativno poslovanje bi dijelom investirao, a dijelom radio povrat svoje investicije. I nemam sumnju kada bi vratio dugove, i kada bi krenuli u pozitivno poslovanje, da bi projekat izgradnje kampa, bio kvalitetan razlog da skupština jednoglasno prihvati projekat investicije na mjestu pomoćnog terena i šume uz obostrano zadovoljstvo. Evo malo sam nabacao, ali nadam se da se može skontati u kom pravcu razmišljam.
Najveći izazov ovakvog koncepta su rezultati. Šta ako ne budu adekvatni željama i očekivanjima navijača i simpatizera? Ako transfer politika ne bude zadovoljavajuća? Ako budemo(a nije nam strano) tražili odlazak investitora? Tu udaramo na zid, i to je ono što najviše odvraća potencijalne investitore, uz našu nerealnost koja se već pokazala da od nekoga tražimo novac, ali da se malo ili ništa ne pita....
Sve ok, a sta da onda skupstina nekad odluci smijeniti upravni odbor, sto po statutu imaju pravo?

Tesko je naci investitora kojem ces obecati da ce voditi klub ali po statutu skupstina ima prava da mijenja ljude u vrhu i ostalo. Dok ne bude zakona o sportu, nema ni normalnog investitora.
Što bi neke kolege rekle ovdje LOGIČNO je da investitor ima većinu u skupštini za jedan glas, a kako sam naveo najbitnije stvari skupština mora donijeti JEDNOGLASNO, i jedino tako se može zaštiti klub, jer sigurno članovi skupštine ispred kluba i navijača neće donositi odluke štetne za klub. I da, u ovakvoj opciji skupština ne može uticati na mjenjanje ljudi koje predstavljaju investitora.
Ne sviđa se to nama, ali druge opcije nema, u ovakvom statusu mi možemo samo tonuti sve dublje, jer ozbiljog priliva sredstava nema, a ozbiljni dugovi pritišću.
Moje mišljenje je da mi u ovom mometnu trebamo investitora vezano isključivo za teren, rezultate i omladinsku školu, da da se nekretnine i imovina o kojoj se priča treba staviti na "stend by".
Na primjer da imamo investitora trenutno, on bi transferom Amira, već djelimično uspio vratiti(ako želi) dio investicije, a možda dio reinvestirati. Ili sutra Hodžića, ili nekog drugog od igrača, kirija, poslovnih prostora, reklame na fasadi stadiona, ili nekih drugih projekata za koje postoje ideje, ali nisu za javnost. Tek kada bi investitor obezbjedio kvalitetno finasijsko i rezultatsko poslovanje, onda bi se išlo u projekte izgradnje kampa, odnosno investicije u pomoćni teren.
Po meni je je ovo jedino ispravan put, jer ako ne damo investitoru prodavati imovinu, dizati hipotekarne ili bilo kakve duge velike kredite, šta nas on može koštati dodatno? Vratiće dugove, i kroz gore navedeno raditi povrat investicije, a pomoćni dođe kao nešto gdje će sutra ostvariti i značajan profit, kao i klub naravno.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

amar92
Kontakt:

pet feb 17, 2023 10:13 am

Veteran1965 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
- Prodaja imovine kluba
- Promjena imena kluba

Što bi neke kolege rekle ovdje LOGIČNO je da investitor ima većinu u skupštini za jedan glas, a kako sam naveo najbitnije stvari skupština mora donijeti JEDNOGLASNO, i jedino tako se može zaštiti klub, jer sigurno članovi skupštine ispred kluba i navijača neće donositi odluke štetne za klub. I da, u ovakvoj opciji skupština ne može uticati na mjenjanje ljudi koje predstavljaju investitora.
Ne sviđa se to nama, ali druge opcije nema, u ovakvom statusu mi možemo samo tonuti sve dublje, jer ozbiljog priliva sredstava nema, a ozbiljni dugovi pritišću.
Moje mišljenje je da mi u ovom mometnu trebamo investitora vezano isključivo za teren, rezultate i omladinsku školu, da da se nekretnine i imovina o kojoj se priča treba staviti na "stend by".
Na primjer da imamo investitora trenutno, on bi transferom Amira, već djelimično uspio vratiti(ako želi) dio investicije, a možda dio reinvestirati. Ili sutra Hodžića, ili nekog drugog od igrača, kirija, poslovnih prostora, reklame na fasadi stadiona, ili nekih drugih projekata za koje postoje ideje, ali nisu za javnost. Tek kada bi investitor obezbjedio kvalitetno finasijsko i rezultatsko poslovanje, onda bi se išlo u projekte izgradnje kampa, odnosno investicije u pomoćni teren.
Po meni je je ovo jedino ispravan put, jer ako ne damo investitoru prodavati imovinu, dizati hipotekarne ili bilo kakve duge velike kredite, šta nas on može koštati dodatno? Vratiće dugove, i kroz gore navedeno raditi povrat investicije, a pomoćni dođe kao nešto gdje će sutra ostvariti i značajan profit, kao i klub naravno.
Opet kazem fino to zvuci ali u realnosti je nemoguce tako izvesti zbog trenutnih statuta. Moze investitor imati vecinu u skupstini, ali kad tad ce po statutu doci izbori novih clanova skupstine i onda clanovi kluba biraju. Drugo, nijedan investitor ne moze biti siguran da ga neko od njegovih ljudi nece prodati za cifru neku. Fazon je sto njemu tu onda propada cijela investicija. Jednostavno je nemoguce to izvesti.

Mi smo realno nasli savrsenog investitora. Ima para, Zeljovac, ulazi s dobrim namjerama, vise mu cilj pomoci nama nego se dodatno obogatiti, klub pristane i ponudi mi ugovor. On odbije jer je sve na klackalici i u svakom trenutku ga mogu zaj*bati. Jos nam posalje donaciju kao dokaz dobre namjere.

Nista bez zakona o sportu, sve ostalo je sa puno rizika za neku od dvije strane, ili obe. Kad se usvoji zakon o sportu, onda se nadam da ce se dogovoriti sa Diglisicem.

Veteran1965
Kontakt:

pet feb 17, 2023 10:36 am

Ja ipak mislim malo drukčije, i imam i drukčije informacije, ali ne bih dalje išao u diskusiju...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

salle86
Kontakt:

pet feb 17, 2023 10:43 am

A šta je problem sa pozajmicom ?
Nije to samo eto dadne ti i kad mu se ćefne kaže haj ti sad vrati.
Napravi se ugovor, dugoročno. Nešto kao sa poreznom. Procenat od priliva novca od svih tački koje su u budžetu, da i njega ima tu lupam 20% od uloženog...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet feb 17, 2023 11:22 am

Ma nama je prioritet porezna, treba nam 400k do kraja juna i nadat se da niko nece zatezati za licencu.
Željezničar ante portas !

Dzezvar
Kontakt:

pet feb 17, 2023 11:42 am

AsharaK je napisao/la:
Ma nama je prioritet porezna, treba nam 400k do kraja juna i nadat se da niko nece zatezati za licencu.
Ja ocekujem samo jedbog,ali ako to uradi ne znam dali bi sa mirom mogao prosetati gradom,s obzirom da su raja puna svega...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet feb 17, 2023 11:48 am

Dzezvar je napisao/la:
pet feb 17, 2023 11:42 am
AsharaK je napisao/la:
Ja ocekujem samo jedbog,ali ako to uradi ne znam dali bi sa mirom mogao prosetati gradom,s obzirom da su raja puna svega...
Ma ne vjerujem da ce do toga doci iskreno. Al ako izganjamo licence, a trebaju i Amirove rate polako pocet dolazit, nije nemoguce isplatit ovih 400k.
Željezničar ante portas !

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet feb 17, 2023 11:59 am

AsharaK je napisao/la:
Sto se tice ovih 400k, mislim da se ovo moze veoma lahko prikupiti.

Najveci sponzor smo mi navijaci, ako Edis i ekipa budu imali dobre rezultate sa prosjecnom posjetom od 7000 navijaca mi mozemo prikupiti veliki dio ovog novca.

Neka od ukupnih prihoda sa utakmice odvajaju 50 % za Poresku, do kraja Juna mi mozemo skupiti ovaj novac

Vec sutra mozemo nasem klubu donijeti prvih 50 000 KM. Ocekujem strasno dobru posjetu, lijepo vrijeme, solidan protivnik, željni smo utakmica, tako da sutra bas ocekujem dobru posjetu i da pocnemo puniti klupsku kasu.

Neka Uprava izda saopstenje da se od svake karte određeni procenat odvaja za Poresku, uvjeren sam da ce 90 % nas koji i imamo godisnje kupiti karte za tu utakmicu
Alea iacta est!

BC1921
Kontakt:

pet feb 17, 2023 12:18 pm

gavran je napisao/la:
pitam za jarana,

HVALA

Slabo, ima onaj na Bradini pa gore u onoj sumi, ali ne radi... Nije lose meso u Orahovici, a blizu je...

@Svraka, ako ti treba karta javi se.
Krivina Jug

svraka
Kontakt:

pet feb 17, 2023 1:20 pm

Senad1921 je napisao/la:
pet feb 17, 2023 12:18 pm
gavran je napisao/la:
pitam za jarana,

HVALA

Slabo, ima onaj na Bradini pa gore u onoj sumi, ali ne radi... Nije lose meso u Orahovici, a blizu je...

@Svraka, ako ti treba karta javi se.
Planiram svakako ici, nego nisam vidio da li ce zvanicno pustiti gostujuce u odvojeni sektor.
Forza 1921!

Oda majstore!

Leon_Professional
Kontakt:

pet feb 17, 2023 1:24 pm

Mulalić: Hoće li igrati Drljo? Čekam dokaz. Krpić i Hodžić će zaigrati sutra!

Nogometaši Željezničara u subotu će od 16 sati ugostiti FK Leotar Trebinje u okviru osmine finala Kupa naše zemlje. Plavi sa Grbavice nisu mnogo mijenjali kada je igrački kadar, no svi su uvjereni da će sa Sulejmanom Krpićem, Arminom Hodžićem i Irfanom Jašarevićem biti mnogo kvalitetniji.

Danas je u Plavom salonu sutrašnji meč najavio šef struke Željezničara Edis Mulalić i kapiten Edin Cocalić.

Prvu riječ je dobio Mulalić.

”Šest sedmica je iza nas. Zahvalili smo se kome trebamo na pripremama. Igračima se zahvaljujem, radili su predano, između ostalog za ovo sutra. Treće pripreme su nam zajedno, radimo u kontinuiteti. Svaki trener ima svoje principe, igrači to lakše onda shvate”, rekao je Mulalić, te se dotakao prvih utakmica.

”Prijateljske utakmice su kontra prvenstvenih. Gro ekipe nam je ostao, pokušali smo dovesti igrače na neka mjesta, igrače za koje mislimo da će nam pomoći. Krpić i Hodžić su došli u foto finišu. Najteže je igrača spremati kroz utakmicu, ali naćemo mi formula da ih dovedemo na nivo koji treba. Prednost njih dvojice jeste da su igrali tu i znaju šta ih čeka. Sutra je jedna utakmica, Leotar nas je gledao tokom priprema, a i mi smo njih.

Posebno smo gledali njihovu zadnju utakmicu, izgubili su glat u Nikšiću, no neće nas ta utakmica zavarati. Leotar ima odličnog trenera i par dobrih pojedinaca, a Kup ne smijemo zanemariti. Željo uvijek ima pretenzije za nešto više. U Kupu imaš još tri protivnika, a u ligi još 15. Vidjećemo sve sutra. Čekamo potvrdu da Andrija Drljo da može sutra nastupiti. Hoću papir i da imamo dokaz da sutra neće biti problema ako nastupi”, dodao je Mulalić.

Da li će Krpić i Hodžić sutra igrati?

Kod nas se sve zna. Nismo Manchester da su zatvoreni treninzi. Krpić je sa nama 15 dana, a Hodžić sedam. Krpiću se lakše prilagoditi, on je došao iz sezona koja je u toku. Hodžić je trenirao sa Kasimpasom, vidjet ćemo. Fizika mu može biti problem, znanje nije upitno. Igrat će i jedan i drugi, e sad koliko, vidjećemo. Moraš tu imati osjećaja, kao kuhar da budeš”.

Govorio je i o igračkom kadru.

”Kada smo počeli nešto da pravimo imali osam igrača. Tada je počeka raditi buregdžinica, da tako kažem. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli. Ponizni smo, trebamo šutiti i raditi te davati maksimum. Idemo raditi, igrati I dati maksimum. Da li smo jači? Na papiru da, ali igrači igraju. Naš zadatak je da napravimo ambijent da budemo jači. Ne znam da li sam dobar kuhar, ali idemo raditi. Mi treniramo da osvojimo titulu, ali šta će biti to je druga stvar. Moraš teži ka najvišem”.

Riječ je dobio i Cocalić.

”Znamo naše mogućnosti. Marljivo radimo i šutimo. Dobili smo novu dimenziju sa novim igračima, vidjet ćemo. Jedva čekamo da istrčimo na Grbavicu sutra”, rekao je Cocalić.

Sutrašnji meč na Grbavici igra se od 16 sati.

phpBB [video]

phpBB [video]

plavi kanarinac
Kontakt:

pet feb 17, 2023 2:20 pm

Opet neke izjave pite vako nako ***** ti seljakluk...

Ps. Daj boze da nas bude preko 5000 po ovom stanju s clanovima... Nevjerojatno da neko ce platiti kartu, a nece se uclaniti...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

cvrle_jedanesterac
Kontakt:

pet feb 17, 2023 2:30 pm

mislim da je Edis ko mali htio biti buregdžija ili kuhar :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 35 gostiju.

Prijava