Danas su društvene mreže, popularnost, klikovi, followersi sve, doslovno sve. Evo da povučem paralelu sa MMA. Ako si popularan, ako te ljudi prate u svakoj ces promociji dobiti ranije priliku za title shot, dobit ces vise para za borbe itd. Jer tvoja popularnost donosi ppv, prodane karte.. da si kanta najveća tipa Vaso Bakočević, ljudi cete zvat, davati bijesne pare da se boriš, imat ces bijesne sponzore jer si poznat i ljudi te prate. Proslo je vrijeme kad se gledao samo sportski uspjeh tipa CroCop koji je u Japanu imao status najveće zvijezde samo zbog rezultata i bez izgovorene ruzne riječi. Eh dolazimo do nas, nemamo tiktok mrtvi, nemamo yt kanal, odnosno imamo bolje da ga nemamo. Instagram rinaka, fb stranica rinaka, pa kojem cemo mi sponzoru biti zanimljivi da kaže evo vam pare za sponzorstvo imate toliko i toliko pregleda, klikova itd.cipiripi je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 10:24 amIma li neko u klubu ko prima platu ili radi volonterski, a da je zaduzen za informacije.
Pripreme su davno pocele, a mi pojma nemamo gdje su sta rade, kako se pripremaju igraci ima li povreda, neki intervju i slicno.
Svi gledaju prema ekipi 1921, pa ljudi to rade iz ljubavi i svi oni imaju svoj zivot i obaveze, ima li neko u klubu kome je to posao.
Kada se pogleda zvanicna stranica kluba, pa nama na stranici stoje informacije iz 2019 godine, vezano za omladinski pogon i slicne stvari, pa to je fakat sramota.
Jedini izvor informacija su nam sportski portali koji ponekad objave kakvu vijest vezano za nas klub, kao i to da danas igramo prijateljsku
slažem se sa gore navedenim. Mnogo raje ovdje nema predstavu da naš klub je po veličini jedna srednja kompanija koja ima na raspolaganju ljudi u administraciji kao da smo zanatska radnja. Kvalitetni kadrovi za marketing,društvene mreže i sve ostalo koštaju odnosno nema ih na tržištu rada trenutno. Najvažnija stvar je da klub ne dozvoli ponovo da smo u blokadi zbog dugova i da se redovno servisiraju obaveze prema igračima i dobavljačima.Samo tako možemo se nadati i sportskom rezultatumilanribar je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 12:37 pmEvo po 150. put da vam napišem da nemamo ljudi dovoljno u klubu koji bi sve to što lijepo zvuči i što vi znate u teoriji da treba obavljali.
Imamo momka koji vodi stranicu, vodi članarine, bavi se odnosima s medijima i svim ostalim a kada su pripreme mora biti angažovan na tim prioritetnim poslovima vezano za pripreme.
Jasno vam je što je smanjen broj ljudi u klubu valjda vam ne moram i to ponavljat. Saniranje dugova i redovne plate i doprinosi su prioritet, jer bez redovnih plata igračima od nas nema ništa to smo naučili iz iskustva valjda.
Možete postaviti pitanje Predsjedniku normalno da li planira pojačati marketing kluba u vidu vidljivosti na društvenim mrežama i drugim platformama, radi iskorištavanja potencijala koje imamo. Pa u tom smislu i angažovanje dodatnih ljudi koji bi se samo time bavili.
Lično sam mišljenja da ovaj potencijal koji mi mislimo da imamo nije toliki. Zašto to tvrdim. Iz razloga što smo se za prošlogodišnju akciju učlanjivanja svi napeli i upregnuli, učlanjivali koga znamo i koga ne znamo, imali reklame na televiziji, radiju, svim društvenim mrežama, spotove, poruke mobilnih operatera, gostovanja u emisijama, facebook reklame, instagram itd i opet nismo stigli do cifre koja je možda optimalna a to je 15000 članova (što je neka posjeta na jačoj evropskoj utakmici). A vodimo se tom brojkom od 190.000 like-ova na facebook stranici kao nečim relevantnim. Volio bi čuti mišljenje stručnjaka iz te oblasti, šta je u realno i da li griješimo u procjeni našeg potencijala tj. baze simpatizera.
Kod našeg naroda momenat igra vrlo bitnu ulogu. Vrlo brzo dižemo ruke od nečega, par loših rezultata, par pogrešnih poteza itd, opet vrlo lako nas par zanimljivih pojačanja ili pobjeda vrati, tako da mislim da smo vrlo nezahvalna publika za neki jači marketing.
Ovo nije prozivka nikakva nego savjet, upali monetizaciju na yt, spoji adsense sa zvaničnom, odatle ce se nakupiti para da mozes placati ljude iz marketingamilanribar je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 12:37 pmEvo po 150. put da vam napišem da nemamo ljudi dovoljno u klubu koji bi sve to što lijepo zvuči i što vi znate u teoriji da treba obavljali.
Imamo momka koji vodi stranicu, vodi članarine, bavi se odnosima s medijima i svim ostalim a kada su pripreme mora biti angažovan na tim prioritetnim poslovima vezano za pripreme.
Jasno vam je što je smanjen broj ljudi u klubu valjda vam ne moram i to ponavljat. Saniranje dugova i redovne plate i doprinosi su prioritet, jer bez redovnih plata igračima od nas nema ništa to smo naučili iz iskustva valjda.
Možete postaviti pitanje Predsjedniku normalno da li planira pojačati marketing kluba u vidu vidljivosti na društvenim mrežama i drugim platformama, radi iskorištavanja potencijala koje imamo. Pa u tom smislu i angažovanje dodatnih ljudi koji bi se samo time bavili.
Lično sam mišljenja da ovaj potencijal koji mi mislimo da imamo nije toliki. Zašto to tvrdim. Iz razloga što smo se za prošlogodišnju akciju učlanjivanja svi napeli i upregnuli, učlanjivali koga znamo i koga ne znamo, imali reklame na televiziji, radiju, svim društvenim mrežama, spotove, poruke mobilnih operatera, gostovanja u emisijama, facebook reklame, instagram itd i opet nismo stigli do cifre koja je možda optimalna a to je 15000 članova (što je neka posjeta na jačoj evropskoj utakmici). A vodimo se tom brojkom od 190.000 like-ova na facebook stranici kao nečim relevantnim. Volio bi čuti mišljenje stručnjaka iz te oblasti, šta je u realno i da li griješimo u procjeni našeg potencijala tj. baze simpatizera.
Kod našeg naroda momenat igra vrlo bitnu ulogu. Vrlo brzo dižemo ruke od nečega, par loših rezultata, par pogrešnih poteza itd, opet vrlo lako nas par zanimljivih pojačanja ili pobjeda vrati, tako da mislim da smo vrlo nezahvalna publika za neki jači marketing.
https://fkzeljeznicar.ba/prvi-tim/salle86 je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 1:02 pm@milanribar Jel se šališ ili si ozbiljan.
Od 2019-e nije "momak" našao sat vremena da makar obriše one koji nisu više tu.
Hoćemo da nam neko dadne milione da se mi njima igramo, a minimum minimuma ne možemo odraditi da se stvori slika bar da smo ozbiljni. De bolan
Pusti tu šuplju u fazonu "ako misliš da možeš, idi u klub". Ima ljudi koji su se nudili na volonterskom principu da pomognu u marketingu, ljudi kojima je to područje ekspertize. Klub je odbio jer im navodno ne treba. A kad se uputi kritika, ide kuknjava kako nema dovoljno ljudi u klubu. Ne može me niko ubijediti da nema navijača koji bi pro bono radili u interesu kluba, bez ikakve naknade.
Boze sačuvaj.. ..Sheldon je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 11:13 amPozdrav, odgovori su u skladu sa mojim poznavanjem situacije.Ludvig Leple je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 10:51 amPozdrav, na prvu par pitanja:Leon_Professional je napisao/la: ↑pon jan 23, 2023 7:52 pmHajmo braćo šaljite pitanja, marketing, loša komunikacija s navijačima, porez, rezultatski i poslovni ciljevi, investitor,...
Ja sam poslao svoje pitanje. Nadam se da ćemo dobiti sve odgovore.
![]()
Kada će se vratiti gospoda Senad Misimović i Vedran Vukotić u Klub?
Koliko je Klub dužan prema Amaru Osimu?
Koji igrači primaju redovno platu, a koji ne primaju nikako (stručni štab isto tako)?
Kada će Edis Mulalić dobiti otkaz?
Kada će početi gradnja južne tribine?
U kojoj fazi su pregovori sa potencijalnim Investitorima i koje su to osobe?
Zbog čega je uplaćeno samo 100HKM poreza i odgoda urađena do 6/23?
Kolika su dugovanja i izloženost prema Bankama?
Kada ćete prestati prositi i moliti navijače da održe Klub u životu?
1. Nikad, a mozda ni tad
2. Nemam informaciju, na ovu temu se mnogo spekulise, cifra je u pocetku bila jako velika
3. Svi primaju redovno, uz poneka kasnjenja
4. Kad rezultat na terenu ne bude u skladu sa ocekivanjima baziranim na nasim mogucnostima
5. Kad klub bude u stanju da izdvoji 5.5 miliona km bez da ugrozi svoju egzistenciju (za 101 godinu postojanja nismo bili u tom stanju, pa ti procijeni)
6. Ne pregovara se vise ni sa jednim strateskim partnerom, traze se novi modeli (rijeci predsjednika kluba), osobe su Eldin Diglisic, ostali se ne mogu iznijeti zbog ugovora o tajnosti (takodjer rijeci predsjednika kluba)
7. U kojem periodu? Predsjednik je vrlo precizno iznio podatke o uplacenoj sumi na osnovu poreza u proteklih 12 mjeseci, odgoda je svima ista.
8. Nemam informaciju
9. Nadam se da cete ti i tebi slicni da prestanete podavljivati price o nekakvom prosenju, molbama i slicno (pitarska prica). Klub ni u jednom momentu nikakvu molbu nije imao (bar trenutna uprava), svaku akciju su vodili navijaci (clanstvo i ulaznice za derbi, kao i broj za generalnog sponzora).
Na pitanja na koja si nisi dobio odgovor, do veceras ti je rok da ih posaljes na mail, predsjednik ce da odgovori. Morat ces prije toga da se uclanis. Pozdrav.
Evo najjednostavniji primjer, kako ja kao NN osoba da upadnem na zvaničnu stranicu kluba i reorganizujem je.
Odakle nam pozitivne vijestisalle86 je napisao/la:Evo najjednostavniji primjer, kako ja kao NN osoba da upadnem na zvaničnu stranicu kluba i reorganizujem je.
Da ne idemo dalje.
Pa Bog nam je dao 1921 ekipu, ljude koje nema niko u državi pa i šire. Jel problem izirganizovati nešto sa njima, kad imaju vremena nek se napravi nešto ala Željo TV što je bio, podigneš svijest o postojanju kluba, iskačeš iz paštete kao što rade uhljupi. Pa mi smo klub sa najvećim potencijalom u državi a iskorištavamo to samo 1%.
O Želji trenutno samo loše vijesti možeš čuti/pročitati, daj da malo promijenimo tu sliku u javnosti, garantujem da ima ljudi koji nemaju članske a kad bi ih bombardirali pozitivnim vijestima da bi se učlanili, i slično.
Ne možemo ništa ne raditi, ne nuditi a očekivati zauzvrat.
A teško naći nekog da pomogne, pa ima evo ovdje nas sigurno koji možemo pomoći da se sve to digne na jedan veći nivo, a da klub ne košta fening. Dva klipa sedmično na yt npr, jel teško ? Danas to na telefonu možeš, i snimiti i editovati. Uz kafu to možeš završiti na laptopu, neki klip trajanja tri do pet minuta, ne praviš holivudski film. Odeš snimiš jedan trening, izjavu pred utakmicu, igrača, trenera, neku najavu. Pisao sam već o tome, neki izazovi igrača, gađanje stative, prečke, driblinzi, bilo šta. Mora biti više sadržaja na svim platformama. Što reče diverzant, danas su društvene mreže sve. Preko toga možemo proširiti bazu navijača. Napraviš giveaway, dres, karte za utakmicu, šal, nešto, follow, podjeliš na story itd, itd... Napraviš svake sedmice Q&A sa igračima, stručnim štabom, članovima uprave, direktorom/icom kluba, sportskim direktorom. Željo TV da bude, kao prije što smo imali, možda i podcast svoj da imamo, zašto da ne ?! Previše smo mi nafurani izgleda, umišljeni, da smo najveći klub i da ne moramo ništa raditi, sve će se samo od sebe, a izgledamo ko amateri. Mene nervira što znam da nas ništa od ovoga ne bi koštalo ni feninga, a ništa se po tom pitanju ne radi. Kao klub ne radimo ništa da usrećimo i ovu postojeću bazu navijača, a kamo li da je proširimo i privučemo nove navijače. Lakše bismo privukli i nove sponzore, jer ih imaš gdje reklamirati, zamisli da imamo 60k subova na yt, da instagram dignemo još, facebook, sve je to ogroman neiskorišten potencijal.milanribar je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 12:37 pmEvo po 150. put da vam napišem da nemamo ljudi dovoljno u klubu koji bi sve to što lijepo zvuči i što vi znate u teoriji da treba obavljali.
Sta je lose napisao momak?Dzezvar je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 1:23 pmBoze sačuvaj.. ..Sheldon je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 11:13 amPozdrav, odgovori su u skladu sa mojim poznavanjem situacije.Ludvig Leple je napisao/la: ↑sri jan 25, 2023 10:51 am
Pozdrav, na prvu par pitanja:
Kada će se vratiti gospoda Senad Misimović i Vedran Vukotić u Klub?
Koliko je Klub dužan prema Amaru Osimu?
Koji igrači primaju redovno platu, a koji ne primaju nikako (stručni štab isto tako)?
Kada će Edis Mulalić dobiti otkaz?
Kada će početi gradnja južne tribine?
U kojoj fazi su pregovori sa potencijalnim Investitorima i koje su to osobe?
Zbog čega je uplaćeno samo 100HKM poreza i odgoda urađena do 6/23?
Kolika su dugovanja i izloženost prema Bankama?
Kada ćete prestati prositi i moliti navijače da održe Klub u životu?
1. Nikad, a mozda ni tad
2. Nemam informaciju, na ovu temu se mnogo spekulise, cifra je u pocetku bila jako velika
3. Svi primaju redovno, uz poneka kasnjenja
4. Kad rezultat na terenu ne bude u skladu sa ocekivanjima baziranim na nasim mogucnostima
5. Kad klub bude u stanju da izdvoji 5.5 miliona km bez da ugrozi svoju egzistenciju (za 101 godinu postojanja nismo bili u tom stanju, pa ti procijeni)
6. Ne pregovara se vise ni sa jednim strateskim partnerom, traze se novi modeli (rijeci predsjednika kluba), osobe su Eldin Diglisic, ostali se ne mogu iznijeti zbog ugovora o tajnosti (takodjer rijeci predsjednika kluba)
7. U kojem periodu? Predsjednik je vrlo precizno iznio podatke o uplacenoj sumi na osnovu poreza u proteklih 12 mjeseci, odgoda je svima ista.
8. Nemam informaciju
9. Nadam se da cete ti i tebi slicni da prestanete podavljivati price o nekakvom prosenju, molbama i slicno (pitarska prica). Klub ni u jednom momentu nikakvu molbu nije imao (bar trenutna uprava), svaku akciju su vodili navijaci (clanstvo i ulaznice za derbi, kao i broj za generalnog sponzora).
Na pitanja na koja si nisi dobio odgovor, do veceras ti je rok da ih posaljes na mail, predsjednik ce da odgovori. Morat ces prije toga da se uclanis. Pozdrav.![]()