Fićo je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 10:29 pm
Durgo je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 9:38 pm
Je.bo te zivot, Siroki:
Miro Kraljević (Grad Široki Brijeg), Željko Gugić (Agencija Kamir d.o.o.), Ante Knezović (WWin Williams kladionica d.o.o.), Toni Kraljević (Županija Zapadnohercegovačka), Marko Ćavar (Županija Zapadnohercegovačka), Franjo Herceg (Emerus d.o.o), Dario Tomić (TT kabeli d.o.o.), Marijan Primorac (Pelet Grupa d.o.o.), Ante Čolak (JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d.), Stjepan Nakić (Nameks d.o.o.), Zlatan Mandić (Mandeks d.o.o.), Ivan Grbešić (Mepas d.o.o.), Ante Musa (FEAL d.o.o.), Edvard Crnjac (MCI d.o.o.), Ivan Sopta (iForm d.o.o.), Slaven Zelenika (JP Hrvatske telekomunikacije d.d.) i Mario Mandić (Amadis d.o.o.).
A o Zelji se samo okoriste mnogi...
Prosta je računica, ono što bi trebali izdvojiti za porez (kojeg ne plaćaju), te pare fino proslijede u klub (Široki, Zrinjski, Posušje) i budu u UO/IO.
Uvijek mi imamo neki izgovor, teoriju, način da opravdamo ovo što se kod nas (ne) radi. Se*e se o porezima, a najgori u tom smislu ubjedljivo Azmir Husić. Hajde što godinama nekažnjeno prolazi njegova utaja poreza preko Tuzle (možda i pranje novca, ko zna), nego što i ojadi javni novac preko privatnih firmi i tendera. Ali o tome se neće puno pričati.
Znaš koja je druže razlika? Imam sreću što sam obilazio dosta Hercegovinu, pa i taj Široki. Dole skoro SVI daju klubu novac, koliko ko može. Imaju tu kulturu. Posljednjih nekoliko godina je Široki pao jer je bilo odredenih neslaganja, pa čak i konflikata između određenih bitnih ljudi, ali izgleda da se i to riješilo. Isto vam je i u Posušju. Evo i Zrinjskog, ljudi dovedi onog Izraelca u Aluminij, a on zauzvrat ogromne pare uloži u Zrinjski. Što isto nije uradio tipa Arcelor Mital u Zenici, nego su dovodili one turske prevarante? Svjesno simplificiram, ne zamjerite, ali ne da mi se duže pisati. Ko nam je kriv što smo nesposobni, pa sve druge krivimo?
A evo i za Kanton Sarajevo. Budžet preko MILIJARDU maraka, halo!!! I ti ne možeš svake godine izdvojiti po 3-4 miliona za FKŽ i FKS, te za KK i RK Bosna po 2-3 miliona? De me ne zahebavajte, to vam govori o odnosu prema sportu kod Bošnjaka, a to kažem jer je ovdje većinsko bošnjačko stanovništvo. Kod nas su sve vrijednosti odavno poremećene, ali hajde nije sad ni mjesto ni vrijeme.
Na kraju, najviše firmi ima u Sarajevu. Ni kod njih nema te društvene odgovornosti, umjesto da s komšijama sponzore u stotinama brojimo, vidimo svi kakva je situacija.
Da sumiram, za naše neuspjehe nemojte kriviti druge. Sami smo sebi krivi, što maćehinskim upravljanjem klubom, što maćehinskim odnosom okoline prema klubu.