pon jan 02, 2023 3:37 pm
Ok Senad jeste najuspješniji predsjednik od rata pa do kraja mandata, to je činjenica. Izgrađen istok, uređen zapad, svlačionice obnovljene, teren zamijenjen, bez problema za financijama, klub postavljen na jedan drugi nivou u odnosu na ostale i eto jedini minus ako se može reći sportski segment.
Ja ne krijem, ja sam bio za Amara, ne u svojstvu Amara kao Amara već Amara kao trenera sa Senadom na čelu, njemu sportski dio, njemu važniji dio kluba i to je to. Međutim, znamo šta se desilo. Nisam tjerao Senada, bio sam za da ostane ali da se dese neke konkretne promjene po pitanju rada kluba ponajviše sportskog segmenta i da se to prepusti nekome ko zna kako treba i šta treba. Podržavao sam Amara dok nije počelo da se već tada bahato ponaša i da on upravlja klubom. Pogriješio sam, priznajem. Ko radi taj i griješi. Istina je pisao sam i na onom forumu.
Ovo zadnje što sam pisao da je Senad NAVODNO ponudio neke pare za pomoći, nisam ja izmislio, niti mi je cilj bio da blatim nekoga, pisao sam odmah da je NAVODNO ponudio i da samo prenosim šta sam čuo. Eto ispalo je da nije istina.
Da se vratimo na danas, šta nama znači to što se mi svađamo danas ko je bio upravu tada, ko u krivu? Hoće li nam to pomoći da klub krene naprijed sa današnjim danom? Ok veliki broj nas je pogriješio tada, pojedini nisu još progledali? Šta nam znači to iz ove perspektive? Da možemo jedni drugima prigovarati, e ti si bio za Amara, ti si podržavao Senada, jesam ti ja rekao šta će biti? Imamo li šta od toga, danas? Nemamo.
Senad je prošlost, Amara kada isplatimo i on će biti prošlost. Nemojte se zavaravati, Senad se neće vratiti u klub, eventualno ako nekad dođe taj famozni zakon o sportu pa da se odradi to sa dionicama. Do tada, nema šanse. Čovjek ima svoj stav zašto nije sponzor i zašto ne dolazi na utakmice (što mnogi provlače) i to je njegovo pravo.
Treba gledati da pomognemo ovim sada ljudima koji se bore. Slažio bih se sa @Asharak da treba ostaviti Kovačevića i da mu treba pridružiti par sposobnijih što u administraciji što u UO par ljudi tzv. lovatora (ako ih ima a da žele ući u klub i da su zainteresovani da pomognu).
Nama je najveći teret trenutno porezna, a ostala dugovanja možemo sanirati koliko toliko, ali nam je porezna prioritet. Evo akcija generalnog sponzora, akcija članskih (barem 10k da imamo), onda utakmice na proljeće, u kupu smo još u igri, imamo uzdanice poput Drine, Amoaha, Santosa i Hodžića da na njima uzmemo dobre pare, eventualno ako izborimo Evropu, fali samo još par kvalitetnih ljudi u UO da poguraju malo i nema sumnje da ako se neke stvari poklope možemo konsolidovati i ući u mirnu luku.