storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 07, 2022 6:20 pm
Trebalo je ovdje napisati pitanja, pa da novinari pitaju, svakako svi prate forum. Pa imam sigurno 10 pitanja na koja bih volio da se cuje odgovor...
Ja sam pozivao clanove foruma da se napisu pitanja,ne znam zašto tada nisi napisao pitanja. Lično sam uputio na par novinarskih adresa set pitanja, ali se očito ne smije postaviti nijedno. Znao sam ishod ove press konferencije, ko imalo prati Klub jasno mu ne bilo da se danas neće ništa smisleno upitati, kako od Samira Bekrica, tako do Kovačevića. Bekrić pod naše omladinski pogon svrstava i Hodžića kao mladi kadar, a ne spominju se momci koji su napustili Klub, zasto i zbog čega to niko niti pita niti to Samir spominje. Hvalimo se mladim igračima i omladinskim pogonom a onda vrtiš 4 imena Gasala, Subašića(koji nije produkt naše škole), Muftića (za kojeg smo vidjeli kakav je potencijal i budućnost Kluba, nažalost), Drinu (koji je jedini nakon pritiska javnosti i prilike da Kosoric napravi kiks ,dobio priliku da pokaze znanje). Spominje Bekrić i Amoaha i Santosa kao perspektivne mlade igrače (ali zaboravlja da to nisu izdanci OP-a) a onda u drugoj rečenici kaže okrenuli smo se našim mladim snagama i generalno ćemo u tom pravcu ići u budućim transferima. Dok to govori svi šute što u rosteru prvog tima imaš ŠEHIĆA, MUĆAJA, KRIŽEVCA, KOBAŠEVIĆA, KARIĆA, MILIĆEVIĆA koji NE IGRAJU I NE DOBIJAJU PRILIKU.
Jer svjesni smo da mi STRUČNE I NEZAVISNE novinare nemamo, što zbog nedostatka obrazovanja, intelekta, stručnosti, politike i istraživačke volje novinara. Danas su novinari ljudi koji iza sebe imaju iskustvo vođenja fb stranica, žurnalistika je postala čista smijurija, nažalost.
I ismijavate Edisa za vokabular, čovječe, ništa bolji vokabular nema ni sportski direktor i igrač kluba Bekrić. Uzmi Bekrija, pročitaj šta, nemoj samo diplome skupljati zbog titule, na govoru ti se vidi da si polupismen a pretenduješ za funkciju sportskog direktora fudbalskog kluba Željezničar.
Kada se spominju malverzacije u poslovanjima Kluba i imenima koji su to izvršavali, ko su bili nalogodavci, moramo biti svjesni da ni trenutnom sportskom direktoru pravne radnje koje će dovesti do odgovornih apsolutno ne odgovaraju,to se moglo vidjeti na njegovim večerašnjim reakcijama. Znamo svi njegovu povezanost sa kamatarom.
Dok nam kuća gori, ne trebamo ići gledati u dvorište i kositi travu oko kuće. Slažemo se, ali moramo gospodine Kovačeviću, istražiti ko nam zapali kuću, zbog budućih generacija i pokoljenja, jer nismo uzeli nikada pouku i istražili, pa nam se to od strane jednog lica ponavlja već par puta.