Sve to sto si nabrojao je rak rana citave ove lige i glavni razlog sto niko ne pravi iskorak. Kako napravit iskorak kad citavu godinu igras protiv polu-profi ekipa i onda jednom godisnje odes u Evropu i odigras protiv koliko-toliko ozbiljne ekipe sa sistemom? Bez jake konkurencije nema ni jake lige. Mora neko krenuti prvi sa modernim metodama, ostali ce morati pratiti ili propasti.cipiripi je napisao/la: ↑sri nov 30, 2022 10:11 amJdan mali osvrt kada uzivo gledamo neku profesionalnu evropsku ekipu.
Posto na stadion uvijek dodjem ranije i uvijek pratim zagrijavanje igraca sinoc mi je par detalja zapalo za oci kako to rade PROFESIONALCI.
Nasi igraci izadju na zagrijavanje i ide lagano trckaranje, istezanje i malo rad sa loptom. Konya igraci izasli na teren, radi se u nekoliko odvojenih grupa, lagani rad sa loptom i onda idu ispucavanja. Nasi igraci rijetko koji pogodi gol, a kod njih prvo ide sut prema golu sa distance, onda ide ubacivanje sa strane i sut glavom. Nakon zavrsenog dijela utakmice igraci koji su zavrsili idu lagano na istrcavanje.
Kretnje igraca tokom utakmice su za nase igrace strani pojam, igraci Konye su uvijek u pokretu nema da stoper doda loptu i da poslije "hladi muda" dakle svaki igrac konstantno je u pokretu i krece se. Uvijek sam govorio dok nasi igraci ne pocnu igrati fudbal bez lopte ( a to znaci konstantno kretanje mi necemo biti ozbiljan klub).
Nakon tih nekih sinosnjih detalja sam shvatio zasto nasi igraci kada odu vani brze bolje se nakon par mjeseci vracaju u nasu ligu. Bez obzira iz kojeg kluba i bez obzira kako se zovu, nasi igraci su AMATERI i samo rijetki uspiju vani, a uspiju zato sto promijene svoje navike iz korijena, rade na sebi i slusaju trenere.
Stvarno me zanima da li nasi igraci idu u teretane da li imaju treninge na jacanju svoga tijela, gledam sinoc duele nasih i protivnickih igraca pa mi se odbijamo od njih ko djeca.
Opet sve ovo navedeno krece od trenera, ako on nema plan i program rada sa igracima djaba da nam je svaki ko Ronaldo u ekipi. Nije fudbal samo jedan ili eventualno dva treninga u toku dana, dan trebaju da ispune i sa teretanama i sa svakodnevnim videoanalizama, ali jok idemo se nahajcati izginuti, poginuti itd itd itd
Iz ofsajda cini mi se, ali je majstorski iskontrolisao loptu. Gol da ne spominjem.Lopta je napisao/la: ↑sri nov 30, 2022 12:59 pmhttps://fb.watch/h6-BsIWn_S/
Evo ako nekog zanima lijep gol koji je postigao nas bivsi omladinac Madzid Sosic
Pa normalno kad su nam treneri uglavnom ljudi koji nisu vidjeli evropskog fudbala kao igrači a kamoli radili tamo kao treneri, zato nam odgajaju takve fudbalere. Amir je klasičan primjer prošao najmlađe uzraste u inostranstvu došao kod nas sa totalno drugim mentalitetom, ne kažem da nije i do njega ali vidi se razlika između njega i ovih koje su odgojili naši treneri.plavi kanarinac je napisao/la: ↑sri nov 30, 2022 1:10 pmMentalni doseg vecine igraca u nasoj ligi je objaviti neku sliku gdje protivnicki igrac uklize ili je na podu a on stoji s loptom, a onda mu ostali stručnjaci iz ekipe pisu "doktorreee" "majstorrre" ... **** majku nerealno haha![]()
Da se ne provlaci pitanje sta je s kartama od HajdukaLeon_Professional je napisao/la: ↑sri nov 30, 2022 1:45 pmPo ovom izvjestaju, Coca ne moze nista onom napadacu.![]()
Amir odnese Mekica kod drugog gola.
Santos standardno brz i prodoran.
Muftic izgleda smijesno na golu.
Jos jednom steta zbog posjete.
I zna li se sto su ovi dosli da igraju s nama prijateljsku?![]()
E gledaj ti nama trenera u klubu, ko da suho meso prodaje na autopijaci, sta onda da ocekujemo, kakvog igraca da "stvori"
Slažem se, dobro bi nam došao neko takav u stručnom štabu. Možda Dželo, Bešlija ?
"Navali narode, jos malo pa nestalo"