Sve te krize su bile u nekim drugim vremenima. Tad se mnogo lakse "provlacilo". Danas se klubovi bez novca gase, kratko jasno. Klubovi s manje novca imaju "male" rezultate, oni s mnogo novca imaju "velike" rezultate.jovanmaksimovic je napisao/la: ↑ned nov 06, 2022 9:54 pmvaljda je dobro za zdravlje, slazem se, ali zeljo je kroz istoriju imao mnogo losije periode i duze od ovoga pa nije umro.fcz je napisao/la: ↑ned nov 06, 2022 9:44 pmZa tvoje zdravlje je vjerovatno dobro sto si vjeciti optimista ali to s realnoscu nema bas nikakve veze. Realnost je da ce uskoro puna decenija kako mi nismo nikakva sila ni u ovim nasim okvirima. Godina ili dvije se mogu podvesti pod slucajnost ali decenija nije malo. To je period nakon kojeg se mogu donositi zakljucci a mi smo se u tom periodu isprofilisali u daleko najvece luzere medju ovim klubovima od kojih se "nesto ocekuje".jovanmaksimovic je napisao/la: ↑ned nov 06, 2022 9:36 pmevropa je dostizna kako god gledali. i vjerujem da cemo je igrati, ali ovde smo ispali stvarno naivni. ponavljam, znali smo sta ce se desiti, i opet smo pali na ispitu. pusti ti inat, trebali smo bili dosta prisebniji kad je bilbija naciljao da nas destabilizuje. sramota za savez ali sramota i za nas. sreca pa ima samo jedna jos utakmica ove jesenji.
Opet smo (ja prvi) poletili, po ko zna koji put. Poletili i zaboravili da jedino sto se u ovom momentu smijemo usuditi da pozelimo jeste da nas Zeljo ostane i opstane.
primjer: prvih 20 godina postojanja nisi smio da pridjes sasku i slaviji pa su sudije ne samo klali nego otvoreno bili protiv radnickog kluba. i onda kao slag na tortu dodje rat i ti se ugasis (mozda najbolja odluka u nasoj istoriji). sta je bilo sa periodom 1947-1953? ovaj put su bio spusten na najnize grane takmicenja i opet si se digao iz pepela. dalje: novi rat i opet te zele ugasiti i unistiti. sta bi na kraju? znamo... tu smo i bicemo tu! a onda period 2005-2009, bio si sveden na nivo danasnje slobode, prezivio si. u periodu od 2013. smo postali u neku vrstu nesretnici (2017, 2018, 2020) ali veliki klubovi imaju krize kao ovakve, koliko je liverpul cekao na titulu? 30 godina? nije sto sam optimista, ali vjerujem da ce sve ovo vratiti nama kad bude potrebno, ali mi moramo raditi na nasem mentalitetu.
A za period od 2013. ne mozemo nikako biti nesretnici. "Nesreca", "peh" i tako ti metafizicki pojmovi opisuju jedno prolazno stanje. Kad nesto traje tako dugo onda je to ipak pad. Mjerljiv, jasan, konkretan i dosta veliki pad.
Nadajmo se tom mitskom covjeku iz Amerike, drugog izlaza nema. Vec smo u svemu dobro zaostali za nekima koji su nam nekad bili konkurenti a mi njima vec odavno nismo.