Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 10, 2022 1:47 pm

Vucenovic hettrik.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Maestro_1921
Kontakt:

uto maj 10, 2022 2:20 pm

Joj zamisli fakat Vučenović im uvali gol 😂

Leon_Professional
Kontakt:

uto maj 10, 2022 2:23 pm

On ako zabije gol, bar jednu tribinu ili pomocni nazvati po njemu. :D

thierryhenry21
Kontakt:

uto maj 10, 2022 2:49 pm

Maestro je napisao/la:
uto maj 10, 2022 12:48 pm
thierryhenry21 je napisao/la:
uto maj 10, 2022 2:37 am
Maestro je napisao/la:
pon maj 09, 2022 9:38 pm

Trenirao je danas, valjda ga je prošlo, al opet daBogda da zaigra. Evo Edisu još jedne šanse da gurne malog Kočevića, stvarno mi nije jasno šta je taj momak kome zgriješio pa da biva ovako zapostavljen u situaciji kada se baš mladi igrači mogu gurati jer nismo pod nikakvim imperativom. Ne vidim zašto ne i Jaganjca malog baciti u vatru, pogotovo u ovakvoj utakmici, da se Željina djeca dokažu i pokažu šta znaju u gradskom derbiju, značit će im i za samopouzdanje .. Svakako je i Ćerimagić povrijeđen. Za nadati se da će Vučenović utakmicu odgledati sa klupe, a valjda je i Fatai malo uhvatio kondicije ..
Kočević s u19 reprezentacijom, a i da nije ne bi igrao. Mislim da će počet Gasal i Resić.

Bender
Galić Aco Coca Malić
Meka Hajdar
Štila
Gasal Resić
Hodžić

Umjesto Hajdara bi trebao igrat Beća po posljednjoj tekmi, al poznavajući Edisa to se neće desit
Ma i da nije sa repkom teško da bi ga stavio. Ma ja, Gasal i Resa vjerovatno, slažem se za Beću umjesto Hajdara, to sam i ja kontao. Dobro su on i Meka sarađivali prošli put, solidan su tandem.
Hajdar i Mekić nisu jedan za drugog definitivno, Hajdar igra toplo-hladno i dobro je što u Tuzli nije počeo, nadam se da će danas bit na nivou
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 10, 2022 3:04 pm

@ Gavrann i @Minjore
jeli dosao Eldin...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

milanribar
Kontakt:

uto maj 10, 2022 3:50 pm

Idemo na prvu utakmicu bez naseg velikana, oprostit se dostojanstveno na terenu i tribinama.

Diverzant
Kontakt:

uto maj 10, 2022 3:54 pm

milanribar je napisao/la:
uto maj 10, 2022 3:50 pm
Idemo na prvu utakmicu bez naseg velikana, oprostit se dostojanstveno na terenu i tribinama.
Hoce na jednoj tribini, od ostalih ne treba nista ocekivati, sjeti se samo onih pogrdnih pjesama. Nista se ne razlikuju od onih bjednika tuzlanskih fukara sto se tice mentaliteta
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

Majkel
Kontakt:

uto maj 10, 2022 6:14 pm

Jel' istina da je derbi večeras?

Zajebavam se, ali fakat kao da i nije..

zeka_tm87
Kontakt:

uto maj 10, 2022 6:21 pm

Majkel je napisao/la:
uto maj 10, 2022 6:14 pm
Jel' istina da je derbi večeras?

Zajebavam se, ali fakat kao da i nije..
Ovakvo je vec ihahaj godina ona vremena kada se o istom pricalo 6 mjeseci ranije je daleeeka proslost nazlost.

exbabilon
Kontakt:

uto maj 10, 2022 6:25 pm

Derbi ko derbi, nikad nije nebitno kako ce proci, ali nase misli su opravdano jos uvijek usmjerene na najveci gubitak koji smo kao klub mogli dozivjeti, u ljudskom obliku. Najveca legenda, najbolji od nas vise nije tu, a tu je.. i bitnija mi je subota nego ovo veceras, da tu budemo pravi.

A veceras nek daju sve od sebe i niko nece zamjeriti puno.

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 10, 2022 6:32 pm

slika
IVICA OSIM

Subota koja je pred nama biće težak dan za naš fudbal ali i regionalni i evropski. Dan u kojem ćemo se definitivno ali samo fizički oprostiti od fudbalskog velikana, intelektualca koji je ostavio neizbrisivi trag kada je ova igra u pitanju. Ja sam imao tu sreću da sam često bio blizu Ivice Osima, slušao ga, upijao svaku njegovu riječ i mislim da sam o fudbalu, o kojem neskromno znam puno, od Osima najviše naučio. Od navijača sa tribina, iako nisam Željin navijač, preko prvog intervjua za nekog novinara sa ovih prostora u periodu 1993-95 obavljen u Grazu 23.maja 1995 godine pa sve do dva dokumentarca, jedan iz 1999 a drugi iz 2018 godine. Od deset simpozija “ Simposar Sarajevo” bio je na šest, neki drugi ”mali igrači” nisu željeli dolaziti, jer oni sve znaju. Ivica Osim je sa štapom dolazio na simpozije i na snimanje filma jer, sada to mogu reći, cijenio je ono što radim a volio se družiti i pričati o fudbalu. Bio sam i jedan od rijetkih koji je bio na Bečkom sastanku 2011 godine kada se spašavao bh fudbal. Pitao me je zašto ja ne radim u fudbalskom savezu, rekao sam da me to ne zanima a on bi kazao, zato nam i jeste sve ovako. Meni je to mnogo značilo jer kada vam to kaže neko kao Ivica Osim ima težinu. Osim nije bio najtrofejniji trener sa ovih prostora ali njegovo znanje, elokvencija, karizma je bila posebna a trenerski posao je imao u malom prstu. Nije se nametao jer je znao da će njegovo znanje biti prepoznato baš kao što je prepoznao Miljanic pa kasnije i svi drugi. Volio je da stvara i radi sa mladim igračima i u tome je uspijevao. Volio je svoje Sarajevo, svog Želju, poštovao jako komšije sa Koševa. Znam da mu nije bilo pravo što Amar nije postao selektor BiH, ali se nije mješao, baš kao i svaki veliki čovjek, sa principima od kojih nikad nije odustajao.
Tužan sam je ga nisam vidio tri godine, nismo stigli popiti još jednu kafu, korona je puno toga poremetila. Odlazi čovjek kojeg sam volio, cijenio i poštovao a koji mene toliko puta kao momka rastužio u vrijeme kada je vodio Želju u derbijima protiv Sarajeva. Odlazi neko koga će teško biti nadoknaditi, ljudska gromada kojeg ću pamtiti i po onoj suzi kada Ibišević dade gol na Svjetskom prvenstvu. Još nešto.. 1995 godine, august ako se ne varam, igrali smo protiv Fortune u Duzeldorfu, reprezentacija, veliki Aco Ristic organizovao. Pun stadion, ja iz rata došao na tri dana gledam ljude na tribinama, vidim mnoge koji su otisli prije ili kasnije i vidim opet Švabu na tribinama. Kažem mu hajde dole, na klupu ili prve redove dole je mnogo fudbalera, trenera.. Odmahnu rukom i reče: neka me ovdje sa rajom, poželio sam a dole će neko pomisliti da mi nešto treba, znaš kakvi su ljudi. Mnogo godina poslije, shvatio sam to, saznao sam i ja kakvi su ljudi.
E to je bio moj i naš Švabo iz Sarajeva. Lahka ti zemlja bosanska..

Pitar Baho...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

salle86
Kontakt:

uto maj 10, 2022 6:40 pm

Sretno ŽELJO, sretno Manijaci koji idu u lavor. Po defaultu zadnjih godina preskačem to gostovanje na najružnijem stadionu u državi.
Rezultat manje više, ali eto bilo bi lijepo da ih otresemo.
Ne znam ali mene još ne popušta onaj pogan osjećaj kad sam pročitao da nas je Ivica napustio :(
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:05 pm

Ni ja ne idem na Lavor, ne volim otici tamo.

storm_raider
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:06 pm

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Kosorić, Cocalić, Mekić, Gasal, Štilić, Hodžić, Beća, Galić, Resić.

fcz
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:07 pm

Sastav koji izaziva strah... Ali nama.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

A.M. Željo
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:08 pm

Gazi uhljupe!!! 1921💙
Samo Željezničar!!!

400000razloga
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:09 pm

storm_raider je napisao/la:
Godinama

storm_raider
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:12 pm

400000razloga je napisao/la:
uto maj 10, 2022 7:09 pm
storm_raider je napisao/la:
Godinama
Zadnji put sam bio kada ga je Sadikovic uvalio protiv Maltezana. Ivica Osim je sjedio odmah pored, svecana loza. On je kada je sutio vise kazao, nego sto bi neki rekli da prozive 3 zivota.

tm87alem
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:13 pm

Ni ja!
Sretno plavi! Samo jako i hladne glave!
Jednom Zeljo, vazda Zeljo!
:zeljeznicar1:

exbabilon
Kontakt:

uto maj 10, 2022 7:14 pm

Samo ova krila ne obecavaju nikako... Inace i njihov sastav zreo za poraz, al tesko ce ih Resic i Gasal porazit.

Cvaju sto bi za njihov zapad dali, potrosit u nasem fan shopu, win-win.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], jimmy i 18 gostiju.

Prijava