Dzezvar je napisao/la: ↑ned maj 08, 2022 3:28 pm
Joux je napisao/la: ↑ned maj 08, 2022 12:51 pm
Ko idući put donese odluku prema kojoj će pitarima pripasti više od 5% ulaznica, momentalno mora biti otjeran iz kluba.
Sta je problem?
10 km jug,koretktno.
Oni su dobili besplatne aznice samo zato sto nismo htjeli da oni ucestvuju u akciji koju su navijaci pokrenuli.
Osnovna kultura je da kad ti neko učini uslugu, gledaš da mu se revanširaš prvom prilikom. Mogli su dati jug besplatno i tako bi se malo spustile tenzije između navijača i klubova, koje su tu prisutne već godinama. Pokrenula bi se lijepa priča između klubova. Znaju dobro sve to, ali nisu očito željeli takve procese. Ok, nama ne treba ništa besplatno od njih, platit ćemo za jug i to je to. Oni će na sjever ulaziti sigurno ispod 10 km. Zapad je sramotan, opet se služe starom taktikom. Nabiju cijene svih ulaznica, kažu da je njima sa članskom, ili na neki drugi način jeftinije, kako bi se zaobišlo pravilo o jednakosti cijena ulaznica za oba kluba i na kraju samo mi ispaštamo. To rade godinama sa jugom, evo i zapad sada. Znaju dobro da će vrlo malo ljuditi dati im 20 km za ulaz, a oni će izaći sa pričom kako su nam dali veliki broj ulaznica. Samo 5% i kraj priče. Evo i kolega Rodrigo je objasnio dodatno za ulaznice, ne znam zaista zašto ih braniš. Dakle, derbi na Grbavici, mi plaćamo, oni ne. Derbi na Koševu, mi plaćamo, oni ne.