Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 26, 2022 1:40 am

storm_raider je napisao/la:
uto apr 26, 2022 12:16 am
Joux je napisao/la:
pon apr 25, 2022 11:54 pm
storm_raider je napisao/la:
pon apr 25, 2022 10:58 pm

Nisam dugo pisao uopste, mozda 3-4 minute, ali to je manje bitno. Za istinu se treba boriti mnogo vise i jace. Pretpostavio sam da ces to napisati, pa sam zbog toga i pitao, cisto da budem siguran da se referiramo na isto. Novac od Europe dolazi uvijek krajem godine. To sto si napisao dalje, nije istina, pa dozvoli da budem detaljniji. Mi smo, kao sto sam napisao, a ti se slozio, bili u ogromnim dugovima. Dugovali smo kako igracima, bivsim i aktuelnim trenerima, uposlenicima Kluba, raznoraznim menadzerima, tako i svim kompanijama sa kojima smo saradjivali do tada, ukljucujuci i spor.t.ske komplekse po Hercegovini gdje smo obavljali pripreme, pa sve do esencijalnih dugova vodovodu, elektroprivredi i komunalijama. Dakle, bili smo duzni svima ukratko. Napominjem, bili smo u predstecajnom postupku. Konsekventno tome, svi nasi racuni su bili blokirani sudskim potrazivanjima, to je, nadam se, jasno. Senad Misimovic, legalista kakav jeste, uz podrsku ljudi iz UO i NO, a nakon sto je "usao" u knjige, je jasno objasnio, sto je mozda i nevjerovatno da u drugoj deceniji 21. vijeka to treba objasnjavati, da sav novac koji Zeljeznicar prihoduje mora ici na racune Klubova. Dakle, ne na privatni racun, a pogotovo ne na privatni racun u Austriji. Sve ne bi li se ti racuni odblokirali. Ozbiljni sponzori te ne mogu shvatiti ozbiljno, a ozbiljni sponzori donose i ozbiljan novac uz dugorocnu saradnju. Ozbiljni sponzori traze i uvid u poslovne knjige. Tako je, na primjer, Messer trazio isto i nakon sto su se uvjerili da je sve cisto, odlucili su da jedan reflektor ofarbaju i da budu sponzor Kluba. Dakle, taj novac, koji je dolazio u ratama cesto i naravno nikada u isto vrijeme je isao na dugovanja. I ne da nisu time isplacena sva dugovanja, nego nije ni vecina. Tako da je nadam se sada jasnije kakva je bila raspodjela novca. Sve sto bi leglo na racun Kluba, islo je sudskim presudama po prioritizaciji na otplatu dugova. Tada nekada se Amar Osim javio sa tuzbom za od 500 000 do 600 000 KM, zbog navodnih pozajmnica, za koje nikada nije imao dokaz. Zli jezici su i tada pricali, ali zaista kvalitet je najbolje testiran kroz vrijeme. A vrijeme je opet pokazalo najbolje. I o interesima zlih jezika. Nije nikakav problem, ali nisam nabrojao ni blizu dobroga sto je uradio za Zelju, vec sam samo neke primjere izvukao cisto zbog konteksta. Sve to pod ogromnim pritiskom. Ti ljudi na celu sa Senadom Misimovicem su bili incident u moru prica o korupciji, nepotizmu i nepostenju u nasem drustvu na svim nivoima, dok je prica oko toga koliko je dobroga uradjeno mnogo opsirnija, ali nista manje direktna i jednostavna.
To na kakvu situaciju, način poslovanja i slično, su došli ljudi na čelu sa Misimovićem, najbolje pokazuje kakve smo klaunske uprave imali prije njih. Dobro je da ikako postojimo. Treba priznati i reći (a većina neće) da su Amarovi uspjesi razlog za kakav takav opstanak Željezničara. Sve što si napisao stoji, upoznat sam sa tim situacijama. Svako ko prati Želju bi trebao da zna sve to što si nabrojao. I u pravu si, sve dobre stvari uprave na čelu sa Misimovićem se ne mogu ni nabrojati. Samo mi niko neće da odgovori na ono što sam napisao, već se pišu hvalospjevi, koje niko ne osporava. Ispadam neki neprijatelj samo zato što je svako kod mene podložan kritici. I zamolio bih te da spriječiš da me porede pojedinci sa četnicima, ovo se ponavlja već par puta, užasno mi je degutantno čitati te bljuvotine. Za Amara mislim da nije istina, a vrijeme neka pokaže. Tužiti čovjeka jer je spasio klub...
@cipiripi
A koji su to moji!? Milion puta sam ponovio, jedva čekam sudske procese protiv svakog ko je oštetio Želju i za jedan fening.
Mislim da sam ti odgovorio to sto si pisao. Vrijeme ce svakako sve pokazati, ali obzirom da si napisao da si upoznat sa svime sto sam napisao, onda bi trebao i biti upoznat sa tim da niko te "milione" nije vidio, vec je sve otislo duznicima. Mozemo mi i dalje na temu kako je Amar usao u Klub, ali bi i sa tim trebao biti upoznat. Ovo sve nisu nikakve insajderske informacije, vec nesto sto vjerujem da svaki srednje obavjesten navijac Zelje zna. Samo se nadam da se necemo opet vracati na ovo, obzirom da cemo se cijeli zivot pitati na sta bi danas licila Grbavica da se nije desilo sto se desilo. Takodjer se nadam da ce svako ko je makar i jedan fening stete nanio Zelji odgovarati. Zaista mi je svejedno ko je u pitanju, Zeljo je jedini bitan.

I da se razumijemo, nista nije crno, ni bijelo. Amar je u svojim mandatima uradio dosta dobrih stvari, titule kojima se svi busamo niko ne moze zaboraviti, a daleko od toga da mu je bilo lako raditi. Vjerujem da je i on zelio da ima dobar vjetar u ledjima hiljadu puta.

Manite se vrijedjanja, bezveze je.
Čitati ovo u zadnjoj trećini Ramazana pred sehur i saburati je dobro djelo.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

uto apr 26, 2022 1:43 am

Željko Pervan (nekadašnji član UO) je izjavio na skupštini (dan pobjede lafo) da je njega lično kontaktirao Amar i ponudio mjesto u timu sa pričom teška su vremena, pomozi i tako dalje. To je meni dovoljno, nakon svega neko smogne snage da ga brani više nakon svega. Čovjek instalira svoje ljude i onda ga ti isti ljudi izaberu sa pričom kako je bilo još kandidata pored njega. Smiješno.
Fear of the Maniacs!

Zvaka72
Kontakt:

uto apr 26, 2022 7:03 am

Jbt uđem na forum da nešto novo pročitam kad dvije stranice Lutvinih gluposti. Storme jarane a i svi ostali nemojte citirati Lutvinog čmarnog alpinistu jer ovako moram čitati njegove nebuloze iako sam ga stavio na ignore listu. Podsjeća me na plavu porodicu i na klasičnog sda bota.
Kao kriv je Šteta što renovira tramvajsku prugu od kredita a nije kriva sda što je Gras u dugu 300 miliona.
Plava porodica me ubi u pojam.

Diverzant
Kontakt:

uto apr 26, 2022 7:30 am

Zvaka72 je napisao/la:
uto apr 26, 2022 7:03 am
Jbt uđem na forum da nešto novo pročitam kad dvije stranice Lutvinih gluposti. Storme jarane a i svi ostali nemojte citirati Lutvinog čmarnog alpinistu jer ovako moram čitati njegove nebuloze iako sam ga stavio na ignore listu. Podsjeća me na plavu porodicu i na klasičnog sda bota.
Kao kriv je Šteta što renovira tramvajsku prugu od kredita a nije kriva sda što je Gras u dugu 300 miliona.
Hahahah al' bas. Mislim da ga treba samo ignorisati mozda konacno prestane.
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

gavran
Kontakt:

uto apr 26, 2022 9:15 am

Majkel je napisao/la:
uto apr 26, 2022 12:16 am
https://reprezentacija.ba/357467-iz-zel ... aje-golove

Interesantno za pročitati
e cuj jako kvalitetan napadac,ali se ne sjecam kako se zvao :placeodsmijeha:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Amar927
Kontakt:

uto apr 26, 2022 9:44 am

FK Željezničar iz Sarajeva se trenutno u sezoni 2021/22 nalazi na petoj poziciji prvenstvene tabele, na poziciji koja ne vodi u evropska klupska takmičenja naredne sezone.

Ipak, Željezničar bi za dva mjeseca mjeseca mogao pretrpiti značajne igračke promijene, naročito zbog činjenice da bi klub, i ukoliko se do tada nešto drugačije ne dogodi, uslijed isteka ugovora, moglo napustiti dvadeset i dva igrača.

Jedini igrači kojima ne ističu ugovori sa Željezničarom nakon završetka aktuelne sezone su Benjamin Šehić, Edin Mujić, Adeshina Fatai, Aleksandar Kosorić, Luka Malić, i Sedad Subašić.

Zaki87
Kontakt:

uto apr 26, 2022 10:13 am

Amar927 je napisao/la:
FK Željezničar iz Sarajeva se trenutno u sezoni 2021/22 nalazi na petoj poziciji prvenstvene tabele, na poziciji koja ne vodi u evropska klupska takmičenja naredne sezone.

Ipak, Željezničar bi za dva mjeseca mjeseca mogao pretrpiti značajne igračke promijene, naročito zbog činjenice da bi klub, i ukoliko se do tada nešto drugačije ne dogodi, uslijed isteka ugovora, moglo napustiti dvadeset i dva igrača.

Jedini igrači kojima ne ističu ugovori sa Željezničarom nakon završetka aktuelne sezone su Benjamin Šehić, Edin Mujić, Adeshina Fatai, Aleksandar Kosorić, Luka Malić, i Sedad Subašić.
Pa jel moguće ovo?

milanribar
Kontakt:

uto apr 26, 2022 10:22 am

Zaki87 je napisao/la:
Amar927 je napisao/la:

Pa jel moguće ovo?
Po meni uz ove bilo bi lijepo prije svega produžit sa Benderom, Mekićem, Cocalićem, Hodžićem, Drinom, Bećom, Ćerimagićem i eventualno nekim od talentovanih juniora.
Jako smo tanki na krilima i nemamo brzog igrača a vidjeli smo protiv Zrinjskog u tri utakmice kako se prolazi sa takvim.

Blueworld21
Kontakt:

uto apr 26, 2022 11:07 am

Je li moguce da se stalno ista prica vrti. Stavite tacku vise. Senad je proslost isto kao i Amar. Amar mozda nekad i bude opet nesto u klubu a za Senada sam siguran da nece osim ako mu bude od koristi da bude sponzor. Abd uskoro ce se sve svima kazati. Ovo je klub od 100 godina nije klub od 2015. Da eto samo sto je valjalo Senad je uradio. Juce na neciju recenicu da je Vukotic zasluzan za nesto odmah se ubaci da eto **** Vukotica Senad je. Sta vam je ba vise nema frajera 4 godine nije prsmrdio stadionu ne zanima ga, odnosno pocelo ga je zanimati kad je skontao da bi zalog za budcnost se opet mogao aktivirati. Svaka njemu cast na svemu ali dalko mu kuca kao i Amaru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MiroslavKruzik

uto apr 26, 2022 11:08 am

milanribar je napisao/la:
uto apr 26, 2022 10:22 am
Zaki87 je napisao/la:
Amar927 je napisao/la:

Pa jel moguće ovo?
Po meni uz ove bilo bi lijepo prije svega produžit sa Benderom, Mekićem, Cocalićem, Hodžićem, Drinom, Bećom, Ćerimagićem i eventualno nekim od talentovanih juniora.
Jako smo tanki na krilima i nemamo brzog igrača a vidjeli smo protiv Zrinjskog u tri utakmice kako se prolazi sa takvim.
Bender već sad ima ozbiljne ponude za odlazak, nadam se da će ga dolazak Eldina nagovoriti da ostane.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto apr 26, 2022 11:12 am

E cuj mozda se Amar i vrati :D hahahaha
Željezničar ante portas !

plavi kanarinac
Kontakt:

uto apr 26, 2022 11:18 am

AsharaK je napisao/la:
uto apr 26, 2022 11:12 am
E cuj mozda se Amar i vrati :D hahahaha
Kako ga provuku lafo neofirno, naseru hrpu stvari i onda paf "amar mozda i dodje" al kao daleko mu kuća bila hahahahahahahah e pa aferim
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

milanribar
Kontakt:

uto apr 26, 2022 11:24 am

Blueworld21 je napisao/la:
Je li moguce da se stalno ista prica vrti. Stavite tacku vise. Senad je proslost isto kao i Amar. Amar mozda nekad i bude opet nesto u klubu a za Senada sam siguran da nece osim ako mu bude od koristi da bude sponzor. Abd uskoro ce se sve svima kazati. Ovo je klub od 100 godina nije klub od 2015. Da eto samo sto je valjalo Senad je uradio. Juce na neciju recenicu da je Vukotic zasluzan za nesto odmah se ubaci da eto **** Vukotica Senad je. Sta vam je ba vise nema frajera 4 godine nije prsmrdio stadionu ne zanima ga, odnosno pocelo ga je zanimati kad je skontao da bi zalog za budcnost se opet mogao aktivirati. Svaka njemu cast na svemu ali dalko mu kuca kao i Amaru.

Amar moze da bude u klubu nesto kad prihvati da je klub veci od njega.

Diverzant
Kontakt:

uto apr 26, 2022 11:39 am

Ni tad. Nikad više, uđe li ona lopina ikad više u klub bolje je da se ugasimo

Diverzant
Kontakt:

uto apr 26, 2022 12:18 pm

Evo Tuzla prijavila Grbavicu za europske utakmice

Glas Razuma
Kontakt:

uto apr 26, 2022 12:31 pm

Nista se vi vise ne pitate, a gospodin Misimovic ce biti dio Zeljeznicara ponovo svidjelo se to tebi ili ne. Mnogo ste lose krvi zadnjih godina donijeli sa tim svojatanjem Zeljeznicara. Ja sam preko pet decenija uz Zeljeznicar pa mi nikada nije palo na pamet da ista vise od sponzorstva imam. Amaru Kamataru poruci da ne prijeti dzaba i ucjenjuje, taj vise novac nikada nece izvuci.
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

Dzezvar
Kontakt:

uto apr 26, 2022 12:48 pm

Pa Amar nije nikada ni otisao iz kluba.
Uredno prima platu....8450 km
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Blueworld21
Kontakt:

uto apr 26, 2022 1:02 pm

Senadovi bojisnici, ja vam garantujem da on se nikad nece vise ni za sta pitati u FK Zeljeznicaru a vi mozete pisati svaki dan da hoce. A za Amara Osima ako cistas trezveno kao navijac Zeljeznicara a ne kao hudni svrsavac Senada sam misljenja da mu je daleko kuca ali isto tako ne mogu garantovati da nekad nekome nece pasti na um da bude nesto u sportskom segmentu naravno opozitno od onog kako je on navikao. Al samo vi gas i dalje i dijelite ljude kao sto vas je veliki vodja i obucio. Zivim za ove dane sto dolaze da se rijesimo duhova proslosti i da idemo u buducnost.

teatrale36
Kontakt:

uto apr 26, 2022 1:30 pm

Tako je druže, dosta više i Senada i Amara dok se ne vrate na neki način u klub. Ovo stvarno više postaje teško smaranje sa hvaljenjem Senada i pljuvanjem Amara.

MiroslavKruzik

uto apr 26, 2022 1:36 pm

uto apr 26, 2022 1:02 pm
Senadovi bojisnici, ja vam garantujem da on se nikad nece vise ni za sta pitati u FK Zeljeznicaru a vi mozete pisati svaki dan da hoce. A za Amara Osima ako cistas trezveno kao navijac Zeljeznicara a ne kao hudni svrsavac Senada sam misljenja da mu je daleko kuca ali isto tako ne mogu garantovati da nekad nekome nece pasti na um da bude nesto u sportskom segmentu naravno opozitno od onog kako je on navikao. Al samo vi gas i dalje i dijelite ljude kao sto vas je veliki vodja i obucio. Zivim za ove dane sto dolaze da se rijesimo duhova proslosti i da idemo u buducnost.

Jesi ti onaj sto je Asharaku govorio da ako kad dodje na Grbavicu da malo popricate hahaha...tebi je očito uvijek Senad nocna mora, cim se spomene da ce biti uz klub ti dozivis napad panike.

Samo sabura...

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 11 gostiju.

Prijava