pet apr 08, 2022 9:14 pm
Edis je danas uspio svojim showom, totalno je prebacio foku.s sa primarnih stvari i ključnih problema na pokušaj izazivanja i opravdavanja na temu emocije, pripadnosti i zajedništva. Ne možeš pričati o Štilićevoj "žrtvi" a da nas navijače pokušavaš izmanipulisati o stvarnom stanju i ponašanju, novcu, ljubavi i uvrijeđenosti Semira Štilića ka klubu, mladom Beći i iskorištavanju njegove pripadnosti ka klubu a dovedeš mu kao konkurenciju totalno neupotrebljivog Osmanovića. Ne ide...
Puno toga analizom izrečenog, mogao bih reći šta mi se nije sviđalo počevši od teme mladih, onih koji su uzimali u prošlosti (prozoves Ivkovica a vrtiš istu demagogiju samo prepakovanu a ne prozoveš Amara kao trenera koji je napravio haos u radu i transferima od omladinskog do seniorskog tima), Edisovog nastupa na pressicama i temama koje vodi, ali vrijeme će samo pokazati.
Zec,Stilić,Bekrić i svi koje danas nisi naveo u onih 800KM, će naplatiti kad tad svoj novac(što naravno i treba, legalno, jer dovedeni su i potpisani za te ugovore). Ali nemoj onda vrtiti tu priču a dovodiš igrače Fataia,Vučenovića,Cerimagica, Osmanovića i danas kažeš nisam imao koga jer eto morao sam nekog(a za neke smo već uvidjeli i jasno je to i tebi da nisu kvalitetom ni za 1.federalnu). Nije ti to izgovor, nikakav, jest kratkoročan ali mi nemamo plan za osvajanje nečeg više kako ti reče, nego opstanak.
Reci danas da naša djeca igraju za 800 maraka u kako ti onomad reče "Golemom Želji", nemoj nas hraniti klasičnom demagogijom koju smo navikli slušati 20 i kusur godina što od strane uprava,što od strane trenera i političara u državi kada nemaju jasan plan i cilj.
I da, Edise igraš kako reče danas sa najjeftinijom ekipom u ligi ( a ja se sjećam kao i svi mi da si imao i mnogo jaču ekipu prije par godina i šta se desilo), onda se nemoj iznenaditi kad pročitaš(mo) špekulacije da su igrači prodali/namjestili utakmicu,igrali kladionicu da bi namirili te pare, jer danas si rekao da moraju prehraniti porodicu i da nikome ništa ne možeš spočitati. Ne znam koliko si svjestan toga, ali danas si dao toliko argumenata svim teoretičarima zavjera da se stvarno to i desilo, a to nam ne treba nikako da se i pomišlja da se to uradilo. A znaš i sam, sistem i vlast u kojoj živimo je savršeno tlo za takvo nešto.
Edise, uhvati se terena, mani se motivacionog showmena i spasioca kluba...zar nismo prije par godina tražili da se zna šta je trenerovo i dokle a šta je i dokle ljudi iz Uprave, ljudi dokle više da se ložite na ove niskomentalitetne priče? Pobogu, ni novinara čestitog nemamo, osim senzacionalističkih kojima je vrhunac da saznaju visinu plate za clickbait naslove članka. Niti jedno pitanje koje uključuje analizu, direktno pitanje zašto ovo i ono a zašto ne ovo i ono...
I Uprava radi grešku, ne smije se dopustiti glavnom treneru ili stručnom štabu, bilo kome, da priča na ovu temu...zna se valjda hijerhija u klubu, barem po pozicijama koje obavljaju.
Vjerujem da se mnogima ovo neće svidjeti moje napisano, ali izraz je ličnog stava i shvatanja, bez obzira da li je to Edis ili bilo ko, ovo nije dopustivo da se na ovom gradi budućnost kluba. Poštujem i pripadnost, ljubav, karakter prema klubu, ali ko se razumije malo više u marketing i poslovanje, današnja Edisova priča je najmanje išla u korist kluba a opravdali su se neki drugi problemi koji su jako evidentni da nema pomaka u njihovom rješavanju (na stranu finansije) a jako dobro znamo njegovu priču prije od par sedmica. Mislim da Edis nije puno odmakao od onog iz prošlosti, da nije naučio glavne stvari trenerskog posla koje se ne tiču samo terena već i obrasca ponašanja i ponekad suzdržavanja od emocija u domenu onog' što nije tvoj opis posla.
Nadat se da ovo nekim partnerskim čudom izvedri kroz par mjeseci dolaskom totalno drugog pristupa u klubu, tome se nadam, a ukoliko ne, ovo danas će nam biti budući razlog, model (ne)funkcionisanja kluba.
Zadnja izmjena:
MiroslavKruzik, dana/u pet apr 08, 2022 9:46 pm, ukupno mijenjano 2 puta.