Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Diverzant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 08, 2022 10:52 am

storm_raider je napisao/la:
pet apr 08, 2022 9:28 am
plavi kanarinac je napisao/la:
pet apr 08, 2022 9:00 am
Admir Adžem.
Nece se on vratiti u Zelju dok god ista sa Zeljom imaju oni koji su ga tjerali i radili sve da izgubi titulu, znajuci da bi u slucaju da se osvoji titula bivsa Uprava bila neprikosnovena. Ado radi u Emiratima, trenira omladinsku ekipu Al Wasl-a, nema nekog pritiska. Drago mi je zbog njega i zelim mu svu srecu. Ado je pored trenerskih sposobnosti rijetko dobar insan.
Rijetko gotivan lik
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

gavran
Kontakt:

pet apr 08, 2022 12:54 pm

ko ne dodje sutra otpAo mu
slika
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

tm87alem
Kontakt:

pet apr 08, 2022 1:00 pm

cipiripi je napisao/la:
pet apr 08, 2022 9:05 am
Mulalic treba napraviti spoj mladosti i iskustva.

Od iskusnih igraca maksimalno u svakoj liniji moze biti jedan stariji iskusniji igrac.
Tako bi u napadu sa Drinom kombinovao Cocalica i Kosorica, u veznom redu Bekrica i Stilica, a u napadu Zeca.
Mi u prvoj postavi ne smijemo imati vise od 2-3 "stara" igraca radi brzine igre i protoka lopte.
Mulalic pokusava igrati na sigurno pa tako u slabijim utakmica kao sto su Leotar, Posusje pocinje utakmice sa Kosoricem Cocalicem, Bekricem, Stilicem i na taj nacin sam sebi "skace u stomak".
Nama treba spoj mladosti i iskustva. Sjetite se Odoviceve generacije omladinaca. Na golu Antolovic, u odbrani vec tada iskusni Kosoric ili Bogdanovic, u veznom redu Blagojevic, a u napadu Kokot. Njima su tada bili pridruzeni Memija, Bajic, Hadžiahmetovic i ostali mladi igraci.

Mulalic mora shvatiti da u narednim kolima mora STVORITI I UIGRATI prvi tim za narednu sezonu.
:palacgore:

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 08, 2022 1:42 pm

storm_raider je napisao/la:
pet apr 08, 2022 9:28 am
plavi kanarinac je napisao/la:
pet apr 08, 2022 9:00 am
Admir Adžem.
Nece se on vratiti u Zelju dok god ista sa Zeljom imaju oni koji su ga tjerali i radili sve da izgubi titulu, znajuci da bi u slucaju da se osvoji titula bivsa Uprava bila neprikosnovena. Ado radi u Emiratima, trenira omladinsku ekipu Al Wasl-a, nema nekog pritiska. Drago mi je zbog njega i zelim mu svu srecu. Ado je pored trenerskih sposobnosti rijetko dobar insan.
Znam da neće, sve mi je jasno, ogrijesili smo se o njemu a dosta dobrih stvari nam je donio, mi smo se ponijeli ko smecari zadnji. Covjek je znao sa mladim igracima kao niko u državi, nadam se da ce nekada vratiti se kući.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet apr 08, 2022 4:37 pm

Za ovo danas bravo Edise, kapa do poda.

:klanjase2:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Reha1921
Kontakt:

pet apr 08, 2022 4:43 pm

Sablja :klanjase2:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet apr 08, 2022 4:59 pm

Edise kapa do poda.
J.ebem ti sve taktike i kalkulacije ko treba igrati i na kojoj pozicijI. Danas si JAVNO REKAO DA SU MOMCI KOJI SU U KLUBU ZELJEZNICAR.
Hvala vam sto nam drzite klub u zivotu.
Sutra sto vise da nas dodje da pruzimo podrsku i pomognemo klubu.
IZDOBRIT CE OVO, MORA
Alea iacta est!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet apr 08, 2022 5:56 pm

Znaci podrska svim igracima, nema pljuvanja, nema kukanja. Idemo sutra momci po 3 bobe.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Veteran1965
Kontakt:

pet apr 08, 2022 5:59 pm

Ja ne znam, ali o meni danas Edis klasična alibi priča. Ako smo kokuzi, a jesmo, gdje su Kočevac, Jaganjac, Mujić, Duraković? Ko je to jeftiniji od njih? Vučenović, ili ovaj Garo? I zašto Edise nisi nakon pobjeda protiv Torpeda ili Veleža izašao sa ovom pričom? Nego kada te Manijaci naruže i dobiješ kritike tek onda. Emocije. Naše su emocije Edise. Svi vi budete i prođete, a mi smo uvijek tu zbog Želje.
Slažem se da su srcem tu i Štila, i Coca i Tuce, i Koske, i da je to Željina vojska, ali njih treba planirati u budućnosti u stručnom štabu, omladinskoj školi, skautingu, nekoga možda za sportskog direktora. Najmanje nam pružaju na terenu, posebno kada nemamo imperativa, i posebno kada uzimaju mjesto mlađim igračima, koji bez kontinuiteta igranja ne mogu ništa napraviti.
Da se ne lažemo i Edis je "nužno zlo" u ova kokuzna vremena, a svi znamo njegovo znanje i potencijal.
Iskreno meni je priča šupljak žešći.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 08, 2022 6:07 pm

Jao Edisa ubleharenja.
Pa kralju, de izračunaj koliko je Semir Štilić treninga imao i koliko nije igrao pa kod tebe igra odmah.
Daj nemoj molim te ove priče.

Pa Edise ti ćeš Beću otjerati s guranjem jednog te istog sastava. Ima li igdje tvoje greške. Cijeli pres je bio da se opereš ti.
Daleko od tog da nisi upravu oko stvari u kakvoj je situaciji klub, neka si rekao i pogurao momke. Ali de malo Edise, malo budi i ti kriv.
Izbacio si mladog igrača, a osakačeni smo kako kažeš. Pa što si ga prekrižio.

Ne znam. Ovo je meni ok ako je Edis svjestan svoje greške pa ovakvom predstavom je digao momke, malo ih nafurao. Ali sumnjam. On nikad neće biti samokritičan.

svraka
Kontakt:

pet apr 08, 2022 6:11 pm

Neka je Edis progovorio. Hocemo pobjedu!

Aco kapitenski :zeljeznicar1:
Forza 1921!

Oda majstore!

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 08, 2022 6:13 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pet apr 08, 2022 5:59 pm
Ja ne znam, ali o meni danas Edis klasična alibi priča. Ako smo kokuzi, a jesmo, gdje su Kočevac, Jaganjac, Mujić, Duraković? Ko je to jeftiniji od njih? Vučenović, ili ovaj Garo? I zašto Edise nisi nakon pobjeda protiv Torpeda ili Veleža izašao sa ovom pričom? Nego kada te Manijaci naruže i dobiješ kritike tek onda. Emocije. Naše su emocije Edise. Svi vi budete i prođete, a mi smo uvijek tu zbog Želje.
Slažem se da su srcem tu i Štila, i Coca i Tuce, i Koske, i da je to Željina vojska, ali njih treba planirati u budućnosti u stručnom štabu, omladinskoj školi, skautingu, nekoga možda za sportskog direktora. Najmanje nam pružaju na terenu, posebno kada nemamo imperativa, i posebno kada uzimaju mjesto mlađim igračima, koji bez kontinuiteta igranja ne mogu ništa napraviti.
Da se ne lažemo i Edis je "nužno zlo" u ova kokuzna vremena, a svi znamo njegovo znanje i potencijal.
Iskreno meni je priča šupljak žešći.
Baš to. Hvata se za neke stvari a uskače sebi u stomak.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet apr 08, 2022 6:14 pm

Vidjet cemo sutra po sastavu.

thierryhenry21
Kontakt:

pet apr 08, 2022 6:38 pm

Malog Beću zove par klubova i onda ga ti ne pustiš da igra zbog Bekrića. Samo nešto kuka i plače otkako je došo. Znamo da nema plata, znamo da je roster užasan, ali ne možeš uvijek kao treba neka da se vadiš na suze
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

svraka
Kontakt:

pet apr 08, 2022 6:39 pm

thierryhenry21 je napisao/la:
Malog Beću zove par klubova i onda ga ti ne pustiš da igra zbog Bekrića. Samo nešto kuka i plače otkako je došo. Znamo da nema plata, znamo da je roster užasan, ali ne možeš uvijek kao treba neka da se vadiš na suze
Bekric i Beca ne igraju istu poziciju.
Beci poziciju igraju Hajdarevic i Mekic. Mekic van forme, Hajdarevic zadnje dvije isto. Zajedno nisu iznijeli par lopti kako treba protiv Veleza i Posusja. A realno i kada su van forme, Beca kada udje ne pokaze da je bolji.
Forza 1921!

Oda majstore!

storm_raider
Kontakt:

pet apr 08, 2022 7:03 pm

thierryhenry21 je napisao/la:
Na stranu kukanje, ali Mulalic je kao uslov trazio 2 plate unaprijed da dodje u Zelju. A da Bog da 10 titula sa nama osvojio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Veteran1965
Kontakt:

pet apr 08, 2022 8:14 pm

Koliko god da je u pravu oko finasija i teške situacije nije njegovo da on to iznosi javno ni u kojoj opciji. Znao si u šta dolaziš, zašto si prihvatio?
Uhvati se ekipe i radi, guraj mlade igrače, budi im podrška, a vidimo na treninzima kako ih nipodaštavaš i vrijeđaš. U isto vrijeme staroj ekipi ne smiješ ni progovoriti, jer bi te odjebali u sekundi.
Nisam htio biti crnjak kada si došao, ali sada iskreno, nema halala kad si se sa Odom šprdao i radio mu iza leđa, i kurchio upravi neprofesionalnim ponašanjem i izbjegavanjem dogovorenih sastanaka i obaveza.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

MiroslavKruzik

pet apr 08, 2022 9:14 pm

Edis je danas uspio svojim showom, totalno je prebacio foku.s sa primarnih stvari i ključnih problema na pokušaj izazivanja i opravdavanja na temu emocije, pripadnosti i zajedništva. Ne možeš pričati o Štilićevoj "žrtvi" a da nas navijače pokušavaš izmanipulisati o stvarnom stanju i ponašanju, novcu, ljubavi i uvrijeđenosti Semira Štilića ka klubu, mladom Beći i iskorištavanju njegove pripadnosti ka klubu a dovedeš mu kao konkurenciju totalno neupotrebljivog Osmanovića. Ne ide...

Puno toga analizom izrečenog, mogao bih reći šta mi se nije sviđalo počevši od teme mladih, onih koji su uzimali u prošlosti (prozoves Ivkovica a vrtiš istu demagogiju samo prepakovanu a ne prozoveš Amara kao trenera koji je napravio haos u radu i transferima od omladinskog do seniorskog tima), Edisovog nastupa na pressicama i temama koje vodi, ali vrijeme će samo pokazati.

Zec,Stilić,Bekrić i svi koje danas nisi naveo u onih 800KM, će naplatiti kad tad svoj novac(što naravno i treba, legalno, jer dovedeni su i potpisani za te ugovore). Ali nemoj onda vrtiti tu priču a dovodiš igrače Fataia,Vučenovića,Cerimagica, Osmanovića i danas kažeš nisam imao koga jer eto morao sam nekog(a za neke smo već uvidjeli i jasno je to i tebi da nisu kvalitetom ni za 1.federalnu). Nije ti to izgovor, nikakav, jest kratkoročan ali mi nemamo plan za osvajanje nečeg više kako ti reče, nego opstanak.

Reci danas da naša djeca igraju za 800 maraka u kako ti onomad reče "Golemom Želji", nemoj nas hraniti klasičnom demagogijom koju smo navikli slušati 20 i kusur godina što od strane uprava,što od strane trenera i političara u državi kada nemaju jasan plan i cilj.

I da, Edise igraš kako reče danas sa najjeftinijom ekipom u ligi ( a ja se sjećam kao i svi mi da si imao i mnogo jaču ekipu prije par godina i šta se desilo), onda se nemoj iznenaditi kad pročitaš(mo) špekulacije da su igrači prodali/namjestili utakmicu,igrali kladionicu da bi namirili te pare, jer danas si rekao da moraju prehraniti porodicu i da nikome ništa ne možeš spočitati. Ne znam koliko si svjestan toga, ali danas si dao toliko argumenata svim teoretičarima zavjera da se stvarno to i desilo, a to nam ne treba nikako da se i pomišlja da se to uradilo. A znaš i sam, sistem i vlast u kojoj živimo je savršeno tlo za takvo nešto.

Edise, uhvati se terena, mani se motivacionog showmena i spasioca kluba...zar nismo prije par godina tražili da se zna šta je trenerovo i dokle a šta je i dokle ljudi iz Uprave, ljudi dokle više da se ložite na ove niskomentalitetne priče? Pobogu, ni novinara čestitog nemamo, osim senzacionalističkih kojima je vrhunac da saznaju visinu plate za clickbait naslove članka. Niti jedno pitanje koje uključuje analizu, direktno pitanje zašto ovo i ono a zašto ne ovo i ono...

I Uprava radi grešku, ne smije se dopustiti glavnom treneru ili stručnom štabu, bilo kome, da priča na ovu temu...zna se valjda hijerhija u klubu, barem po pozicijama koje obavljaju.

Vjerujem da se mnogima ovo neće svidjeti moje napisano, ali izraz je ličnog stava i shvatanja, bez obzira da li je to Edis ili bilo ko, ovo nije dopustivo da se na ovom gradi budućnost kluba. Poštujem i pripadnost, ljubav, karakter prema klubu, ali ko se razumije malo više u marketing i poslovanje, današnja Edisova priča je najmanje išla u korist kluba a opravdali su se neki drugi problemi koji su jako evidentni da nema pomaka u njihovom rješavanju (na stranu finansije) a jako dobro znamo njegovu priču prije od par sedmica. Mislim da Edis nije puno odmakao od onog iz prošlosti, da nije naučio glavne stvari trenerskog posla koje se ne tiču samo terena već i obrasca ponašanja i ponekad suzdržavanja od emocija u domenu onog' što nije tvoj opis posla.

Nadat se da ovo nekim partnerskim čudom izvedri kroz par mjeseci dolaskom totalno drugog pristupa u klubu, tome se nadam, a ukoliko ne, ovo danas će nam biti budući razlog, model (ne)funkcionisanja kluba.
Zadnja izmjena: MiroslavKruzik, dana/u pet apr 08, 2022 9:46 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet apr 08, 2022 9:20 pm

Nisam čuo u 20 minuta zašto su starteri igrači koji imaju snage za 22 minute, a ne omladinci od kojih možemo profitirati?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

storm_raider
Kontakt:

pet apr 08, 2022 9:48 pm

Ivkovic kakav da je bio, Stilu je opravdano iskljucio. I to bas zato sto niko nije veci od kluba. Ovim "ko ce Stilu nabiti nogom" ga postavljas vecim od Kluba, to se isto uradilo i sa Amarom - "cuj ba Amar da Misketu pise izvjestaje" (ne pises ga Misketu, pises ga Zelji, pa i taj Miske je pisao svoje izvjestaje Zelji, isto su radili i Ribar i Ivica Osim u svoje vrijeme). Samo na mnogo vecem nivou. Niko, niko, niko ne moze biti iznad Zelje. Moze biti samo Zeljin vojnik i u sluzbi Kluba, ali niko ga ne moze svojatati. Da su veliki europski klubovi razmisljali drugacije ne bi bili to sto jesu. Mi jos uvijek moramo djecije bolesti da prebolimo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Sekuba Diatta i 44 gosta.

Prijava