pon feb 07, 2022 6:48 pm
Naravno kao i uvijek, podržao sam i ovu akciju oko učlanjenja iako sam imao aktivnu člansku karticu. Logično je da broj u odnosu na prve dane akcije nešto jenjava i nadam se da će već sutra preći psihološku granicu od 9.000. Nekakav vremenski rok akcije dat je 28. februar, pa tako ovo treba dodatno isforsirati da vidimo koliko možemo prebaciti zadatu granicu od 10.000 članova.
Međutim imam dilemu oko druge akcije.
Druga Kampanja koju se obavezujemo organizovati jeste mobilizacija svih navijača FK Željezničar da unaprijed rasprodamo stadion za derbi utakmicu. Model kupovine ulaznica je već poznat, a to je kupovina 10.000 ulaznica po jedinstvenoj cijeni za svaku tribinu od 20 KM. To će klubu donijeti novih 200.000 KM.
Vjerovatno je to negdje već pojašnjeno al moja dilema je sljedeća. Da li su ovo karte štampane od organizatora utakmice tj. od strane kluba ili su to neke simbolične ulaznice. Da li će to biti jedine ulaznice za tu utakmicu ili će važiti, sezonske, desetogodišnje i sl. ulaznice. Da li će se ulaznice prodavati u fan shopu ili će se kupovati i on line. Ako će on line, da li to znači da će ih moći kupiti i dijaspora. Ako ih bude kupovala dijaspora da li znači da će za toliko prodatih ulaznica biti prazniji stadion. I pitanje koje mi budi najveću dilemu ako ovako visoka cijena ulaznica bitno smanji broj prisutnih na samoj utakmici da li je to baš dobro za sam derbi i za sliku koja bi otišla. Nadam se da po običaju nisam u pravu i da će i ova akcija dati željeni rezultat, ali lično bih volio da je sav **** usmjeren na učlanjenje i preko zadatog broja (10.000) a da cijene ulaznica idu kao i do sada, a dodatno animirati sve navijače Želje pred svaku utakmicu da u što većem broju dolaze u ovoj polusezoni na utakmice makar svijesni činjenice da nećemo gledati neki spektakularan fudbal i baš povoljne rezultate.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.